Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משפחתית חדשה עד 140K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי 7 שנים של קשר חם ואוהב עם האופל פרונטרה שלי,הבנתי שצריך להתקדם (וגם הגב לא מה שהיה פעם...).

אז מספיק עם נסיעות השטח וסיבובי הדאווין על הג'יפ הכי יפה בעיר וקדימה אל רכב חדש, חזק, מהיר, צעיר (אני עדיין רווק..) ושייתן את כל מה שהפרונטרה שלי מנעה ממני בשנים האחרונות (אך נתנה באהבה את כל מה שיש בה).

לאחר לילות ארוכים של שיטוט באינטרנט וקריאת הודעות בפורומים התחלתי להתכנס סביב מספר אופציות :

1. מאזדה 3 2000 (עם גג שמש בשביל הבחורות בשינקיין)

2. מאזדה 3 1600 (עם חשש שהיא חלשה מדיי)

3. טויוטא Runx

4. סוברו אימפרזה 2000 4Wd

5. רנו מגאן II

בתקווה שאוכל לקבל קצת יותר מהמחירון על הפרונטרה, התקציב שלי עומד על 140,000 ש"ח.

נטיית ליבי עומדת כרגע על המאזדה 2000 (חזקה, יפה בצהוב, ומאובזרת) אולם אני תוהה האם באמת משתלם להשקיע עוד 12,000 ש"ח או להסתפק ב- 1600 ?

אשמח לקבל המלצות , והצעות נוספות ?

תודה,

יהודה.

פורסם

סתם מחשבה: ב140 אתה יכול להשאר במשפחת אופל עם האסטרה החדשה.

אני לא חסיד גדול של אופל , אבל שמעתי עליה הרבה דברים טובים.

בכל מקרה, לדעתי עליך לגשת לסוכנויות הרכב ולקחת לנסיעה מבחן כל אחד מהרכבים הנ"ל,

כך גם תוכל לבצע השוואה בין ה1600 ל2000 , כי בסה"כ כל הרשימה למעט המגאן הן מכוניות

בעלות מאפיינים דומים.

אייל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בקשר ל תוספת תשלום בין מנוע 1600 למנוע 2000, לפי דעתי עדיף כבר להשקיע את הסכום

הזה על שיפורים ל 1600 כמו טורבו, צ'יפ, פילטר אוויר זה ייתן לך יותר תמורה מאשר 400 סמ''ק שהם מציעים.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

הזה על שיפורים ל 1600 כמו טורבו, צ'יפ, פילטר אוויר זה ייתן לך יותר תמורה מאשר 400 סמ''ק שהם מציעים.

וזה מבלי להזכיר את החיסכון באגרת רישוי עקב קבוצת רישוי שונה, שתלווה אותך כל חיי הרכב (ואם החזקת את הרכב הנוכחי 7 שנים, זה משמעותי ביותר)

אולם בהסתייגות קלה - יש רכבים שהמנועים ה"קטנים" יותר פשוט לא מצליחים לסחוב את הרכב כמו שצריך, ואז זו כבר בעייה אחרת.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

מה אתם מזיינים ת'שכל?

1. ה-3 2 ליטר מפיקה 150 כ"ס. שום שיפור (למעט טורבו) לא יוציא 150 כ"ס מה-1600.

2. גם ה-1600 מספיק חזקה לצורכי הנהג הממוצע +.

3. ה-14K לא הולכים רק לעוד 400 סמ"ק (שזה תוספת של 25% בערך אם לא שמתם לב) אלא גם לאיבזור שונה.

4. לכותב ההודעה: לך לסוכנות, תבדוק טוב מה מקבלים בנוסף במאזדה 2000. אם האבזור קורץ לך והעסקה נראית לך משתלמת - אז לך על זה. אם התוספות לא כ"כ מעניינות אותך (ולא, לא שווה לשלם 14K בשביל סאנ-רוף, גם שאני מאמין שאפשר להזמין אחד כאופציה ב-1600 ואם לא אז תתקין אח"כ) ומרבית התוספת הולכת על מנוע יותר גדול אזי תעשה נסיעת מבחן ב-1,600. מספק אותך? תתחדש!

5. אפרופו פוזה, הטויוטה RUNX בצבע שחור/אדום עם קיט חצאיות וסאנ-רוף יכולה להיות הרבה יותר מיוחדת היום מהמאזדה שיש לכל אחד (בכל זאת הליסיניג אנסו אותה על כל הכבישים).

6. התייחסות לשאר הדגמים:

6.א.) סובארו - אל תקנה סובארו מהסיבה הפשוטה שמדובר בדגם ישן שעובר מתיחת פנים כל שנה-שנתיים, מדיניות טיפשית כזאת של היצרן ושוק לא מי-יודע מה לדגמים החדשים, לצד העובדה שאין לה שום יתרון על המתחרות מביא לכך שהיא יוצאת מהמשחק עבור רבים.

