Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

באוקטובר הקרוב אתחיל ללמוד מדעי המחשב במרכז הבינתחומי בהרצליה.

מעבר לכל סידורי הלימודים, תחבורה וכו', אני צריך בעצם להתחיל ולחשוב על השכרת דירה והאמת שאין לי מושג מאיפה להתחיל.

אני מחפש כמובן דירה עם שותפים בשכר דירה סביר בהתאם לתקציב של סטודנט. ועכשיו לשאלות:

מאיפה אני מתחיל? איפה מחפשים שותפים? מה חשוב לבדוק ועל מה כדאי להסתכל? איזה חשבונות יש לשלם לרוב וכמה זה עולה?

בנוסף, האם אני צריך לחפש דירה כבר מעכשיו כדי לתפוס דירות טובות במחירים סבירים או לחכות לספטמבר כי רק אז באמת אצטרך את הדירה?

אשמח לכל עצה

תודה לעוזרים

פורסם

מאיפה אתה מתחיל?

לוח יד2, לוח השכרת דירות באתר האינטרנט של הבין תחומי, לוח מודעות כמו של פעם בבית הסטודנט של הבין תחומי - כל אלו הם נקודת התחלה טובה.

איפה מחפשים שותפים?

אם אתה מתחיל את דרכיך בדירת שותפים הכי טוב להצטרף לדירת שותפים קיימת ולא "להתחיל אחת מאפס". חפש מודעות בהם כתוב שדרוש שותף לדירה ותזרום.

מה חשוב לבדוק?

שהשותף השני הוא לא אנס מורשע, שהשותף השני לא סובל מבעיות גזים חריפות, שהשותפה לא הגיעה בעבר עשרות תלונות על הטרדה מינית, שהשוטפה לא נוהגת לגנוח בקולי קולות, שיש מים בברזים...

בקיצור - כל מה שיכול לפגוע באורך החיים שלך בצורה משמעותית.

איזה חשבונות יש לשלם?

ארנונה - תלוי בגודל הדירה ובאזור. אתה יכול לשאול את השותף הקיים בדירה.

חשמל - בהתאם לצריכה שלכם. אם השותפה שלך ישנה מחובקת למפזר חום אז בחורף החשבון יהיה גבוה ואם יש לכם מיניבר במקום מקרר אז החשבון יהיה נמוך. סדר גודל ככה לקנה מידה - בין 50 ל-500 ש"ח לחודש לשותף, תלוי בפינוק.

מים - שוב, תלוי בשותפים. כבר הייתה לי שותפה שנהגה לעשות אמבטיות ארוכות והחשבונות קפצו לשמיים, כבר ראיתי שותפים שאוכלים רק מחד פעמי ולא שותפים כלים. בין 50 ל-200 ש"ח לחודש.

אינטרנט - סביב 100 ש"ח לחודש לכל הדירה, אבל אם אחד מהשותפים שלך אוהב להוריד פורנו כנראה שצטרכו חיבור מהיר במיוחד, שעולה יותר.

ועד בית - בין כלום ש"ח בחודש (בבניינים ישנים, בלי מעלית וגינה) ל-5,000 ש"ח לחודש במגדל יוקרה.

וכן, אתה צריך להתחיל לחפש מעכשיו. תחפש עכשיו דירה שמתפנה בסביבות ספטמבר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אתה חושב שצריך להכנס לדירה עם שותפים קיימים גם אם זה לצורך לימודים? לא עדיף להכנס,עם סטודנטים באותו סטטוס שלי, כלומר לפני שנה א'?

• תוכן חדש...