Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פנים אמיתיות: השד העדתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ראיתי רק את הפרק הראשון.

אני יכול לומר שיש אמת בנושא ויש גם בכיינות רבה בנושא.

אנחנו עם גזען.

האשכנזים לא אוהבים את המזרחיים וקוראים להם שחורים.

המזרחיים לא אוהבים את האשכנזים וקוראים להם ווזווזים.

עדין אני חושב שבעבר הגזענות היום היא פחותה ממה שהיתה בעבר הרחוק.

אני מאמין שבעוד כמה דורות כולם כבר יהיו מעורבים והנושא יעלם.

בכל מקרה אני חצי חצי אז אני קורא לעצמי ווזווז שחור :lol: דילמה שכזאת.

פורסם

אני ראיתי פרק וחצי וקראתי את גל התגובות, בעיקר מצד הנפגעים.

יש לי הרבה תובנות בנושאה זה, שמאוד בא לי לפרסם גם כטור דעות.

אפשר רק להזכיר כמה דברים קטנים, כמו זה ש"מזרחים" לא רואים בעצמם קבוצה הומוגנית, ויש המון שנאה הדדית בין העדות השונות; שבאופקים ונתיבות יש עשרות אלפי רוסים, שזכו ליחס לא נעים במיוחד מצד אותם המזרחים, כשהגיעו לכאן לפני 20 שנים; שזה מביש שפרוספור מאונ' תל אביב חושב שזה שהוא הפך למלומד זה "להשתאכנז" (ובכלל, שזו קללה מאוד נפוצה בקרב אנשים רבים ואני עד היום זוכר איך בתור ילד צחקו עלי שאני אשכנזי, כי ביקשתי ממישהו שיזוז ולא פשוט דחפתי אותו).

אכן יש המון גזענות בישראל, גם העדה שלי סובלת ממנה גם בתור קורבן וגם בתור תליין. לדעתי יש המון הסתכלות פנימה שחלק מהמרואיינים צריכים לעשות והם לא עשו ולא יעשו את זה אף פעם. המטרה היתה להציג את כל המזרחים כקבוצה אחת מסכנה, בלי לבדוק דברים מעבר (מפלגת ש"ס הגזענית, למשל, לא ממש מייצגת אשכנזים). יש דברים שחשוב לדבר עליהם ולהיות מודעים להם, כמו זה ששלחו את בני עדות המזרח לפריפריה ולא נתנו להם לעבור למרכז (לפחות פעם). אבל זה לא אומר שאנחנו חיים בעולם של שחור ולבן ( no pun intended).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
יש דברים שחשוב לדבר עליהם ולהיות מודעים להם, כמו זה ששלחו את בני עדות המזרח לפריפריה ולא נתנו להם לעבור למרכז (לפחות פעם).

שלחו את מי שלא ידע לצעוק. בלי קשר למוצא.

את אמא שלי (יותר נכון, את הוריה) שלחו למעברה בהתחלה ומיד אח"כ לגור באוהלים במקום שהיה 400 מטר מהגבול דאז. כולל די.די.טי וכולל כל מה שהטוענים לקיפוח בוכים עליו עד היום. למען הסר ספק, היה להם צבע עור לבן ועיניים כחולות...

עובדה היא שכל מי שרצה להתקדם הגיע רחוק, גם אם במקומות לא מעטים פסלו אנשים על רקע "צבעם".

לשבת ולבכות עוד לא הביא אף אחד מטר קדימה.

פורסם

שיא הצביעות. מנסה לחרחר ריב ומדון. עורך את התוכנית שלו בצורה מגמתית ומפלה.

היה קטע שהוא בדק באתר אינטרנט את כמות האקדמאים בעיר,ממוצא המשכורות ואז את העדה של האנשים. זה הרי ברור שברמת השרון יהיו יותר אקדמאים והמשכורות שם יהיו גבוהות יותר בהתאם לאוכלוסיה ולמיקום הגאוגרפי. אף אחד לא מונע מאף מזרחי לעבור לשם.

