Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

עלתה בי מחשבה, אשמח לשמוע דעתכם ונסיונכם בנושא.

כשאני מגיע לטיפול במוסך (מורשה) לטפל ברכב שלי (Polo 6R GTI) הם נדרשים לבדוק את עובי הרפידות.

זה חלק בסיסי בטיפול והוא חייב להתבצע בכל 15,000 ק"מ.

כששאלתי את יועץ השירות מתי הם מחליפים רפידות, הוא ציין "כשאנחנו רואים שלא תעבור את ה15,000 ק"מ הבאים בלי להגיע למינימום".

זאת אומרת שהם מחליפים רפידות שיכולות להיות תקינות לחלוטין, שעדיין לא הגיע לעובי המינימלי, רק בגלל החשש שהם לא יספיקו לעוד 15,000.

מאחר ואני מקפיד לא לזרוק את הכסף שלי לאוויר, האם זה מקובל לסרב להחליף רפידות (בתנאי כמובן שהן לא הגיעו לעובי המינמלי) ולמשוך עוד כמה אלפי קילומטרים עד שתידלק נורת האזהרה של עובי רפידות, או לחילופין עד שמבט ברפידות יגלה שהן הגיעו לעובי המינמלי. ואז במקרה הזה פשוט להגיע להחלפת רפידות במוסך (מבלי לחכות כמובן לטיפול התקופתי הבא).

כדרך אגב, בדקתי את הדרישות ב Elsawin וזה מה שכתוב על הרפידות שלי:

Thickness: 22 mm

Wear limit: 19 mm

אשמח אם מישהו יסביר לי את ההבדל בין השניים

תודה.

Polo GTI (6R) 2012

פורסם

המספר שרשמת הוא עובי דיסק בלם כשהוא חדש והעובי המינימלי התקין שלו. זה לא עובי הרפידות.

לגבי הרפידות - אני לא מדבר ספציפית על דגם שלך אלא בכללי.

חדשות מגיעות בעובי 12 מ"מ נניח.

העיבי המינימלי המותר הוא 2 מ"מ נניח.

במוסך מחליפים כשהעיבי יורד לאיזור 5-7 מ"מ בדיוק בשביל שזה יספיק עד הטיפול הבא.

הרכב אמור לצאת מהמוסך כשהוא מוכן לעבור עוד 15.000 עד הטיפול הבא.

מוסך לא יכול לבקש מהלקוח להכנס לבדיקת בלמים כל 2000 ק"מ בשביל לנצל את הרפידות עד הסוף.

נורת אזהרה לעובי הרפידות אני לא בטוח שקיימת אצלך, זה לא משהו שקיים בכל רכב.

נ.ב. בחלק המקרים, אם הרפידות שחוקות מעט והמצב גבולי, כן מבקשים מהלקוח להגיע לפני מועד הטיפול הבא לבדיקת בלמים, נניח אחרי 10.000 ק"מ.

פורסם

בוקי תודה על התגובה העניינית.

לצורך העניין ברכב שלי יש חיישן שחיקת רפידות ולכן ציינתי את המחשבה להשתמש בו. ככה בשליפה מהמותן, יש לך מושג כמה מרווח נשאר לי מרגע הדלקת נורת האזהרה? הדבר האחרון שאני רוצה זה לחרוט את הדיסקים בדרך למוסך.

בקשר להחלפת הרפידות, אני מבין את דאגת המוסך (אעמיד פני תמים ואניח שהם מאוד אובייקטיבים ומחליפים חלק רק בגלל הסיבות הנכונות במקרה הזה). אך האם זאת זכותי לסרב? ולהגיע למוסך בעוד כמה אלפי ק"מ לבדיקת הבלמים?

מאיפה מגיעה השאלה? שמעתי מחבר שמוסכים מחוייבים לדווח למשרד התחבורה בעת מציאת פגם במערכת בלימה שסורב לתיקון ע"י הבעלים. לא בטוח באמיתות הדבר, למרות שיש הגיון חלקי בנושא.

