Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השבוע יצא לי לשכור לזמן קצר רכב בחברה מאוד ידועה וגדולה (גם בקנ"מ עולמי). קיבלתי רכב קוריאני עם מנוע 1.6 GDI ועליו כ - 10,000 ק"מ בלבד , עם 4 חודשים על הכביש. הצוות והשירות היו באמת מצויינים. במסירת הרכב הנציג ציין כמה שהרכב שמור וכמובן נבדק ביסודיות , כולל "שמן , מים".

בבוקר למחרת לפני נסיעה , מתוך סקרנות לראות את תא המנוע התבוננתי במנוע וראיתי שהמיכל עיבוי של נוזל הקירור נראה כאילו ריק. בדקתי ביסודיות , אכן יבש. פתחתי מכסה רדיאטור - היה נוזל קירור במפלס חסר של 3 ס"מ. שמן היה תקין.

בדקתי ולא נראו שום סימני נזילה.

כשהחזרתי את הרכב לאחר שעתיים נשאלתי איך היה הרכב ע"י הנציג המקבל . ציינתי שהרכב נסע היטב אך חסר נוזל קירור באופן משמעותי. הנציג הודה לי על ההערה. עוד אני ממתין לשיחרור אני מבחין בנציג בוחן את תא המנוע , ניגש למשרד וחוזר עם ג'ריקן 4 ליטר , לשעבר של נוזל שמשות , ובו מים . הוא מילא מעל חצי ג'ריקן למיכל העיבוי.

שאלתי אותו - לא צריך נוזל מיוחד ? ענה לי בחביבות - חסר מים אז שמים מים. בינתיים הצטרף גם מנהל הסניף. אמרתי להם שלרכב חדש בימינו שמים נוזל קירור ייעודי שמומלץ ע"י היצרן ובטח לא מי ברז שמלאים אבנית וגורמים קורוזיה ונזקים.

שניהם ענו ברצינות ובחביבות שתמיד הם שמים מים רגילים ואף פעם לא שמעו שאסור . שאלתי ואם חסר שמן מה תשימו ?

ענו ברצינות - יש לנו מיכלי שמן מסוג אחד , ולשאלתי - ממנו שמים לכל הרכבים.

הסברתי להם בקצרה לגבי חשיבות מילוי נוזלים ושמנים איכותיים וייעודיים לכל דגם והם קיבלו דברי עם פליאה גדולה, אך הודו לי באדיבות על ההארה.

תובנות :

- מוזר ולא סביר שברכב חדש מודרני נעלם נוזל קירור רב כ"כ.

- כנראה אף פעם איש לא טרח בחברה באמת לבדוק מפלסים.

- רמת ידע ואחזקה מאוד נמוכה , ועוד בחברה נודעת.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הידע הטכני של הנציגים והמנהלים שואף לאפס בכל החברות שיש לי ניסיון איתן. הדבר המוזר הוא שהנציג שבחן את הרכב הוא כנראה גם זה שדואג לקחת את הרכבים למוסכים ולדאוג לתקינותם לא ידע מה אתה רוצה ממנו.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אתה יכול לנסות להתלונן בסניף הראשי, אלא אם כן כמובן זה ההוראות שקיבלו הנציגים לעשות במקרה כזה.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

אני לא מבין למה אתה לא חולק עימנו את שם החברה (והרכב). שאנחנו ניתקע עם הרכב כשניקח אותו מהם?

מה העניין הזה של אנשים פה לא "לחשוף" שמות? מה קרה?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

יש לי הימור בנוגע לחברה שבה כל הסיפור הזה קרה, אלא שההימור שלי כלל אינו רלבנטי מכיון שלצערנו המצב הזה מתאר לא מעט חברות שפועלות בתחום.

זאת בדיוק הסיבה שבגללה כנראה לעולם לא ארכוש רכב מחברת השכרה/ליסינג.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אני לא מבין למה אתה לא חולק עימנו את שם החברה (והרכב). שאנחנו ניתקע עם הרכב כשניקח אותו מהם?

מה העניין הזה של אנשים פה לא "לחשוף" שמות? מה קרה?

שמעת על החוק שמדבר על הוצאת דיבה ? ועל זה שהעונשים החדשים של חוק זה עוברים את המליון שקל ?

מי רוצה להסתבך עם שטויות כאלה ?

פורסם

הדבר היחיד שאני לוקח מהסיפור שלך זה חיזוק נוסף למה לעולם לא לקנות רכב מחברת השכרה/ליסינג.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

בשנה האחרונה שכרתי לא מעט רכבים משלושת חברות ההשכרה הגדולות בישראל - אוויס, אלדן וגם שלמה סיקסט. לא ציינת לאיזו אחת מהן (אם בכלל) אתה מתכוון אבל ההתרשמות שלך לא מפתיעה אותי בכלל. בשתיים מתוך שלושת החברות שציינתי זה בהחלט אפשרי מניסיוני האישי.

