Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איך סופרב חדשה מתדרדרת ככה אחורה? מה זה גיר ידני? לא מובן לי מה הלך שם.

או שה Hill Hold (קיים גם בידני וגם ב DSG) תקול, או שמדובר בעוד אחד מאותם הזויים עם אוטומט שמשלבים לניוטראל כשהם ברמזור.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כן, מטר זה המון למרחק בזמן עמידה ברמזור או בפקק, זה יותר מ-20% מאורך הרכב עצמו (משפחתית ממוצעת היא מתחת ל-4.5 מ')

היום בדקתי את עצמי ואני שומר כמעט מטר מרחק, ממש לא המון.

לדעתי זה מספיק מרחק כדי לא להפוך לסנדוויץ' אם נכנסים בך מאחור.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

לא סתם איזורי הקריסה המשמעותיים ביותר ברכב הם מקדימה, לתאונה מאחור אתה לא יכול להתכונן ואתה לא יכול לשמור 30 מ' בכל עצירה בגלל שאולי מישהו ייכנס בך מאחורה.

משמירת מרחק זה הופך להיות הפרעה לתנועה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא 30 מטר, כמעט 1 מטר שמנקודת המבט שלי מתוך הרכב זה מכסה המנוע שלי מעל הפגוש של הרכב מלפני (ואני לא יושב נמוך).

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

מטר זה מרחק מצוין לשמירה בעמידה, זה לא קרוב מדי ולא רחוק מדי

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מה שלימדו אותי זה להשאיר מרווח שבו צמיגי הרכב שמלפנים ייראו מעל מכסה המנוע. מנסיון שלכמה פגיעות מאחור זה פועל.

לגבי ההזויים שמעבירים לניוטרל ברמזור - גם אני נוהג כך, אבל מצרף גם הרמת בלם יד - ושחרור שלו כמו בזינוק בעליה ידני. לא יודע אם זה בריא או מזיק אבל אני נמנע מגלישה לאחור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני אתן לך דוגמא מעולם אחר,

נניח שאתה ילד כאפות , ברוב הפעמים שאתה נכנס בשער של בית הספר אתה מקבל כאפות מהעוברים והשבים,

הטיפוס על הגדרות נוגד את התקנון הבית ספרי , וכל פעם שאתה מטפס, במידה ותופס אותך מורה, אתה מקבל עונש סימלי מבחינתך

(למשל להשאר בספריה עוד שעה , אבל כאמור אתה ילד כאפות ואוהב להשאר בספריה ) , אבל המורים בבית הספר עצלנים, ולא אוהבים להסתובב הרבה בחצר, מעדיפים לשתות קפה עם סופגניה בחדר מורים. כך שהסיכוי שתתפס הוא קטן.

מה תעשה ?

תטפס על הגדר ? ותסתכן בעונש קטן בסיכוי נמוך?

תכנס דרך שער בית הספר ? ותסתכן במכות בסיכוי גבוה ?

ואל תגיד אני אגיד להנהלה , כי הם לא עושים כלום.

האנלוגיה שלך לא כל כך מתאימה למציאות.

אם כבר, זה יותר כמו זה:

אתה עומד בתור, כדי לקנות כרטיסים ולהכנס לאיזה הופעה. לפתע אתה רואה מולך פרצה קטנה בגדר. אדם מגודל לא יצליח לעבור שם, אבל אתה, למזלך (במקרה הזה) לא עברת את המטר חמישים ויכול להכנס בפרצה, בלי לשלם, בלי לעמוד בתור, בלי לבזבז את הזמן הסופר יקר שלך (שהוא בוודאי יותר יקר מזה של כל אלו שלפניך). מה? לא תעבור בפרצה? מה אתה? פרארייר?

וכמובן שאחרי שתעשה את זה, תספר לעצמך ולכל המכרים שלך שעשית את זה כי לא נעים לך שדוחפים אותך בתור. ואלו שהם קצת יותר גבוהים ממך הרי בטוח היו דוחפים אותך (כאילו שבתור לא קורה שאנשים דוחפים את השני ללא קשר לגובה שלהם) - בשביל זה הם מגיעים לתור מלכתחילה.

אחר גם תשכע את עצמך שאין ברירה ולעבור בפרצה זה עניין של חיים ומוות, ומעתה והלאה אתה עובר רק בפירצות כאלה. ולעמוד בתור? זה ללוזרים שעוד צריכים להגיד לך תודה שאתה מסוגל להתגנב דרך פרצה - הרי אחרת היה עוד בן אדם לפניהם בתור, לא?

לפי ההגיון הזה, אגב, אני גם צריך להודות לאנשים שגונבים בסופרים, כי גם הם לא עומדים בתור לקופה לפניי, בסופו של דבר, לא?

