Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בפוטנציומטר כפול (Dual) שחולץ מפרה-אמפליפייר של מרנץ משנת 74. ב Service Manual בכלל רשום שהוא 50K בעוד בבדיקה זה מה שנמצא. מדובר בפוטנציומטר המקורי והתואם למק"ט המופיע בספרות.

לא מצאתי כזה בבלצר, אלקטרוניקה הר ציון ואבן אלקטרוניקה, דווקא סימן טוב היה סגור.

מה עושים? כמובן שאין לי שום בעייה עם אי-ביי, אבל מאיפה? :|

תודה,

איתמר

AAA 014.jpg

AAA 015.jpg

AAA 016.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הסיכוי למצוא בפרנל פוטנציומטר שיוצר לפני 40 שנים ויותר הוא אפסי. אפשר למצוא בפרנל פוטנציומטר של 50K כפול אבל לא עם מבנה רגלים וקוטר ציר דומים למקורי.

גם עלות המשלוח היא בסביבות 35 דולר ככה שזה לא משתלם להזמים פריט בודד מהם.

איזה כייף לי :)

פורסם

ההתנגדות שמדדת על רגלי הפוטנציומטר היא תקינה ומתאימה למידע שמצאת באינטרנט.

הטולרנס של פוטנציומטרים פשוטים היא +/-20 אחוז ככה שהכול בסדר.

פורסם

תודה.

עוד רעיונות?

מחיפוש בגוגל עולה שמדובר ב"מחלה" של הדגם רק שלא רשום מאיפה אנשים רכשו חליפי.

יש פתרון אחר?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני מציע שתחילה תאפיין את הפוטנציומטר בכדי שנוכל לעזור לך למצוא אחד דומה.

1. קוטר הציר שעליו מתלבש הכפתור ואורך הציר ותצורת הציר קרי ציר חלק/משונן או ציר עם חיתוך בצורת D (האם תוכל להסתדר עם כול צורת ציר ולהתאים כפתור מתאים).

2. האם חשוב לך שהרגלים של הפונציומטר יתאימו להלחמת חוטים או למעגל מודפס או שזה לא משנה לך.

האם הפוטנציומטר הוא לינארי או לוגריתמי ?

פורסם

אני מאמין שניתן יהיה להתאים הכל, נעשה שיפצורים לכפתור הקיים, הוא גדול וחלול. גם לא איכפת לי ממיקום הרגליים, את הכל ניתן לשפצר. מה שכן, אורך גוף הפוטנציומטר, כלומר בסיס ועד תחילת ההברגה צריך להיות עד 2.1-2.2 ס"מ, לא יותר. האורך הכולל היום (בסיס עד קצה הציר) הוא 4.7 ס"מ.

השאלה אם הוא לינארי או לוגריתמי זו השאלה היחידה ללא מענה. איך ניתן לבדוק?

פורסם

על מה שולט הפוטנציומטר ?

האם מודפסות על הפטנציומטר אותיות כמו A או B.

בכול מקרה אני מציע לך לחפש באתר של אלפא שהינו ייצרן גדול מאוד של פוטנציומטרים.

תחילה בצע חיפוש לפי קוטר גוף הפוטנציומטר. פוטציומטרים של אלפא ניתן לרכוש אצל סימן טוב או אצל שמסי אלקטרוניקה בגבעתיים.

http://www.alphapotentiometers.net/html/12mm_rot_pot_.html

פורסם
הסיכוי למצוא בפרנל פוטנציומטר שיוצר לפני 40 שנים ויותר הוא אפסי. אפשר למצוא בפרנל פוטנציומטר של 50K כפול אבל לא עם מבנה רגלים וקוטר ציר דומים למקורי.

גם עלות המשלוח היא בסביבות 35 דולר ככה שזה לא משתלם להזמים פריט בודד מהם.

הם לא זולים אבל הם היחידים קהצלחתי למצוא אצלם מפסקי גבול שלא קיימים בשום מקום אחר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ככל הנראה הציר שלו שבור, יש בו חופש, הוא לא מסובב את שניהם ביחד.

פורסם

הבנתי. תעשה חיפוש בחנויות אלקטרוניקה. מבחינת המבנה הוא דיי דומה לפוטנציומטרים כפולים דיי נפוצים. אני מניח שמשהו דומה תמצא בקלות יחסית.

פורסם

תנסה לפרק אותו. הכיסוי האחורי בדרך-כלל מוחזק ע"י 4 לשוניות פח.

אם פס ההתנגדות לא שרוף, לא צריכה להיות בעיה לתקן את המכניקה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...