Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברי הפורום.

כהכנה לפרויקט מעט רחב יותר שאני הולך לבצע, שיכלול יישום גלייז ואחריו אופטי-סיל (מחכה בקוצר רוח להגעת החומרים), שלב קריטי הוא שלב הפלסטלינה.

צריך לנקות את הצבע היטב מכל המזהמים וכל ה"שטויות" שנדבקו אליו במשך השנה וקצת הזו.

כמו כן, זו הזדמנות טובה לבחון את ה WHEEL CLEANER של מגווירס שקיבלתי לא מזמן מחבר הפורום.

חייב להודות שאת שלבי העבודה למדתי לרוב מקריאה של אשכולות רבים במשך הזמן בפורום הזה והצלחתי להרכיב לי מן סדר עבודה לפחות לשלב הפלסטלינה.

סדר העבודה צריך לכלול:

-שטיפה ייסודית.

-פלסטלינה.

-שטיפה חוזרת.

-ייבוש ויישום הגנה, במקרה שלי ווקס.

הפלסטלינה שהגיעה אלי היישר מסין הוזמנה כמובן דרך ebay.

http://www.ebay.com/itm/290897299146?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

יש לציין שכמות החומר שקיבלתי היא 200 גרם ולא 180 כמפורט בקישור.

יש לזכור שלצורך פלסטלינה צריך חומר סיכוך, העדפתי לא להשתמש במים, הכנתי QD מה-ONR שיש לי.

לעבודה.....

הכנתי את כל החומרים מבעוד מועד יום לפני...

pr5k.jpg

הפלסטלינה מופיעה בצד ימין יחד עם השפריצר הנסיוני ממקס-סטוק שמלא ב QD.

ה-WHEEL CLEANER נמצא בעוד שפריצר נסיוני מאותו מקס-סטוק והוא נמצא משמאל ל-ONR, שפריצר בצבע אדום, דולל ברמה של 1/4, כלומר לא חלש.

כמו כן, מברשות, אופטי בונד, ה-"כפפה הקרועה" של CG, כפפה ירוקה פשוטה של אמריקן איגל, ספוג למקרה שמשהו ישתבש, על שאר החומרים לא אתעכב כי רובכם מכירים ואין טעם.

בנוסף, החלטתי לכבד את לובשי המדים ומצאתי לי "מדי דיטיילינג".

m0le.jpg Uploaded with ImageShack.us

רואים בתמונה את צינור הגינה, שני דליים, מיכל ריסוס PRE-WASH, מכנסי עבודה של הדר, חולצה כחולה מכובדת וכמובן נעלי עבודה תקניות של נוגה עינת.

פעם שעברה שטפתי עם בגדים "רגילים" ודי התלכלכתי אז החלטתי ללכת על בטוח.

מה מצב הרכב לפני השטיפה? ככה:

59cl.jpg

לא נקי!!

אבל חכו רגע, חשוב!!!! תזכרו !!! לפני שאתם יורדים למטה או יוצאים החוצה, תחתכו את הפלסטלינה לרבעים...זה הסתבר יותר מאוחד כצעד נורא חכם וחוסך כאבי ראש ובעיקר כאבי לב.

במקרה הזה חתכתי לחצי ולקחתי חצי למטה ושם חתכתי לשני רבעים.

qyfb.jpg

שטיפה:

בגדול בגדול....התזה עם צינור להרטבה כללית של הרכב, התזה עם מיכל ריסוס ONR בדילול של PRE-WASH כמו שמופיע בדף של KENWORTH.

אחרי זה הכנת הדליים: דלי אחד עם 30ml ONR וכל היתר מים, הדלי השני נטו מים ושוטפים.

לא צריך להרחיב איך, מי שרוצה לדעת שיערוך חיפוש בפורום.

p6w7.jpg

התזה של מגווירס WHEEL CLEANER על הג'אנטים ובבית הגלגל על מגיני הבוץ ושפשוך טוב עם מברשות בחלק החיצוני והפנימי.

smf6.jpg Uploaded with ImageShack.us

בדיוק בשביל זה צריך כפפה פשוטה.......

hbg4.jpg Uploaded with

אחרי שטיפה טובה עם הצינור, רגע לפני שלוקחים את המגבת לייבוש הרכב, נזכרנו שוב שצריך עוד לעשות פלסטלינה..אז קדימה.

