Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מגרעה מהותית בקורולה היא שהיא לא מוצעת עם בקרת שיוט אפילו בדגם המפואר יותר.

אם לא ניתן להוסיף בקרת שיוט גם בתוספת מחיר, הרכב הזה היה בשבילי פסול על הסף, זה עד כדי כך חשוב לי. הנוחות של בקרת השיוט זה פשוט תענוג.

(זה כמובן תיאורטי מאחר ולא הייתי שוקל לרכוש את הקורולה ולו בגלל שרכבי סדאן בכלל לא באים בחשבון בשבילי. רק רכבים בתצורת 5 דלתות באים בחשבון בשבילי, הרבה יותר נוחים לשימוש).

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תגובות 169
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ואני חושב שבקרת שיוט זה פיצ'ר מיותר לגמרי בכבישי הארץ אלא אם אתה קובע את המהירות להיות 10 קמ"ש פחות מהמותר

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם
ואני חושב שבקרת שיוט זה פיצ'ר מיותר לגמרי בכבישי הארץ אלא אם אתה קובע את המהירות להיות 10 קמ"ש פחות מהמותר

וזה בערך מה שאני עושה, אלא שאני קובע את המהירות למהירות שהיא איטית יותר יחסית לקצב התנועה ולאו דווקא איטית יותר מהמהירות המותרת.

בד"כ כ- 110 קמ"ש בכביש ביעירוני, זה קצב שהוא איטי ממרבית התנועה ומאפשר לי לנסוע ברוגע, כאשר רגל ימין נחה.

פורסם
רק בישראל, כל כך הרבה תגובות והתלהבות מטויוטה קורולה ועוד במחיר סופר מופקע.

טוב שיהיה בהצלחה, רוצו להזמין מהר לפני שיגמר :roll:

זה לא רק עניין של המחיר.

ראית את התא נוסעים של הרכב? אפילו בקאיה כבר יותר נעים לשבת!.

הרכב משדר בינוניות בכל פרמטר אפשרי,ועדיין כל הזקנים[והזקנים בנפשם] מגיעים לאורגזמה רק מלגעת ביצירה המכוערת,כל אחד והסטייה שלו.

המאזדה [3 החדשה] לפחות מציעה עיצוב מושך ו[קרוב לוודאי]ניהוג סביר.

ככה זה שהרכב פונה לקהל היעד עם המכנה המשותף הנמוך ביותר.

פורסם

^

בעבר פורסם כאן פוסט על התקנה עצמאית של בקרת שיוט לקורולה. עלות ההתקנה הייתה 20 דולר אם אני זוכר נכון..

מעניין אם אפשר יהיה למצוא באיביי מכלול בקרת שיוט בזול גם לדגם הזה.

פורסם
פורסם מבחן (ראשון?) בוואלה :

http://cars.walla.co.il/?w=/4700/2660178

ביקורת בהחלט חיובית, נראה שהיא תהיה הלהיט הבא יחד עם המזדה 3.

לא ברור לי איך לא עושים פתחי מזגן לספסל האחורי בכל רכב חדש בימינו. כמה זה כבר עולה להעביר תעלה

בין המושבים ולשים תריסים ? זה כל כך קריטי בקיץ למי שלוקח נוסעים מאחור.

הקילר פיצ'ר בעיניי זה המערכת מולטימדיה עם הMIRROR - גם השוק של הגלקסי 3 יתרחב בזכותה :)

לפי המבחן, לקורולה החדשה קוטר סיבוב בין מדרכות של 5.4 מטר.

אפילו לכסא גלגלים של סבתי תנצב"א היה קוטר סיבוב גדול בהרבה..

שלא לדבר על "הגה גמיש".

מה זה בדיוק ?

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

רק אני שמתי לב שלעומת מבחנים אחרים של מכוניות אחרות במבחנים פה ציינו את המזגן של הטויוטה?

ידוע שיש לכל הקורולות מזגן טוב, אבל מה קרה שהפעם מציינים את זה?

פורסם
^

ביררתי, יש אופציה להוסיף בקרת שיוט (מקורי כמובן) בעלות של ~1300 ש"ח.

גם המגרעה היחידה שמצאתי ניתנת לפתרון, מה אין מגרעות לקורולה? :-D

טוב אז עכשיו ברצינות, המגרעה היחסית היחידה של הקורולה, כפי שאני מבין זאת בשלב זה, היא פנים רכב בינוני, הן מבחינת חומרי הפנים והן מבחינת עיצוב הפנים.

במכוון הדגשתי את המילה יחסית, מאחר ולעומת המגרעות של הדורות הקודמים, אכן מדובר במגרעה שאינה מהותית ושניתן לחיות עמה.

בדיוק קראתי נתונים חדשים על המאזדה 3 וצויין שם כי מרחב הרגליים אפילו צומצם לעומת הדור הנוכחי הצפוף, למרות הגידול בבסיס הגלגלים ואם אכן כך הדבר, הרי שלקורולה קלף חזק ביותר של מרחב פנים גדול בהרבה, שזה כבר פרמטר מהותי הרבה יותר .

http://www.cartube.co.il/2013-מאזדה-3-החדשה-–-הפרטים-המלאים

דרך אגב, הישג יפה מאד של מאזדה מטכנולוגיית הסקיי אקטיב, הוא שממנוע 2 ליטר, גם בגירסה החזקה שלו, היא משיגה נתוני צריכת דלק דומים למנוע ה- 1.6 של הקורולה ועוד עם גיר אוטומטי פלנאטרי עם 6 הילוכים לעומת גיר רציף בקורולה.

