Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

הרכב- פורד פיאסטה שנת 2000, מנוע 1300, ידני, 150K KM.

מאז שקניתי את הרכב השתמשתי בשמן 10-40 חצי סינטטי של ACDELCO (בסביבות ה60 ש"ח לגלון),

כשהלכתי השבוע לכמה חנויות חלפים, לא היה להם את השמן של חברת ACDELCO, אמרו שיש מחסור בכל הארץ,

והציעו לי שמן של PRESTONE.

הבעיה היא שקראתי פה בפורום הרבה על השמן של PRESTONE, לא ידוע מי מייצר אותו, מה איכותו וכו'.

אז איזה שמן מומלץ לשים ברכב? האם כדאי לעבור לסינטטי מלא? ואם כן איזו צמיגות ושל איזו חברה?

אני מוכן לשלם עד 100-120 ש"ח לשמן. לא יותר. צריך לקנות 3 גלונים (טיפול לעוד מכוניות).

תודה

שלומי

פורסם

אני שם את ה 5-30 של motorcraft.

אבל הוא יותר יקר בקנייה בודדת

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

אז כנראה שלא ראית מספיק.

ה ACdelco מגיע במיכל אדום

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

בסופו של דבר שמתי שמן של וולווליין, חצי סינטטי, 10w40,עלה לי 110₪ לגלון

רציתי לעבור לסינטטי מלא, ראיתי שמן 5w30 של מוטורקרפט ב130₪ אבל לא היה לי כח להתחיל להסתבך עם מעבר מחצי סינטטי לסינטטי, להחליף שוב שמן אחרי קצת קילומטרים כדי שלא ישאר מהשמן הקודם,

כבר שנתיים אני משתמש ב10w40 ונראה שזה תקין אז מקסימום נחליף בטיפול הבא.

עכשיו השאלה אם באמת יש הבדל למנוע בין סוגי השמנים? סינטטי/חצי סינטטי?

שלומי

פורסם

כפי שידוע לי, מוטוקראפט השמן מנוע בצמיגות 5W-30 הוא לא סינטטי מלא. לא יעזור לך, גם שאתה מחליף שמנים תמיד נשארת שארית באזור גל הזיזים והראש מנוע. אבל אל תחשוש. הכמות הזו היא בטלה בשישים לעומת כמות השמן החדש שאתה מכניס למנוע בזמן החלפת השמן.

דובר רבות על ההבדלים בין שמנים על בסיס מינראלי, בסיס סינטטי ושמנים סינטטים מלאים. ערוך חיפוש, הפורום מלא בשירשורים שכאלה. הנושא נטחן עד דק.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...