Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אמינות ברכבי פיג'ו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקיצור אי אפשר להכליל וכמו בכל רכב גם לצרפתיות יש דגמים אמינים יותר ואמינים פחות.

וגם מבחינת שמירת ערך יש רכבים שהתרסקו בצורה בצורה מחפירה כמו רנו מגאן וסיטרואן C5 ותאמין או לא גם טיוטה קורולה (היפנית האולטימטיבית) בגרסתה הרובוטית.

מאידך יש צרפתיות שדווקא שדווקא שומרות על הערך יפה כמו למשל פיז'ו 307 או 206 הישראלים אגב באופן מסורתי מאמינים בפיז'ו יותר מאשר בסיטרואן ולא נותנים לעובדה שבדרך כלל זה אותו רכב לבלבל אותם.

לגבי ה 508 וה 3008 הם עדיין חדשות מידי בכדי לדעת איך תהיה האמינות ושמירת הערך שלהם אבל עם מנוע של BMW וגיר יפני

אני מעריך שהם יפגינו אמינות מצויינת.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

m.l כתב:

אגב - לא ברורה למה התגובה שלך כזאת "נפגעת", כאילו נפגעת עד עמקי נשמתך בגלל שהוא בכלל שוקל לקנות יפנית ולא צרפתיה למהדרין, אם זה מה שמתאים לבנאדם והוא רוצה ובא לו רכב ספרטני, פשוט, לא חסכוני במיוחד, אבל בשורה התחתונה לא רגיש לאחזקה לקויה, אז שיבושם לו, בכיף.

אני ממש לא רוצה את הרשימה שכתבת, מה גם שההונדה שלי זכתה לטיפול 10000 בקביעות, חלפים מקוריים וכו'...

אני פשוט לא רוצה להתקע באמצע כביש הערבה (גר באילת) ב 01:00 בלילה, לכן אני מברר היטב בטרם קניה.

פורסם
ראיתי אזיה פרסום לא מזמן שלובינסקי נותנת 5 שנים אחריות. לא בדקתי איך זה מתחלק, אבל כנראה 3 שנים אחריות מלאה, ועוד שנתיים אחריות מורחבת למנוע + גיר + מדחס מזגן + מכלולים כבדים אחרים , תבדוק.

אני משוחד, כי אני אוהב צרפתיות , וקונה גם מיד II וממשיך את התחזוקה ואין תקלות. אבל אם אתה חושש, קנה חדש ותבדוק את נושא האחריות, זה ייתן לך שקט 5 שנים.

אכן נותנים 5 שנים אחריות, אבל רק עם סיטרואן, לא על פיג'ו, ולא כולל סדרת ה DS (קטע לא ברור...).

פורסם

אני רק רוצה להגיד תודה ללוי יצחק שמאפשר לי לקנות פג'ו יד שהיה שמורה שנת 2006 בחצי מחיר ממה שעולה טיוטה מקבילה. וכן גם אני חושב שהטיוטה תהיה אמינה יותר אבל זה עדיין לא שווה לי 50% מערך הרכב. מה גם שאני נהנה יותר לנהוג בפז'ו.

ואני רוצה להוסיף משהו על מחירון יד 2. כאשר אתה מוריד את המודעה הם שואלים בכמה מכרת ולפי זה קובעים את המחירון. אבל איך אני יכול למכור רכב מעל מחירון של לוי יצחק(לומרות שאני בטוח שהרכב שלי שווה יותר )כאשר הקונה בא אליי ואומר לי "איך אני יכול לשלם לך מחירון יד 2? מחר הרכב טוטל לוס .אני אקבל לפי מחירון לוי יצחק" איך אפשר להתווכח עם זה?

ל

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

ה"מערכת" לא קיבלה את ההודעה שלי כמות שהיא... נראה אם עכשיו?

דבר ראשון, תודה לכל המגיבים.

בנסיון לסכם את הנכתב פה: יש בעיית אמינות מסויימת בפיג'ו. זה קורה בגלל אבזור חדש ומתקדם

או יבואן רשלן או מוסך מורשה שמעסיק עובדים שאין להם מושג בתקלה לא שגרתית.

כשאני אומר "בעיית אמינות מסוימת" אין כוונתי לבלאי!

ברשותי הונדה גא'ז שנת 2007 שאף פעם לא נתקעתי איתה! ביקוריי במוסך היו לטיפולים והחלפת חלקים

שהתבלו כגון מצבר, צלחות, בלמים וכדו'.

