Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעשה בספק כח/כבל שנשרף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4586 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה שלי היא רק למה?

ביום שישי האחרון התחיל ריח קצת שרוף בחדר,לא היה מוזר אז סחבתי עם זה,למחרת היה ריח יותר גרוע ,כיביתי את המחשב בלילות כי רוב החיבורי חשמל הם מהמחשב.

בראשון היה יותר גרוע,אז במקרה הצצתי וראיתי שהכבל קומקום שמחובר לספק הותח לרמה שהוא הגיע למתכת שלו (כל החיפוי פלסטיק ירד בצד אחד למזלי)

attachment.php?attachmentid=362013&stc=1&d=1384793408

זה הצד של הספק , לאחר פירוק.

איזה ספק אתם שואלים, אחד של COOL MAX ,ג'נרי.

למה ג'נרי ? לפני זה היה לי SEA SONIC,יום אחד המחשב נהיה איטי והבעיה נפתרה בעזרה של אחד מחברי הפורום (וליוותה אותי כחצי שנה),במהלך החצי שנה חשבתי שהבעיה בספק שהמאוורר אצלו לא עובד,החלקים מסביב מתחממים ומאטים את עבודתם,לכן החלפתי לאחד פשוט,ה SEASONIC שהיה לי,בדיעבד,היה תקין(ועבד מעולה,ספק מאוד מומלץ)

בקיצור,לספק לא היה עומס(מחשב ישן),הכבל שנשרף היה חדש,עכשיו שוב החלפתי ל SEASONIC חדש.

אני תוהה,האם זה הבעיה בספק שאמנם ג'נרי אבל החברה עם שם טיפה טיפה מוכר,או שבעיה בכבל שנפלתי על אחד לא טוב,או שהספק עבד יותר מדי והתחמם,מה שאני שולל כי תמיד המחשבים שלי עם ספקים גרועים מזה וגם עם הספק הזה עבדו הרבה ולא הייתה שום בעיה או שיש עוד סיבות?

המקרה היה יכול להסתיים בשריפה/פיצוץ,הריח לא היה חזק ביחס לאיך שזה נראה,השרשור נפתח במטרה למנוע עוד מקרה שכזה.

תודה

תמונה 2.jpg

Miata ND2

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שייסה, מפחיד!

אני עכשיו אחשוב 4 פעמים לפני שאני אשאיר את המחשב דולק כשאני לא בבית!

פורסם

מקרה חמור ביותר.

א. ואני חייב להגיד את זה, מי לעזאזל הולך לישון כשיש ריח שרוף בחדר??, הטפשות והשאננות שלך היו יכולים לעלות בחיי אדם (ובראש ובראשונה, שלך), אין ריח שרוף שהוא תקין, אני לא הייתי עושה שום דבר אחר עד שהייתי מאתר את מקור הריח.

ב. לגופו של העניין, הבעיה היתה כנראה בכבל, מפני שאפילו בספקים ג'נריים חיבור המתח מולחם טוב ולא מופעלים עליו לחצים פיזיים כמו שמופעלים על כבל במהלך חייו, למרות שהכל יכול להיות.

ג. אני חושב שזה מיותר לציין אבל מכיוון ששיקול דעת זה כנראה לא הצד החזק שלך רק אגיד, הספק והכבל - לפח.

פורסם

א.שום שאננות,ביום הראשון הריח היה מעורפל,התקרבתי למחשב והרחתי ולא היה ריח חריג,ביום השני המחשב כבר נכבה בלילות.

ב.מעניין מה הסיבה שהבעיה היא בכבל,האם בגלל שמחובר למפצל,האם בגלל שאולי לא התחבר טוב עם היציאה של הספק?

ג.הספק נשאר לתרומת חלקים,הכבל נזרק,אחרי שזרקתי את ה SEASONIC שעבד בצורה מצויינת החלטתי לשמור חלקי מחשב בדיוק למטרה שציינתי,עזר לי לא פעם.

Miata ND2

פורסם

בתור אחד שעבד בעבר עם חשמל במשך לא מעט שנים, יצא לי לראות בעיניים גופות חרוכות שמפונות ע"י מד"א בגלל שריפות חשמל, שריפות חשמל עדיף לתפוס עוד שהריח שלהם "מעורפל", ולא אחרי שכל הדירה עולה בלהבות, גם "ריח מעורפל" מצביע על משהו לא תקין (עובדה שחשדת במחשב, אז מה הבעיה לשלוף את הכבל ולהעיף מבט בחיבור?).

הבעיה כנראה בהלחמה או הלחיצה של גיד הפאזה (השמאלי אצלך), המגע לא היה מושלם ולכן נוצר חום שבתורו המס את הפלסטיק, שים לב שהנזק מרוכז באזור המוליך השמאלי בחיבור.

פורסם

זו הסיבה שאני לא מיתקרב לספקים גאנריים, ומשקיע תמיד בכבלים חדשים ואכותיית(מאסיביים) שמיתלבשים באופן מושלם בחיבור, אצלך אכן היתה בעייה בחיבור ואולי הוא אפילו הישתחרר מאז ותזוזה של המחשב גרמה למגע רופף שגורם למעין ניצוצות קטנות/זימזומים וזה מביא לתוצאה כמו שלך.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

hwgeek יכול להיות שהצלת אותי.

מסתבר שכנראה גם בספק הקודם לא חיברתי את הכבל עד הסוף,הזמזום שאתה מתאר נשמע פעמים רבות בתזוזת המחשב בכבל הקודם וגם בספק החדש שמעתי אותו בזמן החיבור והוא לא היה מחובר מספיק,לחצתי עליו חזק וראיתי שאפשר להכניס אותו יותר ממה שאני הכנסתי.

כנראה זו גם הסיבה שהקודם נשרף.

התשלום ששילמתי על החדש זה שכר לימוד,זה היה יכול לקרות כנראה בכל ספק ומזל שזה קרה עכשיו ולא בפעם אחרת.

saay תודה שהסברת לי את גודל האסון שיכול לקרות,כמו שכבר ראית אמנם שמתי לב לזה אבל לא הבנתי את גודל הסכנה שבכך.

Miata ND2

פורסם

אני שמח שיכולתי לעזור, אכן דבר שולי שיכול ליקרות לכל אחד אבל אתה רואה איזו סכנה טמונה בו.

אני מקווה שגם אחרים ישימו לב היטב לבעייה הזו ויבדקו היטב את כל החיבורים בכל מכשירי החשמל בבית.

תיתחדש והספק החדש זה לא רק שכר לימוד- בכל מיקרה הייתה צריך להיפטר מהספק הג'נרי במיוחד בחורף מלא הברקים שבא עלינו לטובה, שמעתי על מספיק מיקרים שכל המחשבים נישרפו כתוצאה מקפיצת מתח וספק ג'נרי שלא כולל הגנה.

תהנה מהספק המצויין- הכל לטובה :-)

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

איזה תרומת חלקים כבר תיקח מספק ג'נרי שהחיבור חשמל שלו שרוף (מחשיד אוטומטית את כל הרכיבים החשמליים הפנימיים גם).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...