Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ליסינג דגמי 2014 - רכב לצעיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

שנת 2014 מתחילה ויחד איתה אני צריך להתחיל עם רכב חברה חדש. כרגע אני נוהג על קיה ריו אוטומטית, אחלה רכב רק טיפה חלש.

התקציב (או יותר נכון, המחירון המקסימלי) הוא 135K.

אין מניעה לרכב ידני, ואין מניעה גם לרכב זול - לדוגמא אני ממש התרשמתי מהקליאו החדשה, אבל לא בהכרח אקח אותה אם יש משהו יותר טוב בקטגוריה (גם אם הוא יקר יותר משמעותית. התקציב המקסימלי הוגדר וכל מה שנכנס בין לבין - נכלל ברשימה).

יש לי את ההגבלות הבאות:

1. הרכב לא יהיה מתוצרת VAG - רכבים יקרים (לפי המחירון), לא אמינים ושירות לא משהו באופן כללי.

2. בפרט לא סיאט איביזה או יונדאי ולוסטר - אני בטוח שיש כמה צדיקים בסדום, אבל מלבדם, הרכבים צברו מוניטין של קהל יעד מסויים. אני מנסה להמנע מהתדמית הזאת.

3. לא סיטרואן. לחיוב אני יאמר שהסיטרואן C3 האחרונה שנהגתי בה הייתה נוחה במיוחד והייתה לה צריכת דלק אפסית, אבל לשלילה - היא נתקעה לי כמה פעמים, הגיר הרובוטי שלה לא משהו ולא בא לי לבלות במוסכים. לא בשביל זה לוקחים ליסינג תפעולי. אני אסייג את עצמי ואומר שלפי דעתי C5 הוא רכב מדהים, רק חבל שהוא לא נכנס לי בתקציב.

4. מאזדה 2 - אני לא יודע מאיפה להתחיל אפילו. הייתה לי חוויה ממש גרועה איתה ונסגור את זה ככה :)

עכשיו עוד משהו - אין עוד סטיגמות - לדוגמא, צרפתיות מתקבלות בברכה אם הן שוות את זה.

עכשיו קצת יותר בפרוטרוט:

אני בן 23, אני מחפש רכב צעיר יחסית. אין צורך להשתגע, אני לא מחפש תאוצה הכי מהירה 0-100, אני לא משתגע על הכביש ובשביל זה אין צורך ברכבים מטורפים. יחד עם זאת, הריו שיש לי היום קצת מאכזבת בביצועים. אני רוצה קצת יותר...

חשבתי על הכיוון של מגאן קופה החדשה, אומנם קצת התאכזבתי הן מהאבזור פנים שלה (לפי דעתי הוא נשאר הרחק מאחור בהשוואה לקליאו או לקפצ'ור למשל) ומהשילוב המיושן של הגיר-מנוע יחסית לדגמים האחרים.

יש כמובן את כל הסטנדרטיות יותר - מאזדה 3, טויוטה קורולה, יונדאי i35 וכו'...

אני מחפש כמובן רכב צעיר..

עריכה: חשוב לי (בסדר הזה) אחיזת כביש, בטיחות, מראה, ביצועים, נוחות, צריכת דלק.

דעתכם?

פורסם

מאזדה 3 5DR עם מנוע 2000 / פוקוס 5DR ידנית 2000

ניסן ג'ק ידני

פג'ו 208 ידנית (למרות שהקליאו שהוזכרה תהיה בחירה עדיפה)

לפי דעתי הבחירה המיוחדת ביותר תהיה סיטרואן DS3 (במידה וזמינה בליסינג כמובן)

.We apologise for the inconvenience

פורסם

הקיה פרו סיד נראית מעולה לדעתי ותא הנוסעים מאוד איכותי, ברמה של גולף. המחיר חורג באלפיה מהסכום שהוקצב לך.

אלפא מיטו נוחתת בגירסה חדשה עם מנוע הטווין אייר של קונצרן פיאט אבל לדעתי המחיר גבוה ביחס ליחידת הכוח.

אחרונה ומאוד חביבה מיני one, גם כאן יחידת הכוח לא מבטיחה אבל למיני יש את הקסם שלה.

פורסם

תודה לכולם :)

@Mike808 אני אוהב את הרכבים החדשים של קיה אבל בתור מכור לטכנולוגיה אני מרגיש שאני מפספס פה משהו. המנועים שלהם פחות מתקדמים מהמתחרים הצרפתים והגרמנים.

