Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רב ברכות אנשים,

אני זקוק להמלצה למלון בפראג, ולפי מה שהבנתי רצוי שיהיה במרכז העיר, שכן ההתניידות תהיה בתחבורה ציבורית בלבד. הטיול הוא לאנשים שאין להם שום קשר לעולם המוטוריקה.

התכנון הוא לטוס בחבילה של טיסה+מלון (לא אליטה, אבל כן חשוב שיהיה מלון מכובד עם שירות טוב), למשך כ-4 לילות, אולי 5, עוד לא הוחלט. המטרות הן:

1. קצת לטייל ולראות מקומות יפים בפראג וסביבתה (עד כמה שהתח"צ מאפשר). מוזאונים, הופעות בלט, תיאטרון, בניינים יפים, וכדומה. כל המלצה תתקבל בברכה.

2. קצת שופינג, בעיקר של בגדים. יש קניון או מרכז קניות גדול באזור פראג?

3. אשמח לקבל המלצות למסעדות טובות.

4. דבר נוסף שהמטיילים מעוניינים בו, ביקור של יום בברלין. האם זה פרקטי? כמה זמן אורכת נסיעה ברכבת מפראג לברלין (קיימת בכלל?). במידה והדבר אפשרי, איך הייתם ממליצים לעשות זאת? חשבתי אולי על לעשות את כל הטיול בפראג, ואז ביום האחרון לנסוע לברלין, לטייל במשך היום, לישון שם באיזה מוטל, ומשם להמריא לארץ? האם האפשר להספיק משהו משמעותי בברלין ביום אחד?

5. באופן כללי, אם יש לכם המלצות למשהו מעניין/שאסור לפספס בפראג, אשמח לשמוע עליו.

6. טיפים כלליים לגבי כמה כסף לקחת לבזבוזים, ובאיזה אופן הכי בטוח לקחת אותו? העדיפות היא למזומן.

רב תודות לעוזרים,

אישדבחזיר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תשובות בכחול. מבוסס על 4 ימים שהייתי עם חברה שלי במרץ האחרון.

רב ברכות אנשים,

אני זקוק להמלצה למלון בפראג, ולפי מה שהבנתי רצוי שיהיה במרכז העיר, שכן ההתניידות תהיה בתחבורה ציבורית בלבד. הטיול הוא לאנשים שאין להם שום קשר לעולם המוטוריקה.

התכנון הוא לטוס בחבילה של טיסה+מלון (לא אליטה, אבל כן חשוב שיהיה מלון מכובד עם שירות טוב), למשך כ-4 לילות, אולי 5, עוד לא הוחלט. המטרות הן:

1. קצת לטייל ולראות מקומות יפים בפראג וסביבתה (עד כמה שהתח"צ מאפשר). מוזאונים, הופעות בלט, תיאטרון, בניינים יפים, וכדומה. כל המלצה תתקבל בברכה. לא צריך תח"צ כמעט בכלל. אם אתה מתאכן באזור של העיר הישנה (סטרה-מסטו) את יכול להגיע לכל מקום (אולי מלבד המבצר) ברגל.

2. קצת שופינג, בעיקר של בגדים. יש קניון או מרכז קניות גדול באזור פראג? יש המון, PALLADIUM מוצלח למדי. המחירים מאוד אטרקטיביים. בגדול חנויות של הרשת new-yorker ממש שוות.

3. אשמח לקבל המלצות למסעדות טובות.- יש לך סמרטפון? תתקין trip advisor (חובה- כל מה שאתה צריך לדעת נמצא שם, כולל ביקורות גולשים), לא צריך גלישה כי האפליקציה מורידה את הכל מראש. ההמלצות שלהם הביאו אותי להמון מקומות טובים. המסעדה הכי שווה שאכלתי בה זה school אל תוותר על המנה של הטרטר!

4. דבר נוסף שהמטיילים מעוניינים בו, ביקור של יום בברלין. האם זה פרקטי? כמה זמן אורכת נסיעה ברכבת מפראג לברלין (קיימת בכלל?). במידה והדבר אפשרי, איך הייתם ממליצים לעשות זאת? חשבתי אולי על לעשות את כל הטיול בפראג, ואז ביום האחרון לנסוע לברלין, לטייל במשך היום, לישון שם באיזה מוטל, ומשם להמריא לארץ? האם האפשר להספיק משהו משמעותי בברלין ביום אחד? ברלין ביום אחד? עזוב ותקדיש לה טיול נפרד.

5. באופן כללי, אם יש לכם המלצות למשהו מעניין/שאסור לפספס בפראג, אשמח לשמוע עליו.

6. טיפים כלליים לגבי כמה כסף לקחת לבזבוזים, ובאיזה אופן הכי בטוח לקחת אותו? העדיפות היא למזומן. כמה? שבא לך להוציא ותלוי בתקציב שלך.. רוב המקומות מקבלים אשראי, אז הייתי לוקח אולי 20% במזומן (מקסימום תוציא שם עוד).

רב תודות לעוזרים,

אישדבחזיר.

