Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מכין את האנטריקוטים שלי בשיטה הזו, יוצא מדהים כל פעם מחדש, ברמה של מסעדה מהטופ, אפילו

עם בשר 'פשוט' שקונים בקצביה בסופר.

דבר ראשון והכי חשוב - העובי. אני מבקש מהקצב לחתוך פרוסות עבות, משהו כמו 4-5 ס"מ. בערך 400-500 גרם

לסטייק בודד (משתנה לפי הקוטר של הנתח).

אני אוהב לחתוך את הגושים הגדולים של השומן מסביב, ואת השוליים שהיו חשופים לאויר והפכו ליבשים כאלה, לא חובה.

מחמם את הגריל גז (קטן, Q-GRILL) במשך כ-10 דקות על אש מירבית, סגור.

במקביל מחמם תנור אפיה ל-150 מעלות.

את הנתחים אני מורח בשמן זית, שם פלפל גרוס ומלח גס.

כשהגריל מוכן הסטייקים עולים לצריבה, כ-3-3.5 דקות מכל צד (לא טורח לעשות שתי וערב).

אחרי הצריבה של שני הצדדים - ישר לתנור, משהו כמו 5-6 דקות כדי לקבל מידת מדיום, צריך להתנסות קצת עם כל תנור ספציפי.

בעיקרון צריך להתחיל לראות נוזלים שעולים מהחלק העליון. לזכור שגם אחרי שמוציאים מהתנור ממשיך תהליך הבישול,

אז להוציא קצת לפני המידה שרוצים להגיע אליה.

כשעושים נתח עבה אי אפשר להגיע לרמת צלייה אחידה לכל האורך רק ע"י חום ישיר, כי תמיד יהיה הבדל בין החלק

החיצוני לחלק הפנימי. השימוש בתנור מאפשר לחום בינוני להגיע באיטיות יחסית לחלק הפנימי ולבשל את כל הנתח בצורה

אחידה, בלי לייבש אותו.

בשיטה הזאת קל יותר לקבל סטייק מושלם כל פעם, וגם לספק כמות של סטייקים בבת אחת, בתזמון ידוע מראש.

אגב שבוע שעבר אכלתי את אחד הסטייקים הטובים שאכלתי מימיי (אנטריקוט, בארה"ב).

ברור שהבשר היה מאד איכותי והעשיה מושלמת, אבל השדרוג שלהם היה - פיזור של קפה שחור על הבשר.

זה גורם להשחרה ולקרנצ'יות עם טעם חרוך טעים לאללה. אין ממש טעם של קפה (לא אוהב קפה אז קצת חששתי).

מצ"ב דוגמה ביתית ותמונה של הסטייק עם הקפה.

1545959_10152244922222122_695064034_n.jpg

IMG_0678.jpg

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אנטריקוט זה למתחילים. סינטה זה לחובבנים. גברים אמיתיים אוכלים ראמפ ואונגלה. פילה זה בכלל שיקוץ. אלא אם זה טרטר, ואז זה אחלה חמודה. ולעניינינו. איפה יש בייבי בק ריבס בארץ?!?!

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם
אנטריקוט לא חכמה. סינטה דורש יותר מיומנות.

עד היום אבא שלי זוכר לך את הסינטות שהכנת :-P

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

גריל גז קטן ואתה מסודר, לא נראה לי שמישהו יגיד לך משהו על זה, זה מה שאני עושה..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אם אני אפתח וונטה בייתית אוניברסלית, שמתלבשת על מנגל פחמים, זה יתפוס כסטארט-אפ?

מתחדשת*

פורסם

אני אשמור לך על הגריל בנתיים.

האמת שאף פעם לא הבנתי את כל אלה שקונים גרילים מקצועיים, אצלנו משתמשים או בגריל חד פעמי (זה ממש לא חד פעמי אחד כזה החזיק לנו איזה שנה ולפחות פעם בחודש שימוש), או שמשתמשים בחצי חבית, זול, גדול ושמחליד יותר מידי זורקים.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

מאותה הסיבה שמי שיכול לנסוע במזה 3 חדשה לא נוסע בפיאט אונו. (חוץ ממי שבוחר בה, וזה בסדר גמור)

כי אפשר, כי זה עוד סוג של סמל סטטוס, וכי קל להוציא תוצאות טובות יותר בפחות מאמץ.

מתחדשת*

פורסם

אבל הקטע הוא שזה לא מדויוק (אני חושב, לא ניסיתי) מה כבר שונה בין גריל (פחמים כן ?) של וובר שעולה 2000 ש"ח (?! :shock:) לבין חבית שעולה אולי חצי ואתה מקבל שניים (חותכים לרוחב עם דיסק).

איזה תוצאות יותר טובות אפשר לקבל עם רשת מצופה ניקל (נגיד זה יותר בריא, בסוף כולנו נמות גם ככה), או מערכת לוויסות כניסת אוויר (אצלנו מדליקים בצד, בחצי חבית ישנה יותר ומשם מעבירים לחצי חבית שמשמשת כגריל).

בסה"כ התוצאה זהה.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

לא השוותי בין גריל פחמים אחד לשני.

יש השפעה של סוג המתכת, בעיקר בפיזור החום.

יש השפעה של יכולת לקבוע מרחק ממקור החום, וככה להשפיע על מהירות הצלייה ומידתה.

וגז זה בכלל אופרציה שונה לגמרי...

מתחדשת*

• תוכן חדש...