ולי יש רנו מגאן 2001 עם 210,000 ק"מ, וגם אני... אף פעם לא נתקעתי איתה! גם לא אשתי שנוסעת איתה לכל מקום. עוד לא קראתי את כל השרשור, אבל אני חושב שהמסקנה הכי ברורה ונכונה מהדברים והמצב, היא לקנות רכב כזה מיד שניה, אחרי נפילת הערך הגדולה ואז תהנה מרכב אמין, בטוח ונוח ביותר!

ממה שאני קורא בין השורות זה שבצרפתיות התקלות לאו דוקא קשורות לבלאי

(וזה לא משנה אם בגלל יבואן ומוסכים גרועים, אבזור ומערכות מתקדמות)

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

ואפשר להוסיף שאולי, אכן, (חלק) מהמכוניות ה"טובות" (יפניות/קוריאניות) שורדות הזנחה יותר טוב, אבל אתם מדברים על מכוניות מדורות קודמים... לא בטוח שזה יהיה נכון לכאלו שיצאו עכשיו מפס הייצור!

ובכל זאת, אדם פרטי שקונה רכב חדש מטפל בו, בשנים הראשונות, במוסכי רשת היבואן, לפי הספר... כך שאין כל כך עניין של הזנחה.

לכן אפשר לקנות בשקט רכב כזה מאדם פרטי יד ראשונה.

ומעניין, אם מחפשים טוב, מוצאים לא מעט מכוניות רנו, פיג'ו וסיטרואן מתחילת שנות ה 2000, שבעליהן הראשונים מחזיקים אותן, מטפלים בהן במוסכי רשת היבואנים... וכשנכנסים להיסטוריה שלהן רואים ברוב המקרים טיפולים ותו לא.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

מענין שעדיין היום בעשור השני של המאה העשרים ואחת, שכל המכוניות ממוחשבות ומורכבות עד מעל הראש, בלי קשר למקום ייצורן או מקום הולדת מהנדסיהן, מכוניות יפניות נתפסות כפשוטות, לא נוחות ואמינות ואירופאיות כמתוחכמות, מסובכות ובנובע רגישות ומועדות לתקלות, אבל גם נורא נוחות, במיוחד אם הן צרפתיות. אז נכון שהאירופאים נוטים יותר לכיוון מנועי טורבו במשפחתיות והיפנים פחות, וגם הדומצמדים הם עדיין יותר נחלת האירופאיות, אבל מכל בחינה אחרת, אין שום פשטות עודפת אצל היפנים וגם אין שום הבדל ברמת ההזנחה שתביא לכשל.

גם העובדה שמחירי צרפתיות צונחים במהירות במחירונים השונים היא תוצאת הענין הזה שתואר למעלה. מכוניות שיש להן בעיות אמינות על פי הדעה הרווחת, מאבדות מחיר הרבה יותר מאשר מאשר אלו שאין להן בעיות כאלו. וזה בלי כל קשר לשאלה אם הדעה הרווחת הזו מוצדקת או לא.

פורסם

אני בעלים של צרפתיה כרגע פיג'ו 206 ולפני זה היו לי 306 GTI6 סיטרואן ZX 1.4, אני יכול להעיד שטיפול נאות הקפדה על שמני מנוע סינטטיים מלאים מאיכות גבוהה של וולווליין או SHELL, נוזל קירור ושמן גיר מקוריים, והמכוניות נוסעות חלק, רכב בן 17 (כן, לא רכב חדש אבל יש מזגן הוא נוח והכל עובד) נסע עד טבריה מלא וחזר ועשה 1 ל16.5. אנשים נוטים להתפס לסטיגמות, אני רק נהנה מאותם אנשים כי זה מאפשר לי לקנות רכבים מצוינים במחירים מעולים.

הישראלי הרגיל מחפש את הזול ולכן למזוג שמן מנוע של אמריקן איגל ולשים פילטרים סיניים ולסיים עניין ב250 ש"ח זה בשבילו עולם ומלואו, אבל להתקע בדרך זה לא נעים, רכבים שמטופלים גרוע ייתקעו ולא משנה אם הם מאזדה או טויוטה או פיאט.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
לאחר שהיו בבעלותי 3 רכבי פג'ו, זה מתחיל ומסתיים בתחזוקה נאותה.

