Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיום הכל ברור לי, יש חברות, יש מותגים.

לדעתי אופטימום, כמיקל גייז ומגווירס לוקחות נתח שוק מכובד בארץ.

בנוסף, אני מכיר עוד מותגים ומוצרים רבים מאתרים גם מהארץ וגם מהעולם.

אבל (וזה מיועד לכל החבר׳ה הוותיקים)... מה היה פעם? באילו מוצרים השתמשו, למשל בשנות ה 90?

מה היה הוקס הנפוץ? האם היו אז אוטמי צבע? פלסטלינות, מתי התחילה האופנה שלהן?

באיזה שמפו לרכב הייתם משתמשים אז? איזו מגבת נחשבה אז ה״uber" של פעם?

אלה רק חלק מהשאלות... כל מי שיש לו מידע לגבי חומרי טיפוח של פעם, מוזמן להוסיף.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

קודם כל פעם (בתקופתי :wink:) לא הייתה פלסטלינה.

פוליש עשו רק לצבע לא מטאלי.

לגבי השאר דבר עם עופר (יוגב) לדעתי הוא המשתמש הכי וותיק.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

סבא שלי היה נוהג "למרק" את הפרינץ 1000 שלו בווקס משחה,את החברה הוא לא זוכר. את הניקלים (ופעם זה היה באמת מצופה בניקל ולא סתם פלסטיק)היה מנקה עם צמר פלדה וחומר לימון. בשנות ה80 ותחילת שנות ה 90- טיפח את האודי 80 שלו ב ווקס של קארפלן במשחה שקיים עד היום זה הווקס. בנוגע לג'אנטים היה מנקה אותם בשטיפה הידנית שהוא היה מבצע, ומידי פעם מנקה עם נפט ואז היה חוזר הברק המוכר. לאחר תקופה קצרה מכר את האודי לטובת לנטרה 94 לבנה שאותה הוא היה שוטף עם שמפו של דופונט(אריזה לבנה שלא קיימת היום) נסע אז לאנגליה ועל הדרך רכש הרבה מוצרים של אוטוגלים, ובינהם פוליש,חומר לפלסטיקה,ג'אנטים, ולניקוי מנוע.

ב98 הוא עדיין השתמש עם אוטוגלים רק על מאזדה 323. ב2004 עבר לטרטל ווקס,וב2008 חשפתי אותו לחומרים שאני השתמשתי אז,אוטוגלים וכימיקל גייס היום ברשותו מאזדה 3 2008 והוא משתמש ב chemical guys butter wet wax עד היום. אני משכנע אותו לעבור למשהו קצת יותר עמיד והוא מסתפק בווקס הנ"ל ובאופטי סיל שהוא מיישם כל 4 חודשים. כמובן שמאז ועד היום הוא היה שוטף את הרכב כל שבוע גג שבועיים, עם ספוג (אז, היום זה מטלית טלטלים מיקרופייבר) וניגב במגבת (אז)והיום יש לו מטלית מיקרופייבר. כמובן שאין מה לדבר,כנראה ירשתי את הג'וק הזה ממנו. שהיה בריא!

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

אני אוהב את הסיפורים על האב שמעביר לבנו את הגן הנחמד הזה.

אצלי זה לא ככה, אני כנראה זה שחטף את הגן הזה של חומרי הטיפוח המיוחדים לרכב

ואשתדל להפיצו לדורות הבאים.

מאוד מסקרנים אותי החומרים ושיטות העבודה של אז, שמגוון המוצרים והמודעות לזה היתה נמוכה יחסית.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

אני זוכר את אבא שלי ואותי שמים ווקס של turtle wax קופסה לבנה שנראה לי שעד היום שוכבת באיזה ארון.

דרך אגב הרכב היה פיז'ו 505

פורסם

טרטל ווקס היה מאוד נפוץ ואנחנו השתמשנו איתו. כמו כן היה את CarLack68 שיחסית היה נותן ברק גבוהה והגנה ארוכה יותר משל הטרטל. מאוד אהבתי את החומר הזה וחבל שהפסיקו לייבא אותו. לפי ההוראות שלו אפשר להוסיף פקק למי השטיפה (הפקק מאוד קטן, החומר עצמו מאוד מרוכז) והייתי עושה זאת והרכב היה ניראה מבריק תמיד.

פורסם

אבא שלי השתמש בטרטל ווקס משחה ומצאתי אצלו אפילו משחה מלפני יותר מ 20 שנה אני מאמין.

אז הוא סיפר שידעו רק מזה פוליש ווקס וסבון היה סבון כלים

Miata ND2

פורסם

עד לפני 5 שנים עוד היינו שוטפים את הרכב שלנו עם סבון ג׳ל ירוק זרחני של סנו שהגיע בדלי קטן. ווקס היה רק של טרטל, אני זוכר שבתור ילד הלכתי עם אבא שלי לאוטומוטור ומכרו לו שם ווקס חדש של טרטל - ווקס טפלון! הגענו הביתה והאיביזה הישנה הפכה למבריקה!

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא יודע מהיכן המידע שלפני 5 שנים שטפו בסבון ירוק של סנו? אני שטפתי רכבים לפני 25 שנים

בתכשירים ייעודיים כולל ווקסים,פולישים,חומרים עבור טמבונים שחורים ועוד.

• תוכן חדש...