Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צודק לחלוטין שצריך להיתפרנס אבל יש הבדל בין להיתפרנס לבין להרוויח בחזירות. אם ישנם מוסכים גדולים שמצליחים לחיות מ 150-200 לשעה לא רואה סיבה להיתחזר. הישראלים פשוט למדו לחיות על העובדה הזו שזה המחירים הגבוהים שצריכים לשלם בגלל שאין ברירה ופה מתחילה הטעות.

תראה לי מוסך חוקי מטעם משרד התחבורה שלוקח 150 שח לשעה

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
התירוץ הזה של בדיקת מערכות נוספות? מכונאי לא נכנס למנוע צולל בודק מעברים וחוזר, ברוב המקומות לוקחים פנס לד מסתכלים על הברקסים, גומיות יבשות, מנענעים את הצנרת והגלגלים ושלום על ישראל, מה הוא עוד עושה פותח פקקים של מיכלי נוזל לראות שיש?

בשביל זה 300 ש"ח? שיישאר עם המוסך זהב שלו, אח"כ מתפלאים למה אנשים אומרים למנהל עבודה שים הכי זול.

יש אחוזי רווחיות על כל דבר, שמן ב70 ש"ח שעולה למוסך והוא מוכר ב107 בלי מע"מ זה כבר קרוב לסביר, אבל אלמנט על שאר הדברים.

מפרקים גלגלים ובודקים בלמים בודקים הגה גובמיות צינורות מפלסים ועוד זה דורש מקצועיות וציוד וגם על זה אתה משלם ולא רק זמן עבודה

אתה משלם על הרבה שירותים מבלי לנבוח שזה יקר לך אז למה על תיקון רכב

פורסם

דורש מקצועיות? בגלל זה דרישת קדם למכונאים פה זה קבלת דיפלומה מהרווארד? בחייאת, כל ילד בן 17 שמקבל מינימום שעוד לא סיים לימודים במקס פיין עושה לך טיפול במוסך מורשה, אז איזה מקצועיות אתה מדבר. על כל אלה שמחברים מחשב ואומרים לך יש 20 תקלות צריך להחליף חצי ונראה אם התקלה נפתרת.

מילא ראש מנוע , טיימינג, לחרוט קראנק ומיסבים, לעשות חריטה בCNC ופורטינג בראש דורש מקצועיות, לשחרר בורג בקרטר ולראות אם המפלס נמצא על FULL ואם גומיה קרועה צריך שתי ידיים ושתי עיניים, אם בן אדם לא מצליח לבצע את זה כנראה שיש לו איזו בעיה. גם מוסכים עם ידיים שמאליות פגשתי שהבריזו לי הברגה של קרטר, שיא העליבות ותעודת עניות למקצוע מכונאות.

מה זה פירוק גלגלים? לקחת פטיש אוויר לפתוח ארבעה ברגים? עושים פה עניין מדבר שמקצוען עושה בארבעים דקות, כולל נסיעת מבחן, הבעיה שכל חאפר שיכל לסדר מקסימום ירקות במדף בסופר החליט להיות מכונאי ופתח לו איזה מוסך והתחיל להכניס אלמנט לאנשים ומספר לך סיפורי סבתא על הכשרות שהוא עושה למכונאים, אבל המכונאי שלו לא יודע הבדלים בין צמיגויות שמנים, מי ישמע מסלול בסיירת שקד בשנות ה50

התענוג שמוביל אותך

פורסם
תראה לי מוסך חוקי מטעם משרד התחבורה שלוקח 150 שח לשעה

תבוא לחדרה נעשה איזה טיול סקר מחירים ביחד...חוץ ממוסך מורשה יבואן אתה תמצא פה מוסכים שלא עוברים את ה 200 שח לשעתון עבודה.

פורסם
דורש מקצועיות? בגלל זה דרישת קדם למכונאים פה זה קבלת דיפלומה מהרווארד? בחייאת, כל ילד בן 17 שמקבל מינימום שעוד לא סיים לימודים במקס פיין עושה לך טיפול במוסך מורשה, אז איזה מקצועיות אתה מדבר. על כל אלה שמחברים מחשב ואומרים לך יש 20 תקלות צריך להחליף חצי ונראה אם התקלה נפתרת.

