Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המרות דולר->שקל->בהט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מתחילים בהכנות לירח דבש באוקטובר בתאילנד, יש כמה מקומות שאנחנו רוצים לסגור מראש עקב ביקוש גבוה.

הסוכנים שעובדים בתאילנד מקבלים אשראי אבל יחייבו אותו בבהטים, לי יש דולרים במזומן.. מה הדרך הטובה ביותר לבצע את התשלום?

האם פשוט להפקיד את הדולרים בבנק ולהמיר לשקלים ואז להמיר לבהטים? נראה לי מיותר.

(לא מוכנים למקדמה קטנה ותשלום שאר הסכום במזומן)

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

חד וחלק, עדיף לך לשלם דרך כרטיס האשראי במטבע המבוקש. כפי שאני יודע, אין כזה דבר לבנק לקבל דולרים בתור מטבע מקובל. הוא יקחו ממך את הדולרים, ימירו אותם לשקלים ואז כביכול יפקידו אותם. דבר זה יגזול ממך עמלה מסויימת. שמור את הדולרים, הם לעולם לא "מתקלקלים" או "פגי תוקף" כמו הרבה מטבעות אחרים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אין שום בעיה לנהל חשבון דולרי באמצעות הפקדת הדולרים. להוציא אותם חזרה יעלה כסף אבל לשימוש באשראי (אחרי שהודעת לבנק ו/או לחב' האשראי שאתה מבקש חיוב דולרי - אין מניעה.

פורסם

שמר, הנה דבר דבילי שנאמר לי על ידי הבנק שלי. נגיד שאני רוצה להעביר דולרים לחו"ל. אני מגיע עם דולרים, הבנק ימיר אותם לשקלים ואז יקנה כביכול דולרים שוב פעם בכדי להעביר אותם לחו"ל. לעומת זאת אם אני מגיע עם שקלים ורוצה לשלוח אותם לחו"ל כדולרים זה יעלה לי יותר זול. הפקידים בבנק השיבו לי שהמטבע המקובל בישראל הוא שקל. הבנק כביכול "עושה לי טובה" שהוא מקבל דולרים ישירות ממני ועל זה הוא גובה תשלום. למרבה האירוניה, למרות שאני בא עם דולרים ורוצה לשלוח דולרים לחו"ל הבנק רואה את זה כאילו באתי עם ליש"ט, יורו או כל מטבע אחר אבל אני רוצה לשלם בחו"ל בדולרים ולכן הבנק כאילו קונה את המטבע ממני ומתרגם אותו לדולרים.

נכון שזה טיפשי?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

גם אם תשיג בהאטים בארץ, אתה תשיג אותם בשער יותר נמוך מאשר בתאילנד (יש צ'יינג' בנתב"ג עם בהאטים).

שחבר שלי ואני טסנו לתאילנד לפני 3 שנים, הוא המיר 100 דולר בנתב"ג וקיבל 2,800 בהאט.

אני המרתי 50 דולר בשדה תעופה של בנגקוק וקיבלתי 1,550 בהאט.

אגב, טיפ קטן בתאילנד עצמה תבוא רק עם שטרות של 100 ו-50 דולר, על שטרות נמוכים יותר אתה תקבל שער יותר נמוך.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...