Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסוף הסתדרנו עם העניין של המכה, הייתה שם קצת אי הבנה, הוא שלח לי תמונות של הנזק וזה באמת לא משהו רציני.

לקחתי אותה היום לבדיקה, הבוחן בשורה התחתונה אמר לי שמצב הרכב בסדר, רק שיש הפרשים בקומפרסיה (בצילנדר אחד התוצאה מתחת לממוצע המקובל) וקצת הפחיד אותי מזה. אשמח לקבל מכם חוות דעת על הנושא.

attachment.php?attachmentid=364821&d=1387451693

attachment.php?attachmentid=364822&d=1387451746

בדיקה.jpg

20131219_115604 (Medium).jpg

VW Golf GTI 2006 Manual

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שמע, יישר כנף אחורית ימנית + דלת קדמית שמאלית +יישור סף זה לא תאונה קוסמטית וכאשר תחליט למכור, בבדיקה לפני קניה, ללא ספק תקבל הורדה על קצה שילדה (על יישור הסף), כך שאני הייתי מוריד גם את הסעיף הזה בשעת רכישת הרכב.

באגירה אני קורא סמוי בפורום מספר שנים ותמיד התרשמתי מהתגובות שלך ולכן אני ממש מופתע ממה שרשמת.

קצה שילדה בבדיקת רכב מעידה על עיוות בקצה אחת מן הקורות האורכיות שנמצאות לאורך הרכב, כך שע"מ שיהיה לרכב קצה שלדה המכה לעולם חייבת להיות או מקדימה או מאחורה.

ספי הרכב לעומת זאת ממוקמים מתחת לדלתות במקביל לקורות האורך בחלק החיצוני של הרכב ובשום מצב בעולם לא יתכן מצב שפגיעה בסף תוביל לנזק "קצה שלדה" שכן אם המכה בסף כזו חזקה שהגיעה כל כך עמוק היא תעקם את השלדה עצמה ואז הנזק יהיה "שלדה".

מעבר לזה ועוד איך ישנה אופציה לנזק קוסמטי בלבד לסף שכן אפילו אני ברכבי הקודם ירדתי מדרכה מהר מדיי ואחד הספים קיבל מכה מלמטה מה שהצריך תיקון פחחות קל ביותר לסף, עוד נזק שראיתי שנגרם לסף היה כשמישהו לקח סיבוב ליד עמוד נמוך שעקם לו את הסף מה שהצריך תיקון, כל אלו נזקים מינוריים וקוסמטיים בלבד שההבדל בינם לבין נזק "קצה שלדה" או נזק חמור הם שמיים וארץ.

חבל שהטעת את הקונה שהסתמך במידה רבה על דבריך, אשמח לדיוק לפעם הבאה.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם
האם זה רלוונטי לתוצאות הבדיקה?

כנראה רזי חושב שכן, הרי יש לך כמה מימצאים לא נחמדים ברכב. אולי רזי חושב שעליך לרכוש את הרכב בהנחה גדולה מן המחירון.

לחלופין יתכן שרזי סקרן, לגיטימי. כך או כך אתה שואל כאן שאלות ומקבל תשובות. נראה לי הגיוני כחלק מיחסי גומלין שגם תענה, כמובן שבשום אופו אינך מחוייב לכך.

בנוגע לבדיקה- כתוב לך שיש סימני מעבר, ברר לך סימני מעבר למה? כתוב גם שהרכב נכשל בבדיקה מסוימת.הצעתי: טלפן לכל מוסך מוכר לך שיסביר משמעות הדברים ולחלופין כל מוסך מתמחה באלפא- שאל אם זה בגדר נורמאלי.

אגב, למרות מה שנרשם בהודעה מעליי, לאור המחיר שבו חשבת לרכוש את הרכב הקודם ששקלת אני מניח שקיבלת כאן הכוונה סבירה.

תוכל לתרום גם אתה בידע שאתה צובר החיפוש הזה, למשל.

תודה ובהצלחה.

פורסם

הי [פנדוב, אני לא מעוניין לקנות רכב בזול, אני מחפש רכב שמור ואין לי בעיה לשלם עליו מחירון. אי לכך עדיין לא ניהלתי משא ומתן רציני מול המוכר של הג'ולייטה הנ"ל לגבי המחיר, מכיוון שאם אני אחליט שתוצאות הבדיקה לא סבירות מבחינתי אני לא ארכוש את הרכב גם בהוזלה של כמה אלפי שקלים (בדומה למה שעשיתי עם הג'ולייטה הקודמת).

