Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת מאזדה 3 2005 על אאודי a6 2003

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

ברשותי מזה זמן מה מאזדה 3 2005 מבעלות קודמת של ליסינג.

אוטו נורא נחמד ועושה את העבודה ומבחינת תחזוקה ועלויות היא סבירה בהחלט.

לאחרונה הציעו לי להחליף אותה תמורת אודי a6 מודל 2003 מנוע 3000 220 כ"ס.

ההצעה נשמעת נורא מפתה (בתור חובב הגה ומכוניות גרמניות) אך בכל זאת קצת מפחד מהעסקה כי תחזוקה של אודי זה בכל זאת לא תחזוקה של מאזדה.

אשמח לשמוע אם יש למישהו ניסיון עם המכונית הנ"ל ויוכל לספר לי עליה.

רז

תן חיוך הכל לטובה :-P

פורסם

אין לי נסיון עם הרכב אבל אוכל להגיד לך כך,

ברור לך שעלות טיפולים לרכב מהסוג הזה יקר יותר,

וברור לך שהחלקים גם ( אני מקווה שברור לך).

קח בחשבון אגרת רישוי שנתית שנקבעת ע״פ דרגת רישוי. כבעלים לשעבר של מאזדה 3 08 אוכל לומר לך שיהיה הפרש של לפחות 1000-1500 ש״ח נוספים , כיוון שלא הייתי בעלים של רכב כזה אני לא יכול להיות מדויק אבל זה פחות או יותר לדרגת רישוי 5 ואולי שלך אפילו 6. תוכל לבדוק באינטרנט.

נוסף על כך צריכת דלק של מנוע 1.6 לא זהה אפילו במעט למנוע 3000 ובטח גם חישבת את הביטוח מקיף שלו שעולה בהתאם.

בקיצור, אם אין לך הממון הייתי נזהר שלא לקפוץ גבוה ומהר מידי.

אני מדבר בתור אחד שהיה לו תקציב של 85k ש״ח וגם אני תכננתי על אודי a4 08 או בימר סדרה 3 08/07 ואחרי ששמעתי סכומים של הוצאות ודברים שלא חקחתי בחשבון , החלטתי ״להתפשר״ ולקבל את כל היוקרה והאיבזור תחת סמל של מאזדה וקניתי 6 פרימיום 2.5 ל׳ 170 כ״ס עדיין כמובן יקרה יותר לתחזוקה מה 3 האקסית אבל זולה יותר מהמתמודדות שציינתי.

בהצלחה.

פורסם

ברור לי שהאחזקה יקרה יותר. אבל השאלה היא עד כמה. כרגע עם המאזדה שלי אני נוסע כמעט ורק בתוך העיר ומדי פעם מוציא אותו לאריאל. לא יותר מזה. הולך בסביבות +-300 ש"ח לחודש על דלק. אם זה ענין של 50-100 ש"ח תוספת לחודש בממוצע אני אוכל להסתדר עם זה.בנוגע לענין הטסטים יש למכונית טסט עד אוגוסט 14 כך שלפחות יהיה לי שנה שקט כי למאדה אצטרך להעביר טסט בקרוב. כך שמה שיותר חשוב לי לדעת זה נושא של אמינות, עלויות טיפולים וצריכת דלק ממוצעת..

פורסם

אם אתה מוציא 300 ש"ח בחודש על דלק (פחות ממיכל), אני לא רואה סיבה שנושא צריכה הדלק יפחיד אותך יותר מדי. אפילו אם האודי תשתה 50% יותר, זה עדין בסך הכל 150 ש"ח בחודש.

אם אתה במצב כלכלי שאתה יכול לספוג רק עליה של 50-100 שקל בדלק בחודש, כדאי שתחשוב טוב טוב על המחיר שתצטרך לשלם כשהאודי תיכנס למוסך. הטיפולים והחלפים זה כבר סיפור אחר לגמרי מ-50-100 שקל בחודש יותר על דלק...

פורסם

חבר דלק זאת ההוצאה הכי סימלית בתחזוקת רכבים מן הסוג הזה,

האודי תהיה נוחה ומפנקת,אם מדובר על שנת 2003 אני מניח שמדובר על הצורה הישנה של סוף שנות ה90,

אני לך השערת מחירים,

אגרה-1600-1700 ש"ח

טיפול תקופתי קטן,1000-1300 ש"ח

טיפול גדול וחמוצים 2000-3000 ש"ח

רדיאטור-1800-2200 ש"ח

שיפוץ גיר-8500-10000 ש"ח

צינורות ולחקים קטנים,בדרך כלל באיזור ה150-300 ש"ח.

קח בחשבון שהגיר הרציף רגיש,ובעל אמינות מפוקפקת.

Porsche 944 turbo

פורסם

אוקי, ירדתי מהעניין. גם התיבה רציפה הזאת לא נראית לי, וגם השווי שלה נמוך משלי. תודה לכולם!

פורסם
חבר דלק זאת ההוצאה הכי סימלית בתחזוקת רכבים מן הסוג הזה,

האודי תהיה נוחה ומפנקת,אם מדובר על שנת 2003 אני מניח שמדובר על הצורה הישנה של סוף שנות ה90,

אני לך השערת מחירים,

אגרה-1600-1700 ש"ח

טיפול תקופתי קטן,1000-1300 ש"ח

טיפול גדול וחמוצים 2000-3000 ש"ח

רדיאטור-1800-2200 ש"ח

שיפוץ גיר-8500-10000 ש"ח

צינורות ולחקים קטנים,בדרך כלל באיזור ה150-300 ש"ח.

קח בחשבון שהגיר הרציף רגיש,ובעל אמינות מפוקפקת.

אלה סתם מספרים. צריך לתת אותם בהשוואה לעלויות של מזדה 2005 שגם האחזקה שלה אינה בחינם.

פורסם

אני מקווה שלכולם ברור למה בחור רוצה להחליף את האודי שלו במאזדה ליסינג. מאזדה זה אמין וזול לאחזקה והעינין פה ממש לא קשור לדלק. זה כניראה בחור שחלם על יוקרה גרמנית אבל לא הפנים שרכב יוקרה שנעשה זול לקנייה לא הופך לזול לאחזקה, אלא להיפך.

עכשיו הוא הבין את הטעות ורואה שלא יכול לתחזק את הרכב ורוצה להחליף לרכב אמין. למה להחליף? כי אין מצב למכור את הדבר הזה. ועוד וריאטור.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...