Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתכנן בעוד כמה חודשים לעשות אחזקה קצת יותר מקיפה לרכב מסתם שטיפה ווקס, ובינתיים אני רוצה לעשות שיעורים (ואם יהייה איזה מבצע משתלם אז שיהיה לי מוכן מה מקנות)

התכנון הוא כזה:

1. חידוש וקס:

בשביל זה אני צריך pre-wax כלשהו- חשבתי על החומר של דודו ג'וס עם החלקיקי פוליש עדינים (ליים משהו).

ודבר נוסף אני צריך פלסטלינה- אני רוצה משהו שקל לעבוד איתו, לא צריך לדאוג שזה מלוכלך או לא, ולא להתעסק עם גושים. זה אומר תחליף פלסטלינה\ ספוג\ גומי שעושה את העבודה של הפלסטלינה. יש גם כאלה לדודו- אחד עדין ואחד גס יותר (לא ממש הבנתי מה ההבדל). כחומר סיכוך אני אשתמש בשמפו או בחומר לשטיפה ללא מים של דודו ג'וס שיש לי (דומה לONR).

וקס יש לי לעוד איזה שנתיים. מטליות MF שונות יש לי- אם צריך ציוד נוסף בשביל מה שאתם מציעים, תכתבו את זה גם בבקשה.

זה המקום לציין שעל הרכב יש וקס קולונייט 845, קצת סוירלים וסימני מים לא מוסברים (בהזדמנות אני אשמח להפגש עם מישהו שיתן חוות דעת שניה). אני לא שם (ולא מתכוון לשים בזמן הקרוב) סילנט או גלייז, רק את הקולונייט.

2. ניקוי של הפלסטיקה:

עכשו יש לי איזה תחליב של STP שאמור להגן על הפלסטיק וכאלה (לא ספריי סקאיי, משהו שאמור להיות יותר רציני).

אני צריך חומר להסרה של הדבר הזה (כנראה APC) וחומר נוסף להגנה על הפלסטיק מנזקי שמש.

הרכב חדש אז לא צריך לחדש ולהבריק יותר מידי- משהו שיהייה כמה שיותר עמיד וכמה שיותר פשוט ליישום.

יש לי שני פדים צהובים של מגווירס לצורך העניין (וכאמור מטליות MF עם סיבים קצרים) אם צריך עוד משהו בשביל זה תציינו את זה גם בבקשה.

3. ניקוי המושבים והשטיחים:

על המושבים אין לי כיסויים, וחוץ מטיפה של הקולונייט שטיפטף לי על המושב הקדמי ימני, על המושבים יש רק אבק (בינתיים).

אני יכול לשאוב אבק, אבל לא נראה לי שיהייה אפקטיבי מספיק.

גם על השטיחים אין יותר מידי ג'יפה, לכלוך מוצק בעיקר, כנראה שעד אז יהיה בוץ ולכלוך של חורף

אני צריך חומרים שעוזרים להוציא את הלכלוך והאבק ולא משאירים שומניות או פוגעים בריפוד (כמובן)

אם נדרשות מברשות מיוחדות אז תסבירו בבקשה איזה ולמה. יש לי כל מיני מברשות לבגדים ולשטיחים שנראה לי יתאימו- תקנו אותי.

מבקש להמנע מפעולות שדורשות צינור מים- בעייתי מבחינתי. אפשרי אולי רק לשטיחים.

הקניה לא מוגבלת למדינה\ חנות אחת כלשהי- איפה שהכי משתלם עם עדיפות כמובן לארץ (יש לי אפשרות לקפוץ לאוטוסטור אם צריך). רצוי לתת כמה אופציות (שוב- למקרה שיהייה איזה מבצע נחמד)

תקציב- אין משהו מוגדר. עד 500 ש"ח להכול כולל הכול נראה הגיוני? אני לא צריך את הטופ של הטופ- אני צריך את המינימום שעושה את העבודה ברמה טובה ולאורך זמן.

