Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר'ה כולכם איבדתם את ההומור כאשר מדובר באלפא?

ואני חוזר ומדגיש - ב- GTI אין את הבעיות שאתם מקשרים לגרסאות עם ה- DSG7, כך שהעובדה שהיו בעיות כאלה לא רלבנטית להשוואה מול התלתן. בלי קשר, אני מניח שחלק מהסיבה שהרכבים הספציפיים מוצעים למכירה ולא הולכים ישר לטרייד ו/או נשמרים לשנים ארוכות, היא הבעיות שהתעוררו.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איבדתם בכלל את השרשור, לא את ההומור...

השאלה הגדולה היא אם כדאי בכלל לקחת את הרכב הזה לבדיקה חוזרת (של בריחת לחץ למע' הקירור), או - עד כמה הבדיקה הזו שבוצעה היא אמינה.

מה שסביר הוא, שלא סביר ( :roll:) שמנוע עם דיי מעט נסועה לא יהיה תקין סתם ככה (למעט אולי פגם כלשהו בייצור).

alfa 156 2.5.

פורסם

הרכב הוכנס אתמול למוסך המרכזי של סמל"ת בראשון. המנהל הטכני של המוסך דיבר איתי והסביר לי שאכן היו הפרשים בקומפרסיה לפי הבדיקה שלהם וזה כתוצאה מבוצה בשמן. הם החליפו שמן ומסנן שמן ועשו פלאשינג למנוע. לפי דבריו אחרי בדיקה חוזרת לא נראו שום הפרשי קומפרסיה או בריחת לחץ.

אני מצרף את החשבונית שהמוכר שלח לי.

אשמח לחוות דעתכם על העניין, ואיך כדאי להתקדם מהנקודה הזאת. לעשות בדיקה חוזרת בעוד מכון בדיקה או שניתן להסתמך על הממצאים של המוסך המרכזי?

attachment.php?attachmentid=365936&d=1388140583

attachment.php?attachmentid=365937&d=1388140583

IMG-20131227-WA0001.jpg

Untitled.jpg

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

בוצה במנוע לרכב עם קילומטר'ז נמוך? ועם השפעות כאלו על קומפרסיה?

ממליץ להתייעץ טלפונית ואם מתקדמים לרכישה גם לקפוץ עם הרכב לאחד ממוסכי אלפא שהוזכרו כאן. אם יציעו בדיקה בחינם או בתשלום, בצע. לא סביר להמר על עשרות אלפים כדי לחסוך מאות.

בין אם זו הסיבה לבעיה ובין אם לא, רבים נוהגים להחליף שמן בתדירות גבוהה מן המומלץ בידי היבואן, זאת למרות איכות ועלות השמנים הסינטטיים.

פורסם

דווקא בגלל הקילומטרז' הנמוך שכנראה מצביע על רכב שנסע בעיקר בעיר- נסיעות קצרות, תיתכן בוצה בחלק מהמנוע, ופילטר השמן מאבד אפקטיביות הרבה יותר מהר מהנורמה. זו אחת ה"מחלות" של רכב עם קילומטרז' נמוך שנסע רק בעיר (יחד עם אגזוז שמתבלה הרבה יותר מהר מהנורמה).

וד"א, טוב ל"ראות" אותך "פנדוב". שתהייה שבת שלום.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

זו בעיה מוכרת גם מה159. לדעתי זה לא נעים, אבל כל עוד אתה יודע כיצד לפתור זאת, אפשר אולי לחיות עם זה.

ב159 שבדקתי עם רומן היו בדיוק אותן בעיות, לרבות המזגן. אותי זה קצת מבאס ברכב חדש יחסית.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
הרכב הוכנס אתמול למוסך המרכזי של סמל"ת בראשון. המנהל הטכני של המוסך דיבר איתי והסביר לי שאכן היו הפרשים בקומפרסיה לפי הבדיקה שלהם וזה כתוצאה מבוצה בשמן. הם החליפו שמן ומסנן שמן ועשו פלאשינג למנוע. לפי דבריו אחרי בדיקה חוזרת לא נראו שום הפרשי קומפרסיה או בריחת לחץ.

אני מצרף את החשבונית שהמוכר שלח לי.

אשמח לחוות דעתכם על העניין, ואיך כדאי להתקדם מהנקודה הזאת. לעשות בדיקה חוזרת בעוד מכון בדיקה או שניתן להסתמך על הממצאים של המוסך המרכזי?

attachment.php?attachmentid=365936&d=1388140583

attachment.php?attachmentid=365937&d=1388140583

מנסיון ארוך שנים איתם בהחלט ניתן להסתמך על המרכזי.

אם אתה רוצה חוות דעת נוספת גש לאחד מהמוסכים המתמחים שכתבנו לך כאן.

למכון בדיקה אין טעם לחזור לדעתי, סתם בזבוז כסף בשלב זה.

פורסם

אני מבין שאתה רוצה בכח להכניס ראש בריא למיטה חולה.

אי אפשר לדעת מה הנזק הפנימי שנגרם למנוע כתוצאה משימון לקוי.

זו אחת הסיבות שלא תמיד כדאי לקנות רכב עם ק"מ נמוך, במקרה כזה רכב ש"עבד קשה" יותר מהרכב הזה עלול להיות עם פחות בלאי.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

קרא שוב את תוצאות הבדיקה - לפי מכון הבדיקה ישנם סימנים של מעבר CO למערכת הקירור - דבר שמצביע לדעתי על דליפה מכיוון אטם הראש.

לכן, לא ברור לי איך פלשינג למנוע פתר את כל בעיות הקומפרסיה, אם היה מדובר רק בבריחת לחץ דרך טבעות האטימה בשל בוצה - את זה אני עוד יכול להבין, אם כי בהחלט יתכן שהדבר גרם לנזק פנימי במנוע שכרגע לא נחשף.

אבל - לפי מכון הבדיקה מסתמנים שני מוקדי כשל: טבעות האטימה ואטם הראש.

שורה תחתונה - לדעתי להתרחק מהבונבון כי מצב המנוע לא מריח טוב - וזה בלשון המעטה.

פורסם

מכיוון ש[פנדוב ביקש ממני גם לחלוק את הידע שצברתי, אתמול קפצתי למוסך אלפא בחיפה לדבר קצת עם המנהל הטכני של המוסך.

לפי דבריו התקלה הנפוצה היחידה במנועים האלה (1750) היא במשאבת מים שמתפרקת וגורמת נזק לשרשת התזמון (בדומה ל 1.8TSI בVAG) רק שבאפלא לא נגרם נזק לבוכנות\מנוע והנזק מסתכם בהחלפת משאבת המים והרצועה. לא מתיד גם מאשרים החלפה על חשבון האחריות.

בנוסף, גם הוא המליץ לי להתרחק מהג'ולייטה המדוברת פה בשרשור.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

מנסיוני המקצועי ולאור מה שאתה מזכיר פה, ככל הנראה, לג'ולייטה המדוברת, היה את הכשל הנ"ל שאתה מדבר עליו, הוא לא גרם נזק למנוע אבל בהחלט גרם נזק לאטם הראש.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

סוף סוף היום הסיפור הגיע לקיצו. סגרנו על מיטו תילתן שמורה שעדיין נמצאת במסגרת האחריות. בטח האלפיסטים מכירים את הרכב הספציפי.

תודה לכל מי שעזר לכל אורך הדרך, גם בה"פ, מעריך מאוד!

תנוחמי לכל מי מחפש רכב משומש (וידני) בארץ.

VW Golf GTI 2006 Manual

• תוכן חדש...