Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אמנם זה פורום דיטיילינג לרכבים אבל הסיבה שאני פותח את העץ הזה כי העבודה והחומרים הם אותו הדבר לגבי מה שאני רוצה לשאול.

קיבלתי מחבר מארז מחשב Super Tower ואני מעוניין לצבוע אותו. הוא בן כמה שנים אבל הצבע מכוער ורציתי לצבוע אותו בשחור מט ואדום או איזה קומבינציית צבע שתתאים.

השאלה שלי היא מאיפה מתחילים?

פירקתי את המארז ועכשיו רק השלדה נשארה.

הסתכלתי ביו טיוב וראיתי שאנשים משתמשים בנייר שיוף, ווקס לרכב, וספריי צבע.

עצות?

• אחראי פורום
פורסם

למה ווקס?

לדעתי אין אפילו צורך לשייף, זה סה"כ מארז פח שכנראה לא עבר תאונות או סווירלים במכונה :lol:

התהליך: ניקיון יסודי באלכוהול או טינר -> צבע יסוד -> צבע עליון.

ככל שתשקיע בצבעים, כך תקבל תוצאה איכותית ועמידה. גם ספריי ב-12 ₪ יכול להיראות טוב בהתחלה, אבל העמידות לאורך זמן היא בספק.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
למה ווקס?

לדעתי אין אפילו צורך לשייף, זה סה"כ מארז פח שכנראה לא עבר תאונות או סווירלים במכונה :lol:

התהליך: ניקיון יסודי באלכוהול או טינר -> צבע יסוד -> צבע עליון.

ככל שתשקיע בצבעים, כך תקבל תוצאה איכותית ועמידה. גם ספריי ב-12 ₪ יכול להיראות טוב בהתחלה, אבל העמידות לאורך זמן היא בספק.

עמידות לאורך זמן? האם יש ספריי שיחזיק יותר זמן? על כמה זמן אנחנו מדברים?

• אחראי פורום
פורסם

אין לזה חוקים. הכל תלוי בהכנה, בניקיון המשטח, בהתאמת הצבע למשטח.

בטמבוריות יש צבעים בסיסיים, בחנויות שמוכרות צבעים מקצועיים יש סחורה טובה, אבל יקרה יותר (פי 5-6 לפחות).

פורסם
אין לזה חוקים. הכל תלוי בהכנה, בניקיון המשטח, בהתאמת הצבע למשטח.

בטמבוריות יש צבעים בסיסיים, בחנויות שמוכרות צבעים מקצועיים יש סחורה טובה, אבל יקרה יותר (פי 5-6 לפחות).

אז לשטוף את המארז עם סבון ומים לא בא בחשבון? שיטת 2 הדליים? :lol:

רק לעבור עם אלכוהול?

פורסם

הדרך הכי בטוחה:

* נקוי פני שטח עדיפות היא לשיוף עם נייר זכוכית אך לא עד המתכת.

* לעשות אויר (או לנגב במטלית ) כדי להוריד את השאריות שיוף.

* שכבה של צבע יסוד פריימר לרכב גם מתאים

* צביעה בצבע פאולריטני כצבע עליון .

תהליך יקר קצת.

פורסם

ולהמלצה שלי:

1.שיוף של החלקים עם נייר שיוף 800 לאחר מכן 1500 או 2000 יספיק.

2.ניקיון טוב עם אלכוהול.

3.צביע עם פריימר בין שכבה לשתיים.

4. שיוף עם נייר 3000 לאחידות.

5. צביע 501Q צבע שחור מטאלי (השחור עמוק ביותר ומעט מטאלי) או 556 שחור רגיל. לאדום הייתי הולך על A75 זה אדום מטאלי או על A54 לא מטאלי.

6. בין שתים לשלוש שכבות של לכה במידה ולא מוצא חן בעינייך התפוזיות לבצע שלייף ופוליש / רק פוליש.

7. ולגרנד פינלה ווקס .

זה כמובן לתוצא הכי טובה והכי מקצועית

• אחראי פורום
פורסם

נייר 3000 זאת הגזמה פראית. פחחים מסיימים ב-400-600, הצבע בולע את השיוף הזה בלי בעיה.