6.ב.) רנו - המגאן הוא רכב מוצלח, אבל סובל מסטיגמות שחלקן מוצדקות יותר ופחות. למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?

7. אם אתה חושב שתמכור את הפרונטרה מעל המחירון לדעתי אתה טועה, אבל איך אומרים "נחייה ונראה..."

בהצלחה.

פורסם

למה שלא תלך על סיאט לאון 1800 טורבו?

4*4 6 הילוכים 180 כוחות 225 קמ'ש 7 שניות למאה.

150 אלף שקל.

הרבה יותר פוזה ממאזדה 3

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

וואוו - כמה בולשיט בדיון אחד.

בוא נתחיל מהסוף - למה לשפר רכב עם 3 שנות אחריות מלאה? ועכשיו נניח שאין לו אחריות. ב12K אתה מתקין טורבו כולל הכל? לא. תריץ חיפוש קצר בפורום הטכני על המילה טורבו ותראה כמה דיונים בנושא. אני לא הייתי משפר כלום ברכב עם אחריות מלאה לשלוש שנים. וגם אם כן, טורבו בטוח לא היה אחד מהשיפורים שהייתי עושה.

למה שלא תלך על סיאט לאון 1800 טורבו?

4*4 6 הילוכים 180 כוחות 225 קמ'ש 7 שניות למאה.

150 אלף שקל.

הרבה יותר פוזה ממאזדה 3

הסיאט לאון 4 * 4 לא נמכרת כבר די הרבה זמן. היא כן נמכרת עם הנעה קדמית, אבל כנראה תחרוק מהתציב ב12-15K שקל. אם יש אפשרות להגיע אליה, היא אופציה טובה.

לגבי מה שאמרו פה על המגאן, לא הייתי נזהר כל כך מסטיגמות לגבי המגאן. הן בעיקר מתיחסות לאמינות, מהניסיון האישי שלי (שנה) עם מגאן II, לא היתה לה כל בעיה. לאורך שנים קיים סיכוי שהיא תהיה אמינה פחות ממאזדה 3, אך לעומת זאת בוודאות - היא בטוחה מה3, וגם נוחה ממנה. (אם כי פחות מהנה לנהיגה).

לשואל השאלה - למה אם אתה רווק עם 140K אתה רוצה לקנות משפחתית? למה לא משהו בסגנון של מגאן שלוש דלתות? או מיאטה משומשת?

האם גיר אוטו' הוא חובה?

מה חשוב לך ברכב? בטיחות? נוחות? הנאה מנהיגה? אמינות?

בקיצור חסרים פה פרטים בשביל לעזור לך יותר.

גיא

פורסם

א. תודה על ההתייחסות.

ב. להלן מספר תשובות לשאלות שלכם:

זה לא עניין של "משפחתית", זה עניין של מרווח, יציבות ונוחות נהיגה.

לנסוע עם עוד זוג חברים לסופ"ש באילת בתוך קופסת גפרורים (חדשה או לא), זה פשוט לא נוח. כמו כן, רכב קטן מעביר לנהג הרבה מהשטויות שמע"צ משאירים בכביש לעומת ספיגה טובה יותר של רכב גדול וכבד (כמובן שיש יוצאים מהכלל).

למה לא RunX, כי העיצוב מכוער.

מגאן אכן טובה, אבל לכל סטיגמה יש קצת אמת.

מה חשוב לי ברכב ? שיגיב טוב ומהר, שהנסיעה תהיה שיוט, ושהעיצוב יראה אטרקטיבי וצעיר.

אני לא מחפש לנסוע על 200 קמ"ש וגם לא על 160 קמ"ש אולם למנוע חזק יש יתרונות נוספים מלבד מהירות (עקיפה מהירה מ- 80 קמ"ש...)

אני מקווה שהתשובות יוכלו לכוון אתכם יותר טוב.

יהודה

פורסם

קנה מאזדה 3 "ספורט" 2 ליטר, לא חושב שתתאכזב, להורים שלי יש את גרסת ה-1.6 בגלל שנת הדגם...

האוטו בסדר, עגלה, אבל יפה ומושך תשומת לב, אגב, אם אתה קונה את ה"ספורט", אז לא בצהוב, שחור וכחול הכי שולטים בהם...

וד"א, אתה מקבל הרבה יותר מהסאנרוף והמנוע החזק, בחבילת האבזור, גש לחברה ותראה מה זה כולל...

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
סתם מחשבה: ב140 אתה יכול להשאר במשפחת אופל עם האסטרה החדשה.

אני לא חסיד גדול של אופל , אבל שמעתי עליה הרבה דברים טובים.