Polo GTI (6R) 2012

פורסם
המספר שרשמת הוא עובי דיסק בלם כשהוא חדש והעיבי המינימלי התקין שלו. זה לא עובי הרפידות.

לגבי הרפידות - אני לא מדבר ספציפית על דגם שלך אלא בכללי.

חדשות מגיעות בעובי 12 מ"מ נניח.

העובי המינימלי המותר הוא 2 מ"מ נניח.

מצאתי את הנתונים הרשמיים

Brake pad, thickness mm14

Brake pad, wear limit without backplate mm2

היית מאוד קרוב לאמת!

Polo GTI (6R) 2012

פורסם

מעבר לדברים הנכונים והמדוייקים שבוקי כתב, תביא החשבון ש:

1. בהנחה שהמכונאים במוסך אובייקטיביים, הם עדיין מתבוננים על הרפידה ומשקללים נתונים עבור הלקוח הממוצע.

למה הכוונה? הם בודקים האם שארית הרפידה תספיק עבור הלקוח הממוצע עד הטיפול הבא. לקוח שאצלו השחיקה הממוצעת נמוכה יכול למשוך את הבלמים עוד שני טיפולים, בעוד שמי שמשתייך לעדות המתגרזנים יגמור את הרפידה למרות שהמכונאים "העבירו" אותה.

2. מנסיוני האישי (1) - אתה לא חייב למוסך דבר, פשוט תגיד להם בתחילת הטיפול ש"אין אישור לבלמים" ואז תראה איך הם עוקפים את התקנה ואומרים לך שיש לך רפידה לעוד X קילומטרים ושתיכנס אליהם בעוד כמה חודשים.

3. מנסיוני האישי (2) - אנחנו בבית מחזיקים מספר כלי רכב, ושניים מהם כבר ספגו בשנתיים האחרונות "הערות בלמים" מה שלא מנע מהם להמשיך ולנסוע עד היום על הבלמים הקיימים בלי שהגענו לברזל.

כמובן שהדבר דורש פיקוח קפדני ושיטתי על מצב הרפידות ובאם אינך יודע בדיוק מה אתה עושה אז תן למוסך להחליט!

4. מנסיוני האישי (3) - בת"א ניתן להשיג חלפים איכותיים בזול, אם אתה יודע מה אתה עושה אז הליכה במסלול הזה תיתן לך הנחה של כ- 60% ומעלה על מחיר ההחלפה במורשה.

בהצלחה.

פורסם

במוסך מחליפים רפידות אם יש חשד שהן לא יספיקו עד לטיפול הבא, משום שלקוח נורמלי לא מתכופף מתחת לרכב בכל בוקר לבדוק את מצב הבלמים, לשם כך יש מוסך.

לא מסתמכים על חיישן עובי דיסקיות בשום אופן לעיתים החוט של החיישן מתנתק/ יוצא ממקומו.

פורסם

'חיישן' עובי רפידות מדליק את נורת החיווי בלוח השעונים כאשר עובי הרפידה מגיע ל-4 מילימטר כאשר העובי המינימלי המותר הוא 2 מילימטר.

אם הקונקטור מנותק עדיין מנורת החיווי תדלוק וגם נשמע ציפצוף אזהרה בכול התנעה לכן בעל הרכב צריך להיות עירני ולא להזניח התראות.

אם מתקינים רפידות ללא חיישן אז מנורת ההתראה תדלוק תמידית.

ככה זה עובד בגולף דור 5.

אני בהחלט חושב שניתן לסמוך על ההתראה של החיישן במיוחד עם בעל רכב שמקפיד לבצע טיפול שנתי שבו נבדקת מערכת הבלמים ועובי הרפידות לפי הנחיות הייצרן.

איזה כייף לי :)

פורסם
מעבר לדברים הנכונים והמדוייקים שבוקי כתב, תביא החשבון ש:

1. בהנחה שהמכונאים במוסך אובייקטיביים, הם עדיין מתבוננים על הרפידה ומשקללים נתונים עבור הלקוח הממוצע.