אותם המזרחיים שמתבכיינים על אפלייה וגזענות אצלו בתוכנית הם אותם הגזעניים שקיללו ילדים עולים (מברה'מ,אתיופיה, אמריקה הדרומית) ועדיין מקללים ומתייחסים לעולים חדשים כאל רפש.

אנחנו חיים בחברה קפיטליסטית,אם תתאמץ חזק אתה תצליח!(לא משנה מהעדה או הצבע שלך)

אגב למה בכדורגל כמעט ואין אשכנזים?או אתיופים או רוסים? מה אין כשרון? אז זהו שהכל בכדורגל שלנו מושחט ורק הערסים עם הקומבינות של האבא מתקדמים אצלנו.(על זה הוא לא מדבר)

(אגב אני ממוצע מזרחי)

פורסם

לא יודע איך המצב היום בכדורגל, אבל כשאני עוד התעניינתי בכדורגל לפני איזה 15 שנים, שוער הנבחרת היה מבריה"מ לשעבר (אובארוב), שניים מהשחקנים הצעירים הבולטים ביותר היו אתיופים וקרובי משפחה אחד של השני.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
שלחו את מי שלא ידע לצעוק. בלי קשר למוצא.

את אמא שלי (יותר נכון, את הוריה) שלחו למעברה בהתחלה ומיד אח"כ לגור באוהלים במקום שהיה 400 מטר מהגבול דאז. כולל די.די.טי וכולל כל מה שהטוענים לקיפוח בוכים עליו עד היום. למען הסר ספק, היה להם צבע עור לבן ועיניים כחולות...

עובדה היא שכל מי שרצה להתקדם הגיע רחוק, גם אם במקומות לא מעטים פסלו אנשים על רקע "צבעם".

גם את הורי (פולנים) שלחו לגור בקריית שמונה ובבית שאן, בהחלט לא מרכז הארץ.

וכן, גם אותם לא קפחו וגם הם קבלו את מנת הדי.די.טי שלהם, רק שהם התביישו לצעוק ולדבר על כך בקולי קולות.

פורסם

תזכיר לי היום איפה ברוך ומסאי דגו?

יש אפליה כזאת והיא קיימת, היא תמשיך להתקיים, מי שרוצה להתאמץ ומספיק פולטיקאי וחלקלק יגיע הכי למעלה שאפשר.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
לא יודע איך המצב היום בכדורגל, אבל כשאני עוד התעניינתי בכדורגל לפני איזה 15 שנים, שוער הנבחרת היה מבריה"מ לשעבר (אובארוב), שניים מהשחקנים הצעירים הבולטים ביותר היו אתיופים וקרובי משפחה אחד של השני.

אז ככה,אוברוב היה סופרסטאר הוא התאזרח בשביל להיכנס לנבחרת כי היה עליו לחץ. הוא לא טיפס בתוך מערכת הכדורגל הישראלית מילדות. לגבי ברוך דגו ואחיו,שניהם מאומצים על ידי ישראלי מזרחי בעל כוח והשפעה בעיר אשדוד.

איך אתה מסביר את כל שאר הענפים (במיוחד אתלתיקה ואומניות לחימה) בהם יש ייצוג נרחב מאוד לעולים ובכדורגל אין?

עריכה:שלא נדבר בכלל על הנמלים ועל רכבת ישראל שהפכה למבצר של אותם "פנתרים שחורים" ואנחנו רואים יום יום איך הם משתינים עלינו ועל המדינה.

פורסם

אובארוב לא היה שוער הנבחרת מסיבה פשוטה שהוא שיחק לפני זה בנבחרת ברה"מ. הוא היה מאמן השוערים של הנבחרת

שחקן ששיחק בעבר בנבחרת אחת, לא יוכל אחרי זה לשחק בנבחרת אחרת, ללא קשר לארץ לידתו, דתו או אזרחותו.

