Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במציאות, מתוך לפחות 2-3 סיוויקים משופרות התנהגות שנסעתי (באחת גם נהגתי, זה היה מזמן) המכוניות הפכו לנוקשות ומתרסקות בכל שיבוש בכביש, לא משהו שאני אישית יגדיר כנסבל, איכות נסיעה גרועה.

המשפט הזה כללי מדי.

מה זה "משופרות התנהגות"? קוילאוברים טייוואנים? בולמי קוני? בולמים מקוריים עם קפיצים חתוכים?

יש הרבה משתנים שמשפיעים על הנוחות. הרוב תלוי ב-Valving של הבולם ביחס לקשיחות הקפיץ, משקל הרכב, צמיגים.

סיוויק עם קפיצים בקשיחות אפילו כפולה ממה שרשמתי, תשאר נוחה יחסית עם בולמים של Penske או JRZ או Moton לדוגמא.

ד"א, לא צריך לחפש הרבה בשביל למצוא דוגמאות לפוטנציאל.

האינטגרה טייפ R למשל, שהיא סיוויק עם טוויסט, נחשבת עד היום לאחת מההנעות הקדמיות המהנות בכל הזמנים.

http://www.evo.co.uk/features/features/239698/100_greatest_drivers_cars_countdown_3021.html

פורסם

הוחלט לרדת מעניין ההשקעה בהאצ'בק לטובת הנהיגה ולדהור לכיוון הצרפתיה.

המון תודות על התשומת ליבכם, על המאמרים שנכתבו כאן שיועילו גם לשאר חברי הפורום.

תודה רבה ושנה טובה לכולם!

פורסם

בתור אחד שהחזיק כל מיני רכבים, אחת מהן הייתה 106 ראלי מושלת 1.6 מונמכת עם ג'אנט 15 וצמיגים טובים.

הרכב פשוט מתנהג טוב ומהנה מאוד!! כיום יש לי פיאט קופה, שהיא חזקה בהרבה הרבה יותר, עם סט בולמים קפיצים, מוטות למעלה למטה ובושינגים פאוורפלקס מקדימה, הושקעה המון, ואני יכול גם היום להגיד שהייתי לוקח לסיבוב את הראלי על פני הקופה, אין מה לעשות, רכב קטן, בלי משקל, מנוע כמו שצריך והתנהגות מדהימה זה שילוב שקשה לנצח

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם
המשפט הזה כללי מדי.

מה זה "משופרות התנהגות"? קוילאוברים טייוואנים? בולמי קוני? בולמים מקוריים עם קפיצים חתוכים?

יש הרבה משתנים שמשפיעים על הנוחות. הרוב תלוי ב-Valving של הבולם ביחס לקשיחות הקפיץ, משקל הרכב, צמיגים.

סיוויק עם קפיצים בקשיחות אפילו כפולה ממה שרשמתי, תשאר נוחה יחסית עם בולמים של Penske או JRZ או Moton לדוגמא.

ד"א, לא צריך לחפש הרבה בשביל למצוא דוגמאות לפוטנציאל.

האינטגרה טייפ R למשל, שהיא סיוויק עם טוויסט, נחשבת עד היום לאחת מההנעות הקדמיות המהנות בכל הזמנים.

http://www.evo.co.uk/features/features/239698/100_greatest_drivers_cars_countdown_3021.html

בולמי קוני ביותר מדי מקרים זה שינמוך :wink:

קשה לי לומר לך איזה בולמים וקפיצים היו שם (מדובר על לפני מעל 8 שנים...) אבל אלה בהחלט היו מחברות מוכרות ומומלצות ללא קיצורי דרך חאפרים (קפיצים חתוכים).

הנקודה פשוטה- כדי לקדם סיוויק לכיוון של ראלי מבחינת אחיזה אבסולוטית ברוב המקרים אין מנוס מהנמכה והקשחה וכמה שתנסה כבעל רכב לשמור רמת נוחות מסויימת- היא הולכת להיפגע אם זה מה שאתה מייעד לסיוויק.