@Asaf-R

אם כבר 208, ברור שהקליאו עדיפה בכל פרמטר אפשרי. הקליאו החדשה מדהימה, ממנוע 1.2 הם סוחטים 120 כ"ס, זה נתון מדהים. ההאצה מ- 0 למאה מתבצעת ב 9.4 שניות, פשוט מדהים. אם כבר ניסן ג'וק - למה לא קפצ'ור? לפי דעתי היא עולה על הג'וק בכל הפרמטרים בגרסאות ה"רגילות". החסרון היחיד שאני רואה כאן שאין לה גרסה בעלת הנעה 4x4, אבל היא כבר לא מעניינת אותי :)

לגבי מאזדה 3 החדשה, היא נראית טוב, אבל לפי כל מבחני הרכב שאני קורא לאחרונה היא מאכזבת ביחס לקטגוריה.

כנ"ל לגבי הסיוויק - כפי שצויין במבחנים האחרונים המרווח האחורי בה "לא מבייש סופר מיני".

לגבי המיטו - מסרב מטעמי מצפון. סמל"ת מתמחרים גבוה מידי רכבים שבסיסם הוא כבסיס פיאט (גם יחד עם הגרסא החדשה המוזלת), ולמען האמת קצת לא ברור לי למה לקנות אלפא בארץ אם אתה לא משוגע לדבר. במדינות מסויימות באירופה דגמי אלפא מתחרים ישירות בגולף, למה כאן הם חייבים לשחוט אותנו? בתור יבואנים של קונצרן עם בעיות כלכליות הייתי מצפה מהם להוציא דגמים יותר "כלכליים" לשוק הישראל.

לגבי מיני - חשבתי על זה, אכן יש לה את הקסם שלה וזה באמת הפתיע אותי שהיא מתומחרת בתקציב שבחרתי אבל אני מחפש משהו יותר מרווח :)

הגעתי למסקנה שאני יותר מידי בררן ואני מתקרב לרגע ההחלטה וזה לא פועל לטובתי :)

עוד דעות, חברים?

פורסם

לפי סדר העדיפויות שהגדרת, לי נשמע שהקליאו החדשה תהיה בחירה מצויינת. היא נראית מדהים, מאובזרת, מרווחת, ויש לה ביצועים סבבה לגמרי (ואני ממש לא חסיד של רנו).

מה גם שאני מניח שבגלל שהקליאו היא סופר-מיני, בתקציב המדובר תוכל לקבל רכב מאובזר באופן טוב.

לא לגמרי הבנתי משהו - מדובר בליסינג פרטי, או דרך החברה? התיקונים עליך? דלק?

אם עניין האמינות לא משנה בכלל, ואם כבר הבעת התעניינות בקליאו, אני לא מוצא סיבה ללכת על משהו אחר.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

ליסינג תפעולי, רכב חברה...

אתה צודק לגמרי לגבי הקליאו אבל יש לי דילמה - אני יכול לקחת רכבים טיפה יותר יקרים, כמו המגאן קופה, השאלה היא אם זה באמת שווה את זה..

מבחינה כספית - זה שקוף מבחינתי, העיקר לבחור את הטוב ביותר עבורי בקטגוריה

פורסם

תשאל את עצמך - האם יש משהו שחסר לך בקליאו?

בקליאו כזו שמאובזרת היטב, תקבל מראה, נוחות, אבזור, ביצועים, ושימושיות טובה.

תוכל לקפוץ מדרגה לכיוון המשפחטומטיות, אבל אני מניח שתרד באבזור. היתרון יהיה במרווח לנוסעים מאחור ובתא מטען - וכמה זה חשוב לך, רק אתה יודע.

נשמע שזה לא שיקול - ובכל זאת, הרבה רכבי ליסינג ניתנים לקניה ע"י מי שנהג בהם בתום התקופה, וייתכן שאתה תחליט שזה משהו שאתה מעוניין לעשות. במידה וזה אכן תרחיש אפשרי, כדאי לחשוב על רכב שיהווה מועמד אטרקטיבי לכשיגיע הזמן.

אל תשכח לעדכן מה התפתח בסוף... :)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

למרות ההסתייגות מקיה אני ממליץ לך לגשת ולבדוק אותה, יש לה גיר רובוטי דו מצמדי כך שיחידת הכוח לא כזאת עתיקה והמנוע למרות שהוא 1.6 בעל הזרקה ישירה. מעבר לזה תא הנוסעים של המגאן פשוט לא יכול להתחרות בתא של הסיד בשום אספקט ובמבחני הדרכים בארץ מאוד פירגנו לה, ממליץ לך לבדוק למרות הרושם הראשוני.

פורסם

אני במקומך לא הייתי מוותר על נסיעת מבחן על המאזדה 3 חמש דלתות, מנוע 2 ליטר

הקליאו אכן מדהימה אך לדעתי העיצוב הפנימי שלה מוזר לי ואני לא מתחבר אליו - אך זה עניין של טעם

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...