Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

יש לי שאלה לגבי המייסב לחץ, מה שקורה זה שבעיקר הילוך 1-2(ממש בהתחלה של ה-2) יש רעש גמו של גריסת ברזל ואם אני לוחץ קלאץ אז הרעש נעלם!יכול להיות שזה המייסב לחץ?

ואם כן כמה עלות החלפה?

ואם לא מה עוד זה יכול להיות?

חשוב להזכיר שהקלאץ' יחסית קשה ללחיצה.

כאשר רכשתי את הרכב הרכב היה מתחמם ולכן החלפתי ליוניט שמדליק את הוונטה ב-68 מעלות (שיקרר יותר), עכשיו החלפתי רדיאטור לחדש ולכן אני לא חושב שיש צורך ביוניט הזה (מכיוון שהוונטה עוד עובדת חצי שעה אחרי כיבוי הרכב וזה לפי דעתי טוכן מצבר ומוריד לו מהחיים) והאם אפשר להחזיר את היוניט שהיה ל-90 מעלות? או שעדיף להשאיר את היוניט הזה?

כי אני לא בטוח שפתרתי את בעיית ההתחממות(בכביש מהיר נימצא עם 80 -78 מעלות בעיר עולה ל-92)

תודה רבה לעוזרים הקליברים בינכם :lol:

פורסם

זה באמת נשמע כמו מיסב לחץ, אם הדושה קשה החלף את כל הקלץ.

בהחלט החלף את היוניט חזרה למקורי, לדעתי הוציאו לך את הטרמוסטט. מצב אידאלי הוא שחום המנוע

עומד קבוע על 90 מעלות, אז גם תצרוכת הדלק גם תהיה אופטימלית.

פורסם
זה באמת נשמע כמו מיסב לחץ, אם הדושה קשה החלף את כל הקלץ.

בהחלט החלף את היוניט חזרה למקורי, לדעתי הוציאו לך את הטרמוסטט. מצב אידאלי הוא שחום המנוע

עומד קבוע על 90 מעלות, אז גם תצרוכת הדלק גם תהיה אופטימלית.

נישמע קצת מוזר שמדובר במייסב לחץ כי כאשר דוושת המצמד אינה לחוצה מיסב הלחץ לא בא במגע עם אף מיכלול כך שיכול להיות דווקא שהבעייה היא בגיר עצמו ובזמן הלחיצה על דוושת הקלאץ' הגיר יוצא מכלל פעולה לטובת ההעברה בין ההילוכים והרעש ניפסק ורק אז בעצם מיסב הלחץ מיסתובב. האם אני טועה?

פורסם

המייסב לחץ במערכת הידראולית מתחכך עם הקלאץ גם שהדוושה לא לחוצה, החיכוך הוא עדין מאוד, וכאשר הקלאץ עקום המייסב מרעיד את המזלג ויוצר רעשים לא נעימים שבלחיצה קלה על הקלאץ נעלמים.

כדי לבדוק, כאשר הרעש מופיע תזיז עם היד מעט את המזלג של הקלאץ ואם הרעש נעלם/משתנה הבעיה היא במייסב לחץ, או שהכבל מתוח מידי וזה מה שהרג את המיסב, או שבעצם הקלאץ עקום והשמש לא מאוזנת ומתחככת בצורה לא אחידה עם המייסב.

בכל מקרה אם אתה מזיז את המזלג עם היד ויש שינוי ברעש או שהוא נעלם תחליף קלאץ על הדרך כולל מייסב לחץ.

יקיר.

פורסם
המייסב לחץ במערכת הידראולית מתחכך עם הקלאץ גם שהדוושה לא לחוצה, החיכוך הוא עדין מאוד, וכאשר הקלאץ עקום המייסב מרעיד את המזלג ויוצר רעשים לא נעימים שבלחיצה קלה על הקלאץ נעלמים.

כדי לבדוק, כאשר הרעש מופיע תזיז עם היד מעט את המזלג של הקלאץ ואם הרעש נעלם/משתנה הבעיה היא במייסב לחץ, או שהכבל מתוח מידי וזה מה שהרג את המיסב, או שבעצם הקלאץ עקום והשמש לא מאוזנת ומתחככת בצורה לא אחידה עם המייסב.

בכל מקרה אם אתה מזיז את המזלג עם היד ויש שינוי ברעש או שהוא נעלם תחליף קלאץ על הדרך כולל מייסב לחץ.

יקיר.

איך אני יכול להזיז עם הייד את הקלאץ' בנסיעה?

אולי לא הסברתי את עצמי כמו שצריך הרעש מופיע בהילוך ראשון בזמן נסיעה כאשר אני מגיע למהירות של 10-15 קמ"ש..

פורסם
כאשר הרכב עומד במקום מונע בסלד סרק/2500סל"ד והקלאץ לא לחוץ יש רעש?

אם לא, הבעיה לא קשורה למיסב לחץ.

לא אין רעש על סלד לא משנה באיזה מהירות\עמידה במקום הרעש רק בהילוך 1 בתחילת נסיעה וקצת בהילוך שני, ושחכתי להזכיר שבאת בלימה עם ההילוכים יש את אוטו רעש נשמע כמו חיכוך,

מה אתם אומרים מה זה עוד יכול להיות? ישנה אפשרות שחסר שמן? זה נשמע כמו רעש של ברזל עם ברזל שמשתפשף.

ואולי גם מישהוא יכול להמליץ על מוסך מתמחה בפ"ת?

תודה.

פורסם
כניראה שהרעש מגיע מתוך הגיר, צריך להרים את הרכב על הליפט ולשמוע את הרעש.

הבנתי..

יש לך מושג כמה זמן הרכב יכול ליסחוב עם תקלה כזאת?

פורסם

הרכב גם ככה כולו מתפרק סע ככה עד שתגיע התקלה היקרה הראשונה וזרוק את האוטו לברזל, קנית רכב ב2600 שקל ציפית לקבל משהו שלא מתפרק?

התענוג שמוביל אותך

• תוכן חדש...