הרכב רטוב, זה כבר יקל על המלאכה.

לוקחים רבע גוש, מועכים אותו היטב, זה לא כל כך פשוט, זה לא כמו הפלסטלינה שהורגלנו בילדותינו, היא קשה יותר.

מועכים ומשטחים ומתיזים עליה QD וגם על החלק עליו רוצים לעבור איתה.

אני מאמין שהדרך הכי טובה היא כמו רוב הפעולות ברכב-לא בצורה סיבובית, קדימה, אחורה, קדימה, אחורה וכך מתקדמים לאורך הרכב. לא לשכוח להתיז QD גם על הרכב וגם עלך הפלסטלינה.

מדי פעם מרימים את הפלסטלינה לראות אם אין "שחור" מתחת, אם מתחילים לראות הצטברות של לכלוך, מיד מועכים אותה שוב עד שנקבל חלק נקי שאותו אפשר להעביר על הרכב.

מה ששמתי לב לשמחתי שמדי פעם הפלסטלינה כאילו נתקעה לרגע והמשיכה הלאה, כלומר אני בטוח שהיא אספה איתה מזהמים מהפח ומהטמבונים. בעיקר היה המצב בגג ובמכסה המנוע.

בשלב מסוים באמצע התהליך החסכוני משהו, רק רבע גוש.....נפלה לי הפלסטלינה מהיד :( , מיד הבנתי כמה טוב שחתכתי אותה לרבעים אחרת היתי מעיר את כל השכנים עם הצרחות שלי :lol:.

לקחתי רבע אחר והמשכתי לעבור על הרכב.....התמונות:

m8zi.jpg Uploaded with ImageShack.us

os8a.jpg Uploaded with ImageShack.us

אם מגדילים את התמונה, רואים שיש לכלוך ומזהמים על הפלסטלינה, לא רציתי להעלות אלפי תמונות גם ככה יש הרבה תמונות.

אם ככה, זהו!

שלב הפלסטלינה נגמר, הפח מרגיש כעת רך כמשי...ומוכן לפרויקט הבא שלי.

מה שנשאר הוא לשטוף שוב והפינישים.

דגימת ONR, שוב הכנת דליים, שוב שטיפה.....

xt8g.jpg

סוף סוף...ניגוב לייבוש:

31z1.jpg

אחרי הייבוש, צריך להגן על צבע הרכב... לפחות עד שיגיע אלי האוטם צבע.

הספריי ווקס של אופטימום לפחות בינתיים יעשה את העבודה.

7r4u.jpg Uploaded with ImageShack.us

ספוג ליישום ווקס, משומש, שעבר כמה כביסות ואופטי-בונד לצמיגים.

tsk7.jpg Uploaded with

כבר השעה 8:00, מ-5:10 אני למטה....הגענו לשלב ה GLASSWORKZ להברקת החלונות.

a5hc.jpg Uploaded with ImageShack.us

זהו.....סיימתי את עבודתי להיום.

בדיוק כשבאתי לצלם את הרכב אחרי הכל, הגיע אורח חביב להביט בחפץ האדום הבוהק שנחת משום מקום :wink: ..

fmrt.jpg

וזה מה שהוא ראה....לדעתי יצא די טוב.

sxp.JPG Uploaded with ImageShack.us

a4zq.jpg Uploaded with ImageShack.us

wnah.jpg Uploaded with ImageShack.us

עכשיו רק שמישהו יבוא לעזור לקפל את הצינור :cry: .....

msu1.jpg Uploaded with ImageShack.us

נ.ב. בעניין החומרים.....

-אין לי נסיון עם סוגים שונים של פלסטלינות, העבודה עם זו ספציפית היתה ממש פשוטה ולקחה לי אפילו פחות מרבע שעה על כל הרכב.

אז מבחינתי הפלסטלינה הזו מומלצת.

