Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4718 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם מצאת משהו שעובד טוב עבורך אני תמיד בגישה של להמשיך באותו המוצר.

מה שאחרים אומרים פחות חשוב.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם
אני בטוח שהוא לא גילה לסבון כלים שהוא מנקה משהו אחר מאשר כלים.

אני דווקא מכיר מסיר שומנים למשטחי שיש. ואם תשמור בסוד, הוא לא ידע שריססו אותו על ג'אנטים.

אני לא מבין על סמך מה הקביעה הזאת שסבון כלים פוגע ברכב ?? יצא לך לעשות ניסוי עם כימאי ולראות תחת מיקרוסקופ מה התגובה של לכה לסבון כלים ? יש לך איזה מאמר שמנמק מבחינה טכנית למה הפעולה הזאת אסורה ?

וכן, ניתן לנקות ג'אנטים עם מסיר שומנים. על הג'אנטים יש לא רק אבק בלמים. יש גם הרבה חומרים כימיים אחרים ואדים שנפלטים מהצמיגים בשמש ומהאספלט. שלא נדבר על כל דלי מים שנשפך על הכביש ומציף את כל השמן שעליו.

ואם למישהו היה ספק, אחרי כל ההיסטריה, לג'אנטים לא קרה כלום והצבע נראה מצוין.

מסיר שומנים מכיל מספר חומרים עיקריים: אשלגן קאוסטי-חומר חזק מאוד המסוגל להמיס כל מיני חומרים. לשימוש בדר"כ תנורים כי שם יש הרבה שומן שנתפס חזק על הדפנות ועם החום הוא גם נשרף ועוד יותר קשה להוריד אותו. כהלים למניהם, וחומרים פעילי שטח.

חפ"ש (חומרי פעילי שטח) סינטטים למיניהם ואמורים להוריד שומן או גריז חזק. שאינו מצוי על הג'אנטים, גם על הג'אנטים שהם סופגים את מרבית הזיהום(מהכביש כמו שאמרת) עדיין לא אומר שזה החומר שצריך להשתמש. כי זה לא החומר המתאים.

לא צריך להיות כימאי כדי לדעת לשייך כל דבר אל הייעוד שלו. אולי לא ראינו נזק,אז צריך להמשיך להשתמש בזה עוד?

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם
אין תמונות כי המכונה הרוטורית מחקה את הרכב?

סבון כלים לכלים.

מסיר שומנים לגז ותנורים ולא לג'אנטים.

סתם בשביל הסקרנות,איך המסיר שומנים ניקה את הג'אנטים? (הרי זה לא שומן והמסיר שומנים הוא דטרגנט)

לפעם הבאה אני מציע לך לקרוא יותר עם מה משתמשים ולאיזה איזור ברכב,אתה יכול לעשות יותר נזק מתועלת.

לגבי המכונה הרוטורית לא לעניין בכלל צר לי שהחברי הפורום נוטים לזלזל בדברים מסוימים כגון פד פרווה או מכונה רוטורית וזה מראה על חובבנות לצערי, בעלי מקצוע משתמשים אך ורק ברוטורית וכן עם פד פרווה , ואני לא מבין מה הפחד זה לא כזה מסוכן ההפך דווקא פד חותך יותר מזיק לרכב עקב החום רב שהוא יוצר. בפרווה יש בעיה רק עם זה שהוא די נסתם מהר ולכן צריך לנקות אותו תוך כדי השימוש אחרת הוא הופך להיות קשה כמו אבן. ודרך אגב aeg ו flex אפשר לומר שזה אותו קונצרן וזה מכונה מצויינת

פורסם
לגבי המכונה הרוטורית לא לעניין בכלל צר לי שהחברי הפורום נוטים לזלזל בדברים מסוימים כגון פד פרווה או מכונה רוטורית וזה מראה על חובבנות לצערי, בעלי מקצוע משתמשים אך ורק ברוטורית וכן עם פד פרווה , ואני לא מבין מה הפחד זה לא כזה מסוכן ההפך דווקא פד חותך יותר מזיק לרכב עקב החום רב שהוא יוצר. בפרווה יש בעיה רק עם זה שהוא די נסתם מהר ולכן צריך לנקות אותו תוך כדי השימוש אחרת הוא הופך להיות קשה כמו אבן. ודרך אגב aeg ו flex אפשר לומר שזה אותו קונצרן וזה מכונה מצויינת

ציטטת אותי במה שלא אמרתי. אמרתי פד פרווה לא בסדר?