כבר דיברתי עם מיכאל ממוסך מיכאלאלפא והוא לא נתן לי תשובה חד משמעית אלא ביקש ממני לגשת על המסך בשביל בדיקה נוספת. אני בודק את האופציה הנ"ל מול המוכר אם יש באפשרותו להתלוות אלי לעוד בדיקה. בינתיים אשמח לקבל התייחסות לתוצאות הבדיקה מחברי הפורום.

לא הבנתי לאיזה תרומת ידע התכוונת. בנושאים שאני מבין בהם אני תמיד יותר משמח מלשתף ולעזור, בדברים שאני פחות בקיא בהם אני נמנע ע"מ שלא להטעות אנשים עם מידע לא מבוסס.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

יפה אמרת בשתי השורות האחרונות, למעשה גם בדבריך האחרים.

מיכאל איש רציני, מקווה שתוכל להיעזר בו.

בינתיים שים לב ל"סימני מעבר- לחץ למערכת קרור". לא יודע אם זה מבוסס אך זהירות נדרשת. אם אינך בטוח ואינך יכול לבדוק- אל תהמר בסכום כזה.

פורסם
באגירה אני קורא סמוי בפורום מספר שנים ותמיד התרשמתי מהתגובות שלך ולכן אני ממש מופתע ממה שרשמת.

קצה שילדה בבדיקת רכב מעידה על עיוות בקצה אחת מן הקורות האורכיות שנמצאות לאורך הרכב, כך שע"מ שיהיה לרכב קצה שלדה המכה לעולם חייבת להיות או מקדימה או מאחורה.

ספי הרכב לעומת זאת ממוקמים מתחת לדלתות במקביל לקורות האורך בחלק החיצוני של הרכב ובשום מצב בעולם לא יתכן מצב שפגיעה בסף תוביל לנזק "קצה שלדה" שכן אם המכה בסף כזו חזקה שהגיעה כל כך עמוק היא תעקם את השלדה עצמה ואז הנזק יהיה "שלדה".

חבל שהטעת את הקונה שהסתמך במידה רבה על דבריך, אשמח לדיוק לפעם הבאה.

ברמה התאורטית, אתה צודק 100%!

ברמה המעשית,במבחן התוצאה במכוני הרישוי, אתה לא טועה ב 100% אבל בהחלט טועה.

על פגיעה/ תיקון של סף דלת כמעט כל מכון בישראל יציין קצה שילדה ויקשקש איזה כסת"ח על "זאת נקודה במרכב שצמודה לשילדה" או משהוא בסגנון.

בנוסף, בין אם שילדה ובין אם לא, כל קונה פוטנציאלי יוריד לו את התחתונים (או לפחות ינסה) כי לרכב יש "מספר תאונות" ולכן יעצתי שבדיוק כמו שינסו להוריד לו, שיוריד גם למוכר או שיוותר מראש על הרכב.

עניינית לבדיקה החדשה,

ככל הנראה, המנוע לפני החלפת אטם ראש מנוע.

אם אתה מוריד את התיקון ממחיר המכירה ומבצע אותו ישירות עם הקניה, זה טוב.

אם אתה לא מעוניין לבצע מיד, הייתי יורד מהרכב כי כשל מוחלט של האטם בדיוק בשניה שאתה לא שם לב והופ, הלך מנוע.

האמת, אני מאוד מופתע, הג'ולייטה לא מתומחרת בצורה תחרותית ולכן מן ההגיון הוא שמי שקונה גולייטה הוא חובב אלפות/ רכב.

מצד שני, רכב שני ברציפות עם שלל רג'קטים ותאונות וזה לרכב שנמצא על כבישי ישראל כולה שנתיים!

ממש מוזר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

משמעות נמוכה- תיקון פגיעה מאחור = קצה שלדה

זה אומר שביצעו תיקון פחחות מאחור (פח מגן עליו מולבש הפגוש\אמבטית תא מטען וכו'). הרכב בטוח כמו שהיה חדש ואין משמעות אמיתית בנהיגה, אבל מסחרית מדובר בקצה שלדה.

