Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

השאלה הנשאלת בעצם היא, האם כדאי להשקיע מאמץ כזה או אחר ולהתחיל לבנות רכב כמו civic ek, לרכב התנהגות, להשקיע סכומים בשמיים כמו רבע מהרכב על קואילוברים?

או שניתן יהיה להסתפק בגרסה ה"בנויה" של הצרפתיה המדוברת?

כיום אני בעל האצ'בק 99, והשיקול הוא לרכב שמתנהג באמת.

נכון שהאמינות של היפנית כאן מנצחת, הנוחות בנהיגה, האפטרמארקט שקיים לרכבים הללו, החלקים הזמינים בכל עת.

אבל מצד שני גם הצרפתיות לא איכזבו בעצם ברכבים שלהם מבחינת התנהגות.

מה יהיה כדאי לעשות?

עצות שליליות וחיוביות בנושא יתקבלו בברכה רבה!

תודה רבה!

פורסם

הייתה לי סיוויק SR שנת 99 שקניתי במצב טוב והשקעתי בה עוד ובאמת שרציתי לאהוב את האוטו אבל ההגה שלה נוראי בהשוואה לאלפא 147 שנהגתי בה קודם לכן.

בסוף נשברתי אחרי פחות משנה וקניתי פיג'ו 406 שלדעתי עולה על הסיוויק בכל פרמטר חוץ מהמנוע והגיר ונניח אמינות.

אחרי כמה חודשים כל כך התלהבתי מהאוטו שהחלטתי לטפל בנושא המנוע והגיר (לובינסקי הם היחידים שנותנים לך את האפשרות הזו חוקית למיטב ידיעתי)...

אז נכון שהסיפור שלי הוא על הונדה ארוכה יותר מול פיג'ו גדולה יותר אבל אולי זה יעזור לך נוחות, התנהגות והגה מול מנוע וגיר.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

נוחות בסויויק? מול צרפתיה? מה אני שומע?

שמע סיויק להתנהגות זה יותר מדי כסף מול הפגיו.

אגב המנוע המדובר בפזיו נחשב למאד אמין.

פורסם

אם אתה כבר בעל סיוויק, יהיה יותר קל לבנות אותה מאשר למכור ולקנות צרפתייה שמצבה לא ידוע, ורוב הסיכויים שתצטרך להשקיע כמה אלפים על תקלות למיניהם וישור קו.

באופן כללי כמו שאמרת הסיוויק יותר אמינה, שורדת טוב יותר את השנים אפשר להגיד.

מניסיון עם שני סיוויקיות, שלי ושל אחי, אני יכול להגיד שסיוויק שמורה לא צריכה יותר מטיפול 10,000 שגרתי, וכל הכסף יכול ללכת על שיפורים במקום על תקלות. זה מבחינתי היתרון הגדול.

אני גם יכול להגיד שמספיק סט קוילאוברים איכותי (ויקר מאוד, כן) וצמיגים ספורטיביים טובים והתנהגות הרכב משתנה לחלוטין ואפשר להנות מאוד מהרכב.

כמובן שתמיד יש לאן להתקדם גם בהתנהגות וגם במנוע לדוגמא וזה גם יתרון גדול.

אין לי אישית ניסיון עם ה106 ראלי, אבל אומרים שזה רכב מאוד מאוד מהנה.

אני באמת חושב שיש משהו מאוד מגניב ברכב קטנטן ומינימליסטי כזה שמתנהג טוב.

קח בחשבון שגם את ה106 משפרים, גם לה יש לדוגמא בולמים קפיצים ספורטיביים שמשפרים את ההתנהגות, ככה שגם לה כנראה תרצה להתקין כאלה ואתה לא באמת חוסך כסף.

למרות זאת כן שמעתי מאנשים שאני מכיר עם פיג'ו שונות שהאחזקה יקרה למדי בגלל כל מיני תקלות.

אם אתה מוכן לקחת את הסיכון שתיפול ליותר תקלות והוצאות על טיפולים שונים, הייתי מציע לך לנסות לחפש מישהו שיתן לך סיבוב על סיוויק משופרת מעט ועל 106 ראלי, ולראות למי אתה יותר מתחבר ונמשך.

פורסם
הייתה לי סיוויק SR שנת 99 שקניתי במצב טוב והשקעתי בה עוד ובאמת שרציתי לאהוב את האוטו אבל ההגה שלה נוראי בהשוואה לאלפא 147 שנהגתי בה קודם לכן.

בסוף נשברתי אחרי פחות משנה וקניתי פיג'ו 406 שלדעתי עולה על הסיוויק בכל פרמטר חוץ מהמנוע והגיר ונניח אמינות.

