Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צביקה , גם פה אתה קוטל דברים בלי להבין בהם....

נתתי לך דוגמא על הסיוויק שלי , שהיא בעלת שסתומים הידראוליים ועדיין דורשת לפי הוראות יצרן כיוון שסתומים כל 40,000 ק"מ ( סיוויק ESI שנת 95 ).

גם שסתומים הידראוליים ניתנים לכיוון , אצלי ברכב זה ע"י הוספת או הורדת דיסקיות מהמרימים ההידראולים ( לא מומחה בעניין אבל משהו כזה... ).

אז צביקה אתה מוזמן לבדוק בעצמך את העניין ולבדוק .

נ.ב :

הרכב שלי הוא לא זן נדיר אז כנראה שרכבים אחרים בעלי שסתומים הידראולים גם ניתנים לכיוון....

צביקה , מי שלא מתמצא במשהו לא צריך להתנהג כאילו הוא מומחה בעניין......( גם אני לא ).

בברכב בני 550 .

לבני 550 שלום רב!

למה אתה כועס?

למה לקחת דוגמא הונדה סיוויק ESI דווקא?מכונית יחודית שהוראות יצרן דורשות,לכוון שסתומים,פעם ב40,000- ק"מ,

נושא השרשור התמקד בכוון שסתומים הדראולים בכלל, וברעש מכוון השסתומים

בבעת התנעת בוקר, בהונדה מסויימת של אחד מחברי הפורום, שהתלונן על

רעש מהשסתומים בעת התנעת בוקר, דבר שלא ניתן לסדר על ידי כוון שסתומים

הדראולים, לא על ידי הוצאת דיסקיות ולא על ידי הוספה.

ולכן האמן לי בדקתי את העיניין , ולמרות שאינני עוסק במקצוע המכונאות, יש בידיי מספיק

ידע כדי לחוות דעה , בעיניני מכונאות בכלל, ובקרבורטורים בפרט!הרבה שאלות שנשאלות בפורום בעיניני רכב, אין לי את הידע לענות לכן אני מדלג עליהם, ופשוט לא עונה!

נ.ב, השרשור הזה התחיל משאלתו של חבר פורום , אשר שאל בנושא,

כוון שסתומים ספיצפי בפורד פיאסטה, בעלי מרימים הדראולים, אשר

"ניסיון לכוון אותם" גרם לשרפת השסתומים!

ולא התייחס דווקא להונדה סיוויק בעלי מנגנון שסתומים הדראולי יחודי!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

OK, חבר'ה, הייתי חייב להגיב.... אז ככה:

א. citromanbx, למה לזלזל באנשים שיש להם יותר ידע משלך?? תשמור את ההתנשאויות שלך לפורום אחר.....לי דניאל עזר פעמים רבות וזה ממש לא בסדר לקטול אותו ככה, למרות שהוא החזיר לך תשובה יפה ונכונה בקשר לשסתומים (אגב, איפה התגובה שלך לתגובה שלו???)

בקיצור, לא לעניין.

ב. צביקה, אני מעריך ומכבד אותך מאוד ואני נהנה לקרוא גם תשובות שלך לאנשים,

אבל!, גם אתה מרבית הזמן קוטל אנשים ואף מקלל אותם... אז תסלח אדון צביקה, אבל אנשים גם רוצים ללמוד לעשות דברים לבד! נכון, הרבה פעמים משהו מתפקשש (שסתומים שרופים..) אבל למה לרדת על הבנאדם למה?

לא כל הזמן צריך ללכת למוסך, בעלי מקצוע ו"בעלי מקצוע" בשביל לתקן דברים ברכב, לפעמים בנאדם מרגיש/יודע שהוא יכול עם טיפה עזרה וידע והרבה סבלנות לפתור את הבעיה בעצמו ובכך הוא מרגיש סיפוק יותר גדול ובנוסף הוא חסך לעצמו כמה לירות בכיס (כן, המצב הכלכלי היום לא מזהיר...)

שי.

פורד פיאסטה 83':arrow:

פורסם
OK, חבר'ה, הייתי חייב להגיב.... אז ככה:

א. citromanbx, למה לזלזל באנשים שיש להם יותר ידע משלך?? תשמור את ההתנשאויות שלך לפורום אחר.....לי דניאל עזר פעמים רבות וזה ממש לא בסדר לקטול אותו ככה, למרות שהוא החזיר לך תשובה יפה ונכונה בקשר לשסתומים (אגב, איפה התגובה שלך לתגובה שלו???)

בקיצור, לא לעניין.

ב. צביקה, אני מעריך ומכבד אותך מאוד ואני נהנה לקרוא גם תשובות שלך לאנשים,

אבל!, גם אתה מרבית הזמן קוטל אנשים ואף מקלל אותם... אז תסלח אדון צביקה, אבל אנשים גם רוצים ללמוד לעשות דברים לבד! נכון, הרבה פעמים משהו מתפקשש (שסתומים שרופים..) אבל למה לרדת על הבנאדם למה?

