Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני רוכשת רכב בליסינג פרטי. אני צריכה עזרה במציאת הרכב שהכי מתאים לי.

אני מחפשת רכב קטן, כי הוא יהיה רק לשימוש שלי, מקטגוריית המיני או הסופר מיני. 80% מהנסיעות שלי הן בינעירוניות (200 ק"מ לנסיעה בדר"כ). בשנה כ-25,000 ק"מ.

מה הרכב הכי חסכוני עבורי ובטיחותי?

בינתיים אני מבינה שאני צריכה להתלבט בין מאזדה 2 ליונדאי i20.

חשוב לי להרגיש בטוחה ברכב ולא להרגיש שהרוחות בחורף עוד שניה מעיפות אותי מהכביש, ולכן אני מפחדת מקטנות כמו קיה פיקנטו - אלא אם מישהו כאן יעיד אחרת???

כיום יש לי מאזדה 2 ואני ממש אוהבת אותה, השאלה היא אם יש לי אופציה למצוא חסכונית ממנה בדלק עם ביצועים דומים ותנאי בטיחות דומים?

תודה מראש למי שמגיב :)

פורסם

במה בדיוק? הגירסה הבסיסית יותר מאובזרת מזו של המזדה ומציעה בטיחות עדיפה,חומרים עדיפים,המזדה רק זריזה יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מזדה 2 ממש לא חסכונית: בבין עירוני היא תעשה בנסיעה נורמאלית 1-14.

סוזוקי סוויפט עדיפה על יונדאי ומזדה ופיאסטה אומנם מרגישה חלשה, אבל הרבה יותר איכותית.

מעבר לזה בגירסא הבסיסית מזדה 2 דלה מאוד באבזור: 2 כריות אויר, מושבים לא נוחים עם בד סמרטוט, גלגלים של עגלה מהסופר.

גם ממש לא אוהב את הגיר של מזדה: מעביר הילוכים באלימות ומאוד איטי בתגובותיו. בגיר של יונדאי עובד חלק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
היי,

אני מחפשת רכב קטן, כי הוא יהיה רק לשימוש שלי, מקטגוריית המיני או הסופר מיני. 80% מהנסיעות שלי הן בינעירוניות (200 ק"מ לנסיעה בדר"כ). בשנה כ-25,000 ק"מ.

חשוב לי להרגיש בטוחה ברכב ולא להרגיש שהרוחות בחורף עוד שניה מעיפות אותי מהכביש, ולכן אני מפחדת מקטנות כמו קיה פיקנטו - אלא אם מישהו כאן יעיד אחרת???

כיום יש לי מאזדה 2 ואני ממש אוהבת אותה, השאלה היא אם יש לי אופציה למצוא חסכונית ממנה בדלק עם ביצועים דומים ותנאי בטיחות דומים?

שים לב, בליסינג הפרטי בדכ יש קנס אם עוברים את ה 20K בשנה (בהנחה שלא רוכשים את הרכב אחכ)

חוצמזה רכב חסכוני דומה בליסינג פרטי יש ניסאן מיקרה, דומני שבן-עירוני עושה 1:20, ובכלל לא מרגיש בעייתי מבחינת בטיחות.

מה שכן, הוא לפעמים לא מבין מה אתה רוצה ממנו כשאתה לוחץ על הגז. אבל אני מניח שמחוץ לעיר זה פחות מורגש כי יש יותר שיוט ופחות האצות.

פורסם

אני נוהג כבר שבועיים ברכב חילופי

יונדאי I20

אני ממש נהנה , עשיתי נסיעת מבחן על הקליאו החדשה והיונדאי עדיפה בהרבה (הקליאו אוכלת 1 ל 9 בממוצע, נראית ממש טוב אבל פחות נוחה לנהיגה)

בקשר לצריכת דלק אני נוסע כבר שבועיים ובממוצע בערך הרכב עושה 1 ל 13 , לדעתי המזדה 2 ממה ששמעתי עושה 1 ל 10.

קח I20

פורסם

קודם כל - תודה לכל מי שהגיב כאן :)

ומה דעתכם על ליסינג מימוני (פרטי)?

האם לרכוש רכב מחברת ליסינג כמו שלמה סיקסט/אלדן או לחפש רכב עם שנתון 2005 ומטה ולרכוש מיד ראשונה/שנייה?

