Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4678 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

יש ברשותינו יונדאי אקסנט 99 1500 , לפתע נידלקה נורת טעינה , בבדיקה בזמן פעולת מנוע 11 וולט

פירקתי את האלטרנטור ( מסוג וולאו - אין מדבקה ולכן אין לי יותר פרטים )

בבדיקת מצב דיודה בין הפלוס של האלטרנטור לגוף -- יש קריאה בשני הכיוונים , למיטב הבנתי גשר לא תקין ?

לפני הפירוק בזמן העבודה נישמע צליל יללה עבה מהאלטרנטור ( לא רצועה ) חשד למיסב ?

השאלות :

1. איזה עוד בדיקות אני יכול לעשות ? ( האלטרנטור מפורק )

2. מה כדאי ? למצוא משומש ? ללכת לשיפוץ ?

3. חשבתי על שיפוץ אצל כרמלי למי שמכיר , תגובות ? הצעות ?

תודה מראש

עפר .

נ.ב.

תודה לרוי על הרצון לעזור , לא מספיק ליצור קשר בשעות סבירות להרים טלפון

פורסם

לא מכיר את כרמלי, אבל לעניות דעתי, שיפוץ תמיד עדיף על משומש/פירוק..

אתה מקבל אלטרנטור "חדש" לעומת אלטרנטור שאין לך יכולת לדעת מתי ימות..

פורסם

אם כבר פתחת את האלטרנטור לגמרי אתה יכול להחליף מיסבים. רוב הסיכויים שהלכו הפחמים. זוג פחמים עולה עשרות שקלים בודדים. עד כמה יש לך ידע טכני? האם האלטרנטור מפורק לגמרי עד כדי כך שכל החלקים מופרדים ממנו?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

היי,

תודה על התשובות .

קורטקס, החלפתי בעבר פחמים לאלטרנטור של סוויפט ישנה.

האלטרנטור רק מפורק מהרכב לא יותר .

לגביי פחמים, הבעיה היא שבבדיקת רב מודד פלוס לגוף וגוף לפלוס -- אני מקבל קריאה לשני הכיוונים , זה לדעתי אומר שהגשר דיודות לא תקין , נכון ?

מיסב לא כלכך פשוט להחליף בלי PRESS

אני יכול לעשות "פירוק משני" , אני מניח , השאלה היא , אם אני צריך להחליף גשר ומיסב ... כנראה שבלאו הכי כבר אקח לתיקון

יש למישהו הערכת עלויות ? או ידע איזה אלטרנטור בדיוק יש לי ? ( כאמור אין על הוולאו שום מדבקה )

עפר.

פורסם

כמה שאני זוכר (ואני לא זוכר הרבה) לא בודקים את הגשר כשהוא מחובר לסטטור.

אבל לדעתי, ההוראה היא כדי שתוכל לדעת איזו דיודה תקולה.

אם הגשר כולו מעביר חופשי בשני הכיוונים, אני לא חושב שיש טעם לפרק אותו (לבדיקה נוספת. ברור שכדי להחליף אותו נצטרך לפרק...)

לגבי מי משפץ טוב באיזורכם, תצטרך לחכות לצפוניים.

דא"ג- יש פה בדביק פרויקט שיפוץ של וולאו של איציק נ.

קבל:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=72521

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
היי,

תודה על התשובות .

קורטקס, החלפתי בעבר פחמים לאלטרנטור של סוויפט ישנה.

האלטרנטור רק מפורק מהרכב לא יותר .

לגביי פחמים, הבעיה היא שבבדיקת רב מודד פלוס לגוף וגוף לפלוס -- אני מקבל קריאה לשני הכיוונים , זה לדעתי אומר שהגשר דיודות לא תקין , נכון ?

מיסב לא כלכך פשוט להחליף בלי PRESS

אני יכול לעשות "פירוק משני" , אני מניח , השאלה היא , אם אני צריך להחליף גשר ומיסב ... כנראה שבלאו הכי כבר אקח לתיקון

יש למישהו הערכת עלויות ? או ידע איזה אלטרנטור בדיוק יש לי ? ( כאמור אין על הוולאו שום מדבקה )

עפר.

זאת אולי הטעות שלך. אם כבר פתחת את האלטרנטור, שים פחמים חדשים. זה בטוח יחזיק שנים רבות. סט פחמים עולה 30 שקלים. אם אתה רוצה, שלח לי הודעה פרטית עם הכתובת שלך. שלח אליי את אחד הפחמים בתור דוגמא ואני אשמח לקפוץ כאן בעיר שלי ולקנות לך פחמים. אני אשלח לך אותם בדואר.

לגבי המיסבים, אתה פשוט בודק אם הציר נשאר ישר כשהוא בתוך המסבים או שיש חופש למעלה ולמטה.

אצלי בעיר מבקשים 450 שקלים לפני מע"מ על אלטרנטור משופץ ואתה צריך להביא את הישן שלך. לרכב המשני של גיסי הלכו הפחמים. אם הרכב היה שווה יותר מ 2000 שקלים אולי הייתי נותן את האלטרנטור לשיפוץ.

פתחנו לגמרי את האלטרנטור וראינו בוודאות שזה הפחמים. הם נשחקו כל כך שהם כבר לא נוגעים בציר, בעוגן.

צריך רק להחליף ולסגור את האלטרנטור.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...