במקרים מסויימים פד פרווה הוא בהחלט הפתרון!

וכן מכונה רוטורית היא כבר מיושנת,ומסכנת את הצבע ובעלי מקצוע כבר לא משתמשים בה.

וAEG היא חברה מעולה.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

לא ציינת.. אני מדבר באופן כללי כי אני קורא הודעות פה ושם.. ולפעמיים דברים מיושנים טובים יותר מדברים חדשים.

תעבוד על מרצדס עם DAS6 PRO לדוגמא אולי תסיים רכב שלם לאחר 4 ימים. אני משתמש בDA בקורות ובחלקי פלסטיק אבל במכסה מנוע או גג בזבוז זמן ובזבוז חומר וזה דעתי

פורסם
לא אמרתי אף פעם שיש לו ייתרון בשימוש קבוע (אולי ברמה של טיפולים חריגים וגם זה לא באמת משמעותי).

קצת מפריע לי שיש תגובות היסטריות כאילו מדובר בפשע כנגד האנושות בכל פעם שמישהו מזכיר ששטף את האוטו עם סבון שאין על הבקבוק שלו ציור של רכב עם שני כוכבים מנצנצים. כאילו חייבים לומר משהו כדי להישמע חכמים.

אני גם אגלה סוד. בבית כשאני מנקה את דלתות הארונות, אני משתמש בחומר לניקוי חלונות. למרבה ההפתעה זה יוצא נקי.

אסכם זאת כך.....זה כמו שחובבי מוטוריקה בפורום אחזקה וטיפולים ירדו עליך אם תכתוב שאתה משתמש בשמן מנוע של אמריקן איגל או HOME CAR של הום סנטר.

אין הוכחה מדעית שזה מזיק אבל סביר להניח שזה לא יועיל.

גם כשאני קורא שמישהו שוטף את הרכב בסבון כלים, התגובה הראשונה שעולה אצלי בתור חובב "חומרים יעודיים" היא "עד מתי תימשך החאפריות הזו???", אבל באותה מידה אני משתמש ב AJAX הביתי לניקוי החלונות ברכב (וב GLASSWORKZ הייעודי לניקוי החלונות הכהים עם הפילם המשחיר).

אין שום הוכחה מדעית שמה שאתה עושה הוא מזיק, כמו שאין הוכחה שמה שאתה עושה הוא לא מזיק.

כשהשכן שלי שיורד כל יום למטה עם סמרטוט ריצפה שהוא לא של CG ועם דלי מים ללא גריט גארד ועובר על הרכב המלוכלך שלו ללא שימוש ב QD....עולה בי חלחלה, אבל אני מתאר לעצמי כי זה קורה רק בגלל שאני אוהב כל כך את התחום הזה ואני רוצה לשאוף לשלמות מקצועית ולא מוכן להתפשר.

כי סבון כלים מבחינתי זו התפשרות שלא באה בחשבון..אבל זו רק דעתי האישית, איש הישר בעיניו יעשה!

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם
אסכם זאת כך.....זה כמו שחובבי מוטוריקה בפורום אחזקה וטיפולים ירדו עליך אם תכתוב שאתה משתמש בשמן מנוע של אמריקן איגל או HOME CAR של הום סנטר.

אין הוכחה מדעית שזה מזיק אבל סביר להניח שזה לא יועיל.

גם כשאני קורא שמישהו שוטף את הרכב בסבון כלים, התגובה הראשונה שעולה אצלי בתור חובב "חומרים יעודיים" היא "עד מתי תימשך החאפריות הזו???", אבל באותה מידה אני משתמש ב AJAX הביתי לניקוי החלונות ברכב (וב GLASSWORKZ הייעודי לניקוי החלונות הכהים עם הפילם המשחיר).

אין שום הוכחה מדעית שמה שאתה עושה הוא מזיק, כמו שאין הוכחה שמה שאתה עושה הוא לא מזיק.

כשהשכן שלי שיורד כל יום למטה עם סמרטוט ריצפה שהוא לא של CG ועם דלי מים ללא גריט גארד ועובר על הרכב המלוכלך שלו ללא שימוש ב QD....עולה בי חלחלה, אבל אני מתאר לעצמי כי זה קורה רק בגלל שאני אוהב כל כך את התחום הזה ואני רוצה לשאוף לשלמות מקצועית ולא מוכן להתפשר.

