Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 169
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כולם חופרים כמה הקורולה משעממת וסתמית, אבל השרשור כבר הגיע לעמוד 6.

לכל החבר'ה ש"הביאו" איביזה קופרה או נוסעים באסטרה של ההורים- תרגיעו ותפסיקו להתנשא.

תתחילו לקלוט שיש הרבה אנשים שאוטו בשבילם זה כלי שמזיז אותם מנקודה א' לנקודה ב'.

לא מעניין אותם מראות מתקפלות חשמליות, לא אפס למאה, לא מומנט, לא גיר ידני, לא בקרת אקלים מפוצלת, לא גימור פרימיום ולא חישוקי סגסוגת 17".

זהו, זה הכל. תגובות בסגנון של "ועכשיו כל העדר ירוץ לקנות" מתחילות לעצבן. סליחה באמת שלא כולם ג'יימי קלארקסון..

נכון לחלוטין, אבל זה פורום רכב ואנשים שמשתתפים בפורום כזה חזקה עליהם שמכונית מהווה עבורם משהו קצת יותר מרגש ממכונת כביסה. ולכן גם צריך להבין את תמיהתם על חוסר ההתלהבות המובנה במי שלתפיסתם מעדיף קורולה על דברים מעט יותר מענינים עם איזה ערך מוסף ולא רק כאמצעי מעבר מנקודה אחת לשניה.

פורסם

פורסם מבחן (ראשון?) בוואלה :

http://cars.walla.co.il/?w=/4700/2660178

ביקורת בהחלט חיובית, נראה שהיא תהיה הלהיט הבא יחד עם המזדה 3.

לא ברור לי איך לא עושים פתחי מזגן לספסל האחורי בכל רכב חדש בימינו. כמה זה כבר עולה להעביר תעלה

בין המושבים ולשים תריסים ? זה כל כך קריטי בקיץ למי שלוקח נוסעים מאחור.

הקילר פיצ'ר בעיניי זה המערכת מולטימדיה עם הMIRROR - גם השוק של הגלקסי 3 יתרחב בזכותה :)

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
זהו שאין בדיוק ויכוח, רק שהייתי בטוח שהפורום מורכב מפחות קהל שמרני ביחס לשאר הישראלים שמחפשים A-B.

מסתבר שטעיתי. וגם אין פה שום התנשאות מצידי (שביט היקר) אני פשוט מאוכזב קצת, זה הכל.

אישית, הייתי מתלהב יותר משירשור שנפתח על רכב מעניין (גם אם הוא עלה 30K ולא 130K כמו הקורולה).

מסתבר שאני במיעוט :wink:

נכון לחלוטין, אבל זה פורום רכב ואנשים שמשתתפים בפורום כזה חזקה עליהם שמכונית מהווה עבורם משהו קצת יותר מרגש ממכונת כביסה. ולכן גם צריך להבין את תמיהתם על חוסר ההתלהבות המובנה במי שלתפיסתם מעדיף קורולה על דברים מעט יותר מענינים עם איזה ערך מוסף ולא רק כאמצעי מעבר מנקודה אחת לשניה.

ממה בדיוק אתם מופתעים ומאוכזבים? טויוטה קורולה היא מכונית מעניינת למדי בשוק הישראלי (אתם מוזמנים לתקוף, אבל זאת המציאות) שכן תהיו בטוחים שאתם הולכים לראות אותה בכל חור. ככה שאוטומטית היא תקבל יותר תגובות בעד/נגד/התעניינות ביחס למכונית פחות נפוצה. אין קשר כלל וכלל להיותנו חובבי רכב וחולי הגה. אולי הקורולה היא לא הבשורה לחובבי נהיגה ברחבי העולם, אבל מדובר בשושלת ששנים על גבי שנים משרתת את לקוחותיה בנאמנה ורוכשת עוד ועוד קהל על אף שהיו לה כמה צרות בעבר. הקורולה החדשה מאובזרת בצורה טובה, זריזה, די איכותית, מרווחת, כנראה שאמינה, אוחזת טוב וצפויה בהתנהגותה, חסכונית יחסית ושימושית - כל אלו תכונות שמעניינות הרבה אנשים מהרכב שלהם. שוב אין קשר לחובבי רכב או לא...

