Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימודים

davemustaine87
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי חבר שהוא כרגע נגד בקבע. והוא חרד לגורלו בצבא מחשש לפיטורים בתקופה הקרובה(עניין של שנתיים-שלוש). אז הוא חשב על אופציית לימודים.

הוא מעוניין בלימודי הנדסה תוך כדי עבודה בקבע ולכן הוא פנה למכללת סמי שמעון שהיא היחידה שמאפשרת לימודי ערב. במכללה יש אופציה ל-2 סוגי מכינות קדם אקדמאיות:

1. 3 חודשים שמיועדת לבעלי בגרות רק שצריכים השלמה במתמטיקה ופיזיקה(מתכונת של לימודי ערב)

2. שנה שלמה שמיועדת לחסרי תעודת בגרות( יום לימודים מלא מהבוקר)

לצערי החבר הוא חסר תעודת בגרות מלאה(אין לו היסטוריה, אזרחות, לשון) והוא לא יכול ללכת על אופציה 1, והוא לא רוצה להתפטר מעבודתו בצבא ולכן גם לא יכול ללכת על אופציה 2.

האופציות שנשללו:

השלמת בגרויות - מכוני השלמת הבגרויות לוקחים סכומים מופרכים ביותר על השלמות כאלה, והוא לא מעוניין בזה.

אוניברסיטה פתוחה- הוא לא חושב שהוא יצליח לשרוד ברמה של האוניברסיטה הפתוחה ותואר תובעני שכזה.

ללמוד משהו אחר- הוא לא מעוניין

אני חשבתי שינסה עצמאית להשלים את הבגרויות האלה(שינסה לגרד עובר, הרי לממוצע בגרות אין משמעות בשביל המשך הלימודים)

כמו כן, החבר הוא הנדסאי חשמל במקצועו, וניראה לי שאפשר להרוויח משכורות מכובדות עם התעודה הזאת

מה אתם חושבים? יש עוד אופציות?

פורסם

אם הבחור מעוניין בלימודי הנדסה הוא צריך לקיים מספר תנאים, ביניהם:

1. לעמדו בתנאי הקבלה ללימודים - במקרה שלו זה כולל השלמת בגרויות (או מכינה קדם אקדמית) + פסיכומטרי.

2. להיות מסוגל להקדיש ללימודים מספיק זמן (וכסף) משך לפחות 4 שנים.

שני התנאים מצריכים הקדשת זמן רב ועלותם אינה קטנה.

אם הבחור אינו מסוגל לעמוד באחד משני תנאים אלה יהיה עליון לוותר על לימודי ההנדסה ולהתפרנס ממקצועו הקיים או ממקצוע פחות תובעני מהנדסה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה שזכור לי בתיכון, מקצועות כמו היסטוריה ואזרחות אלה מקצועות עם הרבה חומר כתוב.

למדתי לבגרויות האלה עם סיכומים של החומר שהיה לי.

עברו 9 שנים מאז שסיימתי תיכון, אבל בשנים האלה נוסף אופציה של חומר באינטרנט ברמה הרבה יותר גבוהה ממה שהיה לי.

שיבדוק בבית ספר שהוא למד מה החומר שצריך ללמוד לבגרויות ויתחיל למצוא סיכומים ולשנן את החומר.

הדבר היחיד שהוא יצטרך לשלם זה לבית ספר כדי שיזמין לו מבחן.

*הערה: גם אני חזרתי לבית ספר כדי להתנדב לפני 5 שנים, כי היה חסר לי שעות במחוייבות אישית.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לא יודע מה שוויו של תואר מהנדס ממכללה, אבל אם הוא בטוח שזה הכיוון אליו הוא שואף (ושווה לשקול פה את דבריו של ספריאל, זו לא בהכרח ההחלטה הנכונה), אז לדעתי הדרך הכי זולה ומהירה תהיה להשלים את שלוש הבגרויות עצמאית (מאמין שאפשר לעשות אותן במועדים סמוכים?) ואז מכינה לשיפור.

פסיכומטרי הם לא דורשים?

הוא לא זכאי להנחה בשיפור בגרויות עקב היותו חייל?

