Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני כמה חודשים עשיתי טיפול במוסך בתל אביב שהוא מומלץ פיג'ו. הגעתי לשם אחרי המלצות רבות שקראתי בפורום

הטיפול ניראה לי קצת יקר. ואני מרגיש דיי מרומה . וגם לאור העובדה שהמחיר של שעות העבודה לא תאמו את העבודה עצמה לדוגמא חוייבתי על שעת עבודה של החלפת צינורות בלם ובפועל העבודה לקחה 20 דק'.

פירוט :

טיפול 300 שח זמן 1.20

החלפת צינורות בלם קדמי 250 שח זמן 1.0

החלפת תושבת מנוע תחתונה 375 זמן1.50

סהכ עבודה 750שח

חלפים:

חריטת דרמים 120 שח

שמן מנוע וולוין 107 שח

מסנן שמן מקורי 67 שח

מסנן אויר 45שח

חומרי ניקוי 25 שח

אטם לפקק ריקון שמן 7 שח

צינור בלם קדמי 2 152 שח

נוזל בלמים 25

תושבת מנוע תחתונה 98 שח

סהכ 500 שח

סהכ כולל מעמ 1600 שח

איך המחיר? אני מרגיש דיי מרומה מכיוון שכל הטיפול יצא כמעט 1 וחצי עבודה וחוייבתי על 3.75

תודה

פורד פיאסטה שנת 97 מנוע - יוטה 1.3

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם לא לפי הוראת יצרן, שאומרת שמן סינטטי מלא 5W40 אפשרי במנועים בריאים להשתמש בתקן חדש יותר של 0W40, פה שמו לך חצי סינטטי, דחפו לך חומרי ניקוי שכל מוסך נורמלי לא מציין דבר כזה אפילו בסעיפים שלו אלא אם הוא מחפש להכניס אלמנט ללקוח, כמה עולה כבר שניים ספריי קרבורטור?, ושקית למושב נהג.

300 ש"ח על לפתוח פקק של אגן שמן ולהחליף פילטר? בחייאת.

לגבי נוזל הבלמים, לא ביצעו החלפה מלאה אלא חלקית בשיטה מיושנת של ניפוחים כנראה, מה שיכול להרוס את הבוסטר ברקס במכוניות מודרניות. באם מתבצעת החלפה מלאה היא מתבצעת באמצעות מכונת ניקוז, ומינימום 3 בקבוקי נוזל בלם. מקווה שקיבלת נוזל מאיכות טובה ובתקן המתאים.

התושבת מנוע תחתונה כולה? או רק הבוקסה שלה? אם כל התושבת זה מחיר של סינית.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

ידידי, אסביר לך איך זה הולך ברוב המוסכים המורשים.

לכל החלפת רכיב ברכב, יש מתכון של עלות רכיב + זמן החלפה משוער. ברוב המוסכים שמכבדים את עצמם (מהמורשים) לא ייקחו לך את הסכום המלא שמורכב מכל שעות העבודה אלא יקזזו לך אותו בצורה פרופורציונלית . זה בהנחה שאתה לקוח קבוע שמטפל אצלהם בכל שנה וכו'.

אם אתה לקוח מזדמן, או פעם ראשונה שם ומתכנן הלאה , גשש אצל הבחור שמטפל בך, על המחירים , איפה אפשר לקזז וכו'.

בלא מעט מוסכים נהוג 5 , 10 אחוז הנחה ללקוחות חוזרים. בדוק את זה אצלך גם.

כמו כן , תעשה חישוב של כל הזמן שחוייבת עליו, האם הרכב באמת היה כל כך הרבה זמן במוסך?

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

אני ממש מאוכזב , הביקורות בפורום היו מעולות על המוסך . אני לצערי מרגיש ממש מרומה . רק עכשיו אני קולט שהוא לקח 300 שקל על החלפת שמן ...

מה גם שרוב הזמן הרכב ישב על הליפט וחיכה לחלפים , העבודה בתכלס לקחה רבע זמן .

פורסם
אני ממש מאוכזב , הביקורות בפורום היו מעולות על המוסך . אני לצערי מרגיש ממש מרומה . רק עכשיו אני קולט שהוא לקח 300 שקל על החלפת שמן ...

אתה יודע, בפורום נירשמות ביקורות שמהללות מוסכים למיניהם אך גם לך מותר לרשום ביקורת בונה ובמיקרה הזה לרעה על אותו מוסך על מנת שאנשים ידעו גם את הצדדים האלה. סה"כ משתפים פה גם לטוב וגם לרע. ואם כבר מדברים על להיסתמך על ביקורות אז לפני איזה שנה ומשהו גם לי הומלץ פה ללכת לאיזה סוג של טיפול למוסך "הלב" בחדרה. הלכתי כולי סמוך ובטוח שהגעתי לבית חם ואוהב אך אם לא הייתי מבין בתחום הזה הייתי אוכל אותה כמו גדול מכל מיני לוקשים שניסו להאכיל אותי שם. בכל מיקרה אותו מוסך "הלב" יצא שקרן בתוכנית של "יצאת צדיק" וכיום הוא כבר לא קיים בערך חצי שנה וביקשתי גם ממי שהמליץ לי עליו שלא ימליץ עליו סתם אחרי מה שהיה. קח הכל בעירבון מוגבל וזהו שיעור חשוב לחיים ואת תתבאס כי רק ככה לומדים חבר. בפעם הבאה אתה תיקח הצעת מחיר לפני שאתה ניגש לבצע ותיכתוב זאת כאן ותדע אם המחיר הוגן או לא.

