Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בפרטנר 2007HDI מנוע 2000 סמ"ק.

אתמול התפרק בנסיעה המיסב החד כיווני של האלטרנטור. מדובר באלטרנטור 150A של וולאו (בן-זונה של אלטרנטור !!!) מקורי משבוע 43 לשנת 2006.

בדיעבד, מסתבר, שזה החלק (המיסב שהתפרק) שעשה רעשים קלים מאוד ששוייכו למיסב מותחן רצועה או גלגלת נוספת שקיימת במערכת.

הלכתי היום בבוקר ורכשתי אלטרנטור מקורי מפרוק, מברלינגו 2012 שמתה בתאונה (התאריך לידה של האלטרנטור: 10/2011 - ראו תמונה). מדובר באותו הנסיך בדיוק שהיה קודם לכן על הרכב, (150A, וולאו מקורי כמובן) ועלה לי 400 שח + מעמ.

בזמן שהרכבתי את האלטרנטור, החלפתי גם את הרצועת אביזרים.

הקודמת היתה GATES במידה 6PK1740. בדיעבד, זו המידה בדיוק שצריך לשים לפי המערכת של היצרן.

אממה, קניתי אחת נוספת של 6PK1740 של חברת DAYCO, והיא היתה קטנה מידי. קטנה ברמה כזו שגם שהכנסתי אותה בכוח, המותחן האוטומטי זז בקושי מילימטר כאשר שחררתי אותו. מייד נעלתי אותו בחזרה ורצתי להחליף את הרצועה.

המוכר בחנות נתן לי מידה אחת גדולה יותר ב 10 מ"מ ונשבע לי שהיא תתאים. הייתי סקפטי אבל היא התאימה בול !

עכשיו, כשאני חושב על זה, יכול להיות שהרצועה הקודמת היתה גם כן קטנה מידי, מה שיצר לחץ על המכלול עד שהתפרק לו המייסב. הרכב טופל קודם לכן אך ורק במרכזי של בני-ברק ויש לו היסטוריה מלאה עד שקיבלתי אותו לפני כמעט 50,000 ק"מ (שנתיים).

אם היתה זו שיבה טובה או רצועה קטנה שגרמה לעודף מתיחה ופירקה את המיסב - לעולם לא נדע....

איציק

IMG_20130723_133333_0.jpg

IMG_20130723_122735_0.jpg

IMG_20130723_133410_0.jpg

1374521213296.jpg

IMG_20130723_122744_0.jpg

IMG_20130723_133403_0.jpg

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בניגוד למוצא המשפחתי ,פה הגישה נראית נוחה יחסית :-)

הצחקת אותי :lol: :lol: :lol:

בתמונות אתה רואה שאין אלטרנטור, זה נכון, אבל זה קרה אחרי שכבר פירקתי את המשאבת הגה כח החוצה והוצאתי את האלטרנטור (לא היה מקום בין התושבת של האלטרנטור לרדיאטור שממולו -> אז נאלצתי לתמוך את המנוע עם בוק מלמטה + לשחרר תושבת מנוע + לדחוף את המנוע מעט אחורה ואז לשחרר אותו החוצה). לא היה כיפי במיוחד :evil:

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא חייב לפרק את המשאבת הגה כוח בברלינגו (לא זכור לי אם ניתן גם בפרטנטר לפרק אלטרנטור בלי משאבת הגה כוח) למרות ששניהם יוצאים בקלות אם יודעים טוב את סדר העבודה.

בין היצרנים יש סטיה במידות של הרצועה אפילו שרשום עליה אותו מידיה, אם תמדוד במכשיר למדידית רצועות תגלה הבדל של כמה ס"מ.

הגלגלת החד כיוונית הזו לעיתים כושלת ואין מה לעשות. 300Kק"מ זה מכובד מאוד.

פורסם
את האמת ש 6-7 שנים לאלטרנטור זה מוקדם מדי,

למה לא שיפצת את הקיים?

שי.

סתם לידע כללי, אלטרנטור מקורי מפירוק, מרכב יחסית חדש טוב בהרבה מאלטרנטור משופץ.

אצלי בקנגו המקורי החזיק מעל 300.000

עד שיום אחד הטעינה ירדה ל 0 ונדלקה נורה.

הפירוק שם גם בעייתי, אפילו צריך לפרק מכסה מנוע כדי לקבל גישה נוחה.

פורסם

מחזק את ידיד המלומד Buki ומוסיף:

מניסיוני, איכות המשופצים היא "על הפנים".

בעוונותיי, הרכבתי אחד משופץ בקסארה (שהיה תקול, שיפוץ לא מוצלח) והוא הוחלף לאחר כמה ימים באחד משופץ אחר (שמבחינת עומסים, רחוק מלספק את עוצמת הזרם בסל"ד סרק כמו שהיה המקורי מספק).

לא ברור לי מה קרה לי אז, אבל חיפשתי בכמה פירוקיות ליד הבית ולא מצאתי - ומשום מה שכחתי את הפרוקיה שקניתי ממנה אתמול את האלטרנטור (אני מכיר את הפרוקיה הזו וידעתי שיש להם כאלה חלקים שיתאימו לי).

הפעם לא פישלתי, נסעתי לשים מייד ומצאתי את מבוקשי על מנוע שהיה מונח ממש בכניסה וכנראה חדש לחלוטין.

עכשיו אני יודע בוודאות שהאלטרנטור הזה יתאים לי גם בקסארה, ולכן לקראת החורף כאשר יתפנה לי קצת זמן, ארכוש אחד נוסף של 150A מקורי של וולאו מפירוק, ואשדרג את זה של הקסארה (שם המקורי הוא 90A).