סעו כחוק. אל תדחפו בכח, אל תחכתו בין נתיבים, אל תעקפו רכבים לפני מעבר וחציה ועל תעצרו עליו, תכבדו אחרים כמו שאתם רוצים שיכבדו אותכם, והכל יהיה בסדר. תאמין לי שנהגי הרכב שלא רואים אותכם לא רואים גם רכבים אחרים. זה לא אישי נגד אופנוענים, וזה ממש לא משתפר כשאתה נוהגים תוך הכחשת העולם סביבכם (כמו זה, למשל, שרוב הנהגים לא יודעים לכוון מראות, או כמו זה שכרכב לפניך מאט כדי לתת להולך רגל לחצות, זו לא אמורה להיות הזדמנות הפז שלכם לעקוף).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
האנלוגיה שלך לא כל כך מתאימה למציאות.

אם כבר, זה יותר כמו זה:

אתה עומד בתור, כדי לקנות כרטיסים ולהכנס לאיזה הופעה. לפתע אתה רואה מולך פרצה קטנה בגדר. אדם מגודל לא יצליח לעבור שם, אבל אתה, למזלך (במקרה הזה) לא עברת את המטר חמישים ויכול להכנס בפרצה, בלי לשלם, בלי לעמוד בתור, בלי לבזבז את הזמן הסופר יקר שלך (שהוא בוודאי יותר יקר מזה של כל אלו שלפניך). מה? לא תעבור בפרצה? מה אתה? פרארייר?

וכמובן שאחרי שתעשה את זה, תספר לעצמך ולכל המכרים שלך שעשית את זה כי לא נעים לך שדוחפים אותך בתור. ואלו שהם קצת יותר גבוהים ממך הרי בטוח היו דוחפים אותך (כאילו שבתור לא קורה שאנשים דוחפים את השני ללא קשר לגובה שלהם) - בשביל זה הם מגיעים לתור מלכתחילה.

אחר גם תשכע את עצמך שאין ברירה ולעבור בפרצה זה עניין של חיים ומוות, ומעתה והלאה אתה עובר רק בפירצות כאלה. ולעמוד בתור? זה ללוזרים שעוד צריכים להגיד לך תודה שאתה מסוגל להתגנב דרך פרצה - הרי אחרת היה עוד בן אדם לפניהם בתור, לא?

לפי ההגיון הזה, אגב, אני גם צריך להודות לאנשים שגונבים בסופרים, כי גם הם לא עומדים בתור לקופה לפניי, בסופו של דבר, לא?

סעו כחוק. אל תדחפו בכח, אל תחכתו בין נתיבים, אל תעקפו רכבים לפני מעבר וחציה ועל תעצרו עליו, תכבדו אחרים כמו שאתם רוצים שיכבדו אותכם, והכל יהיה בסדר. תאמין לי שנהגי הרכב שלא רואים אותכם לא רואים גם רכבים אחרים. זה לא אישי נגד אופנוענים, וזה ממש לא משתפר כשאתה נוהגים תוך הכחשת העולם סביבכם (כמו זה, למשל, שרוב הנהגים לא יודעים לכוון מראות, או כמו זה שכרכב לפניך מאט כדי לתת להולך רגל לחצות, זו לא אמורה להיות הזדמנות הפז שלכם לעקוף).

מספיק עם דוגמאות,

סיפור מהחיים שקרה לי , וסיפורים דומים קרו לחברים שלי על הכביש.

יום אחד , אני יורד ברחוב האוניברסיטה (רחוב חיים לבנון בשמו החדש) רכוב על האופנוע (הארלי דוידסון , אופנוע גדול ופועם בעוז) , לקראת המפגש עם דרך חיפה , מול הכניסה למוזיאון הארץ מתחבר לכביש רחוב רידינג , בצומת T כאשר אני נוסע ישר.

לרכב שמגיע מרחוב רידינג יש עצור. אני מתקרב לצומת, נוסע עם אורות גבוהים בכדי שיראו אותי , ורואה רכב מתקרב לצומת, עוצר בעצור , ומשום מה מעין חוש פנימי שמפתח כל אופנוען (מי שלא מפתח, מורד מהכביש) אני מחליט גם לצפור בכדי שידעו שאני מגיע, כאשר אני כבר קרוב מאוד לצומת, פתאום מתחיל הרכב להכנס לצומת ופשוט חותך אותי, כמובן שנאלצתי לבלום בלימת חרום, תוך כדי תרגילי התחמקות קלים. בצומת ברמזור של לבנון עם דרך חיפה נעמדתי ליד הנהג הב*-** ונה ושאלתי , למה לא נתת לי זכות קדימה ?

התשובה שלו היתה : "אתה אופנוע , לא מגיעה לך זכות קדימה " :evil: :evil: :evil: :evil:

זאת דוגמא אחת שבה הצלחתי לקבל תשובה , כמות הרכבים שחצו באדום וכמעט דרסו אותי , יצאו מעצור בלי להתחשב וכד' היא כל כך גדולה,

כאשר תגיע ל120 , ותוכל לשאול את טל שביט בגן העדן , למה לא נתן לו הרכב זכות קדימה והעיף אותו מהכביש.