פורסם

לא ברור לי מה הבעיה בתא הנוסעים שלה. לא מדהים, אבל לא משהו מזעזע. בסדר כזה, מתאים לקורולה. אבל מה אני יודע, אפילו תא הנוסעים בקיות של היום נראה לי סבבה לגמרי.

emotion of motion

פורסם
לא ברור לי מה הבעיה בתא הנוסעים שלה. לא מדהים, אבל לא משהו מזעזע. בסדר כזה, מתאים לקורולה. אבל מה אני יודע, אפילו תא הנוסעים בקיות של היום נראה לי סבבה לגמרי.

שב בקיה סיד החדשה ובטויוטה קורולה החדשה ותבין את ההבדל על נקל, בעוד קיה בסיד ספיציפית ביצעה קפיצת מדרגה או כמה מדרגות באיכות ועיצוב תא הנוסעים, טויוטה קורולה החדשה נשארה בפרמטרים אלו פחות או יותר באותה הרמה כמו בקורולה הקודמת. מבחינת עיצוב הדשבורד של הקורולה החדשה לדעתי אף חלה נסיגה, שכן לא מדובר רק בעיצוב גרידא אלא בתחושת חוסר נוחות ויזואלית אפילו הייתי אומר, הנובעת בין היתר מהזוית הזקופה של הדשבורד.

פורסם
וכי מישהו נתקל לאחרונה במכונית חדשה עם מזגן לא טוב ?

מבלי להתייחס לקורולה, שהוא רכב טוב בפני עצמו ולייעוד שלו, גם כי פשוט אין לי כוח להתנצחות הבלתי נגמרת עם "אושריקו".

לצערי נתקלתי ברכב חדש עם מזגן גרוע - יונדאי I10, נסיעה מקצרין עד רחובות, מזגן כול הדרך ברמה 3 ונשבע שלא קר ברכב, אפשר להגדיר "נעים", בכול רכב אחר (וברור שבקורולה הקדושה) הייתי אמור לקפוא למוות אחרי יותר מ3 שעות עם מזגן דולק בעוצמה גבוהה עם מקסימום קור בשעות ערב ללא שמש, בונדאי I10 זה לא קורה בצורה עקבית ביותר, בימים חמים אני בכלל לא רוצה לתאר את הסבל שלנסוע ברכב עם "מזגן".

מזל שזה לא הרכב שלי, לרכוש רכב כזה זו נפילה קשה.

וזה דווקא דיי מפתיע כי באקסנט וI30 זכור לי מזגן מצויין שמקרר אותך עד שד עצמותיך.

פורסם
וכי מישהו נתקל לאחרונה במכונית חדשה עם מזגן לא טוב ?

פיג'ו 206+

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
שב בקיה סיד החדשה ובטויוטה קורולה החדשה ותבין את ההבדל על נקל, בעוד קיה בסיד ספיציפית ביצעה קפיצת מדרגה או כמה מדרגות באיכות ועיצוב תא הנוסעים, טויוטה קורולה החדשה נשארה בפרמטרים אלו פחות או יותר באותה הרמה כמו בקורולה הקודמת. מבחינת עיצוב הדשבורד של הקורולה החדשה לדעתי אף חלה נסיגה, שכן לא מדובר רק בעיצוב גרידא אלא בתחושת חוסר נוחות ויזואלית אפילו הייתי אומר, הנובעת בין היתר מהזוית הזקופה של הדשבורד.

ישבת ברכב?

הרגשת במו ידיך את החומרים השונים?

היום בדקתי את הרכב באולם התצוגה ואני יכול לדווח כי איכות החומרים במקומות החשובים היא מצוינת! לא פחות.

בתחתית הדלתות ומתחת לדש יש פלסטיקה קשיחה יותר, אני לא רואה בזה שום חיסרון.

ההגה מרגיש מצוין, כמו גם שאר הפקדים.

העיצוב אכן מוזר קצת [יש הרגשה שהדש מאוד גבוה], אך לדעתי יותר מוצלח מהעיצוב המצועצע של כמה מן המתחרות [לא אנקוב בשמות בכדי לא לפתח וויכוח מיותר], ולא פחות חשוב, הוא פונקציונאלי מאוד [תבדוק את פתחי המיזוג לדוגמא].

לרעה אני יכול לציין כי התא מכיל הרבה יותר מידי שחור, יש שחור מבריק, שחור מט, שחור חלק, שחור מחוספס, שחור שחור שחור... אה כן, בריפודים [ניחשתם נכון, גם הם שחורים] יש תפירה בצבע אפור בהיר, ואוו..

אגב, המושבים נוחים למדי [לפחות מישיבה של שתי דקות], המרווח מאחור עצום ביחס לקבוצה [אני 1.85 ובין הברכיים שלי למושב הקדמי נשארו לפחות 10 ס"מ], הרכב מרגיש אוורירי [שבר שתמיד אפיין את הקורולה] על אף כל השחור.

העיצוב החיצוני מרשים ונאה לדעתי.

אבזור לא חסר והמערכת בסטנדרט אחר מן המתחרות [יצא לי לתפעל את המערכת ב CX-5 והממשק של טויוטה טוב בכמה רמות וגם איכות השמע מצוינת].

סה"כ את מבחן האולם הרכב עובר בהצלחה.

• תוכן חדש...