אני לא רוצה חומרים בגלונים, מעדיף בקבוקים קטנים עם תרכיזים לדילול (אם החומר מגיע בבקבוק ספריי אז שלא יהייה גדול מידי ויספיק לעד 5 רכבים, אין לי מקום בבית לשמור 20 בקבוקים שונים עם חומרים שאני משתמש בהם פעם בחצי שנה)

ראיתי איפשהו שיש מיכלים להקצפה שלא דורשים חיבור חשמל או מים. אם זה יעזור ואפשר למצוא משהו לא יקר מידי, אז גם טוב.

ובפרק הבא- חומרים לג'אנטים :wink: (לא עכשו)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

הפוסט שלך ארוך וכבד וכדי לענות על כל השאלות, בן אדם צריך לשבת על המחשב זמן לא מבוטל ולכתוב על נושאים שנטחנו פה כבר הרבה פעמים...ומסתבר שבשביל זה אני פה :oops:

וברצינות, נענה על כמה דברים שרואה לנכון...

1)חידוש ווקס - ה PRE WAX לא משמש אך ורק לחידוש ווקס, זה שלב רצוי לפני כל הכנה של הרכב ליישום ווקס.

הפלסטלינה אמורה לדאוג לזה שהווקס שיש על הרכב יירד.

הפרים ליים של דודו ג'וס נראה לי חומר טוב למרות שלא ניסיתי אותו אבל הייתי מאוד רוצה לנסות.

יש לך בנוסף גלייזים שונים ומשונים שחלקם מכילים חומרי ניקוי והכנה של הצבע לווקס.

הפלסטלינה שרצוי שתיקח היא עדינה, פלסטלינה אגרסיבית משמשת למפגעים קשים יותר שממש נצמדו לרכב ברמה שהפלסטלינה העדינה לא מצליחה להוריד.

בנוסף, אחרי פלסטלינה אגרסיבית נדרש לבצע פוליש, לא בטוח אם עדין או גס, להחלקת פני השטח של הרכב שוב.

איזו פלסטלינה? אני מסתפק בזו הסינית.

אתה רוצה מותג? יש לך פלסטלינות של דודו ג'וס, 55 גרם ב 55 ש"ח, יספיק לרכב בגודל סביר.

יש לך בנוסף קיט של קארפלן עם נוזל סיכה וווקס...שכנראה שלא כדאי להשתמש בו ומטלית מיקרופייבר לניגוב. 130ש"ח.

נוזלי החלקה לפלסטלינה...אני משתמש ב ONR מדולל ואפשר גם להשתמש בשמפו לרכב מדולל.

ברמת יתר הציוד, אתה צריך כמה מטליות מיקרופייבר, וכמה פדים טובים ליישום החומרים.

עריכה: לגלייזים ולחומרים מן הסוג הזה ממליצים על פד מיקרופייבר.

כמובן כמובן ואני בטוח שאתה יודע את זה, אחרי פלסטלינה כדאי מאוד לשטוף את הרכב מכל השאריות והמריחות שיכולות להיות.

התהליך הוא שטיפה ראשונה - פלסטלינה - שטיפה שניה וייבוש - גלייז/חומרי הכנה אחרים - ווקס

2)ניקוי של הפלסטיקה - אני לא יודע איזה STP יש לך אבל כנראה שזה לא המוצר הכי טוב לפנים הרכב.

יש הרבה מוצרים טובים שאתה יכול להשיג בארץ.

לניקוי הפלסטיקה צריך קודם כל מטלית מיקרופייבר לאיסוף האבק, לכן רצוי שיהיו לה סיבים ארוכים יחסית לקליטת האבק.

אחרי סילוק האבק אתה צריך להוריד את שאריות החומר שיש לך...אני משתמש ב APC של מגווירס מדולל ברמה של 1:10 לעבודה הזו.

כל חומר ניקוי כללי אחר יעשה את העבודה (ניקוי כללי! וחשוב מאוד לדלל) , יש הרבה מותגים טובים באוטוסטור ובאתרים בחו"ל כמו כן יש פה המלצות בפורום על חומר ניקוי כללי של שופרסל, חומר שלא מעט חברי פורום משתמשים בו וכמובן שגם אותו צריך לדלל.

