Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי יש לי הונדה סיויק 97 וניסיתי לחבר למצט משהו בהספק גבוה והלך לי הפיוז, הוצאתי אותו ואני רואה שהוא פיוז מספר 20

בעבר גם נשרף לי כמה פעמים אותו פיוז והשתמשתי כבר בפיוז עם המספר הזה.

יש לי מספרים יותר גבוהים או יותר נמוכים, מה עשיף לשים במקום?

אגב אני גם לא בטוח שהפיוז 20 הוא הפיוז האמיתי הנכון למצט, אם מישהו יודע במקרה מה אמור להיות הפיוז הנכון?

בכל מקרה מה מומלץ לשים פיוז יותר גבוה או נמוך?

HONDA CIVIC SEDAN 07 1.8 VTEC 140 HP

פורסם

עדיף גבוהה מנמוך כי הפיוז הנמוך יותר לא יעמוד בעומס הנופל עליו וישרף.

בכלל עדיף פיוז תואם, תחפש ברשת יש הונדות כמו שלך בערמות בארץ ובחו''ל.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

כמו שחולגי אמר, בחיים לא שמים הגנה חשמלית, יותר ממה שתוכנן!

מי שהמליץ לו ככה, שישים יותר גדול, טעית. (אולי זה נימה קצת עצבנית, אבל זה חשוב כי בחשמל לא משחקים!)

אם אין לך מה שצריך באותו ערך, תתאפק, עד שתיקנה, יש בכל חנות חלפים, אמור ליהיות גם בתחנות דלק, סט פיוזים לא צריך לעבור את ה10 שח.

(אם זה דחוף לך, שים חלש יותר לבינתיים).

חוץ מזה, להבא אל תרוץ לחבר, תבדוק נתונים טכניים קודם כל.

פורסם
כמו שחולגי אמר, בחיים לא שמים הגנה חשמלית, יותר ממה שתוכנן!

מי שהמליץ לו ככה, שישים יותר גדול, טעית. (אולי זה נימה קצת עצבנית, אבל זה חשוב כי בחשמל לא משחקים!)

אם אין לך מה שצריך באותו ערך, תתאפק, עד שתיקנה, יש בכל חנות חלפים, אמור ליהיות גם בתחנות דלק, סט פיוזים לא צריך לעבור את ה10 שח.

(אם זה דחוף לך, שים חלש יותר לבינתיים).

חוץ מזה, להבא אל תרוץ לחבר, תבדוק נתונים טכניים קודם כל.

קצת הרגת אותי :lol: אבל מטעויות לומדים :-D

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• ספונסר פורום
פורסם

הפוך. שים פיוז קצת יותר קטן וסע לחשמלאי כדי לבדוק מדוע נשרפים לך פיוזים באופן תדיר.

ברכב תקין זה לא אמור לקרות בכלל!

פורסם

שקע מצית זה לרוב 20 אמפר אבל באמת שחשוב לבדוק מה המלצת היצרן וזה רשום בספר הרכב

והשאלה היא מה למה בדיוק אתה משתמש בשקע הזה

פורסם

טוב שמתי בסוף פיוז 15 במקום 20, אני חושב שיש לי שם בלגן קצת בפיוזים, מצאתי עוד פיוז שרוף על הדרך.

יש לי מתאם כזה של שקע רגיל למצט וכל פעם שאני מחבר אותו הוא שורף לי את הפיוז, רק מחבר אותו למצט ישר הפיוז הולך.

זרקתי אותו עכשיו לפח, והשתמשתי במטען פלפון לאוטו ועובד בסדר, יש שם המון פיוזים, איך אני יכול לדעת אם בכל מקום יש את מספר הפיוז הנכון?

יש לי שני ספרי רכב של האוטו עם המון המון תוכן, אבל צריך ממש לשבור את הראש בשביל למצוא שם משהו ספציפי.

פורסם
קצת הרגת אותי :lol: אבל מטעויות לומדים :-D

עוד לא הרגתי, הכל בסדר, גם רשמתי בסוגריים שזה רשום בנימה קצת עצבנית, לא נורא, אין בנאדם שלא טועה.

טוב שמתי בסוף פיוז 15 במקום 20, אני חושב שיש לי שם בלגן קצת בפיוזים, מצאתי עוד פיוז שרוף על הדרך.

יש לי מתאם כזה של שקע רגיל למצט וכל פעם שאני מחבר אותו הוא שורף לי את הפיוז, רק מחבר אותו למצט ישר הפיוז הולך.