מילא ראש מנוע , טיימינג, לחרוט קראנק ומיסבים, לעשות חריטה בCNC ופורטינג בראש דורש מקצועיות, לשחרר בורג בקרטר ולראות אם המפלס נמצא על FULL ואם גומיה קרועה צריך שתי ידיים ושתי עיניים, אם בן אדם לא מצליח לבצע את זה כנראה שיש לו איזו בעיה. גם מוסכים עם ידיים שמאליות פגשתי שהבריזו לי הברגה של קרטר, שיא העליבות ותעודת עניות למקצוע מכונאות.

מה זה פירוק גלגלים? לקחת פטיש אוויר לפתוח ארבעה ברגים? עושים פה עניין מדבר שמקצוען עושה בארבעים דקות, כולל נסיעת מבחן, הבעיה שכל חאפר שיכל לסדר מקסימום ירקות במדף בסופר החליט להיות מכונאי ופתח לו איזה מוסך והתחיל להכניס אלמנט לאנשים ומספר לך סיפורי סבתא על הכשרות שהוא עושה למכונאים, אבל המכונאי שלו לא יודע הבדלים בין צמיגויות שמנים, מי ישמע מסלול בסיירת שקד בשנות ה50

אתה פשוט מזלזל במקצוע ופוגע בהמון אנשים שזהו משלח ידם והם חברים מכובדים פה בפורום

תתביש לך

פורסם

אני מביא פה עובדות מהשטח כמה מכונאים ותיקים יש במוסכים מורשים? רוב רובם ילדים שסיימו לפני דקה את הלימודים במקס פיין.

זאת עובדה רוב רובם פה של המוסכים חאפרים, מספר בעלי המקצוע שאני נותן בהם אמון הוא קטן מאוד, זה ענף תחרותי. אנשים שאני נותן בהם אמון אני עובד איתם קבוע ולא מחליף. אני לא מזלזל בהם דקה מי שיקרא את התגובה שלי יגיד שאני צודק ויבין מאיפה אני מדבר.

בעלי מקצוע אמיתיים יש מעטים והם מבחינתי זוכים לקרדיט אין שיעור.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
תבוא לחדרה נעשה איזה טיול סקר מחירים ביחד...חוץ ממוסך מורשה יבואן אתה תמצא פה מוסכים שלא עוברים את ה 200 שח לשעתון עבודה.

תן לי שם של מוסך שלוקח 150 שח לש"ע

פורסם
אני מביא פה עובדות מהשטח כמה מכונאים ותיקים יש במוסכים מורשים? רוב רובם ילדים שסיימו לפני דקה את הלימודים במקס פיין.

זאת עובדה רוב רובם פה של המוסכים חאפרים

ממליץ שתעבור שוב על כללי הפורום הטכני בשירשור דביק למעלה. יש שם נוהל מפורט לכתיבת חוות דעת שלילית על מוסך.

עובדות בשטח = ציין את שם המוסך ופרטים מדוייקים של המקרה, איזה עבודות בוצעו, סוג רכב, מה בדיוק הייתה הבעיה וכו'.

אני אף פעם לא לוקח צד בדיונים מהסוג הזה, אבל פשוט נמאס לי.

כל תגובה שלילית חייבת להיות מגובה בפרטים.

אי אפשר לכתוב בכל הודעה רק "כל המוסכים המורשים זבל", וגם רוב המוסכים הכללים זבל..."

למי שבמקרה יש ספק, אין לי שום עיניין בשום דבר, אני לא עובד בקארספורום, אין לי שום קשר לענף הרכב ולאף גורם שכותב כאן.

רוצים להמליץ על בעל מקצוע טוב - בבקשה, זה מבורך.

רוצים להשמיץ אחרים ללא ביסוס - זה לא ילך.

יש כללי פורום שאנחנו קבענו ואם גולשים ימשיכו להתעלם מהן, נצטרך להפעיל סנקציות.

פורסם

כבר כתבתי את החוות דעת השלילית שלי על מוסך גבע, שאני אחזור עליה? לא צריך להמאס לך משום דבר, יש יותר מדי דברים מופלצים בענף הזה, שלצערי לעיתים נראה כאילו מישהו השקיע מחשבה בקורס למריחת וסיבוני לקוחות ולא בשמנים ארומטיים אלא בגריז 040.

