Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

 

החלטתי לקנות את הרכב הבא שלי בשיטת הליסינג הפרטי של אוויס, (בה מחזירים את הרכב לאחר 30 חודשים בלי התחייבויות).

 

כמה שאלות:

 

1. איזה עוד חברות מציעות את שיטת הליסינג הזאת (בנתיים מצאתי את אופרייט ליס, ולשאלה הבאה...)

2. אוויס או אופרייט ליס, איזה חברה תהיה אמינה יותר גם במהלך תקופת ההתקשרות, וגם בהחזרת הרכב - מכות, שריטות וכאלה.

 

תודה!

יונדאי I20

פורסם

אם אינך מסוגל לממן את הרכב ממקורותיך עדיף מימון בלי קביעת מועד החלפה - למשל באמצעות הבנק שלך. קודם כל - תוכ לבחור בכל רכב ורמת גימור שבהם תבחר, לא רק ממבחר אותה חברה. בקצה השני של החוזה לא תהיה מחוייב להחלפת הרכב לפי לוח זמנים קבוע, את הרכב תמכור כאשר יתאים לך ובמחיר שוק אמיתי - כזה שנקבע במשא ומתן עם הקונה, לא לפי הערכה של שמאי מטעם חברת הליסינג.

הטריק של ה"ליסינג הפרטי" הוא לכבול אותך לחברה מסויימת שתאלץ אותך להחליף את הרכב לפי לוח זמנים ומחירים שנוח לה, לא לך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

  • חברי המעגל הראשון
פורסם

הוא מדבר על אוויס אקספרס שבה בעצם משלמים את ירידת הערך ובסוף מחזירים את הרכב ללא כל התחייבות.

 

בכל מקרה גם אלבר מציעים עסקה דומה.

 Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

אל תשכח שאתה לא קונה, אלא שוכר את הרכב. אין לך אופציה לרכוש אותו בסוף התקופה (תוכל לרכוש במחירמלא אבל אז יוצא ששילמת מחיר מלא על רכב יוצא ליסינג..)

בכל אופן, הטריגר בעסקאות האלו הוא השמאי בסיום התקופה, שיכול להעריך בקלות נזקים של כמה אלפים על שריטות/מכות חניה קטנות שברכב פרטי לא היית נותן להם תשומת לב או היית מתקן בזול לפני מכירה.

מנסיוני עם השכרת רכב מאוויס הם מאוד קפדניים בנוגע לכל שריטה קטנה ברכב (שזה אגב דבר טוב כשאתה לקנות מהם רכב ,כשאתה מחזיר רכב זה לרעתך).

אני מאמין שאם בסוף התקופה תביע התעניינות בעסקה נוספת עם החברה שתבחר, הם "יקלו" עליך בעניין עליות השמאי.

  • חברי המעגל הראשון
פורסם
אל תשכח שאתה לא קונה, אלא שוכר את הרכב. אין לך אופציה לרכוש אותו בסוף התקופה (תוכל לרכוש במחירמלא אבל אז יוצא ששילמת מחיר מלא על רכב יוצא ליסינג..)

בכל אופן, הטריגר בעסקאות האלו הוא השמאי בסיום התקופה, שיכול להעריך בקלות נזקים של כמה אלפים על שריטות/מכות חניה קטנות שברכב פרטי לא היית נותן להם תשומת לב או היית מתקן בזול לפני מכירה.

מנסיוני עם השכרת רכב מאוויס הם מאוד קפדניים בנוגע לכל שריטה קטנה ברכב (שזה אגב דבר טוב כשאתה לקנות מהם רכב ,כשאתה מחזיר רכב זה לרעתך).

אני מאמין שאם בסוף התקופה תביע התעניינות בעסקה נוספת עם החברה שתבחר, הם "יקלו" עליך בעניין עליות השמאי.

 

לא מדוייק, ניתן לרכוש את הרכב ב12% הנחה AS IS.

דבר שני, אתה יכול להביא שמאי משלך שיבדוק את הרכב, או לתקן את הרכב על חשבונך.

 Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

קראתי והבנתי קצת במה מדובר. יש לי אינספור שאלות שלא ראיתי תשובות עליהם בשרשורים הרלוונטיים.

בגדול, נראה לי שאתם מחפשים את הקאץ' בסוף (כמה השמאי יעריך כל שריטה על האוטו ומישהו ציין כאן שאויס קשים מאד בכך) בעוד שאני חושב שהוא דווקא... בהתחלה:

ה"מקדמה" הזו היא למעשה כסף שהולך לאיבוד. בעסקת ליסינג פרטי רגילה המקדמה היא חלק מעלות הרכב, אח"כ יש 36 תשלומים חודשיים ובסוף היתרה. כאן אין יתרה סופית לתשלום. אויס מוכרת לכם את המוצר כתשלום חודשי המגלם ירידת ערך, יש שרואים בך כמו השכרת לטווח ארוך (מאד). אבל הסכום ההתחלתי, שהבנתי שברכב קטן וזול כמו מאזדה 2 מדובר ב-15,000 ש"ח וייתכן שבמשפחתית יקרה יותר המקדמה תגדל בהתאם, הוא הקאץ' - זה הרווח הנקי של אויס, עוד לפני כל השאר.