אתה מתיז מעט על המטלית מיקרופייבר ועובר על הפלסטיקה.

חומרי הגנה...כמו שאני תמיד ממליץ, יש לך את פלאש-דש של קארפלן שרץ די טוב בפורום ויש את G6 HYPER של כמיקל גייז שאני משתמש בו, חומר מעולה לדעתי וחסכוני להפליא.

ליישום חומרי ההגנה אתה תצטרך ספוג טוב, קח את מגווירס ב 5 ש"ח, ואחרי המעבר אתה צריך לנגב את השאריות עם מטלית מיקרופייבר נקיה.

רק שתראה כמה אתה גורם לי לכתוב :cry:

ונעבור בשעה טובה לסעיף השלישי והאחרון:

3)ניקוי מושבים ושטיחים - בין אם אתה רוצה לשאוב או בין אם לאו, אתה חייב!

שואב אבק מסלק את רוב הלכלוך הקשה הנראה מהמושבים.

בזמן השאיבה אני עובר עם מברשת צבע צרה שתוכל להכנס לכל החריצים כולל לחריצים שבין מסילות הכיסא לבין הריצפה.

כל פעם כשאני בחנות אני מיד מסתכל סביב אחר מברשות, תחביב שכזה, כל מברשת שאני אומר לעצמי שתוכל לעזור לי בכניסה לחריץ כזה או אחר, אני לוקח (שאף אחד לא יכניס את זה לחתימה שלו !! :evil: ).

יש לי אוסף של כמה וכמה מברשות שאני לוקח את כולן איתי לרכב בעת הניקוי וכל פעם שולף מברשת אחרת, יש לי כבר מברשת לכל חריץ ברכב, כלומר לכל חריץ כמעט ברכב יש לי פתרון ניקוי בצורת מברשת שתיכנס פנימה.

את הכסאות אפשר לנקות עם מטלית יבשה או פעם בחודשיים או שלושה עם מטלית לחה עם APC.

מתיז שוב בזהירות ומעט חומר על המטלית מיקרופייבר ועובר על חלק בכיסא... וכך סוגר את כל הפנים.

רצוי שלא תשים הרבה APC אחרת זה יכול להשאיר סימנים וכמובן תשתדל לא להתיז על הכסאות ישירות כי זה עלול להשאיר סימנים גם כן(סימנים שאמנם יורדים אחרי ריסוס מחודש ומעבר עם מברשת רכה וניגוב אבל בכל זאת...למי יש כח לזה?).

וכמו שכתוב למעלה, אם יש לך כתמים מיווחדים שצריך לנקות....אני מרסס ישירות על הכתם ריסוס או שניים ועובר על האיזור עם מברשת רכה, כמו מברשת לצחצוח נעליים, ואחר כך מנגב עם מטלית מיקרופייבר.

שטיחים....(כבר כואבות לי האצבעות :x )...אני לוקח אותם הביתה ורצוי שגם אתה תעשה את זה.

שואב אותם היטב עם השואב החזק בבית.

לוקח אותם למקלחת קרירה (: בדוש ואחרי זה מרסס עליהם חומר שקניתי באוטודיפו, DR. MARCUS TEXTILE CLEANER, ואחרי זה עובר עליהם עם מברשת סיבי ניילון נקרא לה "חצי קשה", כלומר מברשת שהסיבים שלה יותר קשיחים ממברשת לצחצוח נעליים אבל עדיין זה לא ממש קשיח כמו מברשת לצמיגים למשל, למי שיש לו ויודע, זה בין לבין, מברשת שקונים בכל סופר.

לסיום שוב שטיפה טובה עם מים ואחר כך ייבוש.

השטיחונים אצלי הם "שעירים" ולא שטיחוני גומי, במקרה של שטיחוני גומי אני מניח שאולי לא צריך חומר לניקוי טקסטיל/ריפודים, במקרה הזה כל APC יעשה את העבודה.

