Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהירה? חדה? מתקשרת? מהנה לנהיגה? מחיר שפוי? לא בדיוק. מדובר על עגלה מתה, מעורפלת ומשעממת במחיר מופלץ לחלוטין (יחס המחיר/תמורה כאן אף גרוע מגרסאות הטריבוטו של האבארט).

אבל! יש לה גג נפתח.

אבל 2! זה לא שווה 300k.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נהגת על הרכב?

אישית, לא נהגתי בקבריולה.

אני יכול להגיד שנהגתי בגרסאות ההאצ/ ברלינה/ סטיישן וקשה לי להאמין שאם הקבריולה חולקת מערך מתלים זהה, ניתן להנפיק סופרלטיבים כמו שציינת.

מצד שני, יכול להיות לה גם מערך מיתלים כמו של ה GTC (או אולי אפילו OPC אבל אני לא משלה את עצמי) ואז השילדה הכ"כ מנומנמת של הברלינה הופכת הרבה יותר עליזה.

עפ"י כתבות בחו"ל השילדה מרגישה מאוד קשיחה בשל קורת V שתומכת בחוזק המבני של הקסקייד.

מצד שני, כשההתרשמות של CAR & DRIVER היא כזאת, לא ניתן אלא לתהות:

But that’s OK, because the Cascada isn’t sporty. The droptop Opel’s suspension delivers what you’d expect from a nose-heavy front-driver (think Nissan Altima) and the steering, while linear in its response, conveys minimal road feedback. Compared to the VW Eos, not to mention the aforementioned premium convertibles, the driving experience feels languid and lusterless, lacking crispness and enthusiasm. Reaching the limits of the chassis is difficult anyway, given the lack of punch provided by the diminutive 1.6-liter turbo four.

קיבלתי בחו"ל בזמנו בהשכרת רכב רנו מגאן קבריולה עם חבילת רנו-ספורט, זה אפילו לא היה קרוב בכלום למגאן ליסינג הרגילות, מצד שני, זה הרגיש כמו RS עם מגבלה מכנית :lol:

בסיכומו של שבוע, המגאן הייתה מאוד מהנה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
המחיר בשניה הראשונה בהחלט מבהיל, במחשבה נוספת, יקרה בהשוואה למי?

מי המתחרה שלה?

וזאת בדיוק הסיבה שהיא תומחרה ככה.

נראה אם יהיו מבצעי מחירים או גישת "תמות נפשי עם פלישתים" שנקטו בדלק על הפוקוס קבריו תחזור גם כאן.

אין לה מתחרות, היא מתבססת נטו על הגג הפתוח שלה, אין לה שטיק אחר.

היא לא מתנהגת בצורה יוצאת דופן ששווה לחובבי נהיגה לשלם עליה יותר.

אין לה הסמל שגורם לאנשים לשלם יותר על הרכב שהוא מודבק עליו.

היא לא מפוארת בצורה יוצת דופן שתגרום לאנשים לשלם על נושא זה יותר.

לגבי העיצוב אני אשאיר את זה פתוח כי זה עניין סובייקטיבי.

אין לה מתחרות בארץ, כל רכבי הקבריולט לטובת קבריולט (מגאן קבריולט, הפיג'ו CC, הEOS ועוד) לא משווקים בארץ.

זה לא אומר שאפשר לתמחר אותה במחיר לא ריאלי כזה, מי יקנה אותה במחיר הזה?

אז אין לה מתחרות, זה לא אומר שמישהו יקנה אותה במחיר המוגזם הזה. אם מטרתם היא למכור במחיר הזה ולא לעשות מבצעי מכירה, הם יגמרו מהר מאוד כמו שאר רכבי הקבריולט לצערי.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
נהגת על הרכב?

כן נהגתי בה. אל תשכח שהיא שוקלת 1,800 ק"ג.

טוב אולי קצת נסחפתי עם עוצמת התיאור, אבל באמת לא ברור לי כיצד הכתבה הזו של וואלה משקפת את המציאות.

יש לה את היתרונות שלה: נוחות, גג נפתח אבל זה ממש לא רכב ספורטיבי.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

יש לה יתרון נוסף, היא לא פוקוס עם גג נפתח, היא לא A3/4 עם גג נפתח, היא אוטו בפני עצמו, כמו ה EOS וזה תורם הרבה למראה השונה ולייחודיות.

עדיין, לא תרומה שמגיעה ל 300K ש"ח.

בנוגע למיצוב ומתחרות, הקסקייד הייתה אמורה בשעת תיכנונה להיות האופל הראשונה שתהפוך את היצרן ממתחרה של VW למתחרה ישירה של אוודי ומציגה רמת פרמיום שלא קיימת כיום באופל אחרת.

בינתיים נתרפו הקלפים מכ"כ הרבה סיבות אוביקטיביות וסוביקטיביות ואני בכלל בספק אם יש לאופל/ GM עוד יומרות כאלה.

פורסם
נגיד שכל מה שקשור לתכונות דינאמיות נתון לפרשנות אישית ולכן התרשמותי שונה לגמרי מהתרשמותו של קובי ליאני. נגיד.

אבל זה:

הוא אמיתי?! :shock:

לא, הוא כנראה "כתב מטעם", או לחלופין קיבל איזושהי טובת הנאה משמלצר; אחרת אי אפשר להסביר את השורה ההזויה הזו.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לא כנראה, על בטוח. הוא היה כ"כ עסוק בלשבח את הרכב עד שהוא לא הספיק לכתוב אפילו חיסרון אחד. לא שיש לי משהו נגד אופל אבל זה לא מבחן, זה יותר בכיוון של מלל מקטלוג פרסומת.