אף אחד לא אמר כאן שהקורולה היא הבחירה שלו כנהג, אבל כן, רוב הסיכויים שהיא תהיה מאוד נפוצה ורק בשביל זה אתם אמורים להבין למה השרשור הזה כל כך ארוך. אני בטוח שאם כל השיחה הזאת הייתה על איזו VAG חדשה הייתם מצטרפים בשמחה ולא מתלוננים אפילו פעם אחת על אורכו של השרשור ותוקפים כל אחד שחושב אחרת מכם. אני אישית מבין אנשים שיעדיפו קורולה על פני כל VAG שהיא, ואין לכם מה להיות מאוכזבים. אם אתם מאוכזבים כנראה שהבעיה היא שלכם.

וכן, יש כאן נימה "התנשאותית" מצידכם בכך שאני בטוח במאת האחוזים שגם אם השרשור הזה היה על גולף בסיסית או אוקטביה, לא הייתם מגיבים ככה (ואפשר לחשוב שהן הבחירות הטבעיות של כל חובב רכב...:-) ).

פורסם

מראות צד חשמליות או לא - העדר רץ לקנות קורולה כי אמרו לו שזה אמין. לא להאמין איך יכול כזה רכב בינוני להימכר במחיר מופקע ועוד לזכות לאהדת הציבור.

We are the Human Race

פורסם

פייר? באמת מוצלחת.

בסופ"ש האחרון נהגתי בה כמה מאות קילומטרים. הכי תכל'ס? זו פשוט מכונית משפחתית מצויינת.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
זהו שאין בדיוק ויכוח, רק שהייתי בטוח שהפורום מורכב מפחות קהל שמרני ביחס לשאר הישראלים שמחפשים A-B.

מסתבר שטעיתי. וגם אין פה שום התנשאות מצידי (שביט היקר) אני פשוט מאוכזב קצת, זה הכל.

אישית, הייתי מתלהב יותר משירשור שנפתח על רכב מעניין (גם אם הוא עלה 30K ולא 130K כמו הקורולה).

מסתבר שאני במיעוט :wink:

תגדיר מעניין?

האם מדובר על רכב שיעניין אותך בכל פעם מחדש בתקלות מאוד מעניינות? (לכך יש כבר שרשורים אשר נפתחים פה ושם, כולנו יודעים על אילו רכבים מדובר..)

אז נניח שאמינות לא מעניינת אותך, האם מדובר ברכב מעניין מבחינת אבזור?

גם במקרה זה הרכב נראה בולט בקטגוריה עם מערכת מולטימדיה שהרבה יותר מעניינת מגג שמש, בקרת אקלים מפוצלת או חישוקי 17 אינץ'.

אם על עיצוב מעניין אתה מדבר, טוב, על טעם ועל ריח.. לדעתי רכב יפה, אולי פחות מפוקוס, אבל יותר מג'טה לדוגמא (לא עיצוב משעמם מ-א-ו-ד, אך שוב, זה בעיני המתבונן).

אז אולי אתה מתכוון על ביצועים מעניינים?

אז גם במקרה זה, ככל הנראה היא ממוצבת בראש הסקאלה בקטגוריה.

גם שילוב המנוע גיר עושה רושם של מוצלח מאוד עם תפעול גיר טוב יותר מן המתחרות (כן, גם כאלו עם שילוב אותיות שאסור להזכיר את שמו בשרשור).

רגע, אולי בכלל אתה מדבר על ניהוג מעניין?!

אז אתן לכתב הרכב מאתר Walla לענות לך..

כשעוברים לדון על מונחי ניהוג מחוללי התהלבות, כמו "הנאה", "דינאמיות" ו-"יכולת", הקורולה רחוקה מלאכזב. היא אפילו רוכשת בזכות מחמאות על השתדלות לספק חדוות נהיגה ברוח ספורטיבית, כזו שעולה על רוב המשפחתיות הנפוצות בקבוצת הסדאן העממית. זו אחת מנקודות החוזק שלה, גם בהשוואה למכוניות מבריקות בתחום זה כמו הפוקוס האתלטית.

