Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. כמה שעות לפני שפוגש את הגריל / מחבת.

2. בזמן שהוא על האש.

3. פעם ראשונה רק כשהוא מגיע לצלחת.

4. קומבינציה בין הנ״ל. ואם כן, באיזה יחס?

תודה מראש.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

3+2

יש כאלה שנוהגים להמליח רק את הצד שנצלה כבר ואז עוד קצת על הצלחת.

בשום אופן לא לפני העשייה (זה ייבש אותו).

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

לא להמליח לפני האש!

אני אישית מפלפל בנדיבות לפני האש, אח"כ צורב את החוץ (ומיד לאחר הצריבה ממליח).

ואז נותן לו עוד 3 דקות על אש נמוכה לבישול פנימי לרמת מדיום.

אח"כ בצלחת כל אחד ישים כמה שהוא רוצה.

פורסם

לי יש שיטה שהוא יוצא הכי טוב (ויש לה גם חסרון)

זה מצריך להיות כמעת כל הזמן על המנגל:

1. לחתוך את הסטייק עבה יחסית - משהו סביב ה3 סמ (זה אמור להראות על גבול העבה מידי)

2. רק שהרשת חמה מאוד לצלות צד אחד, לאחר 2 דקות לסובב את הסטייק 45 מעלות ולהניח אותו באזור ״חדש״ על הרשת לעוד 2 דקות ככה הוא מקבל שוב גל חום חדש מהרשת וזה יוצר ריבועים וגם סוגר אותו (להפוך אם מתחיל לצאת דם למעלה)

3. הופכים שוב ל2 דקות ושוב חשוב לשים על איזור ״חדש״ ברשת או להחזיר למיקום הקודם שהספיק להתחמם, לאחר 2 דקות לסובב אותו 45 מעלות על איזור חדש לסיום הצליה ל2 דקות נוספות (יתכן וצריך להסיר לפני אם יוצא דם למעלה)

4. כשמסירים אותו מהאש מניחים על קרש חיתוך ופורסים אותו לרוחב לרצועות שרוחבן כפול מהעובי של הסטייק, עכשיו ניתן לראות שהוא rare ומחזירים לאש רצועה רצועה על הצד שהוא rare ממליחים מעט ופחות מדקה הופכים לצד rare השני וממליחים שוב

6. מסירים הכל מהאש, בשלב זה חשוב להסיר קודם את הרצועות שהיו נראות מוכנות יחסית בשלב הפריסה כדי שיצא שכל הרצועות הגיעו ל מדיום ריר

ככה יוצא שכל חלק בסטיק קיבל טיפול אש הולם, העסיסיות נשמרת בכל רצועה ורצועה והרבה יותר קל לאכל אותם (זה עדיין רצועות מאוד שמנות)

** ה2 דקות שרשמתי זה רלוונטי למנגל שלי (וובר) אבל הכוונה לזמן צלייה קצר מאוד ממש רק לסגירת הבשר וזה יכול להשתנות ממנגל למנגל

החיסרון הוא שישנם דפוקים בראש שמבחינתם סטייק זה חתיכה אחת ;)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

gsi16v אבל אם אתה גם ככה חותך את הסטייק אני לא מבין למה לעשות יהלומים (זה נועד יותר ליופי), השיטה הזאת באמת טובה כשיש הרבה אנשים רק שסיבכת אותה מאוד, שמים סטייק (בדרך כלל כמה כדי שיספיק לכל האנשים), מגיעים למידת עשיה הרלוונטית (רייר) וחותכים לחתיכות קטנות ואוכלים בידיים.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

זה סוגר את הסטיק ומגע הרשת החמה צולה אזורים חדשים ככה שמתקבלת צלייה שווה

בכלל כל השיטה הזו בנויה על כך למקסימום צליה שווה ואיטום הסטייק כדי לשמור בפנים על מקסימום עסיסיות

אין מה להסתבך:

צולים צד ראשון, מסובבים 45, הופכים, מסובבים, מורידים לפריסה ומחזירים וממליחים, הופכים וממליחים.

זה פשוט אבל כמו שרשמתי זה מצריך עבודה כמעת דיי קבועה על המנגל למשך 8~ דקות

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
זה סוגר את הסטיק.

מעניין שלא משנה כמה פעמים כבר הפריכו את הטענה לגבי "סגירה" או "אטימה" של סטייקים, יש עדיין אנשים שממשיכים להאמין בזה ואפילו מפתחים ניסויים הפוכים המוכיחים כביכול את הטענה. לי אישית לא כזה אכפת מה נכון ומה לא, אך לטובת ההדיוטות שבינינו אשאיר כאן את שני הקישורים הבאים ושכל אחד יסיק את מסקנותיו:

http://www.amazingribs.com/tips_and_technique/mythbusting_searing_seals_in_juices.html

http://culinaryarts.about.com/od/cookingmethods/a/sealinjuices1.htm

אם זה באמת מעניין מישהו אפשר ללמוד עוד הרבה על הנושא באינטרנט, בין היתר מהאסכולה של הבישול המולקולרי שבה בוצעו כמה מהניסויים המעניינים יותר בתחום הסטייקים.

