Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

קניתי רכב ב-7500 ש"ח.

עשיתי בדיקה במכון מכובד ויצא סביר בהחלט.

אחרי 5 ימים הלך המנוע.

אחר כך התגלה שיש גם בעיה בגיר שלוקח זמן עד שהוא מתחמם ורק אז אפשר לתפוס את ההילוך "דרייב".

בעצם הרכב היה עם מנוע מת והילוכים פגומים מאוד.

חושבים שיש מה לעשות פה? לתבוע את המכון בדיקה? את המוכר?

(כמובן שהמכון בדיקה מתנערים מאחריות כי כתוב אצלם שהם לא אחראים לראש מנוע... והמוכר מתנער כי לפי הזכרון דברים הסטנדרטי אני מוותר על כל טענת פגם וכולי...)

פורסם

אם כתוב ע''י המכון שהוא לא אחראי על גיר ומנוע וגם יש זיכרון דברים עם המוכר אז לא חושב שיש לך לאן לזוז פה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

זה שהמכון כותב שאין אחריות למנוע זה נחמד, השאלה האם הם כתבו שיש תקלה כלשהיא במנוע, והאם התקלה הזאת יכולה לגרום למנוע למות אחרי 5 ימים בלבד?!

אני לא הייתי מוותר כל כך בקלות, תעלה לפה את הטופס של מכון הבדיקה (תשמיט פרטים מזהים).

אני אצן דוגמה סתם, בלי קשר לשום מקרה.

אם בבדיקה רשום שאין שמן במנוע, ואז הלך מנוע, אז זה נשמע שהמכון דייק בדבריו.

אם הלך מנוע, בגלל שהרדיאטור היה תקול והמנוע התחמם, אבל בבדיקה מערכת הקירור יצאה תקינה, אז יש פה ליקוי שמכון הבדיקה לא עלה עליו, ועל כן אפשר לתבוע אותו.

הכל תלוי במה כתוב בטופס, ומה הסיבה שבגללה המנוע מת.

שורה תחתונה, תעלה לפה את טופס הבדיקה, ותסביר לנו מה גרם למנוע למות.

עריכה:

זכרון דברים לא תופס בבית משפט. בנוסף, על המוכר לגלות את כל האמת על הרכב, מה שנקרא גילוי נאות. בבית משפט יהיה אפשר לטעון שהמוכר פעל "שלא בתום לב", משמע הוא ידע שיש בעיות לרכב אבל לא פירט עליהן. בבית משפט, עם ההוכחות המתאימות, הוא יורשע.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

מבלי לראות את טופס הבקידה אני מוכן להמר שתחת סעיף מנוע רשום:

רעש,

נזילות,

קורוזיה,

ועוד מס' שטויות בסגנון.

זה די מכסה אותם,

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

זכרון דברים לא תופס בבית משפט..

זאת קביעה מעניינת, על מה היא מבוססת?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

עריכה:

זכרון דברים לא תופס בבית משפט. בנוסף, על המוכר לגלות את כל האמת על הרכב, מה שנקרא גילוי נאות. בבית משפט יהיה אפשר לטעון שהמוכר פעל "שלא בתום לב", משמע הוא ידע שיש בעיות לרכב אבל לא פירט עליהן. בבית משפט, עם ההוכחות המתאימות, הוא יורשע.

אני לא יודע אפילו איך להתייחס לתגובה שכזו - האם אתה בטוח ש"זכרון הדברים לא תופס בבית משפט"? האם אתה יודע מה הנפקות המשפטית של "זכרון דברים"?

והאם הוא באמת יורשע? האם אנחנו מדברים על הליך אזרחי או פלילי?

לעיתים עדיף לשבת מול המחשב ולקרוא....במקום לכתוב דברים שאין להם שום קשר למציאות.

נ.ב. למקרא החתימה שלך....אני לא יכול להפסיק לחייך.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

אני לא עו"ד או מבין גדול בנושא, אך לפני מספר ימים פורסם ב-YNET

על משפחה שבתם נהרגה וחברת הביטוח מיהרה לשלם (משהו כמו חמישית

או שביעית מהסכום) והחתימה את המשפחה על ויתור.

זה גם לא תפס בבית משפט.

פורסם
זאת קביעה מעניינת, על מה היא מבוססת?

אני לא יודע אפילו איך להתייחס לתגובה שכזו - האם אתה בטוח ש"זכרון הדברים לא תופס בבית משפט"? האם אתה יודע מה הנפקות המשפטית של "זכרון דברים"?

והאם הוא באמת יורשע? האם אנחנו מדברים על הליך אזרחי או פלילי?

