Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ביום שלישי השבוע מת מצבר שנף לאחר 3.5 שנים בפיאט שלי. לאחר בדיקה קצרה החלתתי לקנות מצבר VARTA STARTUP 56 Amp. ביום רביעי בערב ניגשתי לאוטו דיפו עם המצבר החדש לבדוק שהטעינה ברכב תקינה. הבודק אמר לי שהטעינה תקינה אבל המצבר לא נותן נתונים של מצבר חדש אלה רק 290 IEC מתוך 480 שאמור להיות. ניגשתי למחרת לאחים חדד בכ"ס שם רכשתי את המצבר. הם היו מאוד נחמדים ובדקו את המצבר וראו שהוא נותן 300 IEC. הם התקשרו לשמוליק הסוכן שלהם מטלרון, שבסוף דיבר איתי. הוא אמר שזה נתון לא חשוב ושמכון התקנים מחייב אותו לשים את זה, אבל לא ככה בודקים מצבר. כשהתעקשתי הוא שלח אותי ל-דש מצברים לבדוק את המצבר בטענה שרק לו ובצריפין יש ציוד מכוייל נכון כדי לבדוק מצברי VARTA. בשישי בבוקר השקעתי שעה וחצי ו50 שקל דלק ונסעתי לדש אלטרנטורים. במכשירים של דש יצא "254 IEC" ו "REPLACE BATTERY".

אני מאוד מאוכזב ומרגיש שאין סיכוי שהמצבר הזה יחזיק כמו המצבר הקודם של שנף.

מצורפים פלט הבדיקה ,תמונת המצבר וקבלות.

מה דעתכם?

אורי

מצבר.jpg

קבלות.jpg

פורסם

גם אני החלפתי מצבר לפני חודש, וגם אצלי ניסו לדחוף לי את המצבר הזה של STARTUP בטענה שזה אותו מצב של ווארטה,

החשמלאי הראה לי שזה אותו יבואן ושזה אפילו נראה אחד לאחד אותו דבר אבל לא השתכנעתי , הוא אפילו אמר שהוא היה במפעל שלהם בספרד וראה שזה אותו מפעל, הוספתי עוד 100 שקל וקניתי של ווארטה ולא סטארטאפ.

סתם לידע כללי.

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

לא הבנתי, היבואן שלח אותך לבודק מטעמו והבדיקה הראתה שהמצבר תקול. מה הבעייה עכשיו?

לטלרון יש מוניטין טוב בפורום. אני רוצה להאמין שתקבל מצבר חדש בשבוע הבא.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מניסיוני, STARTUP החזיק אצלי בדיוק שנה עד שהרכב לא הניע.

לזכותו של היבואן, למרות שבדיוק עברה האחריות, הסכימו להחליף לי למצבר משומש תקין.

פעם ראשונה ואחרונה שארכוש STARTUP

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

תודה לכל המגיבים.

הבוקר דברתי עם שמוליק (הסוכן של טלרון) שאמר שאיציק הוא הסוכן של חדד כ"ס.

הוא גם אמר לי שהתקן הישראלי שמודד מצברים ב IEC לא מתאים למצברי VARTA אלא התקן האירופאי לדבריו EN. הוא אפילו אמר שכל מצברי VARTA לא עומדים בIEC שרשום עליהם בארץ.

אני לא בעל מקצוע, אבל אני מאמין שמכון התקנים שלנו הוא גוף אוביקטיבי שיודע מה מתאים בישראל.

אני חושב שהפתרון הנכון הוא שנציג של טלרון, שהבנתי שהוא משתתף בפורום, יתן תגובה רשמית לכולנו.

אם מישהוא מוכן ללכת לבדוק מצבר חדש יחסית ולרשום בפורום מה הIEC שלו, אשמח.

אני אישית מקווה שחדד כ"ס יסכימו לתת לי זיכוי מלא, ואז אני ארכוש שנף כמו שהיה.

פורסם

לא ברור לי למה מי שעשה לך את הבדיקה רשם במכשיר שהמצבר הוא AGM. זו טעות שעלולה להשליך על תוצאות הבדיקה.

למיטב ידעתי הIEC כבר כשנתיים לא רלוונטי למצברים אירופאיים, אלא הEN. רשום לך על המצבר מהו הרפרנס של המצבר הזה למצבר של וורטא. הייתי הולך לנתון של מצבר הוורטא המקביל, מוצא את נתון הEN שלו, ובודק את המצבר עם המכשיר כשהוא מכוון לנתון הEN , וכמובן לא AGM.

להערכתי, רוב הסיכויים שהמצבר תקין, ואתה אוכל סרטים מיותרים, בגלל ההתאמה לIEC הלא רלוונטי או רישום הAGM השגוי. אתה אולי יכול להתנחם בזה שרבים וטובים מבעלי המקצוע נפלו ועדיין נופלים בתסבוכת הזו והחליפו מצברים תקינים.

