Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יבואן סוזוקי לראיון לגלובס מדבר על שר התחבורה ועל מחירי המכוניות בארץ.

אומר: "אם קנית אצלי אוטו יפני ב-100 אלף שקל, יותר מ-50 אלף שקל הם מס"

לא שלמישהו פה בפורום זה חידש משהו אבל עדיין.

קישור לכתבה - http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000907825#fromelement=hp_firstarticle

פורסם

הדבר המעניין (נניח...) היחיד בכתבה הזו הוא המעבר של פורשה לשליטת צ'מפיון.

כל שאר הדברים הם בזבוז של שטח-אכסון.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

קראתי וזה אכן מעניין.

מה שמוזר, לפחות מבחינתי זאת ההצהרה הבאה:

"השם מטעה, סוזוקי לא יודעים כל-כך לשווק. זו מכונית משפחתית שקראו לה קרוסאובר, ובגלל השם אנשים מתבלבלים".

מה?!

ההחלטה לקרוא לרכב הזה הייתה כמעט ישראלית נטו. באירופה הוא נקרא S-Cross או SX4, ורק בישראל הוא קיבל את הכינוי קרוסאובר. אז למה להאשים את היצרן?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

גם אני לא בדיוק הבנתי את ההצרה הזאת. אולי הומור עצמי מסויים?

מה שמאוד עניין אותי הייתה האמירה הפתוחה (שאמנם כולם ידעו שהיא אמיתית) ש"היבואנים מעלים את המחירון כדי לתת הנחות" :roll: איך באותה נשימה הוא אומר שיש להם רווח של 4% אני לא מבין..

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

האם זה הרמז לכך שסמל"ת תשווק בסוף את קרייזלר?

"אבל אני יותר מזדהה עם ג'יפ, ואם יש משהו שסנטימנטלית לא הייתי רוצה להיפרד ממנו, זה קרייזלר. מצד שני, אם אקבל הצעה רצינית..."?

פורסם

פיק, מה לגבי טענתו על רווחיות היבואן. אולי לא הבנתי נכון, הוא טוען שיבואן מרויח כחמישה אחוז על מחיר רכב לפני מס? כלומר על רכב שעולה בשוק 100000 היבואן מרויח 2500? ברוטו? נטו?

קייסר, לא מסכים איתך כ"כ. לי המעבר של פורשה פחות חשוב והמגמה של מעבר לליסינג ע"י היבואן , אם היא מגמה חזקה היא המעניינת שעשויה להשפיע.

עניין נוסף, השר כץ שמתיימר להוזיל רכב בלי להוריד מיסוי, כלומר ע"ח היבואנים. נדמה לי שבעבר הבאתי ציטוט של כץ בעניין ובהמשך גם התקפלות מסוימת מן היומרות.

נראה שכץ הולך בכוח: בנמלים, ברכבת, עם יבוא רכב. מעניין אם גם כאן יגיע לתוצאות הפוכות ממה שהצהיר, על חשבוננו. מישהו בודק הבטחותיו מול התוצאות שהביא?

פורסם
פיק, מה לגבי טענתו על רווחיות היבואן. אולי לא הבנתי נכון, הוא טוען שיבואן מרויח כחמישה אחוז על מחיר רכב לפני מס? כלומר על רכב שעולה בשוק 100000 היבואן מרויח 2500? ברוטו? נטו?

קייסר, לא מסכים איתך כ"כ. לי המעבר של פורשה פחות חשוב והמגמה של מעבר לליסינג ע"י היבואן , אם היא מגמה חזקה היא המעניינת שעשויה להשפיע.

עניין נוסף, השר כץ שמתיימר להוזיל רכב בלי להוריד מיסוי, כלומר ע"ח היבואנים. נדמה לי שבעבר הבאתי ציטוט של כץ בעניין ובהמשך גם התקפלות מסוימת מן היומרות.

נראה שכץ הולך בכוח: בנמלים, ברכבת, עם יבוא רכב. מעניין אם גם כאן יגיע לתוצאות הפוכות ממה שהצהיר, על חשבוננו. מישהו בודק הבטחותיו מול התוצאות שהביא?

אני בודק, פעם בשבוע בערך. לא טוב.