פורסם
אתה יודע, בפורום נירשמות ביקורות שמהללות מוסכים למיניהם אך גם לך מותר לרשום ביקורת בונה ובמיקרה הזה לרעה על אותו מוסך על מנת שאנשים ידעו גם את הצדדים האלה. סה"כ משתפים פה גם לטוב וגם לרע. ואם כבר מדברים על להיסתמך על ביקורות אז לפני איזה שנה ומשהו גם לי הומלץ פה ללכת לאיזה סוג של טיפול למוסך "הלב" בחדרה. הלכתי כולי סמוך ובטוח שהגעתי לבית חם ואוהב אך אם לא הייתי מבין בתחום הזה הייתי אוכל אותה כמו גדול מכל מיני לוקשים שניסו להאכיל אותי שם. בכל מיקרה אותו מוסך "הלב" יצא שקרן בתוכנית של "יצאת צדיק" וכיום הוא כבר לא קיים בערך חצי שנה וביקשתי גם ממי שהמליץ לי עליו שלא ימליץ עליו סתם אחרי מה שהיה. קח הכל בעירבון מוגבל וזהו שיעור חשוב לחיים ואת תתבאס כי רק ככה לומדים חבר. בפעם הבאה אתה תיקח הצעת מחיר לפני שאתה ניגש לבצע ותיכתוב זאת כאן ותדע אם המחיר הוגן או לא.

צודק ב100 אחוז תודה

פורסם

ואגב, עוד משהו חשוב.

מאור30 כתב שבכל פעם כדאי לבקש הערכת מחיר לפני תחילת העבודה.

מוסך שמכבד את עצמו ואת לקוחותיו , יכניס את הלקוח להסבר על מה שהולך לעבור רכבו לפני תחילת העבודה והצעת מחיר תחכה לו על השולחן לאישור.

זה אחד הדברים החשובים ביותר באמון בין מוסך ללקוח.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
ואגב, עוד משהו חשוב.

מאור30 כתב שבכל פעם כדאי לבקש הערכת מחיר לפני תחילת העבודה.

מוסך שמכבד את עצמו ואת לקוחותיו , יכניס את הלקוח להסבר על מה שהולך לעבור רכבו לפני תחילת העבודה והצעת מחיר תחכה לו על השולחן לאישור.

זה אחד הדברים החשובים ביותר באמון בין מוסך ללקוח.

כל מילה בסלע!!

פורסם

אציין פרט מעניין ברגע שאתה סומך על האדם שמולו אתה עובד, זה כבר לא תלוי במחיר, בעל מקצוע אמיתי הולך לקראת הלקוח ועדיין שומר לעצמו את הרווח התפעולי.

מקצוען לוקח את הלקוח ומראה לו את התקלות, מסביר לו מה ההשלכות של כל תקלה ומהי מידת התכיפות בהחלפה של אותו החלק. האמן לי הרושם שהוא יוצר טוב יותר וגם מרוויח עוד לקוחות.

אני יכול לציין לטובה את אורן שירותי רכב וגם את טיג מוטורספורט שהם המוסכים הקבועים שלי ופועלים לפי הכללים.

אם לא אהבת את הדרך שבה רכבך טופל, אתה מוזמן לבחור את בעל המקצוע המועדף עליך, כדאי מאוד לבדוק מחירים לפני כל עבודה שיש לעשות על הרכב כדי לדעת לקראת מה אתה הולך, אם אתה עובד עם בעל מקצוע מסויים ואתה מסתדר איתו תן לו את הקרדיט.

חג שמח!

התענוג שמוביל אותך

פורסם

בפעם המאה זה לא 300 שקל על החלפת שמן אלא על טיפול שכולל בדיקות בטיחותיות שונות שלוקחות זמן יחד עם החלפת מסנננים והשמנים

פורסם
בפעם המאה זה לא 300 שקל על החלפת שמן אלא על טיפול שכולל בדיקות בטיחותיות שונות שלוקחות זמן יחד עם החלפת מסנננים והשמנים

זה עדיין ממש לא משכנע לקחת 300 שח כמו שצויין. וכניראה שהזמן שאתה מדבר עליו זה לא הזמן שלקח במיקרה הזה. מדובר סהכ על שעה וחצי של עבודה. כל אחד אחר במצב שכזה גם כן היה מרגיש מרומה דנידין.

פורסם

צודק לחלוטין שצריך להיתפרנס אבל יש הבדל בין להיתפרנס לבין להרוויח בחזירות. אם ישנם מוסכים גדולים שמצליחים לחיות מ 150-200 לשעה לא רואה סיבה להיתחזר. הישראלים פשוט למדו לחיות על העובדה הזו שזה המחירים הגבוהים שצריכים לשלם בגלל שאין ברירה ופה מתחילה הטעות.

פורסם

התירוץ הזה של בדיקת מערכות נוספות? מכונאי לא נכנס למנוע צולל בודק מעברים וחוזר, ברוב המקומות לוקחים פנס לד מסתכלים על הברקסים, גומיות יבשות, מנענעים את הצנרת והגלגלים ושלום על ישראל, מה הוא עוד עושה פותח פקקים של מיכלי נוזל לראות שיש?

בשביל זה 300 ש"ח? שיישאר עם המוסך זהב שלו, אח"כ מתפלאים למה אנשים אומרים למנהל עבודה שים הכי זול.

יש אחוזי רווחיות על כל דבר, שמן ב70 ש"ח שעולה למוסך והוא מוכר ב107 בלי מע"מ זה כבר קרוב לסביר, אבל אלמנט על שאר הדברים.

התענוג שמוביל אותך

• תוכן חדש...