Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכירים את הכבישים ש"מגלחים" אותם לפני החורף? כל אלה עם הירידות ופניות חדות שנראים כאילו טנק נסע עליהם?

אז השאלה שלי היא האם יש נזק לרכב בנסיעה בכביש כזה?

פורסם

בעייה נוספת בכבישים הללו, היא המדרגה שנוצרת עקב הגילוח.

ראיתי לאחרונה שמשלטים במקומות כאלה (לא בכולם) "זהירות מדרגה" או משהו בסגנון. אני מניח שנהג מנוסה כבר אמור לדעת שבכביש מקורצף, אמורה להיות מדרגה (או או שתיים) ועל כן צריך להזהר שבעתיים.

כ"כ - כמעט כל נסיעה בכבישי ארצנו, (גם אלה שאינם מקורצפים) מזיקה לרכב :twisted: (עריכה - ואלעד הקדימני במעט).

alfa 156 2.5.

פורסם

בבלימות חרום והחלקות השחיקה בצמיגים תהיה מוגברת.

במקרה של החלקה קיצונית הרכב עלול להתהפך, במקרה כזה עלול להגרם גם נזק לגג.

בנסיעה נינוחה - תוספת קירקושים.

במקרה של כוס קפה מלאה במחזיק כוסות - יתכנו נזקי כתמים.

אם אחשוב על עוד - אעדכן.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
בעייה נוספת בכבישים הללו, היא המדרגה שנוצרת עקב הגילוח.

ראיתי לאחרונה שמשלטים במקומות כאלה (לא בכולם) "זהירות מדרגה" או משהו בסגנון. אני מניח שנהג מנוסה כבר אמור לדעת שבכביש מקורצף, אמורה להיות מדרגה (או או שתיים) ועל כן צריך להזהר שבעתיים.

כ"כ - כמעט כל נסיעה בכבישי ארצנו, (גם אלה שאינם מקורצפים) מזיקה לרכב :twisted: (עריכה - ואלעד הקדימני במעט).

אני נתקל ביותר ויותר מקרים שבהם אין את המדרגה אלא שהכביש משופשף במדרון קטן (בהתחלה יש פס או שניים של שפשוף ואחרי בערך 3-4 מטרים יש שפשוף לכל רוחב הנתיב שזה הרבה יותר נחמד

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא מבין למה עדיין משתמשים בשיטה המיושנת הזאת כשיש אמצעים אפקטיביים יותר שמזיקים פחות לרכב (למשל אספלט איכותי עשיר בגומי וזכוכית באיזורים בעייתיים).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

האם יש כביש ש"מגלחים" אותו לפני החורף וכך הוא נשאר כל החורף?

אני מכיר רק מקרים שבהם הקירצוף נעשה לצורך ריבוד מחדש, וריבוד מחדש נעשה בסמוך לקירצוף.

לגבי מש-edan82 כתב, כנראה בגלל שבארץ מעדיפים בכל תחום להשקיע מה שפחות.

לא משנה שמה שפחות איכותי יחזיק פחות זמן ויצטרכו להחליפו/לשקמו לעיתים קרובות. בעלי ההחלטה מעדיפים את האופציה הזאת על פני השקעה של יותר כסף למוצר שיחזיק הרבה יותר חודשים/שנים.

שוכחים את המשפט שמה שזול זה יקר.

פורסם

עידן - איפה שיכולים לחסוך - חוסכים, לצערי - גם בדברים שיש להם אפקטים בטיחותיים (ועל זה שיש נזק לרכב, אפילו מינורי - זה באמת לא מעניין אף אחד).

לכן אני כן מבין מדוע לא משתמשים ב-X ו-Y היעילים יותר :?

alfa 156 2.5.

פורסם

בעיריית חיפה ועיריית נשר אימצו את השיטה הזאת בהתלהבות יתירה.

בנשר למשל כמעט כל הכיכרות מקורצפות.

כל הירידה כמעט של כביש פרויד מקורצפת, ולא לצורך ריבוד, אלא לשם 'מניעת החלקה'. זה אפילו כתוב בשלט בתחילת הכביש.

ביררתי בזמנו את העניין עם מישהו שמכיר את המהנדס האחראי - הרי מבחינה פיזיקלית קרצוף כזה של הכביש לא מגביר

את האחיזה בסיבובים, אלא להיפך - פחות מגע של גומי באספלט = פחות אחיזה.

וגם בכביש רטוב זה לא מועיל כי אין באמת ניקוז של המים בחריצים מסודרים.

וזה חוץ מהבעיה של הכיווניות של החריצים שגורמת להסטה של הגלגלים, ועל אחת כמה וכמה לרוכבי דו"ג, מדובר בסכנה של ממש.

אבל הם בונים על זה שבגלל הרעש וחוסר הנוחות הנהגים יורידו את מהירות הנסיעה בירידה.

הם טוענים שאם ישימו אספלט איכותי עם אחיזה גבוהה - אנשים ייסעו יותר מהר ואז כשתקרה החלקה היא תהיה במהירות יותר גבוהה

ולכן עם נזק יותר גדול.

בלי קשר - נראה לי ברור מאליו שיש בלאי מוגבר לצמיגים, גם בנהיגה רגילה, ובטח בנהיגה מהירה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
עידן - איפה שיכולים לחסוך - חוסכים, לצערי :?

מאותה הסיבה שלא סוללים עם אספלט איכותי,

ולא סוללים מספיק שכבות,

מה שגורם להופעת בורות בכבישים בזמן עונת הגשמים.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
לא מבין למה עדיין משתמשים בשיטה המיושנת הזאת כשיש אמצעים אפקטיביים יותר שמזיקים פחות לרכב (למשל אספלט איכותי עשיר בגומי וזכוכית באיזורים בעייתיים).

שטויות, שיטת הסלילה בישראל היא מצוינת... לקבלנים ולכל מי שסובב סביב הנושא. כשזה בידיים פרטיות כמו כביש 6, אז באמת סוללים בשיטות מתקמות יותר.

פורסם
בבלימות חרום והחלקות השחיקה בצמיגים תהיה מוגברת.

במקרה של החלקה קיצונית הרכב עלול להתהפך, במקרה כזה עלול להגרם גם נזק לגג.

בנסיעה נינוחה - תוספת קירקושים.

במקרה של כוס קפה מלאה במחזיק כוסות - יתכנו נזקי כתמים.

אם אחשוב על עוד - אעדכן.

אני אמשיך ברשותך

במקרה שאתה מקבל מצ*** תוך כדי, שהאשה לא תתפלא אם היא מקבלת טעם מוזר בפה:-D

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
אני אמשיך ברשותך

במקרה שאתה מקבל מצ*** תוך כדי, שהאשה לא תתפלא אם היא מקבלת טעם מוזר בפה:-D

מצדיע לך, גם אני חשבתי על זה (אצלי זה היה בוורסיה של "במקרה מצי*ה עלולה להתרחש גמירה מוקדמת"...).

לא היה לי נעים לכתוב, בכל זאת יש פה כל מיני ילדודס מסתובבים....

:lol:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...