Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פעם היה נהוג לבדוק מרווח בין האלקטרודה במצתים, היום מחליפים באופן קבוע במרווח ק"מ מסוים תלוי במצת ביצרן וברכב.

פורסם

במרבית רכבי ההזרקה המודרניים (אם לא כולם) יש צורך בהחלפת פלאגים רק לאחר עשרות אם לא 100+ אלפי קילומטרים.

מומלץ להעלות את תדירות ההחלפה אם הרכב מבלה בעיקר בעיר עם נסיעות קצרות, או אז הפלאגים מתפייחים מהר יותר ומאבדים אפקטיביות. בכל מקרה אחר וברכב המטופל "לפי הספר" ניתן להיצמד להוראות היצרן.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בעקבות האשכול הזה והאשכול של מוטי שמחפש מצתי אירידיום לטויוטה שלו,

עלתה בי המחשבה למה לא לעבור לאירידיום בעצם, ולהנות ממרווחי החלפה גדולים יותר?

הרכב הוא גטס 2004, ולפי חיפוש זריז באינטרנט אפשר להרכיב במנוע הזה (G4EA) את הפלאגים מדגם BKR5EIX-11 של NGK.

(לינק למכירה באיביי, רק 140 שקל כולל משלוח לרביעייה)

האם יש מניעה להשתמש בהם במקום הפלאגים הרגילים ( BKR5ES-11) ?

Stay Dirty

פורסם

אני מחליף בפונטו ספייס כל 10,000 ק״מ לפי המלצת המוסך.

הפלאגים ניראים חדשים לגמרי, אבל אני מעדיף לא לחסוך על האוטו.

צריך לשקול באמת להחליף לאירדיום בהזדמנות.

פורסם

המוסך ממליץ כל 10000 ק"מ ?

שיסביר בבקשה מדוע .

פורסם

עד כמה שזה מפתה לקנות פלגי אירדיום ולחסוך כסף כאילו אתה רק צריך לעשות חישוב שפלגים רגילים מקוריים עולים בדרך כלל 45 שקל טובים עד 40 אלף בגלל שחברי הפורום הם אנשים פדנטים ועושים טיפול בסביבות ה10,לפעמים נוצרת הרגשה שאחריי כמה טיפולים יש צורך להחליף פלגים בעקרון פלגי אירדיום מחליפים כל 100 אלף עלותם נעה סביב 150 שקל דרך איביי.

פלגים רגילים שמחליפים כל נגיד 30 אלף יעלו אותו דבר בסופו של דבר.

מה שטוב בכך שעלות הפלג היא כל נמוכה שניתן להחליף אחד במקרה של תקלה במערכת לעומת פלג אירדיום שעולה ליחידה בארץ לא מעט כסף או ניתן להזמין עוד הפעם מהאינטרנט לחכות עד שיגיע ובינתיים לנסוע עם רכב לא תקין.

מה שאני מנסה לומר שאין טעם כל שהוא להחליף לפלאגים ברכבים שאין בהם צורך כזה זה סתם טרחה וכסף שיכול לשמש לשמן יותר איכותי או ליציאה עם משפחה או חברים.

• 6 שנים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 11.12.2013 בשעה 18:42, m1011409 כתב:

איזה מוסך? היצרן ממליץ כל 60 אלף (הוא מכיר את הרכב יותר טוב מהמוסך) אתה סתם מבזבז כסף אחי.

פורסם

החלפת חלק כזה או אחר- לפי הרשום בספר הרכב .

יש גרמניות חדשות,שבהן המליצו להחליף כל שנתיים,בסיוויק שלי מחליפים פעם ב 90000 או 6 שנים - להגיד לך שזה טוב-ממש לא ..

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

קולאוטי - לאחר התייעצות שלי עם המוסך בגרמניה הסבירו כי פלאג אירידיום שיש אצלי יכול להחזיק בין 60-80 אלף מייל או 5 שנים.

בארץ כמובן ביקשו להחליף ב 60 אלף ק"מ.

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם (נערך)

אם כבר העלתם את העניין מוסיף מקרה שלי לשיקולכם:

טויוטה קורולה 1600  שנתון 2009 הוחלף לפלאג NGK מקורי אירידיום במוסך מוכר (יותר בשיפורים) בצפון.

פלאג אירידיוםירד מהרכב אחרי 18K קמ, בעקבות חשד לזיוף של המנוע, 3 מתוך ה-4 פלאגים היו מפוייחים וללא ה"חוד" במצת.

או שהפלאג מזוייף או תחנת דלק "מזייפת" באיכות הדלק, יש לציין שהוחלפה תחנה + והוחלפו מצתים (לבד הפעם ומקוריים בוודאות) אז לא יודע לומר לכם איפה הייתה הבעיה.

עריכה אחרונה על ידי umardekar
פורסם
בתאריך 19.11.2020 בשעה 08:55, netanel1014 כתב:

איזה מוסך? היצרן ממליץ כל 60 אלף (הוא מכיר את הרכב יותר טוב מהמוסך) אתה סתם מבזבז כסף אחי.

א. זאת הייתה הודעה מלפני כ 7 שנים, לך תזכור מה היה אז.

ב. למיטב הזכור לי, במקרה של פונטו ספייס זאת אכן הייתה ההמלצה - החלפה בכל טיפול 10K. 

ג. זה כבר לא רלוונטי, כיום אני עם איביזה (מנוע BTS), החלפה אחת ל 40K

פורסם
לפני שעתיים, m1011409 כתב:

א. זאת הייתה הודעה מלפני כ 7 שנים, לך תזכור מה היה אז.

ב. למיטב הזכור לי, במקרה של פונטו ספייס זאת אכן הייתה ההמלצה - החלפה בכל טיפול 10K. 

ג. זה כבר לא רלוונטי, כיום אני עם איביזה (מנוע BTS), החלפה אחת ל 40K

וואו לא שמתי לב.. בהצלחה אחי.

• תוכן חדש...