Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעש מוזר בזמן האטה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי מה שאני יודע כבר לא משתלם לעשות חריטה 100 עד 150 שקל לצלחת דיסק קידמית חדשה

זה לא יקר ועדיף ממשופצת.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

לרפידות הבלם ישנו קצה קטן מאלומיניום, שכאשר הרפידה מתקרבת לסוף חייה (ואם לא תחליף אותה - גם אתה תגיע לזה) , וכאשר בולמים,ישנה חריקה כזו.

זה בדר"כ בא להתריע על כך שהבולמים בסוף חייהם, או במיקרים שבהם הבולם מתאמץ מאוד, על כך שהוא 'לא משהו' (נצמד יותר ע"מ לספק את הבלימה).

פורסם

זה אמנם נכון, אך אני יודע שיש רפידות שאפילו כחדשות הן חורקות (זה תלוי בסוג הרפידות).

זה לא מעיד על כשל טכני כלשהו, אלא פשוט ככה הן.

מישהו שיודע יכול להסביר מדוע זה כך?

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם
זה אמנם נכון, אך אני יודע שיש רפידות שאפילו כחדשות הן חורקות (זה תלוי בסוג הרפידות).

זה לא מעיד על כשל טכני כלשהו, אלא פשוט ככה הן.

מישהו שיודע יכול להסביר מדוע זה כך?

דיברנו על זאת רבות בעבר.

הרפידות עברו תהליך של שינוי חומרים בשנים האחרונות, עקב המודעות לאיכות הסביבה.

בעבר הן היו מיוצרות מאזבסט(כן, זה שמסרטן), זהו חומר רך, היום סוג החומר יותר קשה אך ידידותי לאדם.

לפי מה שאני יודע כבר לא משתלם לעשות חריטה 100 עד 150 שקל לצלחת דיסק קידמית חדשה

זה לא יקר ועדיף ממשופצת.

כל רכב ותמחוריו הוא.

נכון, ברב המשפחתיות/קומפקטיות/מיני החלפת הצלחות בחדשות לא ירוששו את הכיס(הפרש של עשרות ש"ח בודדים), אך עדיין קיימים יצרנים שההפרש בין חרוט לחדש הוא גבוה יותר.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אוקי אני אלך להחליף בימים הקרובים ואעדכן אתכם בנושא, אם הרפידות שהיו ברכב היו מקוריות ולאיזה

רפידות החלפתי והאם זה פתר את הבעיה.

תודה לכולם :)

"Don't drink and drive, Smoke and fly"

פורסם
לפני מספר שנים שעוד הייתי תלמיד, למורה שלי, מידי פעם היה מחליק הגיר על הלוח, והיה נוצר רעש נוראי ומחריש אוזניים בדיוק כמו רעש של רפידות בלם. אז מה אתה אומר, יתכן והמורה שחרר גזים חמים באותו הרגע בדיוק???:lol:

אהבתי :-D.

עצה לחיים (והפעם לא בתחום הרכב...)אל תאמין לכל מה שאתה קורה בעיתון.

החשדנות עוברת כל גבול אהה...

תראה, היתה כתבה וזה מה שנאמר. לא נראה לי שיש להם סיבה לשקר או לסלף, הרי זו לא כתבה בעלת אינטרסים כלשהם. סה"כ הסבר על איך דברים עובדים. לצורך העניין אלו דברים בדוקים מדעית (לא שאני הולך לאמת את זה או משהו, אבל במקרה הזה אני יאמין להם).

אני רק מקווה שאתה לא משתמש קבוע בעצה שלך, כי אם זה כך הפורום הזה הוא ביזבוז זמן בשבילך (הרי אתה לא צריך להאמין לכל מה שכתוב בפורום... :wink: )

פורסם

סיכום קצרצר על רעש החריקה מבלמים:

רעש הבלמים הוא למעשה רטט (ויברציה)בתדר מסוים, שאוזן האדם מסוגל לקלוט. הוא נובע כתוצאה ממגע בין חלקים נעים.

כל פעם שאתה לוחץ על דוושת הבלם מערכת הבלמים מייצרת רטט כלשהו, בדרך כלל בתדר שאיננו מסוגלים לקלוט.

נסיון לפתור את רעש התהודה הוא למעשה נסיון לשנות את התדר לאפיק אחר שאינו נקלט לאוזן האנושית.

יצרני מערכות הבלמים מנסים לתקוף את הבעייה מכמה כוונים:

ע"י שינוי משקלים של החלקים הנעים, הוספת חלקים לשינוי התדר כגון פחיות מרווח למניהם ושינוי עם החומרים מהם עשויים מכלולים ביחוד הרפידות.

חלק מהתופעות הנפוצות של רעש הבלמים נובע מטיב פני שטח מחורץ של צלחות הבלם. חריטה או החלפת צלחות יפתרו בעייה זו.

וזה על קצה המזלג . ארחיב בנושא בהיזדמנות אחרת.

פורסם

אני יודע שהדיסקים והרפידות שלי במצב טוב, היות והתקינו לי חדשים ממש לא מזמן במרום הצמרת. למעשה הבלמים התחילו לשרוק כבר מההתחלה (אני מסיק מכך שלא מדובר על חוסר אחידות בדיסקים או בשחיקה של הרפידות).

כמו כן, כפי שצוין, השריקות דווקא נשמעות בבלימה חלשה, ואילו בבלימה חזקה לא שמתי לב לשריקה.

השאלה החשובה היא - האם ניתן לפתור את השריקה רק באמצעות החלפת פאדים? או שזה קשור גם לסוג הדיסקים?

וכמובן אשמח לשמוע האם אתם מכירים פירמה טובה של פאדים *שאינם חורקים* שיתאימו ל-106 ראלי עם בלמים אורגינלים.

- - -------[Fireball]------ - -

• תוכן חדש...