בכבישי הצפון ההררים, ועם הירידה הקלה בכושר הטיפוס מפאת אוזלת כוחו של המנוע, מייד נותנים לקורולה את הגיבוי הזמין ומשלבים למצב 'ספורט' בתיבת ההילוכים: כעת היא מדמה מעין התמתחות לפני אימון, כאשר מחט הטורים מתחילה את הטיפוס בערך מ-3,000 סל"ד והאריזה, על כל 462 הסנטימטרים מחרטום לישבן כאילו מתכווצת ונדרכת לסיבובים שעולים בקו האופק.

ההיגוי, כבר בהפנייה הראשונית מפתיע בחדותו, ומכניס את החרטום עמוק להידוק העיקול. אחרי תחושה קצת "מתה" במרכזו בעקבות הנסיעות הבינעירוניות, הקורולה מתחילה להראות סימני קרב תקיפים; היא חושפת מעט (אם בכלל) זווית גלגול, לא מרחיבה את רדיוס הפנייה (תת היגוי) והזנב מרגיש נעוץ בכביש, אלא אם כן זרקתם אותה באגרסיביות בין רצף הפיתולים.

גם הבלימה, כלשעצמה, מצוינת – הן בתחושת הדוושה והן במהלכה אל האטה מבוקרת ובטוחה. כמו כן, המנוע שומר על קצב טוב, אם כי בלי טורבו תמיד נדרשת עבודה ידנית נמרצת על תיבת ההילוכים.

פורסם
מראות צד חשמליות או לא - העדר רץ לקנות קורולה כי אמרו לו שזה אמין. לא להאמין איך יכול כזה רכב בינוני להימכר במחיר מופקע ועוד לזכות לאהדת הציבור.

נהגת בה? ישבת בה בכלל? איך אתה יכול לכתוב משהו על רכב שכניראה שאפילו על הכביש עוד לא ראית, מה אתה אהרונוביץ?

זו תגובה לא רצינית ממישהו המגדיר את עצמו כחובב רכב. הקורולה היא אולי לא פסגה מוטורית, אבל אתה לא יכול להתווכח עם העובדה שזו המכונית הנמכרת העולם מתוך בחירה חופשית של אנשים ולפי כל המבחנים שפרסמו, היא כניראה גם לא רעה בכלל בדור החדש שלה.

פורסם
רגע, אולי בכלל אתה מדבר על ניהוג מעניין?!

כקוריוז, יצא לי לעשות שני מקצים על קורולה דור קודם (אוט', למרבה הצער לא רובוטית) בכוכב יאיר, בתוואי מאד טכני. להגיד שהיא הייתה כיפית מאד אני לא יכול, אבל היא לחלוטין לא נטולת יכולת ונותנת קצב טוב. הרובוטית כנראה הייתה יכולה להיות מהירה יותר ומהנה יותר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
כקוריוז, יצא לי לעשות שני מקצים על קורולה דור קודם (אוט', למרבה הצער לא רובוטית) בכוכב יאיר, בתוואי מאד טכני. להגיד שהיא הייתה כיפית מאד אני לא יכול, אבל היא לחלוטין לא נטולת יכולת ונותנת קצב טוב. הרובוטית כנראה הייתה יכולה להיות מהירה יותר ומהנה יותר.

לי הייתה קורולה רובוטית, ויצא לי להיות איתה ביום מסלול במנחת בערד - עם עוד כמה רכבים שהיו 'קצת' יותר מיועדים

למטרה הזאת, אבל הצלחתי לעשות איתה זמנים שלא נפלו בהרבה מרכבים עם הספק יותר מכפול.

והיו עוד אי אלו עשרות אלפי ק"מ 'ספורטיבים' בכבישי הארץ.

אז אולי היא לא מכונת נהיגה מושחזת, אבל היה לה כוח מכובד בהחלט לעומת שאר ה-1.6, ואפילו נהנתי

לנהוג בה חזק, בין היתר בגלל העובדה שלא היו לה שום בקרות למעט ABS :)

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

הרכב המושלם לקהל היעד שלו, שהוא דווקא חלק לא מבוטל מהאוכלוסיה.