אחרי כמה חודשים כל כך התלהבתי מהאוטו שהחלטתי לטפל בנושא המנוע והגיר (לובינסקי הם היחידים שנותנים לך את האפשרות הזו חוקית למיטב ידיעתי)...

אז נכון שהסיפור שלי הוא על הונדה ארוכה יותר מול פיג'ו גדולה יותר אבל אולי זה יעזור לך נוחות, התנהגות והגה מול מנוע וגיר.

מה עשית ל406? עדיין יש לך אותה? אשמח לפרטים.

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

בואו נעשה סדר בדברים ,

הונדה - נוחות , קו ישר , פוטניצאל שיפורים גדול לקו ישר.

פיז'ו - נוחות , אחיזה , סיבובים , כיף טהור,זמינות חלקי אפטרמרקט גדולה.

בתור אחד שמחזיק מעל 3 שנים 106 ראלי דור ראשון סטנדרטית , מנוע מקורי בלי משחקים ושטויות , האמינות גבוהה מאוד.

הכל שאלה של היסטוריה של הרכב , וגם היסטוריית טיפולים .

האם הקפידו על שמנים מקוריים ?

האם הקפידו על רדיאטור מקורי ? (אורדונז , כל התחליפיים הם מקור השמועות לצרפתיות שמתחממות).

האם טיפלו בזמן ? לא הזניחו ? לא עשו קומבינות בחשמל ?

באופן אישי , הראלי שלי עלתה על גרר פעמיים .

פעם אחת בגלל רצועת אלטנטור שנקרעה.

פעם שנייה בגלל אטם ראש שנפרץ.

אם יש לך עוד שאלות , אשמח לעזור :)

שיהיה המון בהצלחה !

פורסם
מה עשית ל406? עדיין יש לך אותה? אשמח לפרטים.

תקרא את החתימה שלו... הכוונה למנוע RGX (כמו של 605).

להפוך ממנוע 1.8 112 כ"ס ל-2.0 150 כ"ס ידנית.

היום כבר לא נותנים אישורים כל כך מהר בלובינסקי (אם בכלל).

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

נכון, מדובר ב-406 שנת 98 לפני מתיחת הפנים אבל אני מתחתי אותה קצת.

לגבי האישורים אז כשאני התעסקתי עם זה לפני שנתיים וחצי לא היה לי קל אבל עם קצת נדנודים ואסרטיביות קיבלתי את האישור.

תנאי הכרחי כבר אז היה שהדגם המדובר היה קיים עם המנוע החדש כמקורי מהמפעל, מה שפוסל התקנה של RGX ב-306 או RFS ב-406 ואפילו מנוע EW ב-406 שהגיעה עם XU במקור כי 406 מתוחת פנים היא לא אותו הדגם כמו 406 המקורית

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

דבר שמישהו פה ציין והיתי חייב להגיד -

בפיגו לא נוגעים בבולמים , חיפוש קצרצר יניב לכם את התוצאה שהרבה אמרו - פיגו' זה אך ורק הבולמים הספורטייבים המקוריים שלהם וכל האחר גורע מהרכב הנהדר הזה .

בנוגע ל106 , הרכב זריז יחסית ומנוע טוב , מומלץ לדעתי לקנות רק מהדור השני ומעלה .

חשוב מאוד למצוא אחת במצב טוב שלא עברה התעללות ואם כן עברה אז שלפחות טופלה כראוי - מה שיהיה קשה מאוד.

בסיוויק השוק החלפים הוא עצום וגם ניתן להזמין אגב קוילאוברים מחול וזה ברשימת שחרור מהיר סתם שתדע.....

אני לטעמי היתי נשאר אם ההונדה , גם כי אתה תואהב אותה עוד יותר לאחר שתעשה מימנה מה שאתה רוצה !

גם כי לדעתי האישית היא תשרוד יותר במצבים קיצונים מאשר הפיגו

תוסיף לזה את הנוחות של הונדה , העובדה שהרכב בנוי נמוך והעובדה שבקמה גרושים אתה יכול להעלות הספק לסיוויק בלי להתאמץ לא משאירה לי ברירה אלה להמליץ - שפר את רכבך.

HONDA Civic 4doors | AT | 125Bhp | SOHC VTEC AT 6800 RPM:evil:

פורסם
פיגו' זה אך ורק הבולמים הספורטייבים המקוריים שלהם וכל האחר גורע מהרכב הנהדר הזה .

.

לא יודע מהיכן הבאת את הקביעה הזאת אבל היא בפירוש לא נכונה.