-WHEEL CLEANER: עד עכשיו הייתי משתמש בחומר של מישלן והוא היה הרבה יותר עדין.

החומר הזה של מגווירס בדילול הזה של 1/4 ריכך ואף הוריד לכלוך שלא ירד כבר 4 שימושים עם החומר של מישלן.

אז מומלץ מאוד גם כן.

-עוד מילה על האופטי-בונד, אחד החומרים הטובים שיש...לא שטפתי את הרכב שלושה שבועות והיה נראה כאילו אתמול מרחתי אופטי-בונד.

הבדל משמעותי מאוד בין דופן הצמיג לסוליה, זה הפתיע אותי ובלט לי מאוד לעין.

ולסיום, תעשו לעצמיכם טובה, אל תקנו שפריצרים בחנויות של הכל בדולר....הם מתכווצים כי נוצר בתוכם וואקום ולא נכנס אויר.

שתהיה שבת שלום לכולם!

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יפה מאוד. גם צורת ההגשה.

וגלגול הצינור בסוף, הוא אכן אחד הטקסים המייסרים...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

כל הכבוד על ההשקעה, הרכב נראה מדהים!

כשאתה מגיע ליישם שוב, תוודא שוב שלא נדבק שוב לכלוך לצבע הרכב.

C4 1.6 thp exclusive Made in France- Prefected in my garage

פורסם

איזה יופי של עבודה, אתם מציבים פה רף חדש עם התמונות.

גלגול הצינור בסוף - צרות של עשירים.

מה הבעיה עם זה שנוצר וואקום ? פשוט פותחים קצת ואז זה מסתדר, אצלי זה לא משנה את הלחץ שיוצא.

לדעתי בנושא המדים השקעת יותר מידי, אני משתמש במכנסיים של ריצה (קצרים מאוד) חולצה חלקה שמיועדת לזה (חולצה ישנה) וכפכפים, העבודה הזאת כוללת מים ואם הבגדים רטובים הרבה פחות נוח לעבוד.

למה אתה משתמש במברשת האמצעית ?

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

בחיים לא ראיתי מישהו שמקנה ככה את הרכב, נראה מצויין.

רק לשים שקיות ניילון על המושבים ולאפס את הקילומטרז' והיא חדשה...

פורסם

Mr.Z מהתגובה שלך אני מבין שאתה חדש פה (גם ממספר ההודעות), תעיין בפורום ותראה הרבה פרויקטים כמו זה.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

עבודה יפה מאוד,הרשים אותי ה OPTIBOND לצמיגים!

לגבי החומר של הזכוכית,באמת יש הבדל בינו לבין מנקה חלונות פשוט?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כל הכבוד על ההשקעה, תוצאה יפה מאוד

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם

יש כאן קולאז' תמונות שמאוד מצא חן בעיני וגם הסברים אינפורמטיבים, יכל הכבוד!

מה אתה אומר על הפלסטלינה מסין? אני השתמשתי בה כמה פעמים על מספר סוגי רכב,אבל תמיד שאני עובר על רכבי VAG (סקודה במשפחה) אני צריך להתאמץ עד שהמשטח נקי. עכשיו עשיתי ניקוי יסודי (פלסטלינה ווקס) לפאביה והלכו לי שתי הידיים,ביונדאי אצלי זה עובר יותר חלק ופחות מאמץ.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

בשלב מסוים באמצע התהליך החסכוני משהו, רק רבע גוש.....נפלה לי הפלסטלינה מהיד :( , מיד הבנתי כמה טוב שחתכתי אותה לרבעים אחרת היתי מעיר את כל השכנים עם הצרחות שלי :lol:.

כתיבה יפה! עבודה יפה!!! כל הכבוד!!!

הרגת אותי מצחוק עם "הצרחות" :) גם כשלי נופל איזה סמרטוט לרצפה, אני משגר צרור קללות עסיסיות ברוסית. דבר שגורם לכל השכנים לצאת למרפסת:) למרות שאני לא דובר השפה 8)

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

מה הבעיה עם זה שנוצר וואקום ? פשוט פותחים קצת ואז זה מסתדר, אצלי זה לא משנה את הלחץ שיוצא.