לדעתי זה יהיה כמו הeos. מאד יקר אז אף אחד לא יקנה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

סתם בשביל לסבר את האוזן.

308cc שיש לה גג קשיח עולה בהזמנה מיוחדת 255,000 שקלים.

A3 קבריולט שווקה פה במחיר קצת נמוך יותר והדור הדגם עדין לא הגיע.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
המחיר בשניה הראשונה בהחלט מבהיל, במחשבה נוספת, יקרה בהשוואה למי?

מי המתחרה שלה?

במחיר כזה, המתחרה העיקרית שלה בארץ נקראת Common Sense

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יש קומון סנס בלרכוש רכב עם גג נפתח?

עכשיו בא נחשוב ביחד, אשתו של איזה קבלן רוצה רכב קבריולה למפגשים עם החברות שלה בקניון רמת אביב, מרצדס וב.מ.וו נוספת לזו של הבעל יקר להם מידי.

בפיג'ו, הבן של העוזרת שלה נוהג, אז לא תתפוס אותה נוהגת בפיג'ו.

על איזה רכב תמליץ לה?

(שלא תחשוב לרגע שאני חושב שהמחיר פחות משערורייתי, רק שאני מבין את ה"קומון סנס" של זה שתמחר אותה ככה, מי שהיום בשוק של רכב קבריולה איכותי, כי "זה מה שהוא רוצה", הקסקדה היא אופציה סבירה חרף העובדה שהיא מתומחרת גבוהה מידי)

פורסם

גם הקבלן לא יקנה לאשתו קסקדה ב-300K, במחיר הזה, וגם אשתו כנראה תעדיף סנטה פה או X3.

גם להם יש קומון סנס.

אגב למה שהקסקדה תהיה מסגמנט גבוה יותר מה-A3 קבריולט?

אם זכרוני אינו מטעה אותי הקסקדה מבוססת על שלדת האסטרה / ברלינה, וה-A3 מבוססת על שלדת הגולף, משמע מתחרות ישירות, בטח לא סגמנט שונה.

ואני בכלל לא נכנס להשוואת מותגים בין אודי לאופל

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

1.אני אומר לך אשתו רוצה קבריולה, אתה אומר לי היא תקנה סנטה פה. :shock:

2. כי בעיניים שלה:

א. האוודי A3 קטנה וקצרה בזמן שהקסקייד הרבה יותר ארוכה ןמרשימה, תצליח להעביר אותה לאוודי קבריולה רק אם זאת תהיה A4.

ב. כי לבן של העוזרת יש פיג'ו ולמזכירה של בעלה יש A3, היא תיסע באותו אוטו של המזכירה?

ג. כאן נכנס הייחוד שציינתי שהקסקייד היא רכב ייחודי בתצורה ייחודית, זה לא רכב X עם גג נפתח (לזה כמובן יש [החו"ל] את האסטרה קבריולה) אלא רכב קבריולה יעודי וייחודי, לפחות בנוף הישראלי.

ד. כמו שציינתי, הקסקדה הייתה אמורה להיות רכב הפרמיום המשמעותי הראשון של אופל ואמור להיות ברמת איכות של אוודי.

שלא תהיה לך טעות, אני לא מסביר לך למה האוטו הזה הוא סיפור הצלחה מטורף, אני רק מסביר את הרציונל של מי שתמחר אותה כך.

האם היא תימכר?

כן, אפילו במחיר הזה.

תשבור את שיאי המכירה של אאוס? ככל הנראה לא.

פורסם

וכמובן, נותרה האפשרות שעדיין לא הועלתה.

שהיבואן קיבל מחיר מאוד מיוחד על מספר מכוניות בודדות, ובעזרת תג מחיר אסטרונומי הוא מסוגל לתת "הנחות" גדולות לידוענים וסלבס בשקל, שיצטלמו למדורי רכילות ויקראו בחדרי המתנה לרופאי שיניים.

קוראים לזה "תמיכה בתוכנית השיווק", וזה כמעט לא עולה כסף.

פורסם

1. עברו הימים שהן חיפשו קבריולה, היום הן מחפשות ג'יפונים, כאלה שאפשר להחנות על המדרכה ליד הבית קפה.

2. א. כן אבל אחת היא אודי, והשנייה היא "ה-Z הזאת", עבורה האופל לא מותג מספיק מזוהה אפילו

ב. אם למזכירה של בעלה יש אודי, כנראה שהמזכירה לא רק מזכירה, ויש לה בעיות הרבה יותר גדולות מקסקדה או A3.

ג. מקובל עליי, במאמר מוסגר זה מה שחשבו ב-VW על ה-EOS, נדמה לי שהמילים המדויקות שלהם היו "מה זה משנה איזה פלטפורמה זה? זה אוטו חדששששש [משיכת ה'ש' במקור]! סבבה אבל מה הפלטפורמה? גולף".

ד. ייתכן שמבחינת איבזור ואיכות הקסקדה מגיעה לאיכות של ה-A3 קבריולט, אולי אפילו עולה עליו, זה לא משנה את הסמל שמקדימה ולא התגובה שניתן לראות בסעיף א'.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
1

ג. כאן נכנס הייחוד שציינתי שהקסקייד היא רכב ייחודי בתצורה ייחודית, זה לא רכב X עם גג נפתח (לזה כמובן יש [החו"ל] את האסטרה קבריולה) אלא רכב קבריולה יעודי וייחודי, לפחות בנוף הישראלי.

שלא תהיה לך טעות, אני לא מסביר לך למה האוטו הזה הוא סיפור הצלחה מטורף, אני רק מסביר את הרציונל של מי שתמחר אותה כך.

ממתי יש אסטרה J קבריולט? :shock:

VW Golf GTI 2006 Manual

• תוכן חדש...