בכל מקרה, לדעתי עליך לגשת לסוכנויות הרכב ולקחת לנסיעה מבחן כל אחד מהרכבים הנ"ל,

כך גם תוכל לבצע השוואה בין ה1600 ל2000 , כי בסה"כ כל הרשימה למעט המגאן הן מכוניות

בעלות מאפיינים דומים.

אייל.

ב-140 אלף הייתי קונה (מבלי לחשוב פעמיים) אסטרה 1.8 ידנית. הרכב מאובזר עד הגג, מרווח מאוד ובנוסף האסטרה קבלה 5 כוכבים במבחני הריסוק.

המאזדה 3 2000 סמ"ק גם אופציה טובה אבל היא יותר מדיי עדר בשבילי.

אם אין לך בעיה עם איך שהמגאן נראת אז היא גם אופציה טובה.

הראנקס דווקא מאוד הולכת בצפון ת"א וכפר שמריהו, היא מאובזרת, נוחה וחזקה ביחס ל-1600 אוטומט האחרות אבל בתנהגות משעממת מאוד.

הסובארו אומנם נשמעת טוב אבל ממש עגלה, האבזור על הפנים ומאוד לא מרווחת מאחורה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אומרים שלמזדות יש בעיה עם המזגן, לא מקרר מספיק בקיץ הישראלי אולי בגלל בקרת האקלים שמותקן באוטו. אם תעשה חיפוש בYNET היה דיון שלם על כך לפני כחודש.

פורסם

אני אישית לא מבין למה לקנות חדש,

ניתן לקנות מאזדה 6 שנת 2003 ב 115K , הרכב עדיין באחריות ,מבטיח לך שלא תתאכזב

לי יש אחת מליסינג (הפרטיות מאובזרות קצת יותר), רכב מרווח עם כל התוספות (בסדר אין טיפטרוניק אז מה) משייט על הכביש (קרוז) , כבד בצורה נעימה אבל מאיץ לא רע בכלל, תא מטען ענק.

נכון זה לא בימר אבל יחסית לרכבים ה "רגילים" שכולנו קונים אתה מקבל קצת יוקרה.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

כבעלים לשעבר של טויוטה RUNX ,

אמליץ לך מתוך התנסות אישית, זריזה מאוד בעלת מנוע ה VVTi של טויוטה שלא מאכזב.

בדגמי 05' גם עברה מתיחת פנים שרק עשתה לה טוב. אומנם האיבזור בינוני (גם בגירסת הLUXURY)

יפה מאוד בצבע שחור, כמוכן מגנז' מוסיף המון.

דעתי היא על הטויוטה, כבעלים שחווה והתנסה עליה במשך שנה.

"מתחילים בשיא המהירות ומגבירים לאט לאט.."

(קרמבו - מבצע סבתא).

פורסם
א. תודה על ההתייחסות.

ב. להלן מספר תשובות לשאלות שלכם:

זה לא עניין של "משפחתית", זה עניין של מרווח, יציבות ונוחות נהיגה.

לנסוע עם עוד זוג חברים לסופ"ש באילת בתוך קופסת גפרורים (חדשה או לא), זה פשוט לא נוח. כמו כן, רכב קטן מעביר לנהג הרבה מהשטויות שמע"צ משאירים בכביש לעומת ספיגה טובה יותר של רכב גדול וכבד (כמובן שיש יוצאים מהכלל).

למה לא RunX, כי העיצוב מכוער.

מגאן אכן טובה, אבל לכל סטיגמה יש קצת אמת.

מה חשוב לי ברכב ? שיגיב טוב ומהר, שהנסיעה תהיה שיוט, ושהעיצוב יראה אטרקטיבי וצעיר.

אני לא מחפש לנסוע על 200 קמ"ש וגם לא על 160 קמ"ש אולם למנוע חזק יש יתרונות נוספים מלבד מהירות (עקיפה מהירה מ- 80 קמ"ש...)

אני מקווה שהתשובות יוכלו לכוון אתכם יותר טוב.

יהודה

היופי במאזדה 3 הוא לאוו דווקא האבזור העשיר וכו'.

היום גם במכוניות מנהלים קשה למצוא מנוע 2 ליטר נמרץ שמייצר 150 כ"ס.

כשחושבים על 150 כ"ס במשקל דיי נמוך (יחסית) אתה מקבל מכונת נהיגה זריזה ומהירה.

דבר נוסף וחשוב (ראה הדגשה באדום), המאזדה 3 היא המוכנית הדינמית והמהנה ביותר לנהיגה!!

הזכרת שיוט? עיצוב? אטרקטיבי וצעיר??

ה-3 תיתן לך מכל זה-וכדאי שתבצע נסיעת מבחן!!

אמיר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...