פורסם

בינתיים דיבורים כמו חול....

מה גם שהוא כנראה שוכח שמחיר רכבים חדשים נגזר בעיקר ממיסוי וזה באחריות משרד האוצר - כלומר לו אין בכלל השפעה בעניין.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

ברור קייסר, אך שם אין לו כוח או רצון להשפיע לכן הוא מציע פתרון קסם אחר- חיזוק התחרות. אלאשאני בספק כמה זה יקצץ מהמחיר ועד כמה זה ריאלי לימי שקונה מאזדה ולא מאזרטי. בנוסף לכך, הוא לא דואג לתאם מהלכיו עם גורמי המכס. לצערי איני מוצא כרגע כתבה מגלובס או דה מרקר מן חודש האחרון. הכתבה מספרת על כך שאנשים שייבאו רכב דרך סוכנויות יבוא וכבר נוסעים בו זמן מה, נדרשים לפתע להוכיח שאין להם אחות. הטיעון הוא שהצעד נובע ממשחקי כוח בין משרדים ממשלתיים שונים. במאבק בינהם האזרח הוא זה שנטחן בניהם.

בנוגע לביטוייו הכוחניים נגד הנמלים והרכבת, הוא גורם לי להתלבטות: נגד מי אני יותר: הוא או הם, הכרעה לא קלה.

בנוגע לשנויים בליסינג, מי יודע? נראה.

פורסם

כל כך הרבה סתירות יש בכתבה וגם "קצת" אי דיוקים

למשל בעניין היבוא המקביל, טען שאף אחד לא בא , יש בנתיים אחד , איילון מוטורס אומנם מייבא פורד אבל יש

טען שהרווח יהיה קטן, רק "שכח" שלפני כמה שנים היו יותר רכבים של קרייזלר ביבוא אישי מאשר היבואן מכר , ואז נאלץ לבצע התאמת מחירים

למשל במשפט אחד אומר שהמחירון זה פיקציה מעלים בכדי לתת הנחות

ובמשפט שני אומר שהיצרן לא נתן לו מספיק הנחות בכדי לתת הנחות לרכבי הליסינג, אז שיחליט

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

בשנתיים האחרונות השוק מאוד השתנה לטובת הצרכן.

הליסינג הולך ונחלש (בגלל זה חשבו ב-2011 שימכרו הרבה פחות מכוניות ממה שנמכר בפועל) והכוח של הצרכן הפרטי עולה.

נתחיל בזה שגם בעדכון המס הירוק וגם בינואר האחרון לא ייקרו את מועדון ה-128 אלף (משפחתיות אוטומטית).

דגמים עם תמחור טוב ביחד למתחרות נמכרים במספרים גבוהים ביחס למתחרות גם אם לא מצטיינות השוק (פלואנס דיזל, מיצובישי אאוטלנדר, סוזוקי קרוסאובר, מיצובישי ספייס סטאר).

רכבים שלא נמכרו בהתאם לציפיות המחיר ירד (פיג'ו 208, מיצובישי ספייס סטאר ידנית).

הליסינג 0 קילומטר היתה שיטה למכור רכב חדש בהנחה בלי להוריד במחירון והמחירים שם הראו את מרווח הרווח של הייבואנים.

כולם חשבו שאחרי עדכון המס רכבי מיני יעלו יותר, בפועל המחיר של האלטו ירד ל-54, שברולט ספארק הגיעה בגרסה מוזלת יותר וסיטרואן C1 נמכרת באופן לא רשמי ב-60 אלף.

למרות שטויוטה הובילו את המסירות בשלושת החודשים האחרונים, הם פתחו את 2014 עם הורדת מחירים, מאזדה ופורד פתאום יצאו בימי מכירות עם הנחות.

תמו הימים שמאזדה 3 הובילה תמיד את השוק, גם יונדאי מתחילים להפנים ש"לא לעולם חוסן" והם לא בהכרח יהיו ראשונים שנה הבאה.

בשנת 2012 הרכב הכי נמכר בישראל היה סטיישן, בשנת 2013 רכב מיני.

במחיר הנכון הצרכן מוכן לקנות רכב ידני או סטיישן או דיזל.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...