Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב.

הרכב המדובר - פיאסטה 89.

לפני מספר שבועות הבחנתי שהרכב מאבד נוזל בלמים. סריקה מהירה העלתה שהנזילה היא מצד ימין אחורי לפני הגלגל. מאחר ויש לי כרגע דברים קצת יותר חשובים מלשכב מתחת לרכב, העדפתי (שלא כהרגלי) להכניס את הרכב למוסך.

הכנסתי את הרכב למוסך שמפורסם פה בפורום (אני בכוונה לא מפרסם את שמו) להחלפת צינורות בלם אחוריים. "על הדרך" כבר הוריתי למוסך לבצע שיפוץ למגבר הבלם, ולהחליף דיסקים קדמיים ודיסקיות לחדשים כחלק מתחזוקת מנע עתידית.

הפיאסטה הייתה במוסך כמספר ימים שנבעו מקושי בהשגת צינורות הבלם (לבסוף הוכנו במיוחד), כל החלקים הוחלפו לשביעות רצוני, ויצאתי מהמוסך כשהרכב בולם כמו שצריך.

מספר ימים מאוחר יותר באמצע נסיעה נדלקה לי נורת מפלס בלמים בלוח שעונים (מפליא שהיא עובדת... :lol: ), עצרתי בצד, בדקתי וראיתי שמיכל הבלמים ריק.

הרכב הובא למוסך והפעם התקלה אובחנה כמשאבת האיזון. גם הפעם הרכב עמד מספר ימים עקב אי יכולת לשפץ את המשאבה הנוזלת - לבסוף הגעתי למוסך, לקחתי את המשאבה ויצאתי באופן עצמאי ל"מרכז הבלם" בת"א לשם שיפוצה. המשאבה שופצה והוחזרה למוסך לאחר מספר שעות.

היום הוצאתי את הרכב מהמוסך - אין נזילות אבל הדוושה ספוגית. עשינו ניקוז אוויר זריז, הדוושה התקשתה במעט אבל עדיין לא נותנת 100%. בדיקה עצמאית בעומס מגלה שהרכב עוצר אבל לא מבצע נעילת גלגלים כמו שהייתה בטרם התיקון החוזר.

אני כבר ממש מיואש, יש לי מעבר דירה על הראש ואני לא יכול להיות בלי רכב ויתרה מכך - אני לא רוצה לעלות עם פצצה מתקתקת לכביש והנסיעה למוסך יחסית מרוחקת.

האם כדאי להמשיך לבצע ניקוז אוויר או לפרק את המשאבת איזון ולהחזיר אותה לשיפוץ חוזר?

אציין כי גם המשאבה המרכזית שופצה לפני כחצי שנה ולא נראה לי שהיא החלק הסורר.

האם יהיה יותר יעיל לעשות ניקוז אוויר שהרכב מונע?

לעזרתכם אודה,

עידן.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

עידן שלום רב !

ראשית ברכותי, לרגל העברתך לדירה, בתקווה שלדירה חדשה שלך, ולא לדירה בשכירות.

שנית בהמשך לתגובתו של יניב רז, אני חייב לציין, שעל מנת לנקז אוויר, לא חיבים להתניע מנוע, אם כי זה בוודאי לא יזיק.

אך לא בגלל זה אני מגיב, תגובתי באה, בעקבות כך שהכרותי איתך, היא רבת שנים, ואני יודע שאתה בחור רציני וגם נשוי, ואני תמה על כך שאתה מתכונן להתמודד לבד עם הבעיה שהיא בטיחותית נטו, במקום לתת למוסך שזה במסגרת אחריותו להתמודד עם זה.

התירוץ שאתה לחוץ בזמן, לא תופס בנושא בעל בטיחות ממדרגה ראשונה זה.

פנה למוסך, בעיקר שהוא חבר הפורום, ומעונין בווודאי לשמור על שמו הטוב, כמנהג הפתגם: "טוב שם, משמן טוב"!

חזור לפורום לעדכון.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

טוב, אז לאחר מספר שבועות בהן הרכב שלי עמד כמעט ללא שימוש עקב מעבר הדירה (צביקה - לשאלתך, הבית הוא שלי ולא מושכר. ותודה על הברכות). בוצע ניקוז ויצאה כמות לא מבוטלות של אויר ממערכת הבלמים.

עשיתי מספר סיבובים עם הרכב בשכונה והתגלה משהו חדש - הרכב "ממאן" להאיץ ואיבד את הזריזות (היחסית) שלו. בעמידה ברמזור גיליתי שאין צורך ללחוץ על הברקס :shock: קאליפר שמאל קדמי כאילו לחוץ על הדיסק קלות ובולם את הרכב. ויש גם ריח של שרוף...:?

בכיבוי הרכב הקאליפר מאבד את עוצמת הבלימה ומשתחרר עד הלחיצה הראשונה בהתנעה הבאה.

יש למישהו כיוון מה זה יכול להיות וממה זה נגרם?

תודה,

עידן.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

כנראה שקליפר שמאל קדמי תפוס.

אך לפני שאתה ממהר לשלוח אותו לשיפוץ - בדוק (או אולי עדיף - בקש מהמוסך שיבדוק...) את הצינורית הגמישה המובילה אליו. יתכן מאד שהיא סתומה, ולא מאפשרת לנוזל הבלמים לחזור לאחר הלחיצה על הבלם. במקרה כזה, החלפתה תפתור את הבעיה.

לעתים הגומי מתנפח וסותם את המעבר.

בהצלחה

עודד

• תוכן חדש...