אגב סנקציות אפשר להפעיל על האיראנים לא עליי, פשוט חבל שפורום יאבד כותבים בעלי ידע וניסיון. אני מנסה להיות כמה שיותר אובייקטיבי, והעובדה שאני נחרץ בדעותיי וכותב את דבריי כנראה העלתה כאן למישהו את הסעיף, ואם כן יש מתקני מים קרים שמוכר חבר הפורום ברווז.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

לא העלת לי את הסעיף, יש לי הרבה מאוד סבלנות.

אני בטוח שלא היית ביותר מ 3-4-5 מוסכים מורשים ולא ספרת כמה אנשים בני 17 עובדים שם, וגם לא ספרת כמה אנשים בני 30 עובדים שם, שלא לדבר על מוסכים שהם לא של פיז'ו/סיטרואן.

ולכן אני חוזר ומבקש - בלי הכללות.

אם סיבנו ומרחו אותך - ציין איפה ומה בדיוק היה.

אם אני מחר נכנס לפורום ומבקש חוות דעת על מוסך xxxx, שיש לך איתן ניסיון רע, אתה מוזמן לרשום את התרשמותך. זה אבייקטיבי

אם אני נכנס לפורום ומבקש חוות דעת על מוסך מורשה של לקסוס באילת, בו לא היית אף פעם, אתה לא יכול לרשום "כל המוסכים המורשים זבל ועבדים שם ילדים בני 17". בין זה לבין אובייקטיביות אין כל קשר.

אני חושב שזה מאוד הגיוני והוגן.

פורסם

אז אני יכול להגיד לך שעבדתי עם יותר מ10 מוסכים לא כולל חשמלאים, אנשי מיזוג, ספידומטרים, שמי הולך לפני בענף זה והרבה מכירים אותי. אני יכול להגיד לך בוודאות שמעולם לא דחפתי לכיוון שכל המוסכים חאפרים, ואם כתבתי זאת אתה מוזמן לצטט אותי, קרא את תגובותיי וראה כי העניין לא כמה שאתה טוען.

אני מכיר טוב מאוד את הענף כולל ספקי חלפים וחנויות וכלה ביבואנים ומשפצי מכללים, רכשתי ניסיון רב יחסית במהלך השנים שבהן אני בעל רכב. לא הכתמתי אף שם של מוסד בתחום הרכב ואין לי אינטרס לפגוע בפרנסה של אף אדם, להפך אתה יכול להווכח עם בעלי המקצוע את האיחול הראשון שאני מאחל להם לאחר הבריאות והוא פרנסה טובה.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

פששששש 10 מוסכים אתה מכיר שמך הולך הולך לפניך ואתה מוכר מאוד בענף

מתוך 10000 מוסכים מורשים במדינה זה אכן מרשים

ואללה עכשיו אני מוריד את הכובע ומצדיק אותך כי כל מי שיודע לסדר מגש מלפפונים בסופר יכול לעשות טיפול לפי הסטנדרט שלך

מעכשיו המוסך צריך לשלם לך על זה שאתה בא אליהם לטיפול ירום כבודו והודו

מעניין למה אין לך טור קבוע בעיתון של המוסכים כי שם כותבים באמת אלא המוכרים בענף

פורסם

עצתי לך גש למקרר פתח אותו, קח בקבוק מים קרים מזוג לכוס ושתה, נשום עמוק הרגע וכעת במקום לנסות להתנגח הורד את המסכה של האיש הפגוע, תתבגר והחלף צד ותהיה לקוח לכמה ימים, חזור עם ממצאים אחרי שתעשה סיבוב מוסכים גדול ועדכן אותנו.

אני לא מתכוון להתעמת איתך כי אני לא ארד לרמה הזאת,שבת שלום!

התענוג שמוביל אותך

פורסם

+1 פשששש

(מה, כללי הפורום מתירים לכתוב פשששש?)

כמו כל שירות, רצוי לעשות סקר שוק לפני שנכנסים למוסך, במיוחד כאשר מדובר על תחזוקה מתוכננת.

כבר דובר כאן רבות על שיטת החישוב של עבודות (שעתון).

השימוש בהגדרה "מרומה" לא מתאים כאן. שילמת מחיר מלא ללא הנחה בתעריף המקובל על מוסכים מורשים.

בפעם הבאה - בקש הצעת מחיר לפני הביצוע ולא תופתע. זכור כי יש משמעות גם לאיכות העבודה ולמקצועיות של המוסך.

• תוכן חדש...