התקציב שלי הוא באזור ה- 25K ולכן חשבתי על ליסינג פרטי - הציעו לי את המאזדה 2 ב- 25K החזר חודשי - 929 ש"ח ל-30 חודשים ואחרי 30 חודשים עושים מחיר מחירון הרכב פחות יתרת התשלומים וזו יתרת הפתיחה לרכב הבא.

באופן כזה אני כל שנתיים וחצי נמצאת עם רכב חדש.

המאזדה שלי היא מסוג דינאמיק (6 כריות אוויר) 2009 והיא אוכלת דלק, בממוצע 1 ל-12. אם אתם אומרים שהיונדאי I20 תהיה אותו הדבר אז ברור שהמאזדה עדיפה - חוויית הנהיגה במאזדה (עבורי) מעולה, אני ממש אוהבת את הרכב הזה, אני באמת רוצה למצוא רכב חסכוני יותר בדלק. הבנתי שסופר מיני לא רלוונטיות עבורי כי בנסיעות בינערוניות הן מתאמצות ואז הן כבר לא כאלו חסכוניות.

למישהו יש נתוני אמת על הסוזוקי סוויפט? בנסיעות בינערוניות, אם שומרים על מהירות באזור ה-100 - כמה היא זוללת?

מה דעתכם על הסיאט איביזה? סקודה פאביה?

פורסם
היי,

לא יצא לי לנסוע בפיקנטו בחורף אבל בגדול אני לא חושב שיש הבדל במשקל של רכבי המיני ככה שלא נראה לי שזה משנה איזה רכב מיני. השאלה פה היא האם רכב מיני או סופר מיני נראה לי

פורסם

הי.

יש לי פיקנטו אוטומטית כבר שנה ורבע.

אין לרכב בעיית יציבות, אולם, כנראה בגלל משקלו הנמוך, במהירות 120 ומעלה מורגש חוסר יציבות מסויים, וייתכן (למרות שלא זכור לי מצב כזה) שגם ברוחות חורף חזקות תהיה תחושה כזאת.

נקודה זו מתחדדת בגלל הנסועה שלך: 200 ק"מ לנסיעה, שסביר להניח שחלק ניכר ממנה מתבצע בכבישים מהירים.

נראה לי שנכונת "תחושת הבטן" שלך, ועדיף סופר-מיני ממיני.

בנוסף, הפיקנטו ממש לא חסכונית.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם
שים לב, בליסינג הפרטי בדכ יש קנס אם עוברים את ה 20K בשנה (בהנחה שלא רוכשים את הרכב אחכ)

חוצמזה רכב חסכוני דומה בליסינג פרטי יש ניסאן מיקרה, דומני שבן-עירוני עושה 1:20, ובכלל לא מרגיש בעייתי מבחינת בטיחות.

מה שכן, הוא לפעמים לא מבין מה אתה רוצה ממנו כשאתה לוחץ על הגז. אבל אני מניח שמחוץ לעיר זה פחות מורגש כי יש יותר שיוט ופחות האצות.

אצלי בנסיעה בינעירונית המיקרה עשתה 1:16 ... 1:17, והייתי מאוד עדין איתה בלחיצות על הגז.

רחוק מאוד מה-1:20

פורסם
רק אני לא מבין למה למכור רכב חדש יחסית וטוב כדי לקבל אותו דבר ביותר כסף?

גם אני...

למרות שיש כאלו שממש חשוב להם רכב חדש. הכל סדר עדיפויות

פורסם
אצלי בנסיעה בינעירונית המיקרה עשתה 1:16 ... 1:17, והייתי מאוד עדין איתה בלחיצות על הגז.

רחוק מאוד מה-1:20

במודל 2013?

לפי המבחנים ב 2011 היה בערך 1:17.5 ואם אני קורא נכון אז 2013 זה אותו מנוע אבל עם שיפור קל בצריכת הדלק.

בכל מקרה בהנחה שאתה צודק, זה עדיין שיפור משמעותי לעומת הרכבים האחרים שמוזכרים פה.

פורסם
רק אני לא מבין למה למכור רכב חדש יחסית וטוב כדי לקבל אותו דבר ביותר כסף?

אני לא מוכרת את המאזדה וקונה במקומה, המאזדה חוזרת לבעליה המקוריים, הייתי איתה זמנית ל-3 חודשים והתאהבתי :)

• תוכן חדש...