לעיתים עדיף לשבת מול המחשב ולקרוא....במקום לכתוב דברים שאין להם שום קשר למציאות.

נ.ב. למקרא החתימה שלך....אני לא יכול להפסיק לחייך.

על סמך זה שגם אבא שלי וגם גיסי עורכי דין, כאשר גיסי מתמחה בדיני תעבורה, ואבא שלי באזרחי.

זכרון דברים לא תופס בבית משפט.

תמשיך לחייך. שרק תחייך כל החיים שלך.

Always go sideways

פורסם

בתור אחד שסיים עכשיו קורס דיני חוזים,

התשובה לכל השאלות המשפטיות זה תלוי,

תלוי במה?

במה שרשום בזיכרון הדברים, אם רשום את פרטי העסקה, תאריך שבו בוצעה העסקה, סכום, ופרטיים מהותיים זיכרון הדברים לרוב ייחשב כמחייב כי הוא מראה את גמירות דעתם של הצדדים.

שוב כמובן תלוי מה רשום בו,

אם רשום,

במידה והמוכר והקונה יגיעו להבנות בניהם "מחיר הרכב יהיה X ולא יהיה ניתן לשינוי", זה כנראה לא יתפוס.

הכל תלוי במה רושמים בזיכרון הדברים, יש מלא מקרים שבהם זיכרון דברים נחשב תקף, ואני מדבר בעסקאות של מליונים ולא עסקאות של אלפים.

אז לכל מי שאומר שזיכרון דברים לא נחשב חוזה, שיבדוק טוב טוב.

(המידע אינו ייעוץ משפטי)

asdasdasd

פורסם
על סמך זה שגם אבא שלי וגם גיסי עורכי דין, כאשר גיסי מתמחה בדיני תעבורה, ואבא שלי באזרחי.

זכרון דברים לא תופס בבית משפט.

תמשיך לחייך. שרק תחייך כל החיים שלך.

ואללהההה.

סתם שיקרו לנו באוניברסיטה, נבלות!

נו שויין... אשרי המאמין.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
אני לא עו"ד או מבין גדול בנושא, אך לפני מספר ימים פורסם ב-YNET

על משפחה שבתם נהרגה וחברת הביטוח מיהרה לשלם (משהו כמו חמישית

או שביעית מהסכום) והחתימה את המשפחה על ויתור.

זה גם לא תפס בבית משפט.

זה גם תלוי - בגדול בתי המשפט בוחן כל מקרה לגופו כנראה שבמקרה הזה בית המשפט ייבחן את הכשירות המשפטית של להתחים משפחה בשעת צער, יש מקרים לכאן ולכאן, בגדול זה חוקי להתחים ויתור על תביעות עתידיות, בנושא מסוים, יש גם מקרים שמחתימים על חוזה שבו רשום שלא יהיו טענות משפטיות לצד X כלפי צד Y בכל מצב, את זה החוק לא מאפשר, אתה יכול לתבוע גם אם חתמת על הסכם שכזה.

asdasdasd

פורסם

טוב ווידאתי את זה שוב עכשיו.

זכרון דברים תקף רק אם יש בו את כל הפרטים. מה זה כל הפרטים?

פרטים של הקונה והמוכר, שם, ת"ז, כתובת, מספר טלפון.

במידה וזכרון הדברים הוא על נכס כלשהו (בית, רכב וכו') יש לרשום את פרטי הנכס, בפירוט (בית - גוש, חלקה, כתובת, קומה, כניסה, דירה, וכו'. רכב - מספר רישוי, שנת ייצור, יצרן, דגם וכו') ואת התמורה שתשולם תמורת הנכס.

במקביל צריך להיות רשום איך שולמה התמורה. כרטיס אשראי / צ'ק / העברה בנקאית וכו' ופרטי אמצעי התשלום - מס' כטיס אשראי / מספר צ'ק, מספר בנק, מספר סניף / מס' אסמכתא של ההעברה הבנקאית וכו'.

אחרי שיש את כל זה, זכרון הדברים מקבל מעמד של חוזה, ואז הוא כבר לא זכרון דברים.

בדיוק כמו שהסכם פשרה בין תובע ונתבע מקבלים תוקף של פסק דין לאחר ששופט אישר את זה.

לצורך העניין, יש פסקי דין בהם הובאו מסמכים כגון זכרון דברים אבל הם היו נורא כללים, כמו שזכרון דברים בדרך כלל. דברים בסגנון "הקונה מתחייב לרכוש את הרכב" וזהו. אז דבר כזה לא תופס.

אם כתוב זכרון דברים בראש הדף ומפורטים בו כל הדברים, אז זה חוזה ולא זכרון דברים.