יכול להסכים על כך שכבר במצב סטנדרטי הגרסאות הספורטיביות השונות של ה-106 מאוד מתנהגות ומהנות.

ועדיין- בהחלט אפשר לשפר את ההתנהגות ולהפוך את הפלטפורמה הזאת לעוד יותר מתנהגת וחדה.

לי היתה 106xsi 1.6 שבשלב ראשון עברה הסבה לאנטירול\מוט פיתול של ראלי דור ראשון, בשלב השני הרכב התיישב על רביעית בילשטיינים (ללא הנמכה) וקיבל חיזוק בדמות סטראט קדמי תחתון.

כדי להמחיש לך את השיפור, הרכב הפך מסכין סטייקים טובה לסכין מנתחים, חד ומתקשר ברמות אחרות לגמרי ממה שהיה במקור.

במקומות בהם ראלי דור ראשון מקורית היתה מתחילה לאבד אחיזה הרכב שלי היה נטוע בכביש עם תגובות סופר חדות לכל הפניית הגה.

בקיצור, כל עוד משפרים עם רכיבים איכותיים מתוך הבנה לאן רוצים להגיע- אפשר גם אפשר לשפר פז׳ו.

לעניין השרשור,

ההורדה כאמור רכב מצויין עם פוטנציאל עצום לקו ישר, בכסף שתצטרך להשקיע כדי לגרום לה להתנהג כמו ראלי דור ראשון מקורית תוכל לקנות 2 פז׳ו 106 ראלי, ההבדלים לא מסתכמים בלחבר להונדה קויילאוברים.

לתשומת ליבך.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כמקוריות, אין מה להשוות. הפיג'ו מדהימות.

אבל עם כיול נכון, ההונדה יכולה להיות עדיפה.

זה בגלל שהבסיס בסיוויק עדיף - עצמות עצה כפולות מקדימה ומאחורה לעומת מק'פרסון מקדימה וזרועות עוקבות מאחורה בפיג'ו.

הכיול המקורי בגרסאות הסיוויק הלא-ספורטיביות נוטה מדי לתת-היגוי בנוסף להיותו רך מאוד.

הקיט הזה - http://www.ground-control-store.com/products/description.php/II=681/CA=167 נותן לך לבחור כל קבוע-קפיץ שתרצה.

כיול נפוץ בארה"ב הוא לבחור קבועי-קפיץ של 450Lbs/in מקדימה ו-550Lbs/in מאחורה + להוסיף אנטירול אחורי 22 מ"מ של ST או של Progress במקום המקורי הפצפון (או בדגמים מסויימים, במקום בלי אנטירול מאחורה).

זה סט-אפ שמנצח מירוצים ועדיין נסבל ביום-יום.

אחרי זה, היתרון היחיד שנשאר לפיג'ו הוא בדמות תחושת ההיגוי שלהם, בזכות כיול טוב של מערכת התגבור.

גם לזה יש פתרון - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=492494

פורסם

אם אני לא טועה, בחו"ל גם הגיעה עם מנוע 2.2 EW. שווה לבדוק תאימות. יש חלקים מ-607 בארץ.

אלעד.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

Avia,

לומר שסטאפ כמו שהצעת יהיה נסבל ביום יום זו אימרה די אופטימית.

במציאות, מתוך לפחות 2-3 סיוויקים משופרות התנהגות שנסעתי (באחת גם נהגתי, זה היה מזמן) המכוניות הפכו לנוקשות ומתרסקות בכל שיבוש בכביש, לא משהו שאני אישית יגדיר כנסבל, איכות נסיעה גרועה.

האחיזה אכן השתפרה מאוד, אבל לא משהו שבאמת בר השוואה לגרסאות החמות של פז׳ו משנות ה-90 ותחילת שנות ה-2000.

בראייה שלי, לכל רכב יש יתרון בתחום מסויים בו הוא ישמש פלטפורמה טובה אם חותרים בכיוון של אותו יתרון, אני אישית חושב שאם יש בנמצא רכבים שישמשו בסיס טוב יותר להתחלת פרוייקט- עדיף להתחיל משם כי סיכויי הצלחת הפרוייקט גבוהים יותר והתוצאות לרוב יהיו משמעותיות יותר.

הסיוויק מצויינת כבסיס לפרויקט לקו ישר, אולי אפילו אחת הפלטפורמות הטובות בארץ לפרויקט כזה כי באמת יש לה שוק אפטרמרקט פשוט עצום במה שנוגע לשיפורי כח והורדתו לכביש (בכלל זה גם מתלים כמובן).