לא כל הזמן צריך ללכת למוסך, בעלי מקצוע ו"בעלי מקצוע" בשביל לתקן דברים ברכב, לפעמים בנאדם מרגיש/יודע שהוא יכול עם טיפה עזרה וידע והרבה סבלנות לפתור את הבעיה בעצמו ובכך הוא מרגיש סיפוק יותר גדול ובנוסף הוא חסך לעצמו כמה לירות בכיס (כן, המצב הכלכלי היום לא מזהיר...)

שי.

שי שלום רב!

ראשית אינני קוטל אף אחד,וגם אינני מקלל אף אחד.. לקרוא לבעל רכב אהבל,

כשהוא מנסה לכוון שסתומים הדראולים, בפורד פיאסטה, ולגרום לשרפת השסתומים, זה לא פקשוש, יש דברים מסויימים שאומנם אין צורך ללכת למוסך, ועם קצת עזרה,וידע

והרבה סבלנות, אפשר לפתור את הבעייה בעצמך, אך יש דברים,שאסור לגעת,

ולא רק שלא תחסוך כמה לירות, במצב הכלכלי, הלא מזהיר, לכולנו, אלא גם יעלה שכרך

בהפסדך !

וכאן אני נכנס לתמונה. להדריך את בעלי הידע לתקן דברים אלמנטרים לבד, ולחסוך כמה לירות,

ולהזהיר את חסרי הידע, והתמימים, מניסיון לחסוך שקל, ולהפסיד אלפי שקלים!

ברגע שהזהרתי והדרכתי נכון חבר פורום וחובב רכב, והוא הצליח לפתור את בעייתו,

והוא הצליח לחסוך אלפי שקלים, ולהנות ממכוניתו, יש גם לי את הסיפוק!!

לדוגמא:אם הדרכתי חבר פורום מסויים, להמנע מביטול טרמוסטט לרכב,

והוא נשמע להצעתי, והחליף לטרמוסטט חדש, ולא ביטל אותו, יש לי סיפוק, מכיוון שאני יודע

שהצעתי"שווה זהב" ,והיא באה לטובת בעל הרכב ולא נגדו!

בברכה

ותמיד לשרותכם

צביקה

פורסם
צביקה , גם פה אתה קוטל דברים בלי להבין בהם....

נתתי לך דוגמא על הסיוויק שלי , שהיא בעלת שסתומים הידראוליים ועדיין דורשת לפי הוראות יצרן כיוון שסתומים כל 40,000 ק"מ ( סיוויק ESI שנת 95 ).

גם שסתומים הידראוליים ניתנים לכיוון , אצלי ברכב זה ע"י הוספת או הורדת דיסקיות מהמרימים ההידראולים ( לא מומחה בעניין אבל משהו כזה... ).

אז צביקה אתה מוזמן לבדוק בעצמך את העניין ולבדוק .

נ.ב :

הרכב שלי הוא לא זן נדיר אז כנראה שרכבים אחרים בעלי שסתומים הידראולים גם ניתנים לכיוון....

צביקה , מי שלא מתמצא במשהו לא צריך להתנהג כאילו הוא מומחה בעניין......( גם אני לא ).

בברכב בני 550 .

עד כמה שידוע לי (ואני לא מומחה גדול למנועי הונדה) אין מרימים הידראולים להונדה. יש מרימים קבועים שדורשים כוון אחת ל 40-50K.

יתכן ואתה מתכוון למערכת ה VTEC שפועלת באופן הידראולי, ע"י לחץ שמן המנוע.

הייתי רוצה לשמוע ממומחה הונדה אמיתי שיפתור את הסוגייה.

ל שי .מ. תודה על הסנגוריה :mm_yeah: , אך איני מתרגש מאנשים שמנסים להוכיח את חוסר הידע שלי. להפך, למר citromanbx יש כנראה עוד הרבה מה ללמוד, וראשית ללמוד, ענווה מה היא, ולפני שיוצא בהצהרות על חוסר ידע של אלמוני או פלוני שיבדוק (בפרופיל החבר) עם מי יש לו עסק.

לצביקה, על הידע שלך אין עוררין כאן הפורום. ואני מעריך ומוקיר רבה את פועלך בפורום. אך גם אני, מוצא לפעמיים את התבטאויותך, שנויות במחלוקת.

פורסם
עד כמה שידוע לי (ואני לא מומחה גדול למנועי הונדה) אין מרימים הידראולים להונדה. יש מרימים קבועים שדורשים כוון אחת ל 40-50K.

יתכן ואתה מתכוון למערכת ה VTEC שפועלת באופן הידראולי, ע"י לחץ שמן המנוע.

הייתי רוצה לשמוע ממומחה הונדה אמיתי שיפתור את הסוגייה.

ל שי .מ. תודה על הסנגוריה :mm_yeah: , אך איני מתרגש מאנשים שמנסים להוכיח את חוסר הידע שלי. להפך, למר citromanbx יש כנראה עוד הרבה מה ללמוד, וראשית ללמוד, ענווה מה היא, ולפני שיוצא בהצהרות על חוסר ידע של אלמוני או פלוני שיבדוק (בפרופיל החבר) עם מי יש לו עסק.