על רמת הרכבים של שלמה סיקסט לא ארחיב כי אז באמת עלולה להיות נגדי תביעה על הוצאת דיבה. אסכם בקצרה ואומר ששכרתי מהם רכב פעמיים וחדלתי מלעשות זאת למרות שלרוב הם הכי זולים.

אוויס הם די באמצע מבחינת רמת האחזקה. לא פעם נתקלתי אצלהם בתופעות דומות לאלו שאתה מתאר, כולל רכבים שמצבם המכאני לא היה מלהיב במיוחד (וכן, אני מספיק זמן בתחום כדי לזהות פיאט פנדה עם תושבת מנוע או גיר גמורה).

אצל אלדן, לעומת זאת, נדיר מאוד למצוא כאלו מקרים. רכבי ההשכרה שלהם מתוקתקים ברמה גבוהה, לא רק קוסמטית אלא לרוב גם מכאנית.

בשורה התחתונה, זה מאוד תלוי בחברת ההשכרה וברמה של מנהל סניף ההשכרה הספציפי. יש הבדלים מאוד גדולים בין סניפים שונים של אותה הרשת, לא רק ברמת השירות אלא גם ברמת הרכבים. אני תמיד משתדל לאסוף רכבים מ"סניפי תיירים", כאלו שנמצאים באזורי המלונות ליד הים. איכשהו שם היאוש נעשה הרבה יותר נוח.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני חושב שבשביל בעל הבית, שמן ומים מתאימים זה בסך הכל הוצאה כספית, הרי הוא גם ככה לא מחזיק את הרכב יותר מ3 שנים.

וב3 שנים בנסיעה עם מים רגילים, לא יקרה כלום.

זה שהנציגים עצמם לא ידעו ששמים מים מתאימים ושמן איכותי (הכוונה הייתה שלא ישימו אבל לפחות שתיהיה המודעות לזה), זה מחדל, מי לעזאזל קיבל אותם לעבודה עם רכבים?

יש עוד הרבה מחדלים, גם אני כמעט לקחתי רכבים דפוקים (פה פאנצ'ר, שם הגה עקום ורועד ועוד הרבה) (תמיד ביקשתי משהו אחר).

יש לי הרגשה שאני ירגיש יותר בטוח ליסוע בכל הארץ עם הגרוטאה בת 18 שלי, מאשר ברכב שכור.

פורסם

היתה לי חוויה עם רכב שכור שקיבלתי כרכב חלופי כאשר שלי היה בתיקון. קורולה בת שנתיים עם כ-75,000 ק"מ על הספידומטר. כנראה פליטת ליסינג לגורם ממשלתי, אבל אני לא בטוח.

כבר בהתחלה היו סימנים גרועים - הפלסטיק בסף הדלת מדלדל. אבל זה היה עניין קטן. ביום הראשון נהגתי רק בעליה, אבל למחרת ירדתי בכביש דורי, והיתה לי תחושה שהבלמים בסוף דרכם, כנראה כבר על זמן שאול. בהחזרת הרכב התלוננתי על כך והבחור (שהוביל אות למוסך באותו רכב) נאלץ להסכים והבטיח שהרכב יכנס לטיפול, אבל השד יודע מה עלה בגורל השוכר הבא שקיבל את הרכב לאחר השטיפה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
שמעת על החוק שמדבר על הוצאת דיבה ? ועל זה שהעונשים החדשים של חוק זה עוברים את המליון שקל ?

זה די משעשע שאתה מטיף מוסר בענייני ידיעת החוק לאחד מעורכי הדין הידועים כאן בפורום, שגם עזר לא פעם בעיצה ויותר מזה לחברי פורום בצרה :|

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם
יש לי הימור בנוגע לחברה שבה כל הסיפור הזה קרה, אלא שההימור שלי כלל אינו רלבנטי מכיון שלצערנו המצב הזה מתאר לא מעט חברות שפועלות בתחום.

מסכים מאד עם החלק האחרון,לגבי אופציית הרכישה.וזה עוד מבלי לדבר על האונס היומיומי שרוב רכבי ההשכרה/ליסינג עוברים..

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

אתה פשוט לא יודע על מה אתה מדבר. קרא את החוק ותחזור.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ליסינג מנהג יחיד זה במקרים רבים כמו לקנות רכב מלקוח פרטי. למשל ברכב העבודה שלי אני אחרי כל טיפול מוודא שהם שמו פילטר מקורי, החליפו שמן (לפי צבע), מוודא שמפלסים וסוג כל הנוזלים תקין ולא קורע את הרכב, שומר, לא לוחץ עד שמנוע מתחמם וכד'. ברכב השכרה נהגו אלפי אנשים ולך תדע איך כל אחד מהם נהג, כל אחד כיוון מושבים, פתחי מיזוג וכד'. רכב השכרה בלוי יותר מרכב ליסינג של נהג יחיד.

יש גם ליסינגאים חזירים שקורעים לרכב שלהם את הצורה. לכן אם יש אפשרות לקנות רכב ממישהו שאתם מכירים וסומכים - זה הכי טוב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...