מצ"ב התמונה של המנוע ממנו פירק העובד את האלטרנטור אתמול (מספר רכב 12xxx75)

איציק

DV6 alternator.jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
סתם לידע כללי, אלטרנטור מקורי מפירוק, מרכב יחסית חדש טוב בהרבה מאלטרנטור משופץ.

סתם לידע כללי, זה רחוק מהאמת.

אלטרנטור מפירוק (ג'אנק) יכל באמת להיות טוב בהרבה ממשופץ, בכל זאת הוא מקורי - ויכל להיות עוד הרבה דברים אחרים.

ברוב המוחלט של המקרים אי אפשר לדעת מה עבר על האלטרנטור שהגיע מפירוק, אלא לאחר פתיחתו.

מניסיון, לחלק לא מבוטל מהאלטרנטורים מפירוק יש תקלות קיימות, או שרואים בבירור שהם עבדו קשה מאד (התחממו) ולקראת סוף חייהם. לקנות מפירוק זה סוג של הימור.

אכן, אם הרכב היה חדש והורד מהכביש עקב תאונה - סביר שהקנייה תהיה מוצלחת, אך תמיד צריך לקחת את זה בערבון מוגבל.

וסתם לידע כללי, אלטרנטור משופץ יכל להיות טוב בהרבה גם מהמקורי. מאד תלוי בבעל מקצוע שמתעסק איתו, בדרישות הלקוח וגם, כמובן, בסכום אותו הקונה מוכן לשלם.

תמיד אפשר לשים חלקים טובים יותר או טובים פחות או ממש גרועים. שוב, תלוי בהרבה דברים.

...

פורסם

זה לא רחוק מהאמת.

אני לא מדבר על איזשהו מקרה כללי של קניית אלטרנטור "מהמדף" בפירוקיה, כשלא ברור מאיזה רכב הוא ירד, בן כמה הרכב היה וכמה עבר.

אני מדבר על מקרה ספציפי של פירוק מרכב די חדש.

ברור לי גם שאפשר לבצע שיפוץ טוב עם חלקים איכותיים, אבל בחלק גדול מהמקרים זה לא המצב.

אני עדיין טוען שאלטנטור מקורי בן כמה שנים טוב יותר מאלטרנטור משופץ ממוצע.

לקוח סופי (בעל הרכב) מגיע למוסך, ומרכיב אלטרנטור משופץ. אין לו שליטה על החלקים בהם השתמשו, הוא לא יודע מי המשפץ ולא יודע כמה עלה השיפוץ למוסך.

אני חושב שתסכים איתי שבכלליות, אלטרנטור משופץ ממוצע מחזיק פחות זמן מאלטרנטור מקורי שמגיע עם הרכב מהיצרן.

יש אולי יוצאים מן הכלל, אבל אני מדבר על ממוצע.

אז מה רחוק מהאמת במה שרשמתי?

פורסם

אלטרנטור מפירוק (ג'אנק) יכל באמת להיות טוב בהרבה ממשופץ, בכל זאת הוא מקורי - ויכל להיות עוד הרבה דברים אחרים.

ברוב המוחלט של המקרים אי אפשר לדעת מה עבר על האלטרנטור שהגיע מפירוק, אלא לאחר פתיחתו.

מניסיון, לחלק לא מבוטל מהאלטרנטורים מפירוק יש תקלות קיימות, או שרואים בבירור שהם עבדו קשה מאד (התחממו) ולקראת סוף חייהם. לקנות מפירוק זה סוג של הימור.

אכן, אם הרכב היה חדש והורד מהכביש עקב תאונה - סביר שהקנייה תהיה מוצלחת, אך תמיד צריך לקחת את זה בערבון מוגבל.

וסתם לידע כללי, אלטרנטור משופץ יכל להיות טוב בהרבה גם מהמקורי. מאד תלוי בבעל מקצוע שמתעסק איתו, בדרישות הלקוח וגם, כמובן, בסכום אותו הקונה מוכן לשלם.

תמיד אפשר לשים חלקים טובים יותר או טובים פחות או ממש גרועים. שוב, תלוי בהרבה דברים.

אין סיכוי למצוא בארץ אלטרנטור משופץ ברמה שיצא משיפוץ מחברה כמו בוש שמוכרת בחו"ל אלטרנטורים משופצים.

ניסיון לשפץ אלטרנטור בחלקים מקורים של הייצרן עולה כמעט כמחצית מאלטרנטור חדש.

לדוגמא: ווסת מתח לאלטרנטור של גולף דור 4 מקורי עולה כמה מאות שקלים.

איזה כייף לי :)

פורסם
מדובר באלטרנטור 150A של וולאו (בן-זונה של אלטרנטור !!!)

שאלה בנוגע לקטע הנ"ל:

מה הם הפרמטרים שלפיהם ניתן לקבוע האם מדובר ב"בן-זונה של אלטרנטור!!!"?

תודה

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לדעתי, הכי טוב זה לתקן את האלטרנטור לבד במידה וזה אפשרי.

או, לקנות מפירוק אחד מקורי שידוע מאיזה רכב ירד.

השיפוצים בארץ, "על הפנים" בעיקר מנקים וצובעים את החלק.

בסטרטרים, בניגוד לאלטרנטורים (כנראה עקב פשטותם היחסית) השיפוצים עוד סבירים.

• תוכן חדש...