אני משלם להם 15,000 ש"ח על הפאדי, כי הרי הכסף לא יחזור וגם הרכב יילקח ממני בעוד 3 שנים ואז אצטרך עיסקה חדשה (ומי אמר שבעוד 3 שנים המבצע הזה יהיה קיים?!) ושוב אידרש להשכיב כסף. כלומר, בעוד שהתשלום החודשי מגלם לכאורה ירידת ערך וזה עוד איכשהו הגיוני, הרי שה"מקדמה" היא כסף ששורפים. נכון, זה לא 70-80 אלף שמשלמים עבור רכב יד 2 למשל, אבל גם 15,000 ש"ח לא מוצאים על המדרכה ברחוב.

 

ושוב, יש עוד שאלות שאני לא בטוח שזה המקום והזמן לשאול וגם לא בטוח שאקבל עליהן תשובה.

פורסם

סכום המקדמה הוא חלק מירידת הערך.

אתה יכול לתאם מול הנציגה של אויס שיחה, יסבירו לך הכל לפרטי פרטים.

אני אמנם לא סגרתי איתם עיסקה אבל לעומת חברות אחרות השיחה איתם השאירה רושם מצויין וכמעט השתכנעתי לסגור.

פורסם

קח את המקדמה של ה-15 ותחלק ל30 חודשים=תוספת של 500 ש"ח לחודש.

גם לאחר התחשיב הזה העסקה לדעתי משתלמת.

כבר היום מצב המשומשות לאחר 3 שנים בכי רע ומי יודע לאן זה יגיע בעוד 3 שנים...

 

בכ"א את ההחלטה לבצע את העסקה כבר קיבלתי, השאלה היא באיזה חברה לבחור, כי אכן הנעלם היחיד בעסקה הוא השמאי בסוף תקופת ההתקשרות ופה זה מאוד תלוי בחברה.

יונדאי I20

פורסם

מה זאת אומרת "באיזו חברה לבחור" - חשבתי שזה משהו ייחודי של AVIS

ואם המקדמה זה חלק מירידת הערך אז הם מעריכים את ירידת הערך של האקזמפלר הספציפי הזה, מאזדה 2, בכ-1200 ש"ח בחודש, כלומר שבשנתיים וחצי בערך הרכב מאבד כ-36 אלף שקל מערכו. כמה עולה חדש? מאה אלף? אז הרכב הזה מאבד מעט יותר משליש מערכו בשנתיים וחצי הראשונות לחייו? הכצעקתא? מעניין איך זה בדגמים האחרים ה"גדולים" יותר.

פורסם

זה סדר גודל של ירידת ערך לרכב חדש בשנים הראשונות, אל תופתע.

פתח יד 2 ותראה כמה עולה מאזדה 2 משומשת היום.

פורסם

אנחנו השבוע חתמנו עם אוויס על העסקה הזאת(לאחר שחברי הפורום הניאו אותנו מלקנות מזדה3 מליסינג :)). ידענו שיש את זה גם באלבר(אבל לא ידענו על אופרייט ליס).

מבחינת מחיר גם אוויס וגם אלבר די זהות. לא יודע איך זה באלבר אבל שים לב שבאוויס התשלום החודשי צמוד למדד.

מבחינת אמינות לא שמעתי על אחת מהן שעדיפה - אבל בכל מקרה שים לב שאתה לא שואל על אמינות עכשיו, אלא בעוד שנתיים וחצי, ועד אז לך תדע מה יהיה. כל אנשי הניהול\שירות הרלוונטיים באוויס\אלבר יכולים להתחלף, ובהתאם גם הגישה והאמינות של החברה.

כמו שאמרו אתה יכול להביא שמאי מטעמך אם לא אהבת את הקביעה של השמאי של אוויס.

אנחנו בסוף בחרנו באוויס, סתם בגלל כמה דברים קטנים שהיו יותר נוחים לנו כמו מיקום הסניף.

פורסם

קודם כל המדד בישראל לא כזה גבוה בראייה שנתית. כמה אינפלציה כבר יש כאן? 2 אחוז?! זה עדיף על דילים שבו הסכום החודשי צמוד לריבית פריים וכו'. עכשיו הריבית באדמה כלומר הצפי הוא שב-3 השנים הקרובות היא תעלה בהכרח (במיוחד עם עזיבתו של הנגיד פישר את התפקיד בקרוב) ואיתה גם התשלומים החודשיים לחברת הליסינג במקרה כזה.

 

גם אופרייט ליס נותנים את אותו הדבר בדיוק? אגב, מבחינת היצע (אני מניח שהמחיר זהה כי סכום הרכב ממילא קבוע ע"י היבואן לחברות הליסינג) יש עדיפות לאיזושהי חברה? אלבר הכי קרובה אלי אבל דווקא באוויס אני מכיר אנשים ואולי אשאל את דעתם האמיתית (ולא של סוכני המכירות שלהם) לגבי העיסקה הזו.

×
×
  • תוכן חדש...