פורסם

לפי דעתי הגיחה לברלין תהיה מיותרת. תעלה כסף וזמן יקר ולא תספיקו הרבה אם בכלל. בברלין יש המון מה לראות. השאירו את זה לטיול נוסף

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

הייתי בפראג ב-2005, שהיתי במלון Novotel Praha City שמיקומו מרכזי והייתי מרוצה ממנו (דומני *4) - אבל חלפו מאז למעלה מ-8 שנים, מומלץ לבדוק ב-tripadvisor.

העיר די קומפקטית, אם כי בהחלט השתמשתי בשירותי המטרו, לא יותר מ-1-2 תחנות. חשוב מאד לשמור את הכרטיסים עד היציאה מהתחנה - המבקרים אורבים לתיירים ביציאה וחבל לפוג קנס על נסיעה ששולמה.

מבחינת כסף כדאילקחת קצת פחות מהצפי ובמקרה הצורך למשוך בכספומט (זה מה שאני עוש, לא מבזז זמן על חיפוז צ'יינג'ים) - לא כדאי להתקע עם קורונות כשאתה חזור ארצה אלא אם בכוונתך לחזור לפראג בזמן הקרוב. ככל הנראה שלושה ימים בעיר יספיקו לרוב האטרקציות.

היתה לאשתי חויה לא סימפטית - כייסו אתה. הבעיה מוכרת במרבית ערי אירופה הגדולת, אם כי פחותה בארצות דוברות הגרמנית. מומלץ להתארגן בהתאם ולהחזיק את מרבית הכסף ואת המסמכים במקומות נסתרים.

לגבי ברלין - אין מה "לקפוץ" אליה ליום אחד כיון ש-2/3 הזמן יבוזבז בדרכים וברלין עצמה מצריכה לפחות שבוע, וגם אז יש הרבה טעם של עוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה לכולם על התשובות. אעביר את המידע הרלוונטי. כרגיל, אתם LIFE SAVER.

שאלה אחרונה, האם כדאי לנסוע עם יורו, או שיש מטבע מקומי אחר שעדיף?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

לא, חבל שתשלם שם על ההמרה.

בצ'כיה עדיין לא עברו ליורו - משתמשים בקורונה צ'כית.

תקנה בארץ, יש אצל כל צ'יינג' (וגם בבנק הדואר, כמובן).

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

אחלה, תודה רבה לכולם על העזרה. נראה לי שכיסינו הכל. על ברלין כנראה שנוותר.

אם יש למישהו טיפים נוספים, בכיף.

פורסם
לא, חבל שתשלם שם על ההמרה.

בצ'כיה עדיין לא עברו ליורו - משתמשים בקורונה צ'כית.

תקנה בארץ, יש אצל כל צ'יינג' (וגם בבנק הדואר, כמובן).

לא מוכרים שום קרונה צ'כית בדואר וגם לא בבנקים.

how it's like to drive :twisted:

פורסם

בדקתי כרגע באתר של בנה"פ והקורונה לא מופיעה ברשימת המטבעות המומרים שם, אבל אפשר להתקשר למוקד של הבנק לברר.

יש גם צ'יינג' בין הצ'ק-אין ל-Buy & Bye, איני זוכר מי מפעיל אותו אבל כדאי לברר גם שם.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יכול להיות שהפסיקו להתעסק עם המטבע הזה? בפעמיים שטסתי לפראג (האחרונה היתה ב-2009) לא היתה לי כל בעיה להשיג קורונה צ'כית בצ'יינג'ים בארץ.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם
אחלה, תודה רבה לכולם על העזרה. נראה לי שכיסינו הכל. על ברלין כנראה שנוותר.

אם יש למישהו טיפים נוספים, בכיף.

על ברלין באמת רצוי לוותר מהסיבות שהוזכרו, אבל תוכלו לבקר בדרזדן - עיר יפה ומאוד קרובה לפראג. יש תחבורה ציבורית לשם, אבל בכל מקרה תבררו על טיולים מאורגנים של חברות ישראליות - מחיר סביר ביותר.

אטרקציה נוספת מלבד הבנאליות (כיכר השעון, השוק, המצודה השחורה וגשר קארל) היא גן החיות.

לגבי קניות - מלבד הפלדיום יש את מרכז הקניות novy smichov.

מקווה שאתם אוהבים בירה :-D

.We apologise for the inconvenience

פורסם

נעשה סקר שוק, ונראה איך הכי משתלם להמיר את הכסף.

את דרזדן רשמתי לעצמי, בימים האלה אני עובד על תכנון, נראה יאפה אני מכניס אותה.

אוהבים בירה? כלבתא במטותא. חבורה של קווקזים בפראג, איך לא יאהבו בירה? :)

תודה חברים.

פורסם

דומני שאפילו דרזדן מיותרת בפרק הזמן שציינת, אבל תלוי אם מדובר בטיסות בוקר או לילה וכמה ימים יש להם נטו.

בחופשה שלי בפראג (3 ימים נטו) יום אחד נוצל לנסיעה (במסגרת טיול מאורגן) לקרלובי-וארי. בהחלט מומלץ.

כרטיסים לאופרה נרכשו מראש, לפני הנסיעה.

לא לוותר על תאטרון אור שחור למשל זה שבויים, לפחות בעבר, על ידי ליאור כלפון.

• תוכן חדש...