למה הכוונה? הם בודקים האם שארית הרפידה תספיק עבור הלקוח הממוצע עד הטיפול הבא. לקוח שאצלו השחיקה הממוצעת נמוכה יכול למשוך את הבלמים עוד שני טיפולים, בעוד שמי שמשתייך לעדות המתגרזנים יגמור את הרפידה למרות שהמכונאים "העבירו" אותה.

2. מנסיוני האישי (1) - אתה לא חייב למוסך דבר, פשוט תגיד להם בתחילת הטיפול ש"אין אישור לבלמים" ואז תראה איך הם עוקפים את התקנה ואומרים לך שיש לך רפידה לעוד X קילומטרים ושתיכנס אליהם בעוד כמה חודשים.

3. מנסיוני האישי (2) - אנחנו בבית מחזיקים מספר כלי רכב, ושניים מהם כבר ספגו בשנתיים האחרונות "הערות בלמים" מה שלא מנע מהם להמשיך ולנסוע עד היום על הבלמים הקיימים בלי שהגענו לברזל.

כמובן שהדבר דורש פיקוח קפדני ושיטתי על מצב הרפידות ובאם אינך יודע בדיוק מה אתה עושה אז תן למוסך להחליט!

בהצלחה.

לא מדוייק , לפי חוקי משרד התחבורה כאשר רכב נכנס למוסך מורשה עליו לבדוק ולבחון מכלולים בטיחותיים כגון בלמים ,במידה ונמצא כי הבלמים אינם תקינים מכל סיבה שהיא הלקוח יידרש לתקן את הליקוי במוסך הנ''ל או לחתום על תופס בו הוא מצהיר על לקיחת הסיכון והמשך טיפולו היכן שיבחר.

על המוסך לדווח למשרד התחבורה על המפגע של אותו הרכב על מנת לכסות את עצמו וליצור מעקב מסוים.

כבר נתקלתי בנהגים שחטפו דו''ח על התעלמות מליקויים מוצהרים.

פורסם

ה"חיישן" הזה (בהנחה והוא בנוי כמו שאני מכיר) בודק עובי של רפידה אחת בצד אחד של הרכב. 3 רפידות אחרות לא משפיעות על ה"חיישן".

מקרה שקה לי לא מזמן - עקב קליפר מעט תפוס רפידה אחת הייתה נשחקת בקצב מהיר יותר מהאחרות, בסוף נשחקה עד הברזל ונהרס הדיסק.

וכאן החיישן לא היה עוזר.

פורסם
לא מדוייק , לפי חוקי משרד התחבורה כאשר רכב נכנס למוסך מורשה עליו לבדוק ולבחון מכלולים בטיחותיים כגון בלמים ,במידה ונמצא כי הבלמים אינם תקינים מכל סיבה שהיא הלקוח יידרש לתקן את הליקוי במוסך הנ''ל או לחתום על תופס בו הוא מצהיר על לקיחת הסיכון והמשך טיפולו היכן שיבחר.

על המוסך לדווח למשרד התחבורה על המפגע של אותו הרכב על מנת לכסות את עצמו וליצור מעקב מסוים.

מבחינת החוק היבש אתה צודק, מבחינה מעשית אתה צודק חלקית בלבד.

כמובן שאם לקוח יגיע למוסך "על הברזלים" וייסרב להחלפת בלמים המוסך יהיה חייב לפעול לפי הנוהל שציינת.

מאידך, אם לרפידה עוד 3 מ"מ (נגיד) שזה מצב שבד"כ מחליפים אותה, אבל הלקוח מסרב, אזי למוסך אין עילה לשום דבר ממה שציינת.

כי הרי הרפידה בעובי שמעל העובי המינימלי ולמעשה למעט החשש לרדת לברזלים עד לטיפול הבא אין שום סיבה אמיתית להחליף אותה.

יתרה מזאת - דיווח כזה ישרוף את המוסך אצל הלקוח ולכן ההחלטה באם לדווח או לא, היא טכנית אבל גם פוליטית.

פורסם
מרק10 תודה על הפרטים! ענית לי את השאלה.