זרקתי אותו עכשיו לפח, והשתמשתי במטען פלפון לאוטו ועובד בסדר, יש שם המון פיוזים, איך אני יכול לדעת אם בכל מקום יש את מספר הפיוז הנכון?

יש לי שני ספרי רכב של האוטו עם המון המון תוכן, אבל צריך ממש לשבור את הראש בשביל למצוא שם משהו ספציפי.

תראה, לגבי כל המתאמים והממירים למיניהם, אתה צריך לראות כמה זרם יש להם בINPUT. ואם אין, תחשב (הספק חלקי מתח).

ואיזה זרם יש ביציאה, כי אם אתה תעבור את הנקוב שלו, הזרם יגדל בצד הראשוני (הזרם מהמצת).

אל תחבר כל מה שמתחבר, תפעיל היגיון לפני, מכונת כביסה לדוגמא תשרוף לך את הפיוז.

יכול ליהיות שעל הפיוז של המצת, יש עוד מעגלים (אצלי נראלי הרדיו יושב ביחד עם המצת על אותו פיוז).

ככה שאם רשום 20A על הפיוז, אז יש לך במצת 10A לדוגמא.

מה הכוונה לשבור את הראש?

תוריד תוכנה של הרכב למחשב ואז יהיה לך הרבה יותר קל.

למה אתה חושד שהערכים לא נכונים?

תראה, הפיוז אולי נראה חתיכת פלסטיק פשוטה, אבל יש לה תפקיד חשוב מאוד, למנוע שריפה של הרכב!

אם אתה חושד, לא בוטח במה שקיים, או שתתחיל לעבוד על זה, או שתלך לחשמלאי שיעשה סדר.

אם אתה לא בטוח ב100% בעבודה שאתה תעשה, לך לבעל מקצוע שיעשה, ותבקש ממנו לראות ולהסביר לך.

פורסם
על המכסה של בית הפיוזים לא רשום הערכים של כל פיוז ?

כניראה שבאמת רשום, אני הסתכלתי כזה בחפיף ושמתי לב שאשום שם כל מיני דברים אבל אף פעם לא התעמקתי בזה, לא ידעתי שרשום שם את המספרים, אמורים להיות רשומים שם כל המספרים של הפיוזים לפי סדר?

פורסם

כן, זה אמור ליהיות כמו מפה ממבט על, תתאים את הקורדינאטות ותתחיל לעבור ולראות שהכל מתאים.

לפי השאלות, לא שאני מוריד ממך או משהו, גש למישהו שיש לו ניסיון בזה, שיסביר לך יותר טוב מאשר המקלדת והמסך, פשוט זה יכול להגיע למכלול בטיחותי שאסור לך לגעת בו ללא הבנה. (פיוז של כרית אוויר לדוגמא).

פורסם
כן, זה אמור ליהיות כמו מפה ממבט על, תתאים את הקורדינאטות ותתחיל לעבור ולראות שהכל מתאים.

לפי השאלות, לא שאני מוריד ממך או משהו, גש למישהו שיש לו ניסיון בזה, שיסביר לך יותר טוב מאשר המקלדת והמסך, פשוט זה יכול להגיע למכלול בטיחותי שאסור לך לגעת בו ללא הבנה. (פיוז של כרית אוויר לדוגמא).

חח מצחיק דווקא כריות אוויר אין לי ברכב, גם לא ABS או כל משהו משוכלל אחר כן ככה זה הונדה 97 דגם שחסכו מימנו יותר מידי.

אני חושב שאני יסתכל ואנסה להבין איך הולך שם העסק.

אני מאמין שהרוב שם מסודר כמו שצריך, אז אם ההתחלה תתאים כאילו נגיד פיוז ראשון שורה 1 רשום 15 ואני בודק שזה אכן 15, ופיוז 2 שורה 1 זה 10 ואני בודק וזה באמת 10 וככה רוב השורה בדרך כלל נכונה אז אני יכול להבין מיזה שאני אכן פועל נכון ואז אכן יש פיוזים במקומות לא נכונים אז כניראה שזה באמת טעות.

למרות שהרכב אצלי 3 שנים ואף פעם לא היו לי בעיות הקשורות לפיוזים, ככה שאולי עדיף להשאיר את זה ככה כי עד עכשיו הכל הלך בסדר.

• תוכן חדש...