כשמגיעים להתנהגות לי לפחות אין שאלה במה לבחור כשהדילמה בין גרסה ספורטיבית של פז׳ו (מאותם שנתונים מדוברים) לבין..... בערך כל רכב אחר.

אלה פלטפורמות התנהגות מצויינות בבסיס ועם פטנציאל להפוך בעלות די נמוכה למה שכתבתי קודם- סכין מנתחים, מאוד חדה ומדוייקת.

אם מצב הרכבים בשוק היד 2 מפחיד, קבל הצעה לפרויקט שלטעמי לפחות יביא תוצאה מצויינת ויתן גם תהליך (שלטעמי) מאוד מהנה:

אל 106 ראלי, באמת חלקן הגדול שחוטות, במקום זה חפש 106xs או אפילו קיד (אלה הרכבי סטודנטים עם גלגלי 13׳), עדיפות ל-xs כי דומה מבחינת מבנה לספורטיביות, הקיד קצת שונה.

תתחיל לקרוא וללמוד על מכלולי המתלים וההבדלים בין הדגמים.

תעשה רשימת חלקים דרושים ותתחיל למצוא אותם- חלקים רבים ממתינים בפירוקיות, חלקים רבים תמצא דרך הפורומים השונים, חלקים מסויימים תוכל להזמין מהמחסן חלפים של לובינסקי (אני בזמנו הזמנתי משם אנטירול של ראלי).

ככלל, החלקים לא ממש יקרים ואפשר לסגור רשימת חלקים מלאה להסבה בסכום של כמה אלפי שקלים בודדים.

יש לך את החלקים?

זמן מצויין להכנס למוסך ולהתחיל את ההשתלה.

מפחד שגם המנוע שחוט?

מנוע ה-1.6 ליטר שיושב למשל ב-106xsi חולק את הבלוק עם האחות הגדולה- ה-306 המשפחתית, אתה תמיד יכול לעשות שיד׳ך.

אני בנקודת זמן מסויימת החלטתי שאני רוצה מנוע בריא יותר, הפסקתי לטפל במנוע שלי ונתתי לו למות.

שלחתי את הראש לשיפוץ מלא, על הדרך שיניתי יחס דחיסה כדי לקבל עוד כמה סוסים, רכשתי מיבוא מנוע קומפלט של 306 בנפח 1.6 ליטר, שידכתי את הבלוק שלו לראש של ה-xsi, על הדרך הרווחתי מפתיחת המנוע כי זו היתה הזדמנות מצויינת לראות את מצב הבלוק החדש (היה נקי ועם סימנים של נוזל קירור ירוק) וכן לשים סט שלייף חדש לראש שקט,

התוצאה שהתקבלה היתה מנוע בריא ורכב שנוסע חזק (יחסית ל-100 וקצת כ״ס שלה, כן? זו לא העוצמה המתפרצת של פאביה ספורט 16v אבל גם זה משהו).

:wink:

ה-106 וה-306 הספורטיביות פלטפורמות כל כך מהנות וטובות שעד היום, גם לאחר בעלות על רכבים טובים יותר עדיין יש לי סוג של פנטזיה לקנות אחת מאלה שחוטה עם שלדה נקיה, להפשיט לחלוטין ולבנות מחדש תו״כ שיפור ההתנהגות ושיפורים עדינים להספק ושמירה על מראה מקורי (אלא אם כן תתגשם פנטזיה אחרת ויהיה חוקי להרכיב קיט מקסי על 306....חלום).

מבחינת כיול, הסיוויק כמו כמעט כל הרכבים בכביש כולל הפז׳ו המדוברות וכולל הנעות אחוריות למינהם- מכויילות לתת היגוי מהסיבה הפשוטה שתיקון של תת היגוי תואם את האינסטינקט של נהג לא מיומן שמאבד שליטה- לרדת על הבלמים.

אפרופו סיוויק, בזמנו (לפני כ-8-9 שנים) עבדתי בחולון ולעיתים קרובות בתוך המתחם של מקום עבודתי היתה חונה סיוויק שבמבט ראשון נראתה רגילה, בהתעמקות קלטת שהצמיגים רחבים יותר ושהפגוש הקדמי מסתיר אינטרקולר, בפנים היה פוד עם שעונים וכו׳, האינטרנט גילה לי שזו היתה מכונית מאוד מפורסמת ובאותה תקופה עמדה אם אינני טועה על סביב 600 כ״ס...

סוג של אריה שהזדווג עם תנין, שהזדווג עם קרנף והתעטף בכבשה כדי שלא ידעו שהוא....מפחיד.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...