פורסם
שלום,

ביום שלישי השבוע מת מצבר שנף לאחר 3.5 שנים בפיאט שלי. לאחר בדיקה קצרה החלתתי לקנות מצבר VARTA STARTUP 56 Amp. ביום רביעי בערב ניגשתי לאוטו דיפו עם המצבר החדש לבדוק שהטעינה ברכב תקינה. הבודק אמר לי שהטעינה תקינה אבל המצבר לא נותן נתונים של מצבר חדש אלה רק 290 IEC מתוך 480 שאמור להיות. ניגשתי למחרת לאחים חדד בכ"ס שם רכשתי את המצבר. הם היו מאוד נחמדים ובדקו את המצבר וראו שהוא נותן 300 IEC. הם התקשרו לשמוליק הסוכן שלהם מטלרון, שבסוף דיבר איתי. הוא אמר שזה נתון לא חשוב ושמכון התקנים מחייב אותו לשים את זה, אבל לא ככה בודקים מצבר. כשהתעקשתי הוא שלח אותי ל-דש מצברים לבדוק את המצבר בטענה שרק לו ובצריפין יש ציוד מכוייל נכון כדי לבדוק מצברי VARTA. בשישי בבוקר השקעתי שעה וחצי ו50 שקל דלק ונסעתי לדש אלטרנטורים. במכשירים של דש יצא "254 IEC" ו "REPLACE BATTERY".

אני מאוד מאוכזב ומרגיש שאין סיכוי שהמצבר הזה יחזיק כמו המצבר הקודם של שנף.

מצורפים פלט הבדיקה ,תמונת המצבר וקבלות.

מה דעתכם?

אורי

הי אורי

אשתדל להיות אובייקטיבי ( מתחרים ) למרות שהתשובות שקיבלת די מקוממות !

אז לגבי הבדיקה כמו שציינו חברים אחרים אכן היה צריך לבדוק בסוג מצבר רגיל ולא AGM אך בכל מקרה

התוצאה לא היתה משתנה כמו שרשום המצבר " לא תקין "- replace battery על מה כל נסיונות ההתחמקות ?

לגבי תשובת הסוכן אני מאמין שאמר דברים בגלל שאין לו ידע כי ברור וידוע שטיב המצבר נמדד בכושר ההתנעה שלו CCA .

לא משנה באיזה תקן בודקים EN/IEC בכל מקרה זרם ההתנעה חשוב ביותר ( לא בשביל מכון התקנים..) משמעות הבדיקה הוא כמה זרם מסוגל המצבר לספק בפיק התנעה = אם הוא נמוך מדרישות הרכב אזי לא יתניע את הרכב !

אל תוותר דאג להחליף את המצבר .

ודרך אגב אנחנו שנפ ולא שנף :wink:

בברכה

אבי פרשטמן

מנהל שווק ומכירות

מצברי שנפ/B]

פורסם
הי אורי

אשתדל להיות אובייקטיבי ( מתחרים ) למרות שהתשובות שקיבלת די מקוממות !

אז לגבי הבדיקה כמו שציינו חברים אחרים אכן היה צריך לבדוק בסוג מצבר רגיל ולא AGM אך בכל מקרה

התוצאה לא היתה משתנה כמו שרשום המצבר " לא תקין "- replace battery על מה כל נסיונות ההתחמקות ?

לגבי תשובת הסוכן אני מאמין שאמר דברים בגלל שאין לו ידע כי ברור וידוע שטיב המצבר נמדד בכושר ההתנעה שלו CCA .

לא משנה באיזה תקן בודקים EN/IEC בכל מקרה זרם ההתנעה חשוב ביותר ( לא בשביל מכון התקנים..) משמעות הבדיקה הוא כמה זרם מסוגל המצבר לספק בפיק התנעה = אם הוא נמוך מדרישות הרכב אזי לא יתניע את הרכב !

אל תוותר דאג להחליף את המצבר .

ודרך אגב אנחנו שנפ ולא שנף :wink:

בברכה

אבי פרשטמן

מנהל שווק ומכירות

אורי ערב טוב ,

חובה לציין בכל הנאמר כי מצבר הוא עניין של מותג / תקציב / מס' חודשי אחריות .

בנוסף מעבר למותג המצבר , יש השפעות חיצוניות כגון טמפרטורות ( חום / קור ) אשר משפיעות לרעה על אורך חייו של המצבר , ולאו דווקא מותג המצבר .

העניין בסופו של דבר הוא רכישת מותג מוביל עם מס' חודשי האחריות , ככל שמס' חודשי האחריות גבוה יותר , כך תרכוש אחריות טובה וארוכה יותר למצבר

יש לציין כי הבדיקות הינן ממחושבות לחלוטין .

בברכה

אוטודיפו

פורסם

הי,

טלרון נתנו לי אחריות לעוד 8 חודשים ללא תוספת תשלום, כדי שאני לא אדאג. נראה לי סביר שאם הם הסכימו אז הם נותנים גב למצבר.

תודה לכולם,

אורי

פורסם

אורי

על מנת לחסוך התרוצצות . מה מחיר המצבר הזה . אני בדרך להחליף מצבר עם אותם נתונים, למרות שתמיד קניתי שנפ שהחזיקו טוב שווה לבדוק אחרים.

תודה

פורסם

הי

450. אני עוד לא במצב שאני יכול להמליץ, נראה עוד שנה-שנתיים. תבדוק תגובות בפורום לגבי המצבר.

אורי

פורסם

התוצאה לא היתה משתנה כמו שרשום המצבר " לא תקין "- replace battery

מנסיון, וגם ע"פ טבלת השוואה בין תקנים, תוצאת הבדיקה משתנה בהתאם לסטנדרט וסוג המצבר שהוכתבו למכשיר הבדיקה. גם האמפראז' משתנה דרסטית וגם "גזר הדין" משתנה בין "GOOD BATTERY" ו "REPLACE BATTERY".

• תוכן חדש...