הוא לא מעוניין להמשיך לעסוק בתפקידו כהנדסאי חשמל?

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

רציני לגמרי. יש אנשים שחוזרים לבית הספר בגיל 25 כדי להשלים את הבגרות בחנ"ג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא יודע מה שוויו של תואר מהנדס ממכללה, אבל אם הוא בטוח שזה הכיוון אליו הוא שואף (ושווה לשקול פה את דבריו של ספריאל, זו לא בהכרח ההחלטה הנכונה), אז לדעתי הדרך הכי זולה ומהירה תהיה להשלים את שלוש הבגרויות עצמאית (מאמין שאפשר לעשות אותן במועדים סמוכים?) ואז מכינה לשיפור.

פסיכומטרי הם לא דורשים?

הוא לא זכאי להנחה בשיפור בגרויות עקב היותו חייל?

הוא לא מעוניין להמשיך לעסוק בתפקידו כהנדסאי חשמל?

מהנדס ממכללה שווה מספיק. לא צריך לזלזל יתר על המידה.

בסמי שמעון יש דבר שנקרא פסיכוטכני והוא עשה אותו ויש לו מספיק על מנת להתקבל.

הצעתי לו לעסוק בתור הנדסאי במקרה הצורך אבל הוא מעדיף קודם למצות את אופציית המהנדס

פורסם
מה שזכור לי בתיכון, מקצועות כמו היסטוריה ואזרחות אלה מקצועות עם הרבה חומר כתוב.

למדתי לבגרויות האלה עם סיכומים של החומר שהיה לי.

עברו 9 שנים מאז שסיימתי תיכון, אבל בשנים האלה נוסף אופציה של חומר באינטרנט ברמה הרבה יותר גבוהה ממה שהיה לי.

שיבדוק בבית ספר שהוא למד מה החומר שצריך ללמוד לבגרויות ויתחיל למצוא סיכומים ולשנן את החומר.

הדבר היחיד שהוא יצטרך לשלם זה לבית ספר כדי שיזמין לו מבחן.

יהיה לו קשה מאוד (כמעט בלתי אפשרי) להצליח בבחינות באזרחות ובהסטוריה על ידי לימוד עצמי בלבד. שינון חומר לא יספיק לו לעבור את הבחינה כי יש כיום שאלות המחייבות ניתוח של נתונים.

מכיוון שחסרים לו 3 מקצועות לתעודת בגרות, כדאי לו להשקיע וללמוד באחד מן המכונים או לבדוק אפשרות של מורה פרטי שיכין אותו לבחינות בגרות. כדאי לברר מראש במכללה מה הם הציונים הנדרשים כתנאי קבלה.

אם יש בידו דיפלומה של הנדסאי חשמל והוא מוכר כחשמלאי מוסמך, ייתכן שיהיו לו אפשרויות תעסוקה גם ללא תואר מהנדס.

פורסם
לא יודע מה שוויו של תואר מהנדס ממכללה

לא מדוייק.

כמו בכל מקום, יש טובים יותר ויש טובים פחות.

מניסיוני, בעיקר כמעסיק, נתקלתי בהמון מהנדסים יוצאי מכללות שהיו מעולים ובוגרי טכניון/אוניברסיטאות שהיו גרועים ולהיפך.

פורסם

שיבדוק אפשרות להשלמת הבגרויות דרך הצבא, אם הוא בקשרים טובים עם המפקד שלו זה אפשרי לחלוטין.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

היסטוריה לשון ואזרחות זה לא כזה הרבה,וממש לא צריך לקחת שנה.

שילך למכללה ויברר על השלמת בגרויות במכללה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
מהנדס ממכללה שווה מספיק. לא צריך לזלזל יתר על המידה.

בסמי שמעון יש דבר שנקרא פסיכוטכני והוא עשה אותו ויש לו מספיק על מנת להתקבל.

הצעתי לו לעסוק בתור הנדסאי במקרה הצורך אבל הוא מעדיף קודם למצות את אופציית המהנדס

לא היתה פה טיפת זלזול, אלא בורות כנה. אין לי מושג מה שוויה של תעודת מהנדס ממכללה, לטוב ולרע.

מה חתימה? תתפשטי!

• תוכן חדש...