שים לב ! חיישן התראה על עובי הרפידה קיים רק באחד מהגלגלים שמאלי או ימני כלומר במידה והרפידות האחוריות גמורות אתה לא תקבל שופם התראה על כך אלא תשמע רעשי חיכוך של ברזל בברזל.

פורסם
ה"חיישן" הזה (בהנחה והוא בנוי כמו שאני מכיר) בודק עובי של רפידה אחת בצד אחד של הרכב. 3 רפידות אחרות לא משפיעות על ה"חיישן".

מקרה שקה לי לא מזמן - עקב קליפר מעט תפוס רפידה אחת הייתה נשחקת בקצב מהיר יותר מהאחרות, בסוף נשחקה עד הברזל ונהרס הדיסק.

וכאן החיישן לא היה עוזר.

בהחלט מקרה לא תקין אבל בזמן טיפול שנתי על המכונאי לבדוק ולמדוד את עובי הרפידה בפועל ולא רק להאיר עם פנס ולנסות לנחש מהו עובי הרפידות.

לצערי ניתקלתי בלא מעט מוסכים שלא בודקים את עובי הרפידות בעזרת מיקרומטר אלא רק מתבוננים על עובי הרפידה.

פורסם
'חיישן' עובי רפידות מדליק את נורת החיווי בלוח השעונים כאשר עובי הרפידה מגיע ל-4 מילימטר כאשר העובי המינימלי המותר הוא 2 מילימטר.

אם הקונקטור מנותק עדיין מנורת החיווי תדלוק וגם נשמע ציפצוף אזהרה בכול התנעה לכן בעל הרכב צריך להיות עירני ולא להזניח התראות.

אם מתקינים רפידות ללא חיישן אז מנורת ההתראה תדלוק תמידית.

ככה זה עובד בגולף דור 5.

אני בהחלט חושב שניתן לסמוך על ההתראה של החיישן במיוחד עם בעל רכב שמקפיד לבצע טיפול שנתי שבו נבדקת מערכת הבלמים ועובי הרפידות לפי הנחיות הייצרן.

רק להדגיש לטובת הקוראים האחרים שזה לא המצב בכל רכב:

אצלי (סיטרואן) אי חיבור כבל החיישן לא ידליק שום נורה (ההתרעה אינה אלא סגירת מעגל עם הדיסק עצמו)

ההתרעה היא באמת על אחת מהרפידות, אבל בשני הגלגלים הקדמיים קיימת התרעה.

בכל מקרה, נהג הקשוב לרכב אמור לשמוע חריקות של בורג (מחוון קולי) לפני שמגיעים לברזל.

נהג לא קשוב, או עם שמיעה לקויה - בפירוש לא ישמע את ההתרעה הקולית!

פורסם
רק להדגיש לטובת הקוראים האחרים שזה לא המצב בכל רכב:

אצלי (סיטרואן) אי חיבור כבל החיישן לא ידליק שום נורה (ההתרעה אינה אלא סגירת מעגל עם הדיסק עצמו)

ההתרעה היא באמת על אחת מהרפידות, אבל בשני הגלגלים הקדמיים קיימת התרעה.

בכל מקרה, נהג הקשוב לרכב אמור לשמוע חריקות של בורג (מחוון קולי) לפני שמגיעים לברזל.

נהג לא קשוב, או עם שמיעה לקויה - בפירוש לא ישמע את ההתרעה הקולית!

כמו שראית כתבתי שמדובר על גולף דור 5 ואכן לא בכול הרכבים המערכת עובדת באותה שיטה

זה לא חריקות של בורג אלא פחית ייעודית דקה שיוצרת רעש עצבני כאשר היא מתחככת בדיסק.

לא בודקים תפקודי שמיעה לפני קבלת רישיון לרכב ?

אין סוף לאפשרויות ומצבים שבהם בעל רכב יכול להזניח את רכבו (הזנחה פושעת) ושום מערכת התראה או מוסכניק לא יכול לעצור בעדו מלהמשיך לנסוע עם רכב תקול.

• תוכן חדש...