פורסם

מלח פלפל רצוי ממגרסה ידנית, עדיף מלח ים או גס ופלפל גרוס טוב, לא להפוך אותו על האש אלא פעם אחת בלבד, אפשר להשרות במרינדה אם רוצים של יין שום וטימין, אבל עדיף ככה כמו שהוא רצוי לעשות עד דרגת מדיום וול ולא יותר, כדאי לאכול איך שירד מהאש ולא לעשות את המנהג הזה של לשים הכל בצלחת ענקית מכוסה ואז שכולם יאכלו יחד, אני בד"כ עושה את כל הדברים האחרים לפני והאנטריקוט אחרון אחרי שיש אש טובה חמה ורגועה.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
מעניין שלא משנה כמה פעמים כבר הפריכו את הטענה לגבי "סגירה" או "אטימה" של סטייקים, יש עדיין אנשים שממשיכים להאמין בזה ואפילו מפתחים ניסויים הפוכים המוכיחים כביכול את הטענה. לי אישית לא כזה אכפת מה נכון ומה לא, אך לטובת ההדיוטות שבינינו אשאיר כאן את שני הקישורים הבאים ושכל אחד יסיק את מסקנותיו:

http://www.amazingribs.com/tips_and_technique/mythbusting_searing_seals_in_juices.html

http://culinaryarts.about.com/od/cookingmethods/a/sealinjuices1.htm

אם זה באמת מעניין מישהו אפשר ללמוד עוד הרבה על הנושא באינטרנט, בין היתר מהאסכולה של הבישול המולקולרי שבה בוצעו כמה מהניסויים המעניינים יותר בתחום הסטייקים.

הצריבה לא "סוגרת" את הסטייק אבל עדיין חיונית כדי לקבל את הטעם.

פורסם

מאחר ואני רחוק מלהיות הדיוט בתחום הספציפי הזה, אני ארשה לעצמי לקרוא למי שכתב את הקישורים האלה אידיוט!!!

1. כל מי שאכל אי פעם סטייק וחתך חיתוך ראשוני כשהסטייק עוד חם, יודע שמיד מתפרצת כמות נוזל מהסטייק, למה היא לא מתפרצת לפני החיתוך הראשוני? הרי הסטייק לא "אטום"?

2. שים סטייק על מחבת קר ותתחיל לחמם, מהר מאוד תגלה שהסטייק צף בתוך נוזלים שהוא הפריש.

זרוק את אותו סטייק לאותו מחבת, אבל תלהיט אותה לפני וכמעט שלא יהיו נוזלים (לא כי המחבת לוהט ומאדה את הנוזלים אלא כי הצריבה אוטמת את הבשר).

3. אין שום בעיה לבדוק את זה, תכין שני תבשילי צלי זהים, אחד עם סגירה מוקדמת של הבשר, שני ללא כל סגירה (זריקה של הבשר החי לנוזל הבישול) ותגיד לי מנסיונך אם יש הבדל בין הבשרים ומהוא. מנסיוני אי אגיד לך שבשר שלא נסגר הרבה יותר יבש.

4. לפני שהרפואת הפכה לרפואה המודרנית שאני מכירים כיום, היו אוטמים בשדה הקרב חתכים ומונעים דימום ע"י צריבה, לא שזו פעולה רפואית מומלצת, אבל יש לך רעיון למה ואיך זה קשור לסטייק?

רזי,

לשאלתך, אין שום משמעות מיוחדת אם המלח מפוזר על המשטח, ממש שניה לפני שעולים על הגריל, במהלך הצליה או על הצלחת, פעולת המלח על הבשר היא לא הפלת פצצת אטום על הירושימה, זה לא שאתה מפזר מלח וכל הנוזלים עפים מהסטטיק.

עם זאת, ברור שלא לשים את המלח לפני.

אם מחליטים להשרות את הבשר במרינדה כל שהיא, אז גם בה לא שמים מלח.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מכיוון שכל אחד אוהב כמויות שונות של מלח, אין סיבה להמליח בזמן הצלייה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני בד"כ עושה את כל הדברים האחרים לפני והאנטריקוט אחרון .

ברור. ממלא את כולם בכנפיים, פיתות עם חומוס, נקניקיות מיס לוסי, ורק בסוף את האנטריקוט, הפילה וצלעות הטלה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

4. לפני שהרפואת הפכה לרפואה המודרנית שאני מכירים כיום, היו אוטמים בשדה הקרב חתכים ומונעים דימום ע"י צריבה, לא שזו פעולה רפואית מומלצת, אבל יש לך רעיון למה ואיך זה קשור לסטייק?

אני בספק אם יש קשר כלשהו, כי צריבת הפצע נועדה למנוע דימום וזיהום, אבל לא התאדות של הדם אחרי שהוא רותח על האש.

דני

• תוכן חדש...