חוצמזה, לכו לשנות החמישים שישים- פעם כדורגל היה משחק של אשכנזים :-D

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אחרי ששרפתי שעתיים מיום העבודה על צפייה ב-2 הפרקים, התחושה היא מעורבת.

מיותר לציין, שלא אני ולא אף אחד מבני משפחתי סבל מקיפוח כלשהוא (חצי-חצי).

אך מה שהרגיז הוא שקשה להתקדם ולהגיע רחוק, אם פוסלים לך את קורות החיים בגלל שם המשפחה.

ראה את הפרק השני.

לא יעלה על הדעת שיפסלו אדם עם שם משפחה "צברי" ולאחר מכן יזמנו ויקבלו אותו לעבודה (מיידית!) כי רשום "אורנשטיין".

מעולם לא שמעתי ולא ידעתי שדבר כזה קיים - גם כמעסיק (בהווה), גם כמפקד (בעבר ובהווה) וגם כעובד (בעבר).

פורסם

זה שלא סבלת מאפליה לא אומר שהיא לא קיימת.

כשהגעתי לארץ "רוסיה" היה שם גנאי

כמות הבדיחות שמאז ועד היום רצות על גבי העולות מברית המועצות בעיקר על "פתיחותן המינית" לא פחתה יותר מדי.

שלא נדבר על כך שבכל מקרה שגבר שעוזב את אישתו בארץ לטובת יוצאת בריה"מ, היא האשמה - היא "זונה שגנבה אותו" בפי האישה הנעזבת.

מצד שני כבר שמעתי מחברה שלי שבראיון עבודה הציעו לה לשנות את השם המזרחי שלה (שם מאוד מזרחי) לשם אשכנזי כי זה יעזור לה להשיג עבודה.

מצד שלישי - אני עובדת בחברת היי טק שבה המנכ"ל ואחד המייסדים מזרחים, ה-VP's אשכנזים וכל השאר בערך 60% -40% לטובת הרוסים (אפילו לא אשכנזים אלא רוסים) כי אנחנו עובדים עם מרכז פיתוח באחת ממדינות בריה"מ לשעבר (מאלו שדוברות רוסית).

פורסם

עם העולים מרוסיה ישנה בעיה, לא כולם בדיוק יהודים. מה שהישראלים לא ממש מבדילים או יודעים. לכן זה נושא בפני עצמו.

לגבי האפליה. כל מה שנכתב פה לפני .לדעתי, לא חוטא בהרבה לאמת.

הוריי, הגיעו בסוף שנות ה70 כי לא רצו לגדל ילדים בבריה"מ איפה שקראו להם בשמות גנאי ואמרו להם ללכת לישראל.

כשהגיעו, ולא למדינת ת"א, זכו למחמאות ולתווית "עליית וילה-וולוו". מיותר לציין שלא וילה ולא וולוו לא היו להם.

הגיעו עם 100-200$ שהביאו להם ל"ביזבוזים".

לכן, לבכות לקחו לי שתו לי, זה קל אבל להוכיח את עצמך בכוחות עצמך, ולבנות את עצמך מאפס, זה הרבה יותר קשה.

פורסם
עם העולים מרוסיה ישנה בעיה, לא כולם בדיוק יהודים. מה שהישראלים לא ממש מבדילים או יודעים. לכן זה נושא בפני עצמו.

זה לא.

חוק השבות מאפשר לאנשים שאחד מסביהם \ סבתותיהם יהודים לעלות לארץ. מאותו רגע זה לא משנה מה הדת שלהם. המדינה אמרה שהם יהודים, וכנראה שגם הנאצים היו מסכימים ולכן מאותו רגע הדיון הזה בטל. הם נכללים בדיוק באותה גזענות - גזענות כלפי העולים מבריה"מ.

• תוכן חדש...