Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן..

הגעתי לצומת דרכים דיי גדולה בחיים שלי, אני בן 28 אוטוטו, סיימתי ללמוד וכרגע אני צריך לבחור בין שני תפקידים:

1)לעבור ממשרת סטודנט למשרה מלאה במקום שאני עובד בו. לקבל שכר לא רע אבל לא בשמיים.

2)לעבור לחברה אחרת, למשרה עם הרבה נסיעות לחול(30% מהזמן), שכר ותנאים מעולים.

השיקול המרכזי שלי הוא הנסיעות לחול וההשפעה שלו על חיי זוגיות עתידיים:

כרגע אני רווק ועדיין מתאושש מקשר של 7 שנים שהסתיים לפני כ3 חודשים.

מצד אחד לטייל בעולם על חשבון העבודה זה מלהיב ומעניין, שובר שגרה ובכלל סוג של הגשמת חלום.

מצד שני, אני כבר חושב על הזוגיות הבאה, ועל ההשלכות של תפקיד כזה על הזוגיות. אני חושב שזה יכול להוות קושי משמעותי במציאת הקשר הבא והפיכתו לרציני..בסופו של דבר אני כבר בגיל שצריך להתחיל להזיז עניינים(כן כן, קצת לחוץ:wink: )..

אני מאמין שאין חכם כבעל ניסיון ולכן אשמח לשמוע אם מישהו יכול לתרום מהניסיון שלו.

תודה מראש

איתי

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שום דבר הוא לא לנצח. אולי המוות, אבל יש כאלו שאומרים שגם הוא נגמר...

אם התפקיד החדש תורם לך מקצועית וזו לא סתם עוד שורה בקו"ח, לך עליו.

כשתתחיל לצאת עם מישהי וזה יהיה רציני עד כדי חתונה, תוכל לבקש לעבור לתפקיד פחות "טיולי" ויותר קבוע פה בארץ.

יש לי ידידה שבעלה נמצא בחו"ל כל כמה זמן. הם מתייחסים לזה כאל מילואים. זה רק מחזק את הגעגועים.

זה לא ממש פשוט לשניהם, אבל בשביל תפקיד טוב שיקדם אותו הלאה, הוא מוכן קצת לספוג בלאגן.

פורסם

תטוס ותהנה - לרוב זה לא בדיוק עובד כך. לטוס לחו"ל כל הזמן אמנם נשמע מאוד מהנה על הנייר, אבל להרבה אנשים הופך להיות מטלה מאוד מעיקה בסופו של דבר, במיוחד כאשר מדובר בטיסות ארוכות לארה"ב ולמזרח.

פורסם

אם התפקיד החדש יתרום לך לעבודות בעתיד, לך על זה לפרק זמן מוגבל (אתה תחליט מהו).

פרק הזמן שתקבע יכול להיות המקפצה שלך גם מבחינה מקצועית וגם כלכלית (במידה ותדע להיתנהל נכון).

מבחינה אישית, חיים עם גבר שחלק נכבד מזמנו כרוך בנסיעות לחו"ל זה לא בסיס טוב לחיי זוגיות (בטח כמה יקפצו עלי עכשיו), בסוף זה נמאס לאשה וזה מהווה גורם להרבה רעשים בחיי זוגיות(בעיקר כאשר נכנסים ילדים לתמונה).

בהצלחה.

פורסם

30% נסיעות זה לא הרבה, ובתור מי שעשה כמה תפקידים של 50% ו 70% טיסות (די מתיש אבל מטורף) אני יכול להגיד לך בלב שלם שתיקח את התפקיד הזה: זה יתן לך ניסיון בהתמודדות עם מקומות ותרבויות שונות, וזו תהיה עבורך חוויה שלא הרבה אנשים זוכים לה.

לך על זה בלי לחשוב פעמיים.

פורסם

בראיון זה היה 20% :lol: אני הנחתי כמוך והעליתי ל30%.

