Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ראיתי בלא מעט אתרים אנשים שחיברו חיישן נקישות שעולה 7$ באיביי למגבר ולמחשב על מנת לעשות כיוון הצתה.

למישהו כאן יש כזה?

הבניה והשימוש צריכים להיות קלים ביותר.

יש לי -אבל לך זה לא מתאים מתאים למודל 87 ומעלה זה לא מיועד לביצוע כיוון הצתה אלה לאחר את ההצתה שהמנוע מצלצל

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מצאתי כי, נושא של זיהוי נקישות במנועים ללא מחשב מנוע נדון במגוון פורומים ברשת מכל העולם.

אבל, לא הצלחתי למצא באף מקום סכמה של מעגל חשמלי בדוק ומוכח כעובד.

רוב הדיונים שאני מצאתי סובבים סביב השנים 2003-2007 כנראה שאז זה עוד היה רלוונטי.

עיקר הבעיה בה נתקלו בוני המעגלים הייתה: איך לסנן את רעשי הרקע?

הפתרון הפשוט ביותר היה לחבר אוזניות אל חיישן הנקישות ופשוט להשתמש באוזניים ובמוח על מנת לסנן את ההפרעות.

אני מחפש משהו קצת יותר מתוחכם - האוזניים והמוח שלי עסוקים במשהו אחר בזמן הנהיגה.

ועכשיו לשלב המעשי!

ישנם צ'יפים המיועדים בדיוק לזיהוי נקישות, העלות שלהם כ-20 שקלים.

אני מצרף כאן שני דפים טכניים של שני צ'יפים לדוגמא

http://www.ti.com/lit/ds/slis110a/slis110a.pdf

http://www.intersil.com/content/dam/Intersil/documents/fn43/fn4367.pdf

לדעתי (המאוד לא מלומדת עדיין) הדרך הקלה ביותר תהיה לבנות מעגל על בסיס הצ'יפים האלה.

מצורף כאן תרשים בלוקים מאחד מדפי הנתונים המתאר מעגל כזה.

האם יש כאן מישהו בעל ניסיון על מנת לתכנן מעגל שכזה?

במידה ולא, אני אאלץ לעשות את התכנון.

TPIC8101.jpg

פורסם

אתה יכול לקחת מערכות של MSD שיודעות לאחר הצתה ברגע שמקבלות זרם

DIGITAL 6 + למשל יודע לאחר הצתה ברגע שאתה נותן לו 12 וולט

על מנועים סטנדרטים כמו שרובכם משתמשים פה לא הייתי מתעסק עם זה .

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

צודק לא קראתי עד הסוף בכל אופן

בשביל כיוון הצתה אין צורך בחישן נקישות

אם אתה לא יודע לכוון את תעשה את זה .

אני מכיר הרבה חוכמולוגים שהמנועים שלהם עברו גיהנום בגלל כיוונים לא טובים .

אם כבר חישן נקישות יותר הגיוני לחבר אותו למאחר הצתה שבזמן צלצולים יקח את ההצתה שלך אחורה

בדיוק כמו שעובד עם מער ניהול מנוע

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

כנראה שבאמת הייתי צריך להתחיל את הדיון הזה בהקדמה קצרה.

כיוון מדויק של תזמון ההצתה (הרגע בו מתחיל הניצוץ ביחס למצב הבוכנה) משפיע בצורה ישירה על תפקוד המנוע.

תפקוד = צריכת דלק, כ"ס, בלאי ועוד...

בזמן הנסיעה, העומס על המנוע משתנה וגם מהירות הסיבוב שלו משתנה, על שינויים אלא יש צורך לפצות.

את התזמון מודדים במעלות, כאשר הכוונה היא כמה מעלות של גל הארכובה לפני נקודה מתה עליונה (נמע) מתחיל הניצוץ.

תזמון הצתה ברכבים ישנים (ללא מחשב ניהול מנוע) מתבצע ב-3 דרכים אשר משולבות זו בזו:

1. תזמון ראשוני - באיזו נק מתחיל הניצוץ . נמדד בעזרת אקדח הצתה על צילינדר מספר 1.

2. מקדם הצתה מכאני - משקולות אשר נמצאות בתוך המפלג וככל שהסל"ד עולה כך הכוח הצנטרפוגלי מושך אותן החוצה ומשנה את התזמון. ניתן לכוון מדד זה על ידי שינוי המשקולות והקפיצים אשר מחוברים אליהם.

3. מקדם הצתה בוואקום - דיאפרגמה קטנה אשר מחוברת למוט דחיף ותפקידה לבצע קידום קבוע מראש (לדוגמא 10 מעלות)

המנוע יעבוד בצורה היעילה ביותר כאשר התלקחות התערובת בתוך הצילינדר תתרחש בדיוק ברגע שהבוכנה הגיע לנמע.

אם ההתלקחות מתרחשת לאחר נמע אזי הבוכנה כבר התחילה בתהליך הירידה (עבודה) וחלק מאנרגית העבודה מתבזבת מבלי לייצר עבודה.

