Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4718 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלבים שהיו לנו:

שטיפה יסודית אם סבון כלים

פלסטלינה סינית וONR כסיכוך

פוליש גס Meguiar's Ultimate Compound

פוליש פינש Meguiar's Ultimate Polish

מכונה רטורית של AEG פד פרווה לגס

ופד עדיין לפיניש

ווקס נוזלי Meguiar's Gold Liquid Wax

לג'אנטים מסיר שומנים

לצמיגים Meguiar's Endurance

לפלסטיק באוטו OPT Tire GEL

לעור קונדישנר של יעקבי

ניקיון עור ופלסטיק Meguiar's APC 1:10

הכול לקח בערך 6-7 שעות 2 אנשים

עכשיו תמונות

http://www.siz.co.il/gal.php?i=28009

פורסם
:shock:

אומנים זה נשמע רע אבל אם הוא ביצע פלסטלינה לאחר השטיפה עם הסבון כלים אין חלש אפילו קטן שיגמר נזק.

בקשר לגאנטים זה יותרר כמו: :shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

פורסם

אין תמונות כי המכונה הרוטורית מחקה את הרכב?

סבון כלים לכלים.

מסיר שומנים לגז ותנורים ולא לג'אנטים.

סתם בשביל הסקרנות,איך המסיר שומנים ניקה את הג'אנטים? (הרי זה לא שומן והמסיר שומנים הוא דטרגנט)

לפעם הבאה אני מציע לך לקרוא יותר עם מה משתמשים ולאיזה איזור ברכב,אתה יכול לעשות יותר נזק מתועלת.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

פוליש זו עבודה רצינית ואחראית, אני מקווה שביצעת אותה כמו שצריך.

עוד דבר: אתה דיללת את ה apc ברמה של 1:10, זה ניקה טוב?

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

נשמע כמו פרוייקט ארוך.

חסר לי קצת הסברים אודות התהליך, קשיים, תובנות, מסקנות.

חסר לי תמונות.

אחרי 7 שעות עבודה תקדיש חצי שעה לכתיבת פוסט בצורה טובה, ככה אחרים יתרשמו ויתנו פדבקים ברורים (לטוב ולרע).

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם
אין תמונות כי המכונה הרוטורית מחקה את הרכב?

סבון כלים לכלים.

סתם בשביל הסקרנות,איך המסיר שומנים ניקה את הג'אנטים? (הרי זה לא שומן והמסיר שומנים הוא דטרגנט)

לפעם הבאה אני מציע לך לקרוא יותר עם מה משתמשים ולאיזה איזור ברכב,אתה יכול לעשות יותר נזק מתועלת.

זה המסיר http://www.cleanmaster.co.il/IR45.html

הוא ניקה מעולה בדילול עדיין

יש לי קומפרסור אם מיכל לדילול

ואז החומר יוצא בלחץ ורוב הלכלוך יוריד ומה שלה ירד עוברים אם מברשת

הסבון כלים לא נשאר על האוטו הרבה זמן שטייפה אם צינור

אני אוהב להשתמש בו כדי להוריד חומרים מהאוטו לפני ניקיון יסודי

הAPC ניקה טוב אולי היה אפשר 1:8/1:6 לפעם הבאה ננסה

בעור השתמשתי גם בקיטור

זה לא פעם ראשונה שאני עושה פוליש אם המכונה הזאות

ומפעם לפעם אני לומד אותה יותר והרבה סרטונים מYOUTUBE

עכשיו התמנות לא יצא לצלם בזמן העבודה אז יש רק תוצאה סופית

ojmo20ibdetw.jpg

jy3zdnjdnacd.jpg

ehtnjytziyld.jpg

z2jwitzjnmmm.jpg

tjtzoo1ok2qw.jpg

jzzjhmfzogck.jpg

xzgz1nlmjunm.jpg

kdnhzzj1mmyv.jpg

nott4hazmdzb.jpg

mewxidmoni4z.jpg

פורסם

אני חושב שיש עוד מישהו שעשה את זה, הסבון כלים מנקה שומנים הרבה יותר טוב מסבון לרכב (כדי לא לפגוע בשכבת הווקס לדוגמא), במידה והבחור עושה את זה פעם ב (ואני מאמין שכן כי יש לו ONR) אז זה לא מאוד מזיק (מה גם שהוא עושה מיד אחרי פוליש ומוריד את הסבון די ביעלות).

יפה מאוד, רק הדשבורד נראה מאוד שומני, אני פחות אוהב את זה.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

סבון כלים לכלים.

אני בטוח שהוא לא גילה לסבון כלים שהוא מנקה משהו אחר מאשר כלים.

אני דווקא מכיר מסיר שומנים למשטחי שיש. ואם תשמור בסוד, הוא לא ידע שריססו אותו על ג'אנטים.

אני לא מבין על סמך מה הקביעה הזאת שסבון כלים פוגע ברכב ?? יצא לך לעשות ניסוי עם כימאי ולראות תחת מיקרוסקופ מה התגובה של לכה לסבון כלים ? יש לך איזה מאמר שמנמק מבחינה טכנית למה הפעולה הזאת אסורה ?

וכן, ניתן לנקות ג'אנטים עם מסיר שומנים. על הג'אנטים יש לא רק אבק בלמים. יש גם הרבה חומרים כימיים אחרים ואדים שנפלטים מהצמיגים בשמש ומהאספלט. שלא נדבר על כל דלי מים שנשפך על הכביש ומציף את כל השמן שעליו.