לדעתי בנושא המדים השקעת יותר מידי, אני משתמש במכנסיים של ריצה (קצרים מאוד) חולצה חלקה שמיועדת לזה (חולצה ישנה) וכפכפים, העבודה הזאת כוללת מים ואם הבגדים רטובים הרבה פחות נוח לעבוד.

למה אתה משתמש במברשת האמצעית ?

תודה רבה.

פתחתי את הבקבוק והוא נשאר מעוך...זה לא נוראי אבל הייתי מעדיף שזה לא היה קורה. לא קריטי אבל עם הזמן יהיו שפריצרים נורמלים.

בנושא המדים, לא השקעתי דבר..הכל פשוט היה לי בבית, זה עניין של לקחת ולהשתמש.

משום מה אני מתלכלך יותר ממה שאתה מתאר, אולי כי אני טיפה עובד במהירות מטעמי חסכון זמן, המדים חסכו את כל זה ומשם היישר למכונת כביסה.

המברשת האמצעית היא עדינה והיא שפשוף הלכלוך בג'אנט, בגלגל ובבית הגלגל.

לא שפשוף, יותר כמו הזזה מהמקום ואחרי זה לדעתי השטיפה עם מים מורידה הכל ביתר קלות.

אחלה עבודה קובי. כל הכבוד על ההשקעה:mm_yeah::mm_yeah:

שמח שאתה מרוצה מחומר של מגס.

תודה, חומר מעולה.

בחיים לא ראיתי מישהו שמקנה ככה את הרכב, נראה מצויין.

רק לשים שקיות ניילון על המושבים ולאפס את הקילומטרז' והיא חדשה...

הרכב יחסית חדש, לא חכמה....

יש פה פרוייקטים הרבה יותר קשים ומורכבים ממה שעשיתי.

בתכל'ס זה תהליך בסיסי למי שמתעניין טיפה בדיטיילינג, פלסטלינה ושטיפה.

עבודה יפה מאוד,הרשים אותי ה OPTIBOND לצמיגים!

לגבי החומר של הזכוכית,באמת יש הבדל בינו לבין מנקה חלונות פשוט?

אז זהו......נגעת בנקודה מעניינת.

אם אני משתמש ב-GLASSWORKZ מיד לאחר שטיפה, התוצאות מדהימות.

שפריץ קליל מספיק לכל חלון והוא משאיר ברק "מראה" וללא שום סימני מריחה.

אם אני מנקה איתו את החלונות אחרי יום-יומיים, התוצאה לא טובה, יש מריחות ונראה לא טוב.

החומר של AJAX הרגיל הוא מעולה, אני משתמש בחומר של CG אך ורק בגלל שיש לי חלונות שחורים מאחור וזה חומר ייעודי שלא פוגע בפילם.

יש כאן קולאז' תמונות שמאוד מצא חן בעיני וגם הסברים אינפורמטיבים, יכל הכבוד!

מה אתה אומר על הפלסטלינה מסין? אני השתמשתי בה כמה פעמים על מספר סוגי רכב,אבל תמיד שאני עובר על רכבי VAG (סקודה במשפחה) אני צריך להתאמץ עד שהמשטח נקי. עכשיו עשיתי ניקוי יסודי (פלסטלינה ווקס) לפאביה והלכו לי שתי הידיים,ביונדאי אצלי זה עובר יותר חלק ופחות מאמץ.

תודה רבה.

זה היה די פשוט, לא הייתי צריך להתאמץ כלל.

מדי פעם הפלסטלינה היתה כאילו נתקעת במשהו ווידאתי שזה לא מחוסר ב QD.

הלכתי אחורה ושוב קדימה וזה "השתחרר", בגדול לא היה קשה בכלל.

לא היו גרגירים על הפלסטלינה אבל בהחלט היה צבע חום-שחור שנראה כאילו של מזהמים למיניהם.

מאיזה שנה הרכבים שלך? אולי אחרי כמה שנים שלא עושים פלסטלינה זו התוצאה. אין לי מושג.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

• תוכן חדש...