אז כאשר יתחילו להתייחס בכבוד לרוכבים על שנים , (עם מנוע ובלי ) אני מניח שהתהליך יהיה הדדי.

הקיץ נסעתי בדרום באנגליה , ברכב, ושם כולם נותנים זכות קדימה וכבוד גם לרוכבים על שנים עם מנוע ובלעדיו בכביש.

חג שמח

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

חג שמח גם לך!

זה שנתקלת באידיוט אחד שאמר לך את זה, זה חבל. אבל בפועל המצב הוא קצת שונה: נהג ממוצע (שנוהג על פי אינטואיציה בלבד) התרגל כבר מזמן לזה שאופנוענים לא נוסעים על פי החוק. אני בטוח שאפ תשאל מישהו ממוצע מהרחוב, הוא לא ידע בכלל שחלוקת נתיבים לא חוקית בישראל, או שאופנוענים אמורים לעצור לפני הצומת, כמו כולם. אבל העניין הוא שאתם יצרתם את המצב הזה. מרוב שאתם לא סופרים שום סעיף בשום חוק כתוב כאן, כשאתם כבר כן עושים את זה, אנשים לא צופים את זה \ לא מבינים מה אתם רוצים. סתם, תתאר לעצמך רגע את הסיטואציה הבאה: אתה נוהג אחרי אופנוען ברכב. אתם מתקריבם לרמזור. האם אתה באמת מצפה שהוא יעצור על הקו ולא על מעבר החציה? האם לא תופתע אם הוא יעשה את זה? אז יצרתם מציאות בה מבחינתכם החוק לא חל עליכם והכביש הוא שלכם, פתחתם תיאוריה שלמה על למה זה בסדר, ואז אתה מופתע מזה שנהגים מופתיעים כשאתה כן בוחר להקפיד על משהו מהחוקים.

שמע, באמת, פתחתם לעצמכם תורה שלמה של הסבר והנמקה על למה מה שאתם הוא בסדר וראוי, למה אי אפשר אחרת ולמה דווקא נהגי ה"פחיות" תמיד אשמים, ולכן זה קצת שיח חרשים לנסות לשכנע או להסביר למה זה לא תמיד המצב. הבעיה היא שאתם בכל ויכוח כזה מאוד אוהבים לחלק את העולם לשחור ולבן - הטובים על האופנועים והרעים במכוניות. ואז כשמתחילים להכנס לעומק, אז פתאום מגלים "השליחים" הם לא בדיוק רוכבי דו"ג אמיתיים, וגם לא ילדים בגיל 18. אז מי כן? מי לדעתך מייצג את רוכבי הדו"ג בארץ, אלו שלכאורה יודעים יותר טוב מהאחרים מה קורה על הכביש, נוסעים בצורה כזו שלא מסכנת אותם ואחרים וכו'? איפה הם נמצאים? יש כאן בפורום משהו כמו שלושה - ארבעה שירשורים מקבילים בהם אנשים מתלוננים על רוכבי דו"ג שמנסים להדחף לימינם כשהם עוצרים ב"עצור" ופונים ימינה. אני יכול להעיד שזה קורה לי על בסיס יומיומי, והרוכבים שעושים את זה הם לפעמים ילדים בני 18 ולפעמים בני 40+. בסוף, אתם בסך הכל עוד קבוצה של אנשים שלא מכבדים את החוק, במדינה בה החוק הוא בגדר המלצה בלבד לנהגים, והדבר היחיד שקובע וחשוב הוא חסכון של עוד 4-5 דקות בדרך הביתה.

כמה רוכב דו"ג אתה מכיר שלא עברו תאונה בכלל? זו ההוכחה הכי טובה לזה שהחשיבה שלכם שאתם תמיד בשליטה ותמיד יודעים יותר טוב מה קורה זה בסך כל שקר עצמי.

סעו קצת יותר לאט, תתרגלו לכבד את האחרים ותגלו שגם נהגי הפחיות לא יוצאים מהבית כדי להרוג אותכם, ומי שהם נוהג כמו אידיוט נוהג כמו אידיוט גם מול נהגי פחיות אחרות ולא רק מול רוכבי דו"ג...

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

רוב רוכבי הקטנועים (לא מדבר על אופנועים) הם עברייני תנועה כרוניים.

לא רק שהם מזגזגים בין מכוניות, בניגוד מוחלט לחוק, הם נוסעים על המדרכות, בניגוד לכוון התנועה, במעברי חציה ומסכנים הולכי רגל.

אז כנראה שהבעיה היא לא 'שמן, מים, איכות אספלט...':thumbdown:

אמנם בעל הפז'ו היה צריך להסתכל במראה אבל הוא לא יכול תמיד לצפות לאדיוט על דו"ג שמזגזג.

בסוף כנראה שהדו"ג יצטרך לשלם גם את הנזק לדלת של הפז'ו, גם את הנזק של המזדה וגם של עצמו

• תוכן חדש...