מעדיף אותו על פני רוב התחרות למרות שלא מדבר אלי בכלל.

שיהיה להם בהצלחה, במיוחד עם גרסאות רובוטיות וידניות.

פורסם
לי הייתה קורולה רובוטית, ויצא לי להיות איתה ביום מסלול במנחת בערד - עם עוד כמה רכבים שהיו 'קצת' יותר מיועדים

למטרה הזאת, אבל הצלחתי לעשות איתה זמנים שלא נפלו בהרבה מרכבים עם הספק יותר מכפול.

והיו עוד אי אלו עשרות אלפי ק"מ 'ספורטיבים' בכבישי הארץ.

אז אולי היא לא מכונת נהיגה מושחזת, אבל היה לה כוח מכובד בהחלט לעומת שאר ה-1.6, ואפילו נהנתי

לנהוג בה חזק, בין היתר בגלל העובדה שלא היו לה שום בקרות למעט ABS :)

זה בדיוק מה שאני אומר - היא אולי לא שיא הכיף, אבל בהחלט בעלת יכולת. הגירו הרובוטי רק עוזר בנהיגה נמרצת.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
ממה בדיוק אתם מופתעים ומאוכזבים? טויוטה קורולה היא מכונית מעניינת למדי בשוק הישראלי (אתם מוזמנים לתקוף, אבל זאת המציאות) שכן תהיו בטוחים שאתם הולכים לראות אותה בכל חור. ככה שאוטומטית היא תקבל יותר תגובות בעד/נגד/התעניינות ביחס למכונית פחות נפוצה. אין קשר כלל וכלל להיותנו חובבי רכב וחולי הגה. אולי הקורולה היא לא הבשורה לחובבי נהיגה ברחבי העולם, אבל מדובר בשושלת ששנים על גבי שנים משרתת את לקוחותיה בנאמנה ורוכשת עוד ועוד קהל על אף שהיו לה כמה צרות בעבר. הקורולה החדשה מאובזרת בצורה טובה, זריזה, די איכותית, מרווחת, כנראה שאמינה, אוחזת טוב וצפויה בהתנהגותה, חסכונית יחסית ושימושית - כל אלו תכונות שמעניינות הרבה אנשים מהרכב שלהם. שוב אין קשר לחובבי רכב או לא...

אף אחד לא אמר כאן שהקורולה היא הבחירה שלו כנהג, אבל כן, רוב הסיכויים שהיא תהיה מאוד נפוצה ורק בשביל זה אתם אמורים להבין למה השרשור הזה כל כך ארוך. אני בטוח שאם כל השיחה הזאת הייתה על איזו VAG חדשה הייתם מצטרפים בשמחה ולא מתלוננים אפילו פעם אחת על אורכו של השרשור ותוקפים כל אחד שחושב אחרת מכם. אני אישית מבין אנשים שיעדיפו קורולה על פני כל VAG שהיא, ואין לכם מה להיות מאוכזבים. אם אתם מאוכזבים כנראה שהבעיה היא שלכם.

וכן, יש כאן נימה "התנשאותית" מצידכם בכך שאני בטוח במאת האחוזים שגם אם השרשור הזה היה על גולף בסיסית או אוקטביה, לא הייתם מגיבים ככה (ואפשר לחשוב שהן הבחירות הטבעיות של כל חובב רכב...:-) ).

אתה מתפרץ לדלת פתוחה. התגובה שלי כפי שעולה מהמצוטט אצלי נגעה לאלו הטוענים שהם מחפשים משהו שיקח אותם מנקודה אחת לשניה ודי להם בזה. לאלו, לפחות לתפישתי, אין מה לחפש בפורום של חובבי מכוניות. אין בכך מבחינתי כדי לומר דבר וחצי דבר על הקורולה, ודאי לא החדשה, שאני כמו גם אחרים כאן פשוט לא מכיר.

• תוכן חדש...