Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חייב לציין כי בזמנו שרצינו לקנות את הייטי היה לנו מגאן 2010 שנה על הכביש אולי 10K ק"מ והם סירבו בכל תוקף לקחת אותה.

לאחר שנה שוב ניסינו לעשות טרייד אין לרנו אני חושב שהורידו לנו 35% מהמחירון. בסוף במקום הרנו הכנסנו סובארו פורסטר לטרייד אין והורידו לנו "רק" 10% מהמחירון שזה היה עוד סביר.

הטרייד אין של צ'אמפיון לא בא לקראתך... בעסה.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם
אם הרכב שוחרר מהמכס אז הוא כבר ״עלה לכביש״= יד ראשונה. ואתה תהיה יד שניה.

אם זה נכון, הרכב לא שווה יותר מ-105000 שקל לפני טרייד.

ממש לא נכון. רכב יכול להיות "משוחרר" ממכס ועדיין בלי יד. פשוט בד"כ יבואן לא משחרר רכב ממכס בלי שיש לו תשלום מלא על הרכב ובתוכו המכס כמובן, אבל זכותו לעשות זאת מכל סיבה שהוא רואה לנכון.

mx-5, audi a4, alfa 159.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

חזרתי הבוקר משבועיים וחצי באירופה (גרמניה, איטליה ואוסטריה). אמנם הזמנתי מראש פולקסווגן פולו, אבל בשדה התעופה במינכן חיכתה לי סקודה יטי 1.2 ידני 8) ככה שיצא לי להתנסות איתה בכל סוגי הכבישים האפשריים, החל מעליות מפותלות באלפים, דרך רחובות מינכן וכלה באוטובאנים.

האמת? לא נפלתי. יכול להיות שהיו לי ציפיות מוגזמות, ואולי זה בגלל רמת האבזור הנמוכה, אבל בסך הכל אפשר לומר שציפיתי ליותר.

מצד אחד, אין ספק שהמנוע עושה את העבודה (אם כי בעקיפות מהירות קצת מרגישים שחסר לו נפח) והרכב מרגיש יציב ואוחז טוב.

מצד שני, הייטי לא מאוד חסכוני (ממוצע 1:15 בתוואי בין-עירוני, אם כי כמעט וללא כבישים מהירים), תא המטען לא מאוד גדול (הצלחנו להכניס מזוודה גדולה אחת וזהו), תנוחת הישיבה לא באמת גבוהה.. בעצם, כל היתרונות שאמורים להיות לו מעצם היותו קרוס-אובר ידני קומפקטי מרגישים קצת מפוספסים. זה קרוב, אבל לא מדויק. גם מחשב הדרך שהתחנן שאני אעלה מהילוך רביעי לשישי בנסיעה בשיפוע ב-60 קמ"ש/1900 סל"ד לא הוסיף להתרשמות שלי.

בנוסף, יש לי תחושה שנהיגה עם תיבה ידנית ברחבי חיפה תהיה מהנה "קצת" פחות ממה שהיא הייתה בכבישים הרריים באוסטריה.

ולכן התחלתי להתעניין באוקטביה החדשה - שעולה בתכלס כמו הייטי בגרסה הבסיסית (give or take כמה אלפים בודדים), אבל בתמורה (לדעתי) נותנת כל כך הרבה יותר - אבזור בשתי רמות מעל, תא מטען גדול יותר, DSG, מערכת שמע מרשימה וכו'.

האם מישהו יכול להאיר את עיניי מה היתרונות של הייטי על פני האוקטביה (שאני מקווה לעשות עליה נסיעת מבחן בארץ בקרוב)?

פורסם

יטי ידנית ב-120K זה באמת מחיר שלא שווה את זה.

במחיר של 130K יש שברולט טרקס עם מנוע 1.8 140HP אוט' 6 הילוכים ומאובזרת יותר מהיטי.

יש גם את הרנו קפטור במחיר זהה שנראית ממש מעולה ביחס ליטי.

יש ניסן קשקאי ידני ב-128K (או 111K דרך ליסינג).

יש סקודה יטי אוט' ב-127K (שוב, דרך ליסינג).

ואני בטוח שיש עוד אופציות טובות יותר מאשר יטי ידנית ערומה מאבזור ב-120K.

וכמובן, יש את האופציה של המשפחתיות.

אם כבר אוקטביה הייתי בודק גם את הסיאט טולדו או הסקודה ראפיד, נראות לי משתלמות יותר אם אתה מוכן להתפשר במעט על המרווח.

פורסם

היטי מאוד מיושנת. הדגם הוצג ב-2009. אוקטביה טרייה, אבל מדובר ברכב כל כך משעמם ואנמי. לדעתי אם אתה הולך לגהץ 120 אלף על מכונית יש מכוניות הרבה יותר מעניינות. יש גם מכוניות הרבה יותר מתאימות לפקקים של חיפה שיחסכו לך לא מעט כסף בעלויות רכישה ואחזקה.

פורסם

כבר בחנתי את כל האפשרויות האלו..

את הקשקאי פסלתי בגלל שהיא יקרה יותר, עם מנוע חלש יותר ותא מטען קטן יותר מהייטי.

הקפטור - על הנייר נראית בסדר, אבל היא חדשה מדי ואני לא כל כך רוצה להיות שפן ניסויים. חוץ מזה שעושה רושם שזה בעיקר רכב פוזה, שנופל בכל פרמטר פרקטי מהייטי.

טראקס - לא בחנתי אותה עד עכשיו, אבל כל הביקורות בחו"ל קוטלות אותה (קטנה, לא נוחה וכו').