אני ממש לא הולך להסביר לך על כל מברשת, איך היא בנויה, מאיפה קניתי ולמה קניתי...תסתובב, תמשש מברשות בחנויות, זה לפחות מה שאני עשיתי ואז אמרתי לעצמי "או, זה יכול להתאים לריפודים כי זה רך יחסית" וכל מיני משפטים כאלה. כמובן שתדבר לעצמך ולא בקול רם אחרת יחשבו שאתה מדבר למברשות (: מקווה שהפוסט הזה כבד לך כמו שהפוסט שלך היה כבד לי!

ערב טוב ואני יצאתי לטיסה, כי אחרי תגובה כזו אני ממש צריך חופשה!

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

תודה רבה :)

קראתי, יש לי כמה שאלות להבהרה ואני אכתוב אותן מאוחר יותר, בינתיים רק רציתי להגיד תודה!

פורסם
הפוסט שלך ארוך וכבד וכדי לענות על כל השאלות, בן אדם צריך לשבת על המחשב זמן לא מבוטל ולכתוב על נושאים שנטחנו פה כבר הרבה פעמים...ומסתבר שבשביל זה אני פה :oops:

וברצינות, נענה על כמה דברים שרואה לנכון...

1)חידוש ווקס - ה PRE WAX לא משמש אך ורק לחידוש ווקס, זה שלב רצוי לפני כל הכנה של הרכב ליישום ווקס.

הפלסטלינה אמורה לדאוג לזה שהווקס שיש על הרכב יירד.

הפרים ליים של דודו ג'וס נראה לי חומר טוב למרות שלא ניסיתי אותו אבל הייתי מאוד רוצה לנסות.

יש לך בנוסף גלייזים שונים ומשונים שחלקם מכילים חומרי ניקוי והכנה של הצבע לווקס.

הפלסטלינה שרצוי שתיקח היא עדינה, פלסטלינה אגרסיבית משמשת למפגעים קשים יותר שממש נצמדו לרכב ברמה שהפלסטלינה העדינה לא מצליחה להוריד.

בנוסף, אחרי פלסטלינה אגרסיבית נדרש לבצע פוליש, לא בטוח אם עדין או גס, להחלקת פני השטח של הרכב שוב.

איזו פלסטלינה? אני מסתפק בזו הסינית.

אתה רוצה מותג? יש לך פלסטלינות של דודו ג'וס, 55 גרם ב 55 ש"ח, יספיק לרכב בגודל סביר.

יש לך בנוסף קיט של קארפלן עם נוזל סיכה וווקס...שכנראה שלא כדאי להשתמש בו ומטלית מיקרופייבר לניגוב. 130ש"ח.

נוזלי החלקה לפלסטלינה...אני משתמש ב ONR מדולל ואפשר גם להשתמש בשמפו לרכב מדולל.

ברמת יתר הציוד, אתה צריך כמה מטליות מיקרופייבר, וכמה פדים טובים ליישום החומרים.

עריכה: לגלייזים ולחומרים מן הסוג הזה ממליצים על פד מיקרופייבר.

כמובן כמובן ואני בטוח שאתה יודע את זה, אחרי פלסטלינה כדאי מאוד לשטוף את הרכב מכל השאריות והמריחות שיכולות להיות.

התהליך הוא שטיפה ראשונה - פלסטלינה - שטיפה שניה וייבוש - גלייז/חומרי הכנה אחרים - ווקס

2)ניקוי של הפלסטיקה - אני לא יודע איזה STP יש לך אבל כנראה שזה לא המוצר הכי טוב לפנים הרכב.

יש הרבה מוצרים טובים שאתה יכול להשיג בארץ.

לניקוי הפלסטיקה צריך קודם כל מטלית מיקרופייבר לאיסוף האבק, לכן רצוי שיהיו לה סיבים ארוכים יחסית לקליטת האבק.