וכן, אני אומר לך בפה מלא, הסבירות היא שרכב יפני/קוריאני ממוצע מאותו שנתון, יתן לך יותר שקט נפשי מבחינת אמינות מאשר הפג'ו.

אבל בטח שלא את אותה הנוחות. חוץ מזה שהאגדות האלה של צרפתיות לא אמינות או על עליות אחזקה, שייכות לעשורים קודמים. אולי בגלל זה הן עדין סובלות לכאורה מירידת ערך גבוהה יותר (לא בדקתי את זה מדעית) אבל לעומת זאת, כאשר השוק מוצף במאזדות או איביזות אז לקונה יש הרבה יותר מרווח משחק מול המוכר.

פורסם
לפותח השרשור: כדאי שתקרא את מה שכתב asix על המנוע של רכבים אלו ב- http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=482523

(כן כן, המנוע שרכיבים מסוימים שלו פותחו בשיתוף BMW).

אני חייב לציין שהפוסט של asix מאד מעניין.קראתי אותו מספר פעמים בזמנו (התלבטות רכישה). ואכן המנוע אותו מנוע כמו במיני קופר. הלכתי לברר את הנושא באתרים בחו"ל. היה מאד קשה למצוא משהו קונקרטי.

שם קרה עוד דבר מעניין. כששאלתי שאלת אמינות על המנוע הנ"ל בפורומים של פג'ו (בעיקר בריטיים) : חזרו תשובות שונות, אבל לא מהנהלת הפורום. היו שהתחילו לקלל את המנוע ולהתלהם היו שאמרו שלא נתקלו, היו כאלה שזה קרה להם . אבל שום תגובה רשמית. הדבר היותר מפתיע הוא שהפוסט נמחק ע"י המנהל כעבור מספר ימים . לא נשאר זכר : לא לשאלה ולא לתגובות (וגם לא ששאלתי למה מחקו את הפוסט). וזה קרה לפחות פעמיים. שני פורומים שונים.

אז דבר ראשון שאפו לפורום הישראלי . באמת מאפשרים פה דיבור חופשי.

דבר שני : ההתנהלות של אתרי חו"ל מעלה אצלי את אמינות הבחור פה בפורום ( asix) .

למרות זאת החלטתי במודע לרכוש הרכב . מדוע ?

א. כי האישה אמרה שזה הרכב הכי כייפי בתקציב שבדקנו.

ב. החלטתי שאגביר את קצב הטיפולים (כל 15K במקום 30K) ואשמור כסף בצד. אני נוטה להאמין שמה ש asix כתב יש בו מן האמת ולכן אני עם יד על הדופק. שמתי בצד כסף להחליף טורבו אם אזדקק. האישה נהנת עד הגג ולזה אין מחיר .

הגעתי למסקנה העצובה שכל אוטו שאקנה זה לזרוק כסף ,אז לפחות שנהנה בדרך...

פורסם

שלום,

היו לי שלושה כלי רכב בחיים האישיים שלי (בניקוי ההורים) : גרמני-פולו קלאסיק, צרפתי- 307-XT, יפני-סובארו B4.

הפולו שנתון 1997 גמרה לי על החיים והבריאות מרוב שראתה מוסך.

הפיג'ו היתה מעולה, שנתון 2002, היה תענוג לנהוג בה, הרגשתי ברמזורים שכאלה עם מרצדס ו BMW מקנאים בי. הבעיה העיקרית שהיא בטלה בשישים היתה הנוריות שהיו נשרפות פעם בכמה חודשים, חוץ מזה האוטו ראה מוסך רק בטיפולים.

הסובארו B4, שנתון 2008, אני מרוצה מהאוטו עד הגג, עדיין מתגעגע לפיג'ו שחסרונה לפי דעתי הוא מוניטין ושוק שהוא הנגזרת של מוניטין.

אצל הוריי נהגתי על הונדות סיווק על כל הגירסאות שהביאו לארץ כולל הדגם המוצלח משנת 1991 שיוצר בארה"ב.

עכשיו כשאני מחפש מכונית אני מכיוון את אישתי :) לפיג'ו 508, הונדה אקורד או סובארו פורסטר.

שיהיה לכולנו בהצלחה ושבת שלום

לעבודה פיג'ו 2008, לחיים אלפא 159 ולסופ"ש מרצדס W123

• תוכן חדש...