אם ההתלקחות מתרחשת לפני נמע אזי הבוכנה עדיין בדרכה מעלה והפיצוץ מנסה להוריד אותה מטה. מקרה כזה גורם למנוע לצילצולים. מקרה חריג של קידום הצתה יכול לגרום גם לפגיעה בבוכנה והשבתת המנוע.

ז"א שכיוון אידיאלי של תזמון ההצתה יהיה כזה אשר נמצא בדיוק על הגבול של מנוע מצלצל, רגע לפני שהמנוע מצלצל.

חיישן הנקישות עצמו הוא בעצם מיקרופן זעיר אשר מייצר מתח כאשר הוא "מרגיש" רעש.

אם נסתכל על זה בצורה מופשטת אז, חיבור של אוזניות לחיישן יאפשר לנו לשמוע את כל מה שקורה בתוך המנוע ממש כמו חיבור של סטטוסקופ.

זאת הסיבה שחיישן זה מחובר למעגל חשמלי (מחשב המנוע) אשר יודע להתעלם מרעשי הרקע ולהתריע רק כאשר מתגלה רעש המזוהה עם נקישות (צילצולים).

רכבים מודרניים, מנטרים אות זה ומתזמנים את ההצתה עשרות אם לא מאות פעמים בשנייה על מנת להגיע כמה שיותר לאותה נקודה אידיאלית של "רגע לפני צילצול".

המטרה שלי היא לייצר "מיני מחשב מנוע" כאשר בתור התחלה אני רוצה את האפשרות לקבל התראה בזמן נסיעה כאשר נשמעה נקישה. התראה זו תאפשר לי לבצע כיוון מדויק של כל שלושת המערכות אשר מרכיבות את תזמון ההצתה.

פורסם

הרעיון נחמד אבל נראה לי שאתה נסחף,כולה בלייזר לא f16...בלי לפגוע חס וחלילה,אם אתה כזה ״חולה ופרפקציוניסט״ שים לו ls עם ניהול מנוע ושלום על ישראל,ככה תהיה מפסוט ותרוויח עוד 150 כ״ס.

CELICA כמה פוזה8)

VTI כמה כח:twisted:

GTI6 כמה אחיזה:lol:

S2K4LIFE:evil:

פורסם
שים לו ls עם ניהול מנוע ושלום על ישראל,ככה תהיה מפסוט ותרוויח עוד 150 כ״ס.

רעיון אדיר !

אני אעביר אליך את 150 השקלים שיש לי עבור הפרויקט ואתה תשלים את ההפרש עבור מנוע חדש עם מערכת ניהול מנוע.

ברגע שהמנוע מוכן, תודיע לי על מנת שאתן לך את הכתובת לאן לשלוח אותו :lol:

פורסם

יפה מאוד,אז האוטו נראה אש נשמע מפלצת ולפי דיינו יש בו עדיין סוסים,אבל אתה עדיין מחפש מה לא בסדר איתו,אני עם אותו מנוע באוטו שלי וכיוון עם אקדח הצתה מספיק לי,מ ש מ ע !!!!האוטו שלך מושלם זה אתה לא בסדר :)

CELICA כמה פוזה8)

VTI כמה כח:twisted:

GTI6 כמה אחיזה:lol:

S2K4LIFE:evil:

פורסם

המטרה שלי היא לייצר "מיני מחשב מנוע" כאשר בתור התחלה אני רוצה את האפשרות לקבל התראה בזמן נסיעה כאשר נשמעה נקישה. התראה זו תאפשר לי לבצע כיוון מדויק של כל שלושת המערכות אשר מרכיבות את תזמון ההצתה.

האם שקלת את השימוש במערכת אקוספארק המתוארת כאן? היא פחות או יותר עונה על התקציב שלך...

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

מוצר מאוד מעניין יש להם, אני מצרף כאן את הקישור הישיר למערכת הקופסה השחורה כמו שהם מכנים אותה.

http://www.accuspark.co.uk/Blackbox.htm

שתי בעיות עם המוצר הזה:

1. הוא לא מזהה נקישות, זהו רק כלי לתזמון הצתה. ז"א לאחר זיהוי בעיה בסל"ד מסויים, ניתן בעזרת המוצר הזה לשנות את התזמון מעלה או מטה.

2. הוא מיועד לרכבים אירופים, אין להם אף מוצר עבור מנועי שברולט.

אני עדיין מחפש את אשפי האלקטרוניקה שיעיפו מבט ויתכננו מעגל פשוט לזיהוי נקישות.

לדעתי מוצר כזה יכול לעזור לכל מכונית מיושנת (כזו ללא מחשב ניהול מנוע).

לא משנה אם הרכב הוא קאמרו 67 או רובר P2, בשני המקרים, שני הנהגים יעדיפו רכב שצורך פחות דלק, מגיב טוב יותר בכל סל"ד, מתחמם פחות ועם בלאי מנוע קטן יותר.

• תוכן חדש...