אחרי סילוק האבק אתה צריך להוריד את שאריות החומר שיש לך...אני משתמש ב APC של מגווירס מדולל ברמה של 1:10 לעבודה הזו.

כל חומר ניקוי כללי אחר יעשה את העבודה (ניקוי כללי! וחשוב מאוד לדלל) , יש הרבה מותגים טובים באוטוסטור ובאתרים בחו"ל כמו כן יש פה המלצות בפורום על חומר ניקוי כללי של שופרסל, חומר שלא מעט חברי פורום משתמשים בו וכמובן שגם אותו צריך לדלל.

אתה מתיז מעט על המטלית מיקרופייבר ועובר על הפלסטיקה.

חומרי הגנה...כמו שאני תמיד ממליץ, יש לך את פלאש-דש של קארפלן שרץ די טוב בפורום ויש את G6 HYPER של כמיקל גייז שאני משתמש בו, חומר מעולה לדעתי וחסכוני להפליא.

ליישום חומרי ההגנה אתה תצטרך ספוג טוב, קח את מגווירס ב 5 ש"ח, ואחרי המעבר אתה צריך לנגב את השאריות עם מטלית מיקרופייבר נקיה.

רק שתראה כמה אתה גורם לי לכתוב :cry:

ונעבור בשעה טובה לסעיף השלישי והאחרון:

3)ניקוי מושבים ושטיחים - בין אם אתה רוצה לשאוב או בין אם לאו, אתה חייב!

שואב אבק מסלק את רוב הלכלוך הקשה הנראה מהמושבים.

בזמן השאיבה אני עובר עם מברשת צבע צרה שתוכל להכנס לכל החריצים כולל לחריצים שבין מסילות הכיסא לבין הריצפה.

כל פעם כשאני בחנות אני מיד מסתכל סביב אחר מברשות, תחביב שכזה, כל מברשת שאני אומר לעצמי שתוכל לעזור לי בכניסה לחריץ כזה או אחר, אני לוקח (שאף אחד לא יכניס את זה לחתימה שלו !! :evil: ).

יש לי אוסף של כמה וכמה מברשות שאני לוקח את כולן איתי לרכב בעת הניקוי וכל פעם שולף מברשת אחרת, יש לי כבר מברשת לכל חריץ ברכב, כלומר לכל חריץ כמעט ברכב יש לי פתרון ניקוי בצורת מברשת שתיכנס פנימה.

את הכסאות אפשר לנקות עם מטלית יבשה או פעם בחודשיים או שלושה עם מטלית לחה עם APC.

מתיז שוב בזהירות ומעט חומר על המטלית מיקרופייבר ועובר על חלק בכיסא... וכך סוגר את כל הפנים.

רצוי שלא תשים הרבה APC אחרת זה יכול להשאיר סימנים וכמובן תשתדל לא להתיז על הכסאות ישירות כי זה עלול להשאיר סימנים גם כן(סימנים שאמנם יורדים אחרי ריסוס מחודש ומעבר עם מברשת רכה וניגוב אבל בכל זאת...למי יש כח לזה?).

וכמו שכתוב למעלה, אם יש לך כתמים מיווחדים שצריך לנקות....אני מרסס ישירות על הכתם ריסוס או שניים ועובר על האיזור עם מברשת רכה, כמו מברשת לצחצוח נעליים, ואחר כך מנגב עם מטלית מיקרופייבר.

שטיחים....(כבר כואבות לי האצבעות :x )...אני לוקח אותם הביתה ורצוי שגם אתה תעשה את זה.

שואב אותם היטב עם השואב החזק בבית.

לוקח אותם למקלחת קרירה (: בדוש ואחרי זה מרסס עליהם חומר שקניתי באוטודיפו, DR. MARCUS TEXTILE CLEANER, ואחרי זה עובר עליהם עם מברשת סיבי ניילון נקרא לה "חצי קשה", כלומר מברשת שהסיבים שלה יותר קשיחים ממברשת לצחצוח נעליים אבל עדיין זה לא ממש קשיח כמו מברשת לצמיגים למשל, למי שיש לו ויודע, זה בין לבין, מברשת שקונים בכל סופר.