עזוב את הסיבות (משקל עצמי נמוך וכו׳), הכיול הבסיסי של גרסאות הספורט מאפשר למכוניות האלה שילוב די מנצח- הן מכוניות נוחות כמו כל צרפתיה באותו זמן (כמעט ואין הבדל בנוחות נסיעה בין הגרסאות הספורטיביות לרגילות) ויחד עם זאת מתנהגות מצויין, מאוד קל ליזום בהן פרובוקציה שתוציא את הזנב החוצה והיופי שבדבר- הכל נשלט כל כך בקלות שגם נהג די חסר נסיון מהר מאוד מתוודע לטריק של עזיבת הגז בפניה (טריק נהדר כשמבוצע נכון, פחות נהדר כשהוא מלביש לך את הרכב על רמזור ולצערי המון רכבים כאלה אכן סיימו חייהם על רמזור או מעקה בטיחות באיזה עיקול).

כמו שציינתי, ה-xsi עברה הסבת מכלולי מתלים לאלה של ראלי דור ראשון (שכן היא יותר קשיחה מדור שני) ועל זה הוספתי רביעית בילשטיין וסטראט קדמי תחתון.

על הנמכה דילגתי למרות שזה מאוד נפוץ ברכבים האלה, מ-2 סיבות עיקריות:

1.בגובה המקורי של הרכב הסטראט היה בגובה של בערך 4-6 ס״מ מהכביש, משמע היה מגרד כל מחסום דוקרנים בכניסה לקניון ומחייב עירנות בנהיגה כדי לא להתקל באיזה בור ביוב שישבור את כל הרכב (פשוטו כמשמעו- הסטראט היה מחובר למשולשים בגלגלים הקדמיים, פגיעה בו היתה עשויה לשבור משולשים ולהנחית את הרכב על הכביש).

2.הנמכה ברכב הזה אומנם מותחת מעט את מגבלות האחיזה אך גורמת לכך שכאשר אלה מתרחשים- זה מגיע די ב״בום״ בלי התראה מוגברת ואני לא רציתי לשנות את אופי\תכונות הרכב (במידת מה).

השורה התחתונה, לכל מטרה יש רכב מתאים, אינטגרלה טייפ R לא ממש רלוונטית פה כי הדיון אודות הסיוויק.

2 רכבים טובים, כל אחד בפאזה אחרת לגמרי מהשני.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בולמי קוני עדיפים על הרבה בולמים של קוילאוברים בשוק.

לגבי האינטגרה, היא רלוונטית בדיוק כמו שה-106XS רלוונטית.

לגבי כל השאר, פשוט נסכים שלא להסכים.

עריכה - ד"א, ראלי S2 קשיחה יותר מראלי S1, לא להפך.

פורסם
.

עריכה - ד"א, ראלי S2 קשיחה יותר מראלי S1, לא להפך.

לא זוכר לומר את מידות האנטירולים השונים, יכול להיות שאתה צודק ואני מתבלבל, כבר עבר כל כך הרבה זמן מאז (אני זוכר בווודאות שהיה לי סרן אחורי קומפלט של ראלי דור ראשון ואת אחד האנטירולים הזמנתי חדש מלובינסקי, יכול להיות אנטירול קדמי הזמנתי חדש ואחורי לקחתי מהראלי, לא זוכר כבר מה הלך לאיפה :lol: ).

לגבי בולמים נסעתי על יותר מדי רכבים עם קוני, מעבר לנוחות ירודה בהשוואה לבילשטיין- כמעט בכל רכב היה לפחות בולם אחד נוזל למרות היותו חדש יחסית.

באמת לא הבנתי מה אינטגרה טייפ R קשורה לדיון שמדבר על סיווק פשוטה רגילה אל מול 106 ספורטיבית (ה-xs קשורה גם קשורה כי זו אחלה גירסה להסבה בעלות נמוכה מאוד).

אכן כנראה שנאלץ להסכים על חוסר הסכמה וזה בסדר גמור, העיקר שתיהיה שנה טובה :wink:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...