כי סבון כלים מבחינתי זו התפשרות שלא באה בחשבון..אבל זו רק דעתי האישית, איש הישר בעיניו יעשה!

חבל שאי אפשר לצטט את זה לחתימה.

dorsht וsharki25 אתם עדיין נשארים בחתימה שלי :lol:

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
חבל שאי אפשר לצטט את זה לחתימה.

dorsht וsharki25 אתם עדיין נשארים בחתימה שלי :lol:

נראה לי בגלל זה dorsht לא מגיב יותר :multi:

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

טוב אז מסכנות לפעם הבאה

בלי סבון כלים ומסיר שומנים

כדי לא לעצבן את חברי הפרום

ובקשר למכונה הרוטרית אני אוהב לעבוד איתה

(לא יצא לי לעבוד עוד אם da)

ולדעתי התוצא יפה

פורסם
טוב אז מסכנות לפעם הבאה

בלי סבון כלים ומסיר שומנים

כדי לא לעצבן את חברי הפרום

ובקשר למכונה הרוטרית אני אוהב לעבוד איתה

(לא יצא לי לעבוד עוד אם da)

ולדעתי התוצא יפה

מסקנות*

המסקנות שלי עבורך,

תמשיך לעבוד כמו שאתה אוהב בלי לדפוק חשבון לאנשי הפורום, תשמור על ראש פתוח, תנסה ללמוד מדי פעם מאחרים. יש פה מביני עניין ובעלי ניסיון.

לא יודע היכן למדת לעבוד על רוטורית אבל בדר'כ מתחילים ב DA ולאחר שצוברים ניסיון נעזרים ברוטורית לקבלת כוח נוסף שאין ל DA, במידה והטכניקה שלך שגוייה ואין לך מד עובי אתה יכול בקלות להזיק או להסיר יותר מדי צבע.

תעבוד בזהירות ידידי. והתוצאה נראת אחלה :)

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם
מסקנות*

המסקנות שלי עבורך,

תמשיך לעבוד כמו שאתה אוהב בלי לדפוק חשבון לאנשי הפורום, תשמור על ראש פתוח, תנסה ללמוד מדי פעם מאחרים. יש פה מביני עניין ובעלי ניסיון.

לא יודע היכן למדת לעבוד על רוטורית אבל בדר'כ מתחילים ב DA ולאחר שצוברים ניסיון נעזרים ברוטורית לקבלת כוח נוסף שאין ל DA, במידה והטכניקה שלך שגוייה ואין לך מד עובי אתה יכול בקלות להזיק או להסיר יותר מדי צבע.

תעבוד בזהירות ידידי. והתוצאה נראת אחלה :)

תודה

למדתי אם הזמן היא אצלי כמה שניים

ובזמן האחרון בעיקר בגלל הפרום הרבה מיוטיוב

אני יודע מה הסיכונים ואני משתדל מעוד להיזהר

על הצבע

נגיד אצלי ברכב אני מפחד לעשות פוליש בגלל שהרכב נצבה בארץ ולא במקום הכי טוב

אז אני לא סומך על זה שיש לי מספיק עובי בצבע כדי לעשות פוליש בלי מד עובי

פורסם
תודה

למדתי אם הזמן היא אצלי כמה שניים

ובזמן האחרון בעיקר בגלל הפרום הרבה מיוטיוב

אני יודע מה הסיכונים ואני משתדל מעוד להיזהר

על הצבע

נגיד אצלי ברכב אני מפחד לעשות פוליש בגלל שהרכב נצבה בארץ ולא במקום הכי טוב

אז אני לא סומך על זה שיש לי מספיק עובי בצבע כדי לעשות פוליש בלי מד עובי

תראה עצה שלי כי הצבע של הרכב שלך די רך(תקן אותי אם אני טועה) היא להשתמש בפד רגיל כלומר לא חותך, עם קומפאונד במידה וזה עובד ומצליח להוריד סרוולים מה טוב. אולי קצת יותר העברות אבל בטוח יותר.

נ.ב ממליץ לך לעבוד עם לק קאנטרי פרווה סגול הוא יחסית עדין לעומת פדים אחרים מסוג פרווה

פורסם

דווקא סבון כלים (או ידיים לצורך העניין) דווקא טוב לפני פלסטלינה כשרוצים להסיר שאריות של ווקסים וכד'.

לפחות לפי הבחור הזה (נראה שעשה דיטיילינג לרכב או שניים בחייו):

דקה 5:10

• תוכן חדש...