לסיום שוב שטיפה טובה עם מים ואחר כך ייבוש.

השטיחונים אצלי הם "שעירים" ולא שטיחוני גומי, במקרה של שטיחוני גומי אני מניח שאולי לא צריך חומר לניקוי טקסטיל/ריפודים, במקרה הזה כל APC יעשה את העבודה.

אני ממש לא הולך להסביר לך על כל מברשת, איך היא בנויה, מאיפה קניתי ולמה קניתי...תסתובב, תמשש מברשות בחנויות, זה לפחות מה שאני עשיתי ואז אמרתי לעצמי "או, זה יכול להתאים לריפודים כי זה רך יחסית" וכל מיני משפטים כאלה. כמובן שתדבר לעצמך ולא בקול רם אחרת יחשבו שאתה מדבר למברשות (: מקווה שהפוסט הזה כבד לך כמו שהפוסט שלך היה כבד לי!

ערב טוב ואני יצאתי לטיסה, כי אחרי תגובה כזו אני ממש צריך חופשה!

משום מה לא מצליח למצוא את הapc של Meguiar's שציינת , יש אפשרות לתת הכוונה מאיזה חנות? תודה.

פורסם

ok, סופסוף יש לי קצת זמן לענות:

שרקי-

חוץ מהפריים ליים- יש חומרים אחרים שכדאי לבדוק? אני ממש לא מכיר את השוק ורק סומך על המוניטין של דודו

לא רוצה גלייז...

פלסטלינה- אני רוצה את תחליף פלסטלינה- ספוג או גומי, לא הרגילה שצריך ללוש ולזרוק אחרי כל שימוש.

לגבי חומר סיכה- אני מסודר

פלסטיקה -APC של שופרסל נרשם. צריך לשטוף את זה עם מים נקיים אחרי השטיפה עם הAPC? דילול 1:10.

G6 HYPER ופלאש-דש נרשמו, כנראה אני אקח את הזול יותר (אני בד"כ מנקה את הדשבורד כל חודשיים בערך, נראה לי שכל חומר סביר יחזיק מעמד את התקופה הזו)

פדים 5 ש"ח של מגוואירס יש במלאי :)

שטיחים\ פנים הרכב- יהייה שואב אבק, ACP (או tuff stuff) ושטיפה.

לא ממש הבנתי איך מטלית לחה בAPC אמורה לנקות מושבים. יש לי tuff stuff (האמת די ישן, נראה לי פג תוקף, אקנה חדש). לא עדיף לשים את זה או קצף לניקוי שטיחים ולשפשף עם מברשת (רכה כדי לא לקרוע את המושב- כדי לשחרר את הלכלוך שנדבק) ואז לשפשף עם מטלית כדי ליבש (חלקית) ולהוריד את הג'יפה?

פוסט כבד אבל עוזר :)

תודה :mm_yeah:

הלכתי לשטוף את הרכב.

פורסם

גם הקפצה וגם שאלה נוספת:

אני כבר שעתיים מנסה להבין מה ההבדל בין פלסטלינה אגרסיבית\ גסה לרגילה\ עדינה. אני מבין שיש הבדל בעומק הניקוי, אבל מה זה אומר בתאכלס? מה בדיוק מנקה בפלסטלינה? זה כמו פוליש? אם עושים לא טוב זה יכול לפגוע (לא שחסר סיכוך- שאני לוחץ יותר מידי או שלא משפשף מספיק. לא יודע מה- אף פעם לא השתמשתי בפלסטלינה)

כדי להוריד שכבת וקס וגם כתמים (שכנראה תקועים מתחת לוקס) אני צריך פלסטלינה גסה? זה מוריד מהעובי של הלכה? זה אמור להעלים סוירלים?

(עשיתי חיפוש, לא מצאתי תשובה מוחלטת להכול, מצאתי יותר מידי תגובות סותרות)

• תוכן חדש...