קיבלתי טלפון של מישהי שבתפקיד מקביל והיום בערב אני אדבר איתה ומקווה שהדברים יתבהרו.

לגבי הטווח הרחוק יותר, התפקיד הזה הוא ארוך טווח כלומר אחרי 3-4 שנים אפשר להתקדם, אבל זה לא אומר שכמות הנסיעות לחול תקטן.

פורסם

סביר להניח ששני התפקידים לא זהים.

טיסות ושכר בצד- מי מהם תורם לך יותר להמשך הקריירה?

אם זו המשרה עם הטיסות- לך על זה עכשיו, כל עוד אתה צעיר ונטול מחוייבויות. הדילמה, בעיניי, לא קיימת.

גם אני ניצבתי בפני צומת דומה כשסיימתי לימודים, ובחרתי להישאר במקום שבו עבדתי כסטודנטית. 6 שנים אח"כ הבנתי שבשם הנוחות והבחירה ב"מוכר והידוע", נשארתי לדשדש מאחור מבחינה טכנולוגית וגם מבחינת פיתוח הקריירה ואפשרויות התקדמות.

כל עוד זמנך בידך והתחייבויותיך הכבדות לא החלו עדיין (ילדים, משכנתא)- קרע את הת*ת, צבור כמה שיותר נסיון וידע וקשרים וכסף (תחסוך! כמה שרק אפשר!). אלה ישרתו אותך הרבה יותר טוב בעתיד מאשר נוחות כאן ועכשיו.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

+1

28 זה העשרים החדש :lol:

אני לא יכול לחשוב על דרך טובה יותר להתגבר על קשר ארוך מאשר עבודה עם נסיעות לחו"ל.

מתחדשת*

פורסם

חיים בדרכים (30% זו רק ההתחלה...) זה לא משהו שמתאים לכולם, חשוב להבין שגם עם גיבוי של המעסיק אתה עדיין ברשות עצמך ולא תמיד יהיה מי שידאג לך אם משהו משתבש. זה דורש אופי מאד אוטונומי שמסתגל בקלות לכל סיטואציה והבנה ששום דבר לא באמת קבוע או מובטח כשאתה שם. למי שיש ראש פתוח לתרבויות אחרות זו יכולה להיות חווייה מעולה, לעומת זאת אם אתה בקטע של "לבוא לתת עבודה וללכת" זה עלול להיות סיוט מתמשך עבורך.

בצד היתרונות - מעבר למה שכבר אמרו פה, אתה גם תחסוך יפה בהוצאות פה בארץ. תתפלא כמה כסף נשאר לך בחשבון כשאתה לא אוכל ולא מדליק דוד או מכונת כביסה במשך שבועיים.

פורסם

אני לא יכול לייעץ אישית, אבל את זה אני כן יכול להגיד-

אני מכיר 3 אנשים שניצבו לפני החלטה דומה, על משרה עם 30-35% זמן בחו"ל.

2 לקחו את זה. הם מרוצים עד הגג, ונשואים כיום. מצד שני אין להם טיסות לפרקי זמן כמו 3 שבועות ודברים ארוכים כאלו, אני לא יודע מה אצלך.

1 החליט לוותר. הוא מתחרט על זה מאז.

פורסם

בתור אחד שעשה (ועוד עושה לפעמים) את אופציית הנסיעות, קח את זה בשתי ידיים. לגבי פיתוח של מערכות יחסים, תתפלא כמה עבודה יוקרתית עם נסיעות לחו"ל יכולה לעזור למשוך נשים.

רק הסתייגות אחת. מדובר בנסיעות למדינות מפותחות/מתפתחות או לעולם השלישי?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

האופציה השניה, מניסיון.

אחרי כמה שנים שנמאס לי מהנסיעות החלפתי תפקיד וכמות הנסיעות ירדה לפעם בשנה.

לא תמיד אפשרי להחליף במקום העבודה, אבל אם אתה טוב תמיד תוכל להחליף מקום עבודה.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

• תוכן חדש...