טרי טרי לאחר התייצעות עם עורך דין הבית שלי.

זה גם תלוי - בגדול בתי המשפט בוחן כל מקרה לגופו כנראה שבמקרה הזה בית המשפט ייבחן את הכשירות המשפטית של להתחים משפחה בשעת צער, יש מקרים לכאן ולכאן, בגדול זה חוקי להתחים ויתור על תביעות עתידיות, בנושא מסוים, יש גם מקרים שמחתימים על חוזה שבו רשום שלא יהיו טענות משפטיות לצד X כלפי צד Y בכל מצב, את זה החוק לא מאפשר, אתה יכול לתבוע גם אם חתמת על הסכם שכזה.

נכון, אבל שם גם השופט החליט שחברת הביטוח פעלה שלא בתום לב ובכוונה תחילה, ועל כן ביטל את המסמך עליו חתמו המשפחה כי חברת הביטוח ניצלה את תום ליבם ומצבם של התובעים. קראתי את פסק הדין.

Always go sideways

פורסם
טוב ווידאתי את זה שוב עכשיו.

זכרון דברים תקף רק אם יש בו את כל הפרטים. מה זה כל הפרטים?

פרטים של הקונה והמוכר, שם, ת"ז, כתובת, מספר טלפון.

במידה וזכרון הדברים הוא על נכס כלשהו (בית, רכב וכו') יש לרשום את פרטי הנכס, בפירוט (בית - גוש, חלקה, כתובת, קומה, כניסה, דירה, וכו'. רכב - מספר רישוי, שנת ייצור, יצרן, דגם וכו') ואת התמורה שתשולם תמורת הנכס.

במקביל צריך להיות רשום איך שולמה התמורה. כרטיס אשראי / צ'ק / העברה בנקאית וכו' ופרטי אמצעי התשלום - מס' כטיס אשראי / מספר צ'ק, מספר בנק, מספר סניף / מס' אסמכתא של ההעברה הבנקאית וכו'.

אחרי שיש את כל זה, זכרון הדברים מקבל מעמד של חוזה, ואז הוא כבר לא זכרון דברים.

בדיוק כמו שהסכם פשרה בין תובע ונתבע מקבלים תוקף של פסק דין לאחר ששופט אישר את זה.

לצורך העניין, יש פסקי דין בהם הובאו מסמכים כגון זכרון דברים אבל הם היו נורא כללים, כמו שזכרון דברים בדרך כלל. דברים בסגנון "הקונה מתחייב לרכוש את הרכב" וזהו. אז דבר כזה לא תופס.

אם כתוב זכרון דברים בראש הדף ומפורטים בו כל הדברים, אז זה חוזה ולא זכרון דברים.

טרי טרי לאחר התייצעות עם עורך דין הבית שלי.

נכון, אבל שם גם השופט החליט שחברת הביטוח פעלה שלא בתום לב ובכוונה תחילה, ועל כן ביטל את המסמך עליו חתמו המשפחה כי חברת הביטוח ניצלה את תום ליבם ומצבם של התובעים. קראתי את פסק הדין.

התשובה היא תלוי, כמו שרשמתי לך למעלה אני מכיר גם מקרים שבהם לא היה רשום את הפרטים וזה נחשב בבית המשפט לחוזה, למה? כי פשוט רשמו "זיכרון דברים זה יהווה טיוטה לחוזה", אבל הפרט המרכזי היה שזהו הסכום.

asdasdasd

פורסם
התשובה היא תלוי, כמו שרשמתי לך למעלה אני מכיר גם מקרים שבהם לא היה רשום את הפרטים וזה נחשב בבית המשפט לחוזה, למה? כי פשוט רשמו "זיכרון דברים זה יהווה טיוטה לחוזה", אבל הפרט המרכזי היה שזהו הסכום.

עם התשובה הזאת אני מסכים. הרצתי עכשיו חיפוש על משפטים שהיו בהם זכרון דברים, וראיתי פסיקות לכאן ולכאן.

Always go sideways

פורסם

אתם בורחים לכל מיני נושאים של ביטול זכרון דברים בגלל גילוי נאות וטום לב, אבל גם חוזה לכל דבר אפשר לבטל על הרקע הזה.

זכרון דברים סטנדרטי שבו צד א' מתחייב לקנות במחיר Y, צד ב מתחייב לרכוש באותו מחיר וכל צד מתחייב לשלם X כסף במקרה של הפרת הסכם, מדובר בחוזה לכל עניין ויהיה קשה מאוד לעמוד בבית המשפט ולהסביר למה לא השלמת את העיסקה חרף זה שהבנק לא אישר הלוואה או לא יודע מה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...