Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, יש לי יונדאי גטס 03.

קניתי לא מזמן HU של פיוניר 2450DEH, הרמקולים הם אותם רמקולים שהגיעו עם הרכב.

עכשיו, שומעים סביר בסה"כ אבל אני רוצה איכות.

בתקציב של 1500 שקל כולל התקנה, מה אפשר לקנות בשביל לשפר את האיכות של השמיעה כמה שיותר?

פורסם

להתקין מגבר יגמור לך בערך את כל התקציב, אז הייתי שם קומפוננט קדמי ורמקולים אחוריים, מורל טמפו למשל הם בחירה טובה.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

K=000

1500K = 1,500,000

בשביל לרשום 1500, אתה צריך לרשום 1.5K

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם
K=000

1500K = 1,500,000

בשביל לרשום 1500, אתה צריך לרשום 1.5K

כן, זה הכיוון :wink:

להתקין מגבר יגמור לך בערך את כל התקציב, אז הייתי שם קומפוננט קדמי ורמקולים אחוריים, מורל טמפו למשל הם בחירה טובה.

יש לי חבר שהמערכת אצלוט באוטו בנויה רק מסאב ושני רמקוליים אחוריים שמותקנים על המתלה בבגאז', ושומעים ממש ממש טוב וחזק. איך מערכת כזאת נקראת?

פורסם

אם כבר אז סאב וקדמיים, כשאתה הולך להופעה, אתה עם הגב לזמר?

וסאב מצריך מגבר, מגבר מצריך התקנה יקרה, לא ייכנס לך בתקציב גם קומפוננט, גם מגבר, גם סאב וגם התקנה.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

מה בעצם התקפיד של המגבר? רק להגביר את עוצמת השמע? כלומר, אם העוצמה שיש לי ברמקולים בני 10 שנים + רדיו דיסק חדש של פיוניר מספקת אותי, האם אני אוכל להסתפק במערכת של 2 קומפוננטים קדמיים וסאב ללא מגבר?

פורסם

אוקיי, אבל אני למשל מעוניין להחליף רמקולים בגלל האיכות שלהם ולא בגלל העוצמה שלהם.

וראיתי פה הרבה שאומרים שאין טעם לקנות קומפוננט ללא מגבר כי זה ישמע כמו רמקולים קואקס, למה? תפקיד המגבר כמו שאמרת הוא רק להגביר את העוצמה ולא לשפר אותה, תקן אותי אם אני טועה.

פורסם

הרמקולים תמיד יהיו מחוברים למגבר, בין אם זה המגבר הפנימי של הרדיו או מגבר חיצוני.

המגבר של הרדיו לא איכותי, ולכן התוצאה הסופית, גם אם תקנה רמקולים ב6000 ש"ח, תהיה לא איכותית.

אבל אם יש לך רדיו בעל יכולת עיבוד אות איכותית (לא הגברה, אין רדיו עם הגברה השווה למגבר מבית טוב) תקנה מגבר טוב, והתוצאה תהיה איכותית, גם מבחינת עוצמה, וגם מבחינת איכות.

JL Audio

פורסם

אבל אתה אמרת, שתפקיד המגבר הוא להגביר את העוצמה ולא לשפר את האיכות. אז לא ברור לי מדוע האיכות של הרמקולים לא תהיה הכי טובה ללא מגבר חיצוני.

פורסם

אסביר לך מההתחלה:

לרדיו דיסק יש תפקיד אחד מרכזי- לעבד את האות.

מה שבעצם קורה זה שהרדיו דיסק (מקור האות הראשון) קורא מוזיקה ממקור כלשהוא (CD, USB, AUX, FM\AM), ותפקידו לעבד את זה ולהעביר למגבר.

במידה ויש לך רדיו דיסק איכותי, האות תהיה איכותית, הבסיס מצויין.

לרדיו דיסק עצמו יש מגבר לא איכותי, תיקח אות איכותית, ותגביר אותה עם מגבר לא איכותי, התוצאה שתתקבל היא תוצאה לא איכותית.

תיקח אות איכותית, ותגביר אותה עם מגבר איכותי, טוב, התוצאה שתתקבל היא תוצאה איכותית,

תיקח אות לא איכותית (רדיו לא איכותי), ותגביר עם מגבר איכותי, תקבל תוצאה לא איכותית, כיוון שהאות היא הבסיס.

בנוסף- תלוי במגבר והרמקולים, התוצאה יכולה להיות גם עוצמתית לא פחות.

JL Audio

• תוכן חדש...