ניירות של 1500-2000 ומעלה זה לליטוש לפני הברקה בכלל.

לעזרא, אתה יכול לנקות עם מים וסבון אבל מאוד מומלץ לסיים עם אחד מהנ"ל,

הם מייבשים את השטח ומנקים גם משקעים שמשאיר סבון.

פורסם
נייר 3000 זאת הגזמה פראית. פחחים מסיימים ב-400-600, הצבע בולע את השיוף הזה בלי בעיה.

ניירות של 1500-2000 ומעלה זה לליטוש לפני הברקה בכלל.

לעזרא, אתה יכול לנקות עם מים וסבון אבל מאוד מומלץ לסיים עם אחד מהנ"ל,

הם מייבשים את השטח ומנקים גם משקעים שמשאיר סבון.

איתי,

מה מומלץ לסיים עם הנ"ל? נייר שיוף 400-600?

• אחראי פורום
פורסם

600 זה בהחלט מספיק, אפילו יותר מדי. שייף אחיד עם יד עדינה.

עבדתי כמה שנים בתחום של מידול וצבע, אם היינו עוברים את ה-320-400 בגימור לפני צבע,

הבוס היה מתעצבן שאנחנו מבזבזים לו זמן וכסף :-P וזה לא מקמצנות, זה פשוט מספיק והיה נראה מצויין אחרי יסוד.

פורסם
ולהמלצה שלי:

1.שיוף של החלקים עם נייר שיוף 800 לאחר מכן 1500 או 2000 יספיק.

2.ניקיון טוב עם אלכוהול.

3.צביע עם פריימר בין שכבה לשתיים.

4. שיוף עם נייר 3000 לאחידות.

5. צביע 501Q צבע שחור מטאלי (השחור עמוק ביותר ומעט מטאלי) או 556 שחור רגיל. לאדום הייתי הולך על A75 זה אדום מטאלי או על A54 לא מטאלי.

6. בין שתים לשלוש שכבות של לכה במידה ולא מוצא חן בעינייך התפוזיות לבצע שלייף ופוליש / רק פוליש.

7. ולגרנד פינלה ווקס .

זה כמובן לתוצא הכי טובה והכי מקצועית

אני לא מכיר נגריות שמשתמשות ב 800 אתה יכול לתת נימוק למה 800-1500-2000 זה לא שיוך זה לדעתי בזבוז כסף חומר וזמן.

בצביעה תעשייתית בדרך כלל מארז מחשב מגיע עם טקסטורה(מחוספס) אז אפילו עם נייר שיוף 320 זה מספיק . העיקר לא להגיע לשכבת התחתונה של הצבע.

פורסם
אני לא מכיר נגריות שמשתמשות ב 800 אתה יכול לתת נימוק למה 800-1500-2000 זה לא שיוך זה לדעתי בזבוז כסף חומר וזמן.

בצביעה תעשייתית בדרך כלל מארז מחשב מגיע עם טקסטורה(מחוספס) אז אפילו עם נייר שיוף 320 זה מספיק . העיקר לא להגיע לשכבת התחתונה של הצבע.

מה זאת אומרת לא להגיע לשכבה התחתונה של הצבע. האם השיוף של הצבע הנוכחי לא צריך לרדת לגמרי מהמארז עד להגעת שכבת האלומניום של המארז?

• אחראי פורום
פורסם

אתה תגמור את הידיים שלך וממש אין סיבה לעשות את זה בכל מקרה.

פורסם
אתה תגמור את הידיים שלך וממש אין סיבה לעשות את זה בכל מקרה.

אז לאיזה רמה אני אמור להגיע? יש תמונה כלשהי שתמחיש לי?

• אחראי פורום
פורסם

ממש קשה להמחיש בע"פ. עם ניירות 400-600 קשה לעשות נזק בלתי הפיך,

פשוט עבוד איתם בצורה אחידה עם לחץ שווה עד שכל המשטח משוייף, זה הכל.

• תוכן חדש...