לצביקה, על הידע שלך אין עוררין כאן הפורום. ואני מעריך ומוקיר רבה את פועלך בפורום. אך גם אני, מוצא לפעמיים את התבטאויותך, שנויות במחלוקת.

לדניאל שלום רב!

לא נכנסתי לפרופיל שלך , אך אין לי צורך, מקריאת תגובתך בפורום,

אני למד עם יש לי עסק, ומכיוון שאני מכבד אותך, לקחתי את הערותייך לתשומת לבי,

והפנמתי אותם,ואשתדל להבא להתבטאות בצורה, שאינה תעורר מחלוקת!

בברכה

צביקה

פורסם

שלום.

אני לא יודע עים שמתם לב שבזמן האחרון אני כבר לא מישתתף בפורום...

ואחת הסיבות זה ההתנהגות הדוחה של חברה מסוימים חצופים שמרשים לעצמם יותר מידי.

והכוונה לצעירים והחדשים בעיקר!!!

מיכיוון שהצעירים יודעים הכול והכול מותר להם, אז מה לנו המבוגרים והמנוסים יש לחפש בפורום כזה.

אחד מסביר לי איך לכתוב בעברית חרה השני מסביר לי שאני לא מבין כלום כול הכבוד!!!

אבל מיכיון שהצעירים יודעים הכול ! אייך זה שהם לא יודעים שכן מכוונים שסטומים הידראולים ולא

רק במכוניות שברולט ישנים...

לדוגמא בכול הסוברו (בעל גל זיזים פנמי משנת 1985) מכוונים שסטומים הידראולים.

כול השברולטים החדשים 4 צילנדר 2500 מכונים שסטומים הידראולים כולל קאוליר.

באופל ודיהוא יש גם כיון שסטומים הידרואלים בצורה מיוחדת.

ויש עוד הרבה מכוניות שמכונים. בנוסף לכך לכול החכמים ניתן לתקן ולשפץ חלק מהמרמים ההידראולים!!!

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אף אחד עדיין לא ענה לי על השאלה...

איך יודעים מתי צריך ללכת למוסך על מנת לעשות כיוון לשסתומים (הידראולים)?

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם
שלום.

אני לא יודע עים שמתם לב שבזמן האחרון אני כבר לא מישתתף בפורום...

ואחת הסיבות זה ההתנהגות הדוחה של חברה מסוימים חצופים שמרשים לעצמם יותר מידי.

והכוונה לצעירים והחדשים בעיקר!!!

מיכיוון שהצעירים יודעים הכול והכול מותר להם, אז מה לנו המבוגרים והמנוסים יש לחפש בפורום כזה.

אחד מסביר לי איך לכתוב בעברית חרה השני מסביר לי שאני לא מבין כלום כול הכבוד!!!

אבל מיכיון שהצעירים יודעים הכול ! אייך זה שהם לא יודעים שכן מכוונים שסטומים הידראולים ולא

רק במכוניות שברולט ישנים...

לדוגמא בכול הסוברו (בעל גל זיזים פנמי משנת 1985) מכוונים שסטומים הידראולים.

כול השברולטים החדשים 4 צילנדר 2500 מכונים שסטומים הידראולים כולל קאוליר.

באופל ודיהוא יש גם כיון שסטומים הידרואלים בצורה מיוחדת.

ויש עוד הרבה מכוניות שמכונים. בנוסף לכך לכול החכמים ניתן לתקן ולשפץ חלק מהמרמים ההידראולים!!!

בני ל שלום רב.

כעקרון, ידוע לכולם (או שלא ידוע) שהיתרון המרכזי למרימים הידרואליים, הוא שאין צורך להתעסק עם תחזוקה שוטפת, דהיינו כוון שסתומים תקופתי.

האם בדגמי הרכב שציינת, המרימים ההידראולים דורשים כוון אחת לתקופה, או רק כאשר מסירים אותם ממקומם?

פורסם
בני ל שלום רב.

כעקרון, ידוע לכולם (או שלא ידוע) שהיתרון המרכזי למרימים הידרואליים, הוא שאין צורך להתעסק עם תחזוקה שוטפת, דהיינו כוון שסתומים תקופתי.

האם בדגמי הרכב שציינת, המרימים ההידראולים דורשים כוון אחת לתקופה, או רק כאשר מסירים אותם ממקומם?

שלום.

צריך לכון אותם רק כאשר מסירים אותם או מפרקים ראש או מנוע.

איין צורך בכיון תקופתי.

בברכה בני ל

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

צריך לכון אותם רק כאשר מסירים אותם או מפרקים ראש או מנוע.

איין צורך בכיון תקופתי.

בברכה בני ל

כמו שחשבתי, אז זהו למעשה לא כוון שסתומים.

אתה כנראה מתכוון לריקון של השמן שמבצעים למרימים ההידראולים כאשר מפרקים אותם.

• תוכן חדש...