ואם למישהו היה ספק, אחרי כל ההיסטריה, לג'אנטים לא קרה כלום והצבע נראה מצוין.

פורסם

אני לא מבין על סמך מה הקביעה הזאת שסבון כלים פוגע ברכב ?? יצא לך לעשות ניסוי עם כימאי ולראות תחת מיקרוסקופ מה התגובה של לכה לסבון כלים ? יש לך איזה מאמר שמנמק מבחינה טכנית למה הפעולה הזאת אסורה ?

וכן, ניתן לנקות ג'אנטים עם מסיר שומנים. על הג'אנטים יש לא רק אבק בלמים. יש גם הרבה חומרים כימיים אחרים ואדים שנפלטים מהצמיגים בשמש ומהאספלט. שלא נדבר על כל דלי מים שנשפך על הכביש ומציף את כל השמן שעליו.

ואם למישהו היה ספק, אחרי כל ההיסטריה, לג'אנטים לא קרה כלום והצבע נראה מצוין.

דעתי בסוגיה המעניינת הזו

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3897666#post3897666

יקום הכימאי של הקבוצה ויבדוק את הסוגיה הזו :agrue: ואם כבר, אני הייתי חושש יותר לגבי נזק גומיות אטימה ופלסטיקה מאשר לפח של הרכב.

דרך אגב גלון של סבון רכב איכותי שנמכר אצל היבואנים בארץ לרוב מתומחר במחיר הוגן שלא מצדיק שימוש בסבון כלים.

זה באמת מוצר לא יקר, עדיף לחסוך בווקסים מטורפים מאשר בסבון שזה הבסיס.

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

פורסם
דעתי בסוגיה המעניינת הזו

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3897666#post3897666

ובהמשך לסעיף 3 שלך... הייתי אומר שלפני טיפול מקיף ומשמעותי לרכב כמו שפותח השרשור ביצע, יש אפילו ייתרון לחומר שישטוף לחלוטין כל שארית של שכבת הגנה שקיימת כרגע.

פורסם
ובהמשך לסעיף 3 שלך... הייתי אומר שלפני טיפול מקיף ומשמעותי לרכב כמו שפותח השרשור ביצע, יש אפילו ייתרון לחומר שישטוף לחלוטין כל שארית של שכבת הגנה שקיימת כרגע.

רק בגלל זה השתמשתי בסבון כלים

בשטיפה רגילה אני משתמש בONR

פורסם

היתרון מתגמד לצד החסרונות לדעתי.

מסכים שלפני טיפול מקיף ומקצועי שימוש בודד לא יזיק אבל יש חומרים כמו IPA או carpro eraser שזה כל יעודם והם גם עושים את זה טוב יותר פי כמה וכמה מהסבון הביתי,כמו כן קח בחשבון שאם הסבון למשל יוריד את הווקס לא בטוח שהוא יוריד את כל האוטם ואז אתה נשאר עם שאריות אוטם ובעצם לא קבלת את מה שרצית מהסבון הביתי.

כמו כן הוא מייבש גומי (לדעתי זה עובדתי ברמה של בדיקות מעבדה אבל אין לי הפניות רלוונטיות).

תעשה ניסיון פשוט,תיישם אוטם איכותי, אפילו 2 שכבות, תמתין חודשיים ואז תסיר אותו (יוצאים מנקודת הנחה שאוטם איכותי יחזיק חודשיים ללא מאמץ), על מנת להסיר את האוטם תשתמש בסבון הכלים הביתי. ישנו סיכוי טוב שתגלה שהאוטם לא ירד, אם כך אני לא מבין היכן היתרון של הסבון הזה. את הניסוי הקטן הזה אני עשיתי, חצי בעזרת IPA וחצי בעזרת סבון כלים.

התוצאות פשוטות להבנה אפילו עבור אחד שתמיד מתקשה במתמטיקה, בחצי של הסבון כלים נותר בידינג בקטנה ושיטינג מרשים. בחצי של ה IPA לא היה בידינג ולא היה שיטינג, פשוט כלום. מכך אני מסיק שהIPA הוריד את כל האוטם לעומת הסבון כלים.

תאורטית אם הייתי מיישם הגנה חדשה על 2 החצאים הצד של ה IPA היה מחזיק מעמד הרבה יותר.

בקיצור לעניות דעתי, שימוש בודד של סבון כלים 1-3 פעמים בשנה כשלאחריו מיישמים חומרי הגנה לגומיות ולפלסטיקה לא יזיק לפח.

אבל עדיין אני לא מוצא שום יתרון במוצר כזה על פני מוצרים ייעודיים.

פורסם

לא אמרתי אף פעם שיש לו ייתרון בשימוש קבוע (אולי ברמה של טיפולים חריגים וגם זה לא באמת משמעותי).

קצת מפריע לי שיש תגובות היסטריות כאילו מדובר בפשע כנגד האנושות בכל פעם שמישהו מזכיר ששטף את האוטו עם סבון שאין על הבקבוק שלו ציור של רכב עם שני כוכבים מנצנצים. כאילו חייבים לומר משהו כדי להישמע חכמים.

אני גם אגלה סוד. בבית כשאני מנקה את דלתות הארונות, אני משתמש בחומר לניקוי חלונות. למרבה ההפתעה זה יוצא נקי.

• תוכן חדש...