איזה מכוניות "מעניינות" יש ב-120K? בעקרון אני נמשך לסקודה בגלל השילוב TSI+DSG והעיצוב שאני דווקא מתחבר אליו (לא צעקני, סולידי).

פורסם

המלצה שלי, תנסה למכור את הלנסר באופן פרטי אפילו באותו מחיר שהציעו לך בסקודה.

בלי הטרייד אין אתה תגלה פתאום גם הנחות נדיבות יותר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

בשביל מה אתה צריך ג'יפון? יש לך ילדים קטנים? אתה מעמיס עגלה וקניות מהסופר בו זמנית?

אני במקומך הייתי קונה סופר מיני איכותית מאובזרת מכף רגל ועד ראש. למשל סיאט איביזה ב-100K עם מנוע TSI וגיר DSG. או פורד פיאסטה. הקליאו החדשה עם מנוע 1.2 טורבו מאובזרת מאוד ואוטומטית. כל המכוניות שציינתי יותר מעניינות, יותר זריזות, יותר זולות, יותר מהנות לנהיגה ויותר מתאימות לסביבה כמו חיפה שסובלת מבעיות חנייה וסמטאות צרות.

אם אתה ממש רוצה לצאת מהקופסא לך על קיה סול דיזל. רכב חביב מאוד, תנוחת ישיבה גבוהה ומנוע טורבו דיזל שיסחוב Like a boss בעליות בחיפה. גרסה דיזל אוטומטית תעלה 130K, אבל תקזז את הפער בחסכון המשמעותי בדלק.

אבל ג'יפון? בחייאת מה אתה אישה משופצת בת 50 מרמת אביב?

פורסם

בעקרון אני רוצה ג'יפון בשביל טיולים, למרות שלאחרונה התברר שגם דייטסו סיריון (רכב חברה) יכול לעבור שבילים כמו גדול... 8)

אני לא צריך עדיין להעמיס עגלה וקניות (מה גם שזה כנראה יהיה מוגזם לבקש מכל המכוניות המדוברות), אבל אני כן אצטרך לעשות את זה מתישהו, והרכב שאני רוצה צריך לבלות איתי יותר משנה-שנתיים-שלוש.

הבעיה שלי עם מכוניות סופר-מיני (חוץ מזה שהן לא פרקטיות במיוחד) היא המחיר - אם אני שם מעל 100K על אוטו, אז אני אוסיף עוד קצת ואקבל הרבה יותר אוטו (משפחתית).

פורסם

אתה תיקח רכב חדש פרטי ב-130 אלף לשטח שיחטוף אבנים ומקלות מכל הכיוונים?

רכב סופר מיני פרקטי מאוד ויענה על כל הצרכים שלך בשנים הקרובות. סופר מיני זו הקטגוריה הנמכרת ביותר באירופה. אין שום בעיה להעמיס עגלה וקניות בסופר מיני. אחי מסתדר מצויין עם קיה ריו החדשה.

אתה מדבר על תוספת של 20-25% למחיר הרכישה, צריכת דלק יותר גבוהה, יכולת תמרון נמוכה יותר בסביבה עירונית ועוד. אתה משלם יותר כסף על יותר פח שאתה לא צריך בכלל. מבחינת כוח, עלויות אחזקה ופרקטיות אתה דווקא מפסיד.

פורסם

הבעיה שלי עם מכוניות סופר-מיני (חוץ מזה שהן לא פרקטיות במיוחד) היא המחיר - אם אני שם מעל 100K על אוטו, אז אני אוסיף עוד קצת ואקבל הרבה יותר אוטו (משפחתית).

הרכב היחיד שיותר פרקטי מסופר מיני, זאת סופר מיני מוגבהת (או מיקרוואן, סגנון C3 פיקאסו או וורסו אס).

מסכים לגבי מה שנכתב על היטי הידנית, בחודשיים האחרונות יצא לי לנהוג לו מעט על אחת, כולל נסיעות ארוכות.

כוח המנוע מאכזב, המושב לא נוח לאורך זמן, האיבזור מקומץ ועקומות במהירות גבוהה הרגישו לא במקום (לא שהוא איבד אחיזה חלילה).

והכי גרוע, המצפון שהוא עושה לך בעניין העברת ההילוכים.

את האוקטביה החדשה אינני מכיר, אני מניח שהיא תהיה כמו האוקטביה הישנה, רק מעט טובה יותר (מה שאומר שהיא תהיה מכונית מרווחת עם תא נוסעים מרשים ובגאז' עצום) אבל חיפה עיר צפופה והאוקטביה קצת ג'מוסית.

אני הייתי מעדיף רכב קומפקטי יותר, גם אם לא סופר מיני (למרות שיש היום סופר מיני מהממות, קליאו, 208, פיאסטה ועוד) משהו בסגנון פוקוס הצ'באק 2 ליטר מאובזרת (אפשר גם 1.6) או אולי אפילו (רחמנא לצלן) קיה סיד.

מה גם שלקנות דגם חדש בעולם, אצל היבואן עם האחריות הכי קצרה והמוניטין השירות בין הבעייתיים בארץ, לא נראה לי כזה מפתה.

פורסם

נכנסתי עם סופרב לשטח שמיועד ל4X4 והיא עברה סבבה,

לא ממליץ על זה ובטח שלא עם רכב פרטי-אתה תהרוס את הצבע של האוטו ותקבל שריטות מלמטה.

באמת בא לך לנוע בשטח קנה רכב שטח משומש(פורסטר נניח).

עם ייטי לא תגיע רחוק.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
  • תוכן חדש...