אם היה מדובר רק בהחלפת פגוש או צביעתו אז זה היה תחת "משמעות שולית".

אני לא אומר להתרחק מהאוטו, להיפך. רק צריך לקחת זאת במו"מ עם המוכר כי כשתרצה למכור את הרכב יעשו לך את אותו הדבר בדיוק.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני חושב שאתה טועה, הבוחן אמר לי במפורש שהשילדה נקיה לחלוטין, ולפי מה שנאמר לי מהמוסך שעשה את התיקון בוצעה החלפה של הפגוש (והחצאית השחורה מתחת לפגוש) ולא בוצע שום תיקון מעבר לכך.

בנוסף בתמונות של הרכב לפני התיקון רואים שהמכה לא משמעותית בכלל.

רזי המחירון טיפה מתחת ל 150K ש"ח.

בינתיים קראתי קצת הודעות ישנות של בוקי ושל ברזילי על הפרשי קומפרסיה, ממה שהבנתי הבדיקה בודקת רק את ההפרשים בין הצלנדרים, כך שתוצאה של 100 או 90 לא אומרת שום דבר על מצבו של צילנדר מסויים. מנוע עם הפרשים של מעל 10% בצילנדר או שיש בעיה או שהבדיקה לא הייתה תקינה (ואז ניתן לעשות במוסך בדיקת קומפרסיה אמיתית כדי לבדוק את התוצאות), קראתי אפילו באחת התגובות שישנה אפשרות שהמצבר ישפיע על תוצאות הבדיקה.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

שים לב שיש סימני בריחת לחץ לתוך נוזל הקרור ותבין תיכף ומיד למה הקומפרסיה בצלינדר A כ"כ נמוכה.

פורסם
משמעות נמוכה- תיקון פגיעה מאחור = קצה שלדה

זה אומר שביצעו תיקון פחחות מאחור (פח מגן עליו מולבש הפגוש\אמבטית תא מטען וכו'). הרכב בטוח כמו שהיה חדש ואין משמעות אמיתית בנהיגה, אבל מסחרית מדובר בקצה שלדה.

אם היה מדובר רק בהחלפת פגוש או צביעתו אז זה היה תחת "משמעות שולית".

אני לא אומר להתרחק מהאוטו, להיפך. רק צריך לקחת זאת במו"מ עם המוכר כי כשתרצה למכור את הרכב יעשו לך את אותו הדבר בדיוק.

מה יהיה עם כל הברברת הזו? אפשר הסבר למה החלטת שזה הוא קצה שלדה? ע"פ מה? רשום משהו כזה בטופס? רק בגלל שרשום סימן פגיעה מאחור משמעות נמוכה?.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

לדעתך זו ברברת!

עוד 5 שנים כשהוא ירצה למכור ואנשים יתרקו לו את הטלפון בפנים כשישמעו תאונות והצעות רציניות הוא יקבל רק מסוחרים שיציעו לו חצי מהמחירון, אני אקרא את השרשור שלו "אף אחד לא קונה את הג'ולייטה שלי" ואהיה מבסוט שבעזרת העצות שלי, הוא לפחות חסך הרבה כסף בקניה.

על מה בהודעות שלך בשרשור הזה אתה תהיה מבסוט?

שדחפת אותו לקנות רכב עם רג'קטים במחיר מחירון?

שאלה לאלפיסטים,

איך המנוע הזה?

למה רכב עם 30K ק"מ צריך להראות סימני בריחת לחץ לנוזל הקירור וכאלה הפרשים בקומפרסיה?

פורסם
שים לב שיש סימני בריחת לחץ לתוך נוזל הקרור ותבין תיכף ומיד למה הקומפרסיה בצלינדר A כ"כ נמוכה.

יניב, אשמח לקבל הסבר קצת יותר מפורט. אני מצרף תמונה של הבדיקה, הבוחן הסביר לי שבגלל שהנוזל שינה את הצבע זה מעיד שיש בעיה מסויימת.

מה הקשר בין הקומפרסיה בצילנדר לבריחת הלחץ של הנוזל קירור?

עריכה: יניב, הרכב עם קצת פחות מ 50K ק"מ.

20131219_103737 (